תעשיית הבשר, החלב והביצים - לא מה שחשבתם.
נכתב ב- 20/05/2013, 16:09
בנוסף, איך אתה אומר שלא אכפת לי איך החייה מתה. מצד אחת אתה אומר שאתה לא בעד האכזריות, מצד שני אתה אומר שאתה שם על זה זין. אז בסדר, אני מבין את מי שאומר שהדרך הזו כואבת לו אבל בשורה התחתונה זה לא ממש מפריע לו כדי להפסיק לאכול בשר, אתה אומר שלא רק שזה לא מפריע לך באכילת בשר, פשוט לא אכפת לי איך יצור חי נרצח באכזריות כזאת. אני לא מצליח להבין את זה, מצטער.
אגב, דיברת על זה שפעם היו שוחטים אתה הפרה במקום, נכון. היום מובילים אותה בשוקרים, מפוצצים אותה בהורמונים ועוד המון דברים שפשוט גורמים להם סבל בלתי ייאמן. עדיף השיטה של פעם.
נכתב ב- 20/05/2013, 16:13
מאז שהתחלנו להיות "הומאנים" יותר ככה התחילו הצרות של החברה האנושית והפשע
מה זה אפילו אומר? אתה רומז שלפני עידן הנאורות היה יותר טוב לחיות מבחינה מוסרית וחברתית?
נכתב ב- 20/05/2013, 16:43
אין מה לעשות, זוהי דרכה של האבולוציה. עם התפתחותה של הצבילזציה האנושית והמהפכה התעשייתית והמעבר לקבוצות גדולות ומהכפר לעיר זה התחיל. החלו ביצור המוני של בשר וזה מה שנדרש.אבל אתה מתווכח עם עובדות. פעם היינו מיליון בכל העולם (אני סתם זורק מספר אל תפוס אותי במילה) והיום 7 מיליארד. איך אתה יכול להגיד שהלכנו אחורה כשפעם אנשים היו חיים 20-30 שנה פחות מהיום? הממוצע גיל היום הוא מעל 70, זה ממוצע מדהים! אנשים היו מתים פעם מצינון, היום גם מסרטן אפשר להחלים.
בנוסף, איך אתה אומר שלא אכפת לי איך החייה מתה. מצד אחת אתה אומר שאתה לא בעד האכזריות, מצד שני אתה אומר שאתה שם על זה זין. אז בסדר, אני מבין את מי שאומר שהדרך הזו כואבת לו אבל בשורה התחתונה זה לא ממש מפריע לו כדי להפסיק לאכול בשר, אתה אומר שלא רק שזה לא מפריע לך באכילת בשר, פשוט לא אכפת לי איך יצור חי נרצח באכזריות כזאת. אני לא מצליח להבין את זה, מצטער.
אגב, דיברת על זה שפעם היו שוחטים אתה הפרה במקום, נכון. היום מובילים אותה בשוקרים, מפוצצים אותה בהורמונים ועוד המון דברים שפשוט גורמים להם סבל בלתי ייאמן. עדיף השיטה של פעם.
למה אתה חושב טבעונים מתספים בb12? מה זה אומר לך? שאם לא היינו אוכלים בשר, פשוט מאוד, לא היינו כאן היום. ובגלל שהתאמנו את עצמינו לסביבה הבנו שהדרך המוסרית והנכונה בכדי להמשיך לחיות על כדור הארץ היא לאכול את מה שבא להרוג אותך, ואם לא אתה אז האריה יאכל אותך ויחיה על חשבונך.
התוחלת חיים של פעם זה מיתוס. בגלל שהייתה תמותה ענקית של תינוקות באותה תקופה זה הוריד את הממוצע משמעותית. עובדה שככה שרדנו, אל תטעה את התפתחות האנושות עם זה. זוהי תוצאה של צביליזציה והמהפכה התעשייתית
מאז שהתחלנו להיות תעשייתים ולאכול דברים שלא טבעים לנו - מוצרים מעובדים, גידולים חקלאים ותעשייתים כמו חיטה ודגנים אחרים, זרעים, מוצרים ומאכלים/שמנים שהופקו בתהליכים כימיים, שומן כימי (טראנס), סוכר תעשייתי ועוד דברים שלא היינו אוכלים במשך מליוני שנים החלו המחלות הכרוניות והתחלנו להיות יותר חלשים.
תקשיב, הדרך שבה היא נרצחת ממש לא משנה,
כי בסופו של דבר שוחטים אותה. לגבי השוקר והצלפות בתחת, זה מיותר, וזה כתוצאה מיחס וזלזול של העובדים שמעדיפים עבודה יותר קלה על חשבון הסבל שלהן. הבהרתי את עצמי מספיק טוב.
מה אתה רוצה?אין לך מושג מה זה הומאני באמת, נכון? אתה רק יודע שזה עוד מושג ליפי נפש למניהם, וככה אתה מקשר באופן אוטומטי לתחום הצמחונות?
מאז שהתחלנו להיות "הומאנים" יותר ככה התחילו הצרות של החברה האנושית והפשע
מה זה אפילו אומר? אתה רומז שלפני עידן הנאורות היה יותר טוב לחיות מבחינה מוסרית וחברתית?
נכתב ב- 20/05/2013, 19:10
תקרא פה: http://he.wikipedia....wiki/תוחלת_חיים
(ואל תגיד לי לא אמין יש שם מקורות)
זה ברור לכל שפעם הייתה תמותה הרבה הרבה יותר גדולה בעקבות רעב, מחלות וכד', ואם אתה מסרב להאמין לכך אין לנו בכלל על מה לדבר. העולם רק מתקדם ומתקדם ואם אתה חושב שאנחנו הולכים אחורה אתה מוזמן (כמו שאמרתי ולא התייחסת) ללכת לצוד אריות באפריקה ולחיות מזה.
נכתב ב- 20/05/2013, 20:08
תגיד, אתה נורמלי? מה לר ברור בזה שקודם כל הייתה תמותת תינוקות ענקית שהורידה את הממוצע בכל תקופה.טוב הוויכוח הזה לא מוביל לשום מקום. אני אומר משהו אחד אתה עונה לי משהו אחר לא קשור. מי דיבר על שומן טראנס? אני בכלל לא אומר שבשר זה בריא (או לא בריא) אני לא מתווכח על זה איתך (למרות שאתה מנסה בכוח להכניס את העניין של הבריאות) אני מדבר רק על השטויות שאתה זורק לאוויר על האבולוציה שאנחנו פוגעים בעצמנו ושטויות אחרות כאלה. אתה חושב שבאמת פעם היו חיים הזקנים עד גילאי 80?
תקרא פה: http://he.wikipedia....wiki/תוחלת_חיים
(ואל תגיד לי לא אמין יש שם מקורות)
זה ברור לכל שפעם הייתה תמותה הרבה הרבה יותר גדולה בעקבות רעב, מחלות וכד', ואם אתה מסרב להאמין לכך אין לנו בכלל על מה לדבר. העולם רק מתקדם ומתקדם ואם אתה חושב שאנחנו הולכים אחורה אתה מוזמן (כמו שאמרתי ולא התייחסת) ללכת לצוד אריות באפריקה ולחיות מזה.
דבר שני אין מה להשוות את עולם המדע והרפואה של היום לאותה תקופה עם ההגיינה והמחלות, אבל בכל זאת מחלות לב כיום הם הסיבה הכי גדולה לתמותה בעולם המערבי - יותר מתאונות וסרטן ביחד.
פעם לבני אדם לא היו את כל המחלות שיש היום שנגרמו כתוצאה ממה שהסברתי בתגובה הקודמת. בשר זה מה שצרכנו במשך מליוני שנים ומה שאנחנו ממשיכים לצרוך ואם לא זה לא היינו פה. בני אדם פעם התסבבו רק על שומן רווי ובשר ו0 פחמימה וגידולים חקלאים שיש היום. יש אלפי מקרים של טבעונים שדיווחו על הידרדרות בבריאות ושחזרו לאכול בשר מצבם הבריאותי חזר לקודמתו. הכל מפורט בקבוצת הפליאו בפייסבוק.
וזו עובדה אבולציונית, אני לא מבין לאן אתה חותר עם זה. זה או אנחנו או הם. זו התזונה שאכלנו במשך מליוני שנים וכתוצאה מכך אנחנו כאן היום, ואם לא ההומוסאפיאנס היו נכחדים כבר מזמן.
העולם אכן מתקדם, וכל המיתוסים האלה כבר ידועים. בגלל זה אני מעודד למעבר לתזונת פליאו, בתקווה שכל בלופ עולם הרפואה התגלה לציבור הרחב בעשור הקרוב והמיתוס הגדול הזה יכחד, ביחד עם טבעונות (ללכת נגד הטבע).
נכתב ב- 21/05/2013, 16:14

נכתב ב- 21/05/2013, 18:05
נכתב ב- 21/05/2013, 22:13
גם אם נסכים שהתעשייה הזאת לא מוסרית, שוב, למי אכפת? כן הייתי מעדיף לאכול חיות כמו פעם בלי לגרום להם סבל, אבל מבחינתי זה לא משנה כי כל עוד הן מתות - הן מתות. ושום דבר לא ישנה את זה. יש פה הסכמה שזה לא מוסרי איכשהו להתעלל בחיות, אך הנקודה האחרונה היא שהן מתות ולי זה לא משנה, כי זה משרת את הצרכים הקיומיים שלי.הבעייה שלי עם מר קדמוני וחבריו שהם מתחפשים לאנשי טבע, ואנשים קדמוניים אבל לא אכפת להם לא מהטבע ולא מהחי. אם היית באמת רוצה לחיות כמו אדם קדמון היית אוכל רק בשר שגדל בשטח פתוח ובתנאים טובים - ויש כזה ברמת הגולן והוא יקר. העניין הוא שאתה מסתכל ואומר אני מעדיף לחסוך כסף מאשר ללכת עם העקרון שלי עד הסוף, אז אני אעצום עיניים ויאמר לא זה בסדר שוקר בתחת ואין מה לעשות, יש מה לעשות וזה פשוט לשלולל מראש כל מה שהוא לא טבעוני ( טבעוני - טבע )כמו שאם תבוא אלי הבייתה ואני יציא לך לאכול צלחת סוכר אתה תגיד מה פתאום זה אסור זה פגוע, תנהג כך בעניין הזה...
נכתב ב- 21/05/2013, 22:54
גם אם נסכים שהתעשייה הזאת לא מוסרית, שוב, למי אכפת? כן הייתי מעדיף לאכול חיות כמו פעם בלי לגרום להם סבל, אבל מבחינתי זה לא משנה כי כל עוד הן מתות - הן מתות. ושום דבר לא ישנה את זה. יש פה הסכמה שזה לא מוסרי איכשהו להתעלל בחיות, אך הנקודה האחרונה היא שהן מתות ולי זה לא משנה, כי זה משרת את הצרכים הקיומיים שלי.
הבעייה שלי עם מר קדמוני וחבריו שהם מתחפשים לאנשי טבע, ואנשים קדמוניים אבל לא אכפת להם לא מהטבע ולא מהחי. אם היית באמת רוצה לחיות כמו אדם קדמון היית אוכל רק בשר שגדל בשטח פתוח ובתנאים טובים - ויש כזה ברמת הגולן והוא יקר. העניין הוא שאתה מסתכל ואומר אני מעדיף לחסוך כסף מאשר ללכת עם העקרון שלי עד הסוף, אז אני אעצום עיניים ויאמר לא זה בסדר שוקר בתחת ואין מה לעשות, יש מה לעשות וזה פשוט לשלולל מראש כל מה שהוא לא טבעוני ( טבעוני - טבע )כמו שאם תבוא אלי הבייתה ואני יציא לך לאכול צלחת סוכר אתה תגיד מה פתאום זה אסור זה פגוע, תנהג כך בעניין הזה...
דגנרט השוקר בתחת לא משרת תצרכים הקיוים שלך, הוא נוגד אותם, ערכים קדמוניים עוסקים בטבע/שמירה על המרחב הירוק ועל החיות שבו, יחס כזה לחיות רק כי הן ממילא ימותו הוא תוצאה של ערכים הפוכים מאלה שאתה מדבר עליהם!
ניקח אותך לדוגמה, אתה ייצור נחות( סה"F אתה לא משרת את כדור הארץ והאנושות כלכך) וכשאתה תמות העולם ימשיך להסתובב ולפעול עפ"י החוקים שלו, אז אתה רואה מצב שאני יזרז את המוות שלך כמצב נורמאלי?
או שבמקום לתת לזקן למות ולקחת קצבה מהמדינה נתן להם לגווע ברעב - הרי זה משרת את המטרה הקיומית שלי, יותר מרחב מחייה ( תבין לבד כמו מי אתה נשמע)
ואני לא מאמין שאתה מעדיף לאכול חיות שלא עברו סבל, נוח לך אם זה ואני לא אתפלא אם אין בך טיפת חמלה כלפי כל ייצור חי, פגשתי כבר אנשי פליאו שאפשר לדבר איתם ועם שכל, אתה לא חלק מהם....., בכלל צריך להכניס אותך ל אח הגדול אתה מסוג האנשים שמתאים לאנשים, דעות הזוייות, חושב שהוא יודע הכל וכל העולם דפוק...
אני כל פעם עורך תתגובה ומתאפק לא לקלל אותך, " איכשהו" לא מוסרי? אנשים כמוך צריך להכחיד תזונת פליאו עלאק, אני מנייאק אם לא קראת על זה לפני שבועיים באיזה בלוג מעאפן ועכשיו אתה חושב שאתה הבן אדם הכי חכם בעולם וכל מומחי התזונה טועים, דביל מפגר אתה כלכך חסר ידע בסיסי בנושא..... אתה חסר מוח, פלא שאתה חי בכלל
נכתב ב- 21/05/2013, 23:03
אתה מוזמן לגור עם החיות שאתה כל כך אוהב וללטף להם את התחת במקום להצליף בו, אתה לא שווה התיחסות, אתה ילד קטן שלא מבין כלום מהחיים שלו. דוגמה קלאסית לטבעוני.
נכתב ב- 21/05/2013, 23:42
הבעיה איתך היא לא שאתה לא תורם לאנושות, אלה מזיק.אני לא יצור נחות ואני כן תורם לאנושות במידה רבה. לא יודע על מה אתה מדבר.
אתה מוזמן לגור עם החיות שאתה כל כך אוהב וללטף להם את התחת במקום להצליף בו, אתה לא שווה התיחסות, אתה ילד קטן שלא מבין כלום מהחיים שלו. דוגמה קלאסית לטבעוני.
נכתב ב- 22/05/2013, 00:00
*אלאהבעיה איתך היא לא שאתה לא תורם לאנושות, אלה מזיק.
אני לא יצור נחות ואני כן תורם לאנושות במידה רבה. לא יודע על מה אתה מדבר.
בוא נתחיל מזה שאם אתה מפקפק בידע והתרומה שלי לפחות תלמד עברית חמוד.
נכתב ב- 22/05/2013, 11:11
אני לא טבעוני ואני לא ארד לרמה שלך, יחסר חיים , חושב ש אתה גבר אם אתה אוכל בשר ומרביץ לחיות ,תורם לאנושות...... בוא תסביר לי איך אתה, בן אדם חסר שכל שקורא באינטרנט וחושב שהוא דינוזאורקס תורם לאנושות? ובוא ספר לנו קצת עליך שנדע כמה אתה בן אדם בוגר דגול חכם משכיל
נכתב ב- 22/05/2013, 12:49
B12 נוצר מפעילות של חיידקי צואה. כיום גם לחיות המשק חסר B12, והם מקבלים תוסף.למה אתה חושב טבעונים מתספים בb12? מה זה אומר לך? שאם לא היינו אוכלים בשר, פשוט מאוד, לא היינו כאן היום.
אז למען האמת, אתה מקבל את תוסף הB12 באופן עקיף דרך הבשר. אבסורדי לא?
נכתב ב- 22/05/2013, 12:54
מהסוג של אלה שאין להם באמת חברים וקשה להם בחיים, אז הם באים להוציא את התסכול בפורומים שונים.
חבל שאתם ממשיכים לדון איתו, הוא באמת לא שווה יריקה.
נכתב ב- 22/05/2013, 15:05
הבעיה איתך היא לא שאתה לא תורם לאנושות, אלה מזיק.
מעניין אותי במה אתה יותר תורם ממנו....
כאילו כל אחד פה המציא את החשמל והטלפון, אומרים לו שהוא לא מועיל עלק.
- Sparkles, RuinSain ו Pamidor אוהבים את זה
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 22/05/2013, 15:37
יש אנשים מסוימים שמאמינים בהשקפת עולם מסוימת, ממנה הם סופגים משמעויות חשובות לדעתם, לעולם, לאנשים ולבעלי החיים האחרים בתנאים מסוימים, ובאמצעות צעדים אחרים ברזי הפלורליזם, והם עושים זאת באמצעות הפצת החוקה הרוחנית שהם מאמינים בה.מה היה קורה פה אם היו מחליפים באשכול הזה את המילה "בשר" בדת?
או את הנושא לדת. אם מישהו יבוא אליי במציאות ויתחיל להטיף לי על טבעונות/צמחונות, אני אשבור לו את הראש.
זה נושא מאוס. תעשו מה שבא לכם, אל תטיפו, ראבק!!!
נכתב ב- 22/05/2013, 15:43
לא אמרתי שאני תורם. אמרתי שהוא מזיק.
הבעיה איתך היא לא שאתה לא תורם לאנושות, אלה מזיק.
מעניין אותי במה אתה יותר תורם ממנו....
כאילו כל אחד פה המציא את החשמל והטלפון, אומרים לו שהוא לא מועיל עלק.
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים