תקופה וחצי שלא הייתי בקולנוע, למדתי לאהוב את השקט בבית.
השקעתי הרבה כסף על מערכת קולנוע ביתית, גם התחדשתי לאחרונה בטלויזיה 4K חמישים ושמונה אינץ', וואלה תענוג.
גם לנו יש טלוויזיה מעולה וגדולה (דגם נדיר של פנסוניק מלפני כמה שנים, הם הפסיקו לייצר אותו אחרי כמה חודשים כי הוא לא היה משתלם, הם דחפו לשם את מעבדי התמונה הכי יקרים בשוק), מערכת סטריאו והכל, אבל אני עדיין לא רואה את עצמי מוותר על הקולנוע ברוב המקרים.
יש לזה אפקט כשאתה רואה סרט במסך של מאות אינצ'ים ומתנתק לגמרי, בבית יותר קשה להגיע לזה. מצאתי כבר שעות ומקומות שבהם הקהל סבבה ונדיר שצריך לצעוק על ערסים שמפריעים.
חוץ מזה שלדעתי לא שיווקו את "החוויה הקולנועית" נכון בשנים האחרונות, התמקדו בעיקר בתלת-מימד, שבלי קשר לדעה של אנשים על הפורמט, זה פורמט שהגיע לבתים די מהר.
בסופו של דבר מה שלא יגיע בחיים לבתים של אנשים זה המסכים העצומים, בגלל זה לדעתי IMAX זה הפורמט הכי טוב, ואם צריך ללכת לקולנוע אז משתדל רק אליו, או לאולמות כמה שיותר גדולים אחרים.
בחיים לא יהיה מסך בגודל של IMAX באולמות רגילים ולא יגיע לבתים של אנשים (אולי של מילארדים), שלא לדבר על איכות ההקרנה של פילם IMAX (אין בארץ, יצא לי לראות בחו"ל כמה פעמים, אי אפשר לתאר את זה), והסאונד אצלם מדהים.