FreshMan, ה"שמאל" של פעם לא היה באמת שמאל, הוא היה פשוט סוציאליסטי.
הסוציאליזם של השמאל הישן כוון ליהודים בלבד, וככזה הוא לא יכול להחשב לשמאל.
תנועת ה"שמאל" מפא"י היא זו שאחראית לכיבוש הישראלי בגדה, לטבח דיר יאסין ועוד עשרות פעולות מפוקפקות.
השמאל של היום יכל להקים את המדינה, אבל המדינה שהוא היה מקים הייתה דמוקרטיה אמיתית.
אין שום דבר שלילי בשינוי שעבר השמאל בישראל (דרך אגב, מפלגת העבודה עדיין לא ממש מדברת על סיום הכיבוש, והיא עדיין די מזכירה את מפלגת העבודה פעם, ושולמית אלוני דיברה על אותן סכנות גם פעם)
וסלח לי, אבל בן דרור ימיני לא נחשב לשמאלני בעיני, ובטח לא לשפוי. הוא איש מרכז שמגן על שקרי המדינה וממציא אגדות שווא.
רובי ריבלין רצה להיות נשיא, אז מה? זכותו המלאה.
הוא גם התנגד לתכנית ההתנתקות וגם לאקטיביזם השיפוטי שקידם אהרון ברק. אי אפשר לפקפק בכך שהוא ימני. בכל זאת, הוא מצליח להשאר ליברל ולכבד את הדמוקרטיה, בניגוד לשאר חבריו בליכוד ימינה (פרט לבגין ולמרידור).
אני מכבד לגמרי את דעתו ועל זכותו להשמיע אותה במסגרת חופש הביטוי, למרות שלעניות דעתי דעתו מוטעית בהרבה תחומים.
צה"ל היה מודע באופן מלא למה שהתרחש בסברה ושתילה, והוא לא רק שלא עשה דבר כדי למנוע את הטבח האיום והנורא, אלא הוא סייע לארגון טרור לטבוח בפליטים (פיזר פצצות על מנת להאיר להם את השטח שיוכלו לבצע את הטבח בקלות רבה יותר, למשל). חלק מחיילי צה"ל היו עדים לחלקים נרחבים בטבח, דיווחו למטה ולאף אחד לא היה אכפת. הניסיון של אריק שרון אחרי המלחמה שייראה כמו קורבן של השמאל הוא פתטי ולא צמוד לעובדות.
ארגונים שמאלנים שלמים פועלים נגד המדינה? תצטרך להכיר לי אותם.
הביקורת של השמאל היום היא נגד מדיניות המדינה, שמנציחה את הכיבוש ואת ההתנחלויות שמפרות את החוק הבינלאומי.
המטרה של השמאל הישראלי היא טובת המדינה, ולדעתו (של החלק המרכזי ממנו, לפחות, השמאל הוא לא מקשה אחת) זאת תושג רק לאחר שישראל תסוג מהשטחים ותוקם מדינה פלסטינית לצדה.
אני לא רואה פסול באדם שבוחר להחרים מוצרים מההתנחלויות, זו זכותו המלאה. אני אישית לא מחרים את המוצרים האלה, אבל חוקים כמו "חוק החרם" שאוסרים על ארגון חרם כזה הם לא דמוקרטיים בעליל. לדעתי ההתנחלויות הם אינן לגיטימיות, ואין בעיה לא לקנות מוצרים שיוצרו בהם, ולסמן אותם זה הדבר ההגון לעשות.
אם אתה חושב שהתנחלויות זה אחלה ואתה רוצה לקנות מוצרים שיוצרו בהתנחלויות כדי לממן את בעלי המפעלים שבהתנחלויות, אז אתה מוזמן לקנות. למה שתתנגד לסימון מוצרים מההתנחלויות, גם בעולם? נותר לך לשכנע אנשים שמפעל ההתנחלויות הוא מפעל חשוב, ערכי והכרחי (מה שאתה כנראה מאמין), ולשכנע אנשים לקנות כמה שיותר סחורה מההתנחלויות. אם תצליח להסביר לאנשים את דעתך, אין סיבה שמפעל ההתנחלויות יפגע אלא להפך, הוא יצמח ואנשים יקנו יותר מוצרים מההתנחלויות.
כנראה שעמוק בתוך עצמך אפילו אתה יודע שהתנחלויות הן אינן מוסריות, ושלא ניתן לשכנע אדם הגון שהן כאלה, לכן אתה מתנגד לסימון.
אתה באמת חי בעולם משלך...
אין הסבר אחר לכל ה"עובדות" שאתה מביא.
אתה שמאלן עם דעות שליליות על חרדים. זה בטח בא ממהדורות חדשות ותוכניות פוליטיקה.
אז איך זה שאתה מתעלם משאר הדברים? זאת התקשורת שאתה אוהד, לא אני.
והשמאל של פעם זה שמאל קלאסי. לא עוין לעם/מדינה שלו.
אם השמאל של פעם הוא לא שמאל, השמאל של היום לא היה מתחבא מאחורי הדמויות מהתקופה ההיא.
ומבחינתך בן דרור לא שמאלני כי קשה לך לקבל את השפיות והאמת שלו.
האמת שלו שהוא תומך בשתי מדינות ובפינוי התנחלויות, אבל זה לא מצדיק בעיניו את כל הפעילות האנטי ישראלית של עמיתיך.
אתה יותר מזכיר את גדעון לוי.
אתה גם מתכחש לבן דרור ובאותה נשימה מתעקש שריבלין ימני אמיתי.
בכלל מצחיק.