למרות שהשתעממתי בטירוף מהסרטים הראשון והשני, אהבתי מאוד את הסרט השלישי וראיתי אפילו מספר פעמים. חוץ מזה, יש לי נטייה ללכת לסרטים שיש סביבם באז גדול, כל עוד הם לא נקטלים בביקורות. אגב, זה לא משנה שאתה חושב שזה "תירוץ" ועוד "תירוץ עלוב", הסיבה העיקרית שהלכנו לסרט זה משום שהיא ממש אוהבת את סדרת הסרטים הזאת ובלי קשר, אנחנו ממש אוהבים לראות סרטים ביחד בקולנוע.
סתם דוגמה, הלכנו השבוע גם ל"מייק ודייב מחפשים דייט", שהיה ברור עוד מהטריילר שזה יהיה סרט גרוע, אבל בכל זאת הלכנו לראות אותו כי חיפשנו משהו להעביר איתו את הזמן בקולנוע. (אגב, הוא לא כזה גרוע, דווקא משעשע בחלקו ומעביר את הזמן, אם כי יש בדיחות שגם ממש לא אהבנו.)
בקיצור, יום טוב לו אחי.
אני האחרון לחשוב שצריך תירוץ כלשהו כדי לצפות בג'ייסון בורן - פשוט ציטטתי את תגובתך לא מזמן, כפי שהיא זכורה לי. משהו בסגנון : "החברה שלי אוהבת את מאט דיימון לכן היא רוצה לצפות בג'ייסון בורן, מה התירוץ שלך?" (כך פחות או יותר הגבת לאחד הגולשים כאן, אני לא מצליח לאתר את הציטוט המדוייק משום מה)
כך או כך, נראה לי שהשמטת מהתגובה ההיא אינפורמציה מאד חשובה על יחסך לסרט השלישי (שאגב, קיבל אצלי 10 עגול - מן הסתם, גם בשל העובדה שהייתי שותף לתרגומו ואף עשיתי עליו את ההגהה, לכן גם צפיתי בו ביתר דקדקנות מצופה רגיל, יש להניח, והייתי ער לחלוטין לגאונות התסריטאית והביצוע המבריק של הסרט).
בכל אופן, הסדרה של ג'ייסון בורן אינה נזקקת לכל תירוץ מכל סוג, זו דעתי. ומי שבוחר לוותר עליה, או מבקש אחר תירוץ כדי לצפות בה קרוב לודאי שאין זה הפספוס הקולנועי הראשון או היחיד שלו, ומוטב לו להתחיל ברשימת הצפייה של 250 הגדולים ב-IMDB.