עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

• אנא התחבר בכדי להגיב
221 תגובות לנושא זה

סקר: למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20? (מהמפלגות שעל סף אחוז החסימה)

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.
הצבעה אורחים אינם יכולים להצביע

#41 eliav1993

eliav1993

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 389 הודעות

נכתב ב- ‎08/03/2015‏, ‎00:48

כמו שעמית סגל ניסח את זה:

לכחלון לא באמת משנה אם הוא יקבל 8 מנדטים או 14 מנדטים, הוא יהיה שר האוצר הבא לא משנה מי יהיה ראש ממשלה (אלא אם תהיה אחדות מה שכנראה לא יקרה). ההבדל היחיד זה האם מייקל אורן (מספר 4) יקבל תיק או שלא.

ליאיר בינתיים יש יותר מנדטים מכחלון. למה שהוא לא יקבל את תיק האוצר? אתה חושב שהוא לא ירצה בזה(לא ציני באמת שואל)? 

אם הוא באמת רוצה להמשיך לשנות הוא צריך את התיק הזה.

#42 sagi1984

sagi1984

מעריץ מספר 1 של ג'ון ווין

• ותיקים
  • 3,079 הודעות

נכתב ב- ‎08/03/2015‏, ‎00:51

יאיר לפיד אמר כמה וכמה פעמים שהוא ישמח לחזור להיות שר אוצר.

תמונה שפורסמהתמונה שפורסמה
ג'ון וויין מלך המערבונים של כל הזמנים!!!
תמונה שפורסמה

#43 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎08/03/2015‏, ‎01:04

כמו שעמית סגל ניסח את זה:

לכחלון לא באמת משנה אם הוא יקבל 8 מנדטים או 14 מנדטים, הוא יהיה שר האוצר הבא לא משנה מי יהיה ראש ממשלה (אלא אם תהיה אחדות מה שכנראה לא יקרה). ההבדל היחיד זה האם מייקל אורן (מספר 4) יקבל תיק או שלא.

ליאיר בינתיים יש יותר מנדטים מכחלון. למה שהוא לא יקבל את תיק האוצר? אתה חושב שהוא לא ירצה בזה(לא ציני באמת שואל)? 

אם הוא באמת רוצה להמשיך לשנות הוא צריך את התיק הזה.

כחלון הוא כף המאזניים בין הימין לשמאל. הוא יכול לקבל הרבה על הטיקט הזה.

כמו שהיה בבחירות הקודמות עם יש עתיד, נראה לי גם כחלון הולך להרוויח עוד כמה מנדטים ביום הבחירות מכל אלה שמחליטים ברגע האחרון.

לפיד יסתפק גם בתיק החוץ והוא גם יכול לעשות שם עבודה יותר טובה מליברמן.

#44 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎08/03/2015‏, ‎08:18

חברים... אני רק מבקש שאם אתם מגיעים לקלפי ועדיין לא בטוחים מי המועמד שהכי טוב עבורכם, אז תצביעו עלה ירוק. שלפחות לי יהיה טוב. :pimp:

אממ... מה בדיוק תרוויח מזריקת קול שיכול ללכת לשינוי חברתי וללגליזציה לפח?
זה בדיוק העניין... תצביעו להם ואז לא ילך לפח!
(והרי לפי הלוגיקה שלך מפלגות קטנות בחיים לא יוכלו להגיע לכנסת, לא ככה?)
צריך להסתכל על הדברים בצורה ריאלית. במערכות הבחירות האחרונות שבהן אחוז החסימה עמד על שני אחוז עלה ירוק לא הצליחה להתקרב אליו. אין שום סיבה שדווקא לאחר שהעלו את אחוז החסימה עלה ירוק תעבור אותו. הסיכוי שתכניס ארבעה נציגים של עלה ירוק לכנסת הוא קלוש. רוב הסיכויים שמה שיקרה (שוב) זה שהקול שלך יגיע למפלגה אחרת, שהאג'נדה שלה הפוכה מהמפלגה לה הצבעת. מה גם שבבחירות צמודות כאלה השניים-שלושה מנדטים של מצביעי מרכז-שמאל שייזרקו לפח יכולים להכתיר את ממשלת נתניהו הרביעית עם שותפיו הטבעיים, ואתה יכול להיות בטוח שאלה יעשו כל מה שביכולתם להתנגד ללגליזציה ולהורדת יוקר המחיה.

אז לא עדיף להצביע למפלגה שסעיף הלגליזציה כבר שנים במצעה, ושחברי הכנסת שלה העלו הצעות חוק בנושא? לא עדיף להכניס בקול שלך לא רק את תמר זנדברג הנהדרת שמצהירה שהיא מעשנת ותפעל לחוקיותו של הקנאביס, אלא גם את מוסי רז, גבי לסקי ואבי דבוש (שמדהים בלי קשר) שאתה יודע שהם קול בטוח למען המטרה ואולי גם להכניס אותם לממשלה?

#45 RuinSain

RuinSain

https://taamtov.net

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎08/03/2015‏, ‎08:58

לא נדמה לי שיש כל כך הרבה משתמשים פעילים בפורום, אז 66 זה אחוז הצבעה גבוה מאוד.

הלוואי יהיה כך גם בבחירות.

• d1f2 אוהב את זה

dLORI9W.png  

#46 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎08/03/2015‏, ‎09:45

חברים... אני רק מבקש שאם אתם מגיעים לקלפי ועדיין לא בטוחים מי המועמד שהכי טוב עבורכם, אז תצביעו עלה ירוק. שלפחות לי יהיה טוב. :pimp:

צריך להסתכל על הדברים בצורה ריאלית. במערכות הבחירות האחרונות שבהן אחוז החסימה עמד על שני אחוז עלה ירוק לא הצליחה להתקרב אליו. אין שום סיבה שדווקא לאחר שהעלו את אחוז החסימה עלה ירוק תעבור אותו. הסיכוי שתכניס ארבעה נציגים של עלה ירוק לכנסת הוא קלוש. רוב הסיכויים שמה שיקרה (שוב) זה שהקול שלך יגיע למפלגה אחרת, שהאג'נדה שלה הפוכה מהמפלגה לה הצבעת. מה גם שבבחירות צמודות כאלה השניים-שלושה מנדטים של מצביעי מרכז-שמאל שייזרקו לפח יכולים להכתיר את ממשלת נתניהו הרביעית עם שותפיו הטבעיים, ואתה יכול להיות בטוח שאלה יעשו כל מה שביכולתם להתנגד ללגליזציה ולהורדת יוקר המחיה.

אז לא עדיף להצביע למפלגה שסעיף הלגליזציה כבר שנים במצעה, ושחברי הכנסת שלה העלו הצעות חוק בנושא? לא עדיף להכניס בקול שלך לא רק את תמר זנדברג הנהדרת שמצהירה שהיא מעשנת ותפעל לחוקיותו של הקנאביס, אלא גם את מוסי רז, גבי לסקי ואבי דבוש (שמדהים בלי קשר) שאתה יודע שהם קול בטוח למען המטרה ואולי גם להכניס אותם לממשלה?

א', כל אתה טועה לדעתי ועלה ירוק הפעם כן תיכנס. מקווה מאוד שאני לא טועה אבל כך לזה אני מקווה ומתפלל.

וב', אני לא אצביע מרץ מהסיבה הפשוטה שאי אפשר להפריד את הנושא המדיני מנושאים אחרים. לא אצביע למפלגה שנוגדת את דעותיי. ולפני שתגיד שעלה ירוק הם ליברלים ומזכירים את מרץ בהרבה דברים תזכור שמרץ עם כוח הרבה הרבה יותר חזקה מעלה ירוק עם כוח.

#47 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎08/03/2015‏, ‎10:55

א', כל אתה טועה לדעתי ועלה ירוק הפעם כן תיכנס. מקווה מאוד שאני לא טועה אבל כך לזה אני מקווה ומתפלל.

וב', אני לא אצביע מרץ מהסיבה הפשוטה שאי אפשר להפריד את הנושא המדיני מנושאים אחרים. לא אצביע למפלגה שנוגדת את דעותיי. ולפני שתגיד שעלה ירוק הם ליברלים ומזכירים את מרץ בהרבה דברים תזכור שמרץ עם כוח הרבה הרבה יותר חזקה מעלה ירוק עם כוח.

א. אין אף סקר שמעביר את עלה ירוק מעל אחוז החסימה. הסקרים הכי אופטימיים אומרים שהם עומדים על 2-3 מנדטים (לא עוברים). עדיין המרחק לכניסה לכנסת הוא 50 אלף קולות שאין להם.

ב. מאחר ואתה מתנגד למרצ, העלאה של הקולות הכשרים יכולה להוריד מנדט למרצ. כרגע הסקרים מדברים על 5 מנדטים (מנדט אחד פחות לעומת הכנסת הנוכחית) ואם ה50 אלף שכבר מצביעים לעלה ירוק יצביעו למפלגה אחרת, מי יודע, מרצ גם יכולה להישאר מחוץ לכנסת.

#48 eliav1993

eliav1993

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 389 הודעות

נכתב ב- ‎08/03/2015‏, ‎12:03

אופטימי לגלות שהרשימה המשותפת לא הסכימה להסכם עודפים עם מרצ, מפלגת שמאל בהגדרה. שכל ההסכם הזה רק נועד לחזק את הציבור שלה ושל מפלגות השמאל על מפלגות הימין.

אם מפלגת ערביי ישראל לא הסכימה להסכם כזה פשוט עם מפלגת שמאל, מה המרחק מהסכם שלום בין מדינת ישראל על כל צדדיה לבין הרשות הפלסטינית?

#49 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎08/03/2015‏, ‎18:11

גם אני מאוד מקווה שעלה ירוק תצליח לעבור את אחוז החסימה, למרות שאי אפשר לדעת איך הם יהיו בפועל. יכול להיות שהם יהיו כמו הגמלאים שהם קמו לצורך מטרה מאוד חיובית אבל בסופו של דבר הם התמזגו עם הליכוד. לצערי, כרגע זה לא נראה סביר, וההשלכות של הצבעה למפלגה שלא תעבור יהיו הרסניות - זריקת 2-3 מנדטים מגוש המרכז-שמאל לשאר המפלגות והקמת ממשלה שתתנגד לכל מה שאתה מאמין.

בסופו של דבר בפוליטיקה אתה צריך להתפשר ולא תמצא מפלגה שמסכימה איתך במאה אחוז. אתה צריך לחשוב מה הנושאים שהכי חשובים לך לקדם ולהצביע לפי זה. אם מה שחשוב לך זה ליברליזם אזרחי וכלכלה חברתית, האפשרות ההגיונית בשבילך היא להצביע למפלגה שמקדמת את זה שנים, לחזק אותם ולגרום להם לקדם את הנושאים האלה מתוך הממשלה וכן - להתפשר על זה שהם שמאלה ממך מבחינה מדינית.

#50 Reckoner

Reckoner

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 389 הודעות

נכתב ב- ‎08/03/2015‏, ‎18:19

א. אין אף סקר שמעביר את עלה ירוק מעל אחוז החסימה. הסקרים הכי אופטימיים אומרים שהם עומדים על 2-3 מנדטים (לא עוברים). עדיין המרחק לכניסה לכנסת הוא 50 אלף קולות שאין להם.

ב. מאחר ואתה מתנגד למרצ, העלאה של הקולות הכשרים יכולה להוריד מנדט למרצ. כרגע הסקרים מדברים על 5 מנדטים (מנדט אחד פחות לעומת הכנסת הנוכחית) ואם ה50 אלף שכבר מצביעים לעלה ירוק יצביעו למפלגה אחרת, מי יודע, מרצ גם יכולה להישאר מחוץ לכנסת.

הלוואי הלוואי שזה יקרה. לפחות שיצא משהו טוב מהבחירות האלה

#51 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎08/03/2015‏, ‎20:37

אני לא אתפשר על העניין של ההשקפה המדינית כי יותר חשוב לי לשמור על הגבולות שלי היום ולא לעבור ל67' מאשר הלגליזציה, עם כל הכבוד לפרח היפה הזה.

ובנוגע לסקרים - https://www.facebook...?type=1

אף מכון לא העמיד אותם להצבעה בסקרים שהם ביצעו.

אני אומר השנה עוברים, וגם אם לא מה עדיף   לא לנסות בכלל?

#52 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎10/03/2015‏, ‎17:10

אני ממליץ לכל חסרי האחריות והמוסר שעומדים להצביע לביבי לעבור להצביע לעלה ירוק. ככה תזיקו פחות.

1h9roi.gif

#53 Sgt.DD

Sgt.DD

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 832 הודעות

נכתב ב- ‎10/03/2015‏, ‎17:28

בלי קשר למה אני מצביע (ואני לא) אני מציע לכל המתנשאים שרואים את דעתם כנעלה על הדעות האחרות ומנסים לכפות את דעתם על אחרים להסתכל עמוק במראה ולראות עד כמה הם משקרים לעצמם ואינם מאמינים בדמוקרטיה כלל, חופש הבחירה ככל הנראה טוב רק כאשר הוא הולך לכיוון שלהם.
  • Nikita ו Reckoner אוהבים את זה

#54 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎10/03/2015‏, ‎18:06

א. מי שלא חושב שהוא צריך להצביע, שלא יטיף על דמוקרטיה.

ב. מותר בדמוקרטיה לחשוב שמישהו חוטא או טיפש או כל דבר אחר. אין לזה שום קשר או חצי קשר למהות הדמוקרטית. כל אדם באשר הוא אדם, רשאי (במדינות מסויימות אפילו חייב) להשתתף במשחק הדמוקרטי כל עוד הוא אזרח המדינה ומתגורר בה בעת הבחירות.

לכל אחד מותר להצביע; לאסירים (כולל אסירים פוליטיים), למשוגעים, ולאנשים שאין להם כשירות מנטאלית לשפוט פוליטית (מפגרים, חולי אלצהיימר וכו'). כל דעה היא גם כן כשרה באתגר הדמוקרטי, כל עוד היא לא מבוססת על שלילת זכויותיו של האזרח האחר או חתירה תחת יסוד הדמוקרטיה עצמה.

ג. זה שמישהו טמבל, לא אומר שאסור לו להיות טמבל, או שעובדת היותו טמבל חייבת להישאר חשאית. למשל אצלי בעבודה יש מכונת קפה שמכינה כל מה שתרצה, באיכות של קפה ברומא, ויש גם נס קפה ג'ייקובס. עם זאת יש גם טמבלים שמתעקשים לשתות נס קפה אבקה של עלית. מנהלת המשרד תמשיך להזמין נס קפה עלית מתוך זכותם לטעם רע. עם זאת, כשאחרים רואים אותם מכינים לעצמם שתייה, הם מעקמים את הפרצוף, ושואלים "איך אתה שותה את הגועל הזה?"

1h9roi.gif

#55 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎10/03/2015‏, ‎20:36

נראה לי אני הולך על בנט, כל פעם שאני שומע אותו מתראיין אני מזדהה איתו.

• aviad87 אוהב את זה

#56 Spirit

Spirit

• ותיקים
  • 3,248 הודעות

נכתב ב- ‎10/03/2015‏, ‎20:56

א. מי שלא חושב שהוא צריך להצביע, שלא יטיף על דמוקרטיה.

ב. מותר בדמוקרטיה לחשוב שמישהו חוטא או טיפש או כל דבר אחר. אין לזה שום קשר או חצי קשר למהות הדמוקרטית. כל אדם באשר הוא אדם, רשאי (במדינות מסויימות אפילו חייב) להשתתף במשחק הדמוקרטי כל עוד הוא אזרח המדינה ומתגורר בה בעת הבחירות.
לכל אחד מותר להצביע; לאסירים (כולל אסירים פוליטיים), למשוגעים, ולאנשים שאין להם כשירות מנטאלית לשפוט פוליטית (מפגרים, חולי אלצהיימר וכו'). כל דעה היא גם כן כשרה באתגר הדמוקרטי, כל עוד היא לא מבוססת על שלילת זכויותיו של האזרח האחר או חתירה תחת יסוד הדמוקרטיה עצמה.

ג. זה שמישהו טמבל, לא אומר שאסור לו להיות טמבל, או שעובדת היותו טמבל חייבת להישאר חשאית. למשל אצלי בעבודה יש מכונת קפה שמכינה כל מה שתרצה, באיכות של קפה ברומא, ויש גם נס קפה ג'ייקובס. עם זאת יש גם טמבלים שמתעקשים לשתות נס קפה אבקה של עלית. מנהלת המשרד תמשיך להזמין נס קפה עלית מתוך זכותם לטעם רע. עם זאת, כשאחרים רואים אותם מכינים לעצמם שתייה, הם מעקמים את הפרצוף, ושואלים "איך אתה שותה את הגועל הזה?"

כמה אתה מזיין במוח לא ראיתי דבר כזה בחיים.
  • d1f2, SnirJa ו Chuck אוהבים את זה

#57 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎10/03/2015‏, ‎21:35

אני יודע שיש אנשים שלא כל דבר שאני אומר מבינים. זה בסדר, אני לא פונה למי שמסובך לו להקשיב, להבין או בכלל לחשוב.

אתה יכול לחזור לדיון של הכדורגל.

1h9roi.gif

#58 Spirit

Spirit

• ותיקים
  • 3,248 הודעות

נכתב ב- ‎10/03/2015‏, ‎21:49

סגור יא מלך

#59 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎11/03/2015‏, ‎14:08

אני יודע שיש אנשים שלא כל דבר שאני אומר מבינים. זה בסדר, אני לא פונה למי שמסובך לו להקשיב, להבין או בכלל לחשוב.

אתה יכול לחזור לדיון של הכדורגל.

בגדול אז אתה מדבר לעצמך.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#60 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎11/03/2015‏, ‎14:11

חברה, אתם מבינים שאם מרצ לא עוברת את אחוז החסימה לא נראה יותר את הפרצוף של תמר זנדברג!?!?!

ומי ה7 פה שהצביעו עלה ירוק? (אני לא אחד מהם)

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים