עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

ילד פלסטיני נהרג על ידי ישראל כל 3 ימים

• אנא התחבר בכדי להגיב
462 תגובות לנושא זה

#41 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎13:57

Superb, סתם טרחת, מחקתי את ההודעה לפני שראיתי את שלך. לדעתי צריך להעיף את הדפקט הגזען הזה מפה אחת ולתמיד. אני אודה לך אם תנצל את ההזדמנות הנהדרת הזו במקום להוכיח שוב שהוא חולני. אין בזה חדש.

לא יתכן שמקום שמייצג אותנו יכלול התבטאויות כמו שהוא מפיץ כאן. כל דעה פוליטית היא לגיטימית, אבל גזענות והטפה לרצח של ילדים זה לא במסגרת הביטוי הפוליטי הלגיטימי, לא כאן ולא בשום מקום עם טיפת כבוד או מוסר.

• Pamidor ו nir1001 אוהבים את זה

1h9roi.gif

#42 Spirit

Spirit

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,248 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎14:01

צודק, בוא נעיף אותו כי הוא לא חושב כמוך.

• Cech אוהב את זה

#43 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎14:06

רק כדי שאוודא שאתה באמת אידיוט כפי שאני חושד: אתה מגן על זכותו להטיף לרצח ילדים?

1h9roi.gif

#44 Spirit

Spirit

• ותיקים
  • 3,248 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎14:09

אני מגן על זכותו להגיד מה שבא לו, אותו דבר על זכותך.

אני גם חושב שאם לצורך העניין, מחבלים מסתגרים בבית עם ילדים חפים מפשע, צריך להוריד את הבית בלי לחשוב פעמיים. (וזה משהו שישראל לא תעשה, ובגלל זה כולם משתינים עלינו)

#45 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎14:12

תודה לאביר חופש הדיבור. כדאי שתקשיב יותר טוב בשיעורי אזרחות, כי לא נראה לי שתקבל ככה תעודת בגרות.

1h9roi.gif

#46 Spirit

Spirit

• ותיקים
  • 3,248 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎14:14

וואלה קיבלתי, אפילו באזור ה-80 אם אני זוכר נכון, לא רע...

אני מבין אז שאתה חושב שאם מחבלים יושבים בבית עם ילדים, צריך להמשיך הלאה ולא לעשות כלום?

אני לא אומר ללכת לרחוב להכנס לגן, ולהרוג את כולם, אבל אני כן אומר שאם מסתגרים שם אנשים, אז צריך להפציץ את הבית בלי לחשוב פעמיים על מי בפנים.

אתה בטח גם חושב שמה שזועבי אומרת זה מוצדק..

#47 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎14:57

אני אומר שלהפציץ בית עם ילדים זה פשע נגד ההומאניות. יש פתרונות ביניים כמו להכניס גז מדמיע שיאלץ אותם לצאת, וכל מיני דברים יותר יצירתיים ופחות רצחניים מאשר להרוג ילדים, למרות שזה מה שיעשה לך חם יותר באזור התחתונים.

1h9roi.gif

#48 Spirit

Spirit

• ותיקים
  • 3,248 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎14:59

אני בטוח שאם חס וחלילה היו חוטפים מישהו מהמשפחה שלך היית חושב אחרת. אבל סבבה מה שעושה לך טוב, רק אל תחליט בשבילי מה אני יכול להגיד ולחשוב ומה לא

#49 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎15:32

אני דווקא כן אגיד, גם לך וגם לאדון הלא-נכבד שעליו גוננת: הפורום הזה לא יהיה במה לגזענות או הטפה לרצח ילדים.

מי שלא יכול לעמוד בכלל הפשוט הזה ידבר עם אנשים אחרים במקומות אחרים (גם אם לפני כמה שנים סינכרן כמה דברים במסגרת הצוות).

1h9roi.gif

#50 Spirit

Spirit

• ותיקים
  • 3,248 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎15:51

חחח טוב אחי, מה שמעמיד לך אותו
  • Cech אוהב את זה

#51 מישמיש

מישמיש

• רשומים
  • 2,332 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎17:21

עדי אני חושב שהחתימה שלך גם כן לא ראויה ואפילו גובלת בחולניות גם אם היא בסה"כ תמימה בעינייך (מבלי לפגוע)

אני מסכים רק אם זה שצריך למצוא דרכים יצירתיות על מנת למנוע פגיעה בילדים כשמחבלים עושים בהם שימוש כמגן.

יחד עם זאת, צריך גם לזכור שישנן סיטואציות שיוצאות מכלל שליטה ובכך התכנית להמנע מפגיעה בילדים משתבשת.

אתה שוכח דבר אחד, צה"ל הוא צבא הנועד להגן על אזרחי מדינת ישראל, עליי ועלייך. למה החיים של הילדים מהמגזר הערבי (מעזה, כי אין דבר כזה פלסטינים) הם חשובים יותר מחיים של אחרים?

אתן דוגמא לכוונה שלי.

אם מחבל עכשיו מתכוון לשגר רקטה כשילד נמצא לידו, אני כאזרח מצפה מצה"ל לעשות את המקסימום על מנת למנוע את הירי וגם להמנע מפגיעות בחפים מפשע, אך אם האחרון אינו מתאפשר אז על צה"ל להגן על אזרחי ישראל ולמנוע את הירי שיכול לפגוע באזרחים חפים מפשע בישראל, כי בסופו של יום זה תפקידו של צה"ל.

תודה,

יום טוב.

• quicki ו nir1001 אוהבים את זה

#52 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎18:02

עדי אני באמת חושב שיותר כואב לך על הנער הפלסטיני שנרצח מאשר על שלושת הנערים המתנחלים.

ושלא תבין לא נכון, אם הרצח הזה התבצע על ידי יהודים זה בושה וחרפה ואני מאחל להם עונש מוות כמו לכל מחבל. רצח הוא רצח, לא משנה מאיזו אידאולוגיה הוא מגיע.

אבל מישמיש כפיים על התגובה.

למה צריך לכאוב לו פחות מאשר על רצח הנערים היהודים? ראוי שתקשיב למה שמשפחת פרנקל, שבנם זה עתה נרצח, אמרו בנוגע לזה - " רצח הוא רצח, ואין אצלינו הבחנה בין דם לדם".

כל העניין שאני באמת ובתמים מאמין שעדי חושב שהחיים של הפלסטינים בגדה חשובים יותר מאלה של המתנחלים. למה צריך לכאוב לו? כי אני מאמין שהוא מרגיש חיבה (לא יודע איך לנסח את זה אחרת) לפלסטינים שלדעתו חיים תחת כיבוש על לא עוול בכפם, ושונא את המתנחלים עם כל תג המחיר וההשתלטות על קרקעות.

אם זה נכון או לא? על הזין שלי. סה"כ כתבתי את דעתי וכאשר זה קשור לעדי בהחלט לא מעניין אותי אם היא נכונה או לא. ואגב אם זה נכון, אז זו גזענות. לא שאכפת לי כי זו דעתו

כל העניין עדי, שאתה רק מגן ומגן על הפלסטינים ועל הילדים (ובצדק, אני חושב שכמו שנאמר פה מעליי רצח זה רצח, ואם יהודים רצחו את הנער הערבי לפני כמה ימים, הם צריכים לשבת בכלא). אבל אתה לא מגנה שום דבר שהם עושים. זאת אומרת שמבחינתי לא רחוק היום שתאמר אמירות כמו של זועבי (לדוגמא שרצח הנערים הישראליים זה לא טרור).

ועדי, סתם מעניין אותי לדעת, איפה אתה עומד מבחינת עונש מוות למחבלים? תומך, מתנגד נמנע? ולמה?

#53 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎18:02

אין גבול לציניות? במקום להזדעזע שכנראה אנשים מבני עמנו הידרדרו לטקטיקות מחרידות ורצחניות שננקטות על ידי אויבינו, אנחנו מלינים על הסיקור התקשורתי של העניין. נו באמת... בואו פשוט נשבור את הראי, וככה לא נדע אף פעם כמה נהיינו מכוערים.

ומה הקשר בין מה שאמרתי למה שאתה אמרת?

אני דיברתי על האנטישמיות. נקודה. איפה אתה רואה פה ציניות לרצח בכלל?

אני מזועזע מכל רצח באשר הוא. יהודי, ערבי, פקיסטני וכד'...

הטיעון שלך מנסה להסיט את הדיון מהראיות שהוצגו בפניך. אלו עובדות פשוטות ואתה בורח למקום אחר.

לאן שלא תפנה, תמיד התחת ישאר מאחור

#54 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎18:21

עדי אני באמת חושב שיותר כואב לך על הנער הפלסטיני שנרצח מאשר על שלושת הנערים המתנחלים.

ושלא תבין לא נכון, אם הרצח הזה התבצע על ידי יהודים זה בושה וחרפה ואני מאחל להם עונש מוות כמו לכל מחבל. רצח הוא רצח, לא משנה מאיזו אידאולוגיה הוא מגיע.

אבל מישמיש כפיים על התגובה.

למה צריך לכאוב לו פחות מאשר על רצח הנערים היהודים? ראוי שתקשיב למה שמשפחת פרנקל, שבנם זה עתה נרצח, אמרו בנוגע לזה - " רצח הוא רצח, ואין אצלינו הבחנה בין דם לדם".

כל העניין שאני באמת ובתמים מאמין שעדי חושב שהחיים של הפלסטינים בגדה חשובים יותר מאלה של המתנחלים. למה צריך לכאוב לו? כי אני מאמין שהוא מרגיש חיבה (לא יודע איך לנסח את זה אחרת) לפלסטינים שלדעתו חיים תחת כיבוש על לא עוול בכפם, ושונא את המתנחלים עם כל תג המחיר וההשתלטות על קרקעות.

אם זה נכון או לא? על הזין שלי. סה"כ כתבתי את דעתי וכאשר זה קשור לעדי בהחלט לא מעניין אותי אם היא נכונה או לא. ואגב אם זה נכון, אז זו גזענות. לא שאכפת לי כי זו דעתו

אין שום הצדקה לרצח ופגיעה בילדים חפים מפשע, לא של מתנחלים, לא של פלסטינים ולא של ילדים בגבולות הקו הירוק. זה נראה כאילו אתה מכניס לעדי שבלונת איש קש שהוא מצדיק את החטיפה של הנערים היהודים.

• morinia אוהב את זה

#55 הנסיך המדליק

הנסיך המדליק

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 795 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎18:36

כשאנשים מעם כובש ,שאין לו סיבה לבצע טרור בעם נכבש במדוכא,  מבצעים פעילות טרור זה סיפור הרבה יותר ענק מטרור של עם נכבש.

במשך כל ההיסטוריה טרוריסטים מעמים נכבשים זכו למעמד של לוחמי חופש והמניע לפעולות שלהם היה די מובן, לדוגמא נלסון מנדלה או האצ"ל במנדט. (אני לא מצדיק כלום).  פעילות טרור שבאה מהצד הכובש היא דבר חולניי לגמרי, אין לטרוריסטשום מניע לעשות את זה חוץ מצמא לדם. 

• morinia אוהב את זה

#56 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎18:46

כי אנשים אחראיים רק למה שהם אומרים ועושים ולא למה שאנשים שמשום מה שמתם אותם באותה קבוצה עושים. איש ימין לא צריך לגנות את הרצח הלאומני (כנראה) בבית חנינה ואיש שמאל לא צריך לגנות כל אמרה מטומטמת של זועבי או את סוריה. כל המטרה בשיח הגינויים הזה היא לתקוף אנשים על דברים שלא עשו ושלא תומכים בהם. הגינויים היחידים שיש להם חשיבות כלשהי הם גינויים בעלי משמעות הצהרתית - כמו גינוי הטרור ע"י אבו מאזן או גינוי כל סוג של רצח ע"י אמא של אחד החטופים במקום להגרר לקריאות ההסתה לנקמה.

• הנסיך המדליק אוהב את זה

#57 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎19:18

אילן, ממש לא נכון. בעצם הגינוי של אדם ימני לרצח של פלסטיני ישנה אמירה חזקה מאוד על אותו אדם. האמירה הזו מראה האם הוא קיצוני וגזען (כמו שניר, שיסלח לי אבל הוא מודה בזה בעצמו), או שהוא רואה את המציאות ומבין שלא כל הערבים הם רוצחים. ואותו דבר מהצד השמאלני, שיכול לגנות אנשים כמו חנין זועבי שהיא לא פחות טרוריסטית מהפלסטינאים שרוצחים יהודים.

כל העניין של הכיבוש הוא לא עובדתי, לדעתי. מבחינתי, אם לא טוב להם שם, אז למה הם גרים שם? חיים עם חשמל ומים על חשבון מדינת ישראל? שיעברו למקום אחר. הרי אין שום דבר קדוש בעזה וביהודה ושומרון. יש להם שטחים בכל העולם והם מתעקשים לבוא ולגור פה, למה? גם לנוצרים ארץ ישראל היא קדושה, אני לא רואה אותם מנסים לכבוש (כיום) אותה שוב, ולהפוך אותה לבירת הנצרות העולמית. ושלא תבין אותי לא נכון, מבחינתי אין שום בעיה שכל עם ישראל יעבור לצ'כוסלובקיה או לפאקינג בוסניה ונגור שם. מבחינתי אין שום משמעות לקרקע עליה אנחנו עומדים, אלא רק לאנשים שמסביבנו.

ופאמידור, אני באמת לא מבין מה מסובך ומאיפה אתה מביא את התשובות האלה. מאוד פשוט.

רצח יהודים מתנחלים חפים מפשע על ידי פלסטינים לדעת עדי פחות חשוב מרצח ערבי פלסטיני חף מפשע. זאת דעתי על דעתו של עדי. לא מבוססת על שום דבר עובדתי, סתם דעתי. זה הכל. לא אמרתי שהוא מצדיק שום דבר או קורא לרצח. סה"כ מאמין שרצח אחד כואב לו יותר מהשני, זה הכל.

#58 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎19:20

אורפז., ב-03 יולי 2014 - 19:02, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 19:02, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 19:02, אמר:

כל העניין עדי, שאתה רק מגן ומגן על הפלסטינים ועל הילדים (ובצדק, אני חושב שכמו שנאמר פה מעליי רצח זה רצח, ואם יהודים רצחו את הנער הערבי לפני כמה ימים, הם צריכים לשבת בכלא). אבל אתה לא מגנה שום דבר שהם עושים. זאת אומרת שמבחינתי לא רחוק היום שתאמר אמירות כמו של זועבי (לדוגמא שרצח הנערים הישראליים זה לא טרור).

ועדי, סתם מעניין אותי לדעת, איפה אתה עומד מבחינת עונש מוות למחבלים? תומך, מתנגד נמנע? ולמה?

אני פשוט יושב וקורא משועשע איך אתה מדמיין דברים שאמרתי, ומסיק מהם מסקנות שלא טענתי, ואז מתווכח עם עצמך על דברים שכביכול הצהרתי ושולל אותם ובעצם מתווכח עם הטענות שלא היו בכלל מצידי. לטענות האלו אני בכלל לא אשיב. מה שכן חשוב לי זה לענות לשאלות שלך.

א. כן, חשוב לי פי מאה שהעם שלי יהיה יותר מוסרי מאויבינו. חד משמעית. קודם כל אני מאמין שהעליונות המוסרית שלנו היא מה שעושה אותנו צודקים, ואם נידרדר לרמת אויבינו נאבד רבות מהזכויות שאנחנו טוענים להן. ושנית, הפלסטינים אינם העם שלי, היהודים כן. לפלסטינים בעיני יש כשלים מוסריים איומים ונוראים שמאפילים על הקורבן שהם מקריבים. הם נוהגים בהמון מובנים חברתיים ומוסריים באופן שהייתי מתבייש בכל הכוח אם הייתי חלק מהעם שלהם. אני חושב שהם חברה חולה לגמרי, שבכלל לא בוחנת את עצמה, אלא מעדיפה להאשים את השכן בחולייה. אני שמח מאוד שאני לא חלק מהחברה הזו, ולכן לא מוכן להיות אחראי לדפיקויות שלה.

מה שכן אני מרגיש אחראי, זה להפרעות בחברה שלי. כשהפלסטינים שמחים שהורגים ילדים יהודים אני לא מצפה שיהיה להם מוסר. כשאנשים שלי שמחים שהורגים ילדים שלהם אני מתקומם, כי אני מצפה שלאנשים שלי כן יהיה מוסר! אנחנו אלו שכל ההיסטוריה סבלנו, חובתנו המוסרית לנסות שאחרים לא יסבלו. אנחנו דורות שאפנו לעצמאות ולהגדרה עצמית, חובתנו המוסרית בעיני לתת גם לאחרים זכות כזו ולא למנוע מהם. אני אחראי לצדק והמוסר לא של אחרים, אלא על אלו שלי - שלנו.

ב. אני נגד עונש מוות באופן גורף כלפי כל אחד וכל מקרה. אייכמן היה המקרה היחיד שנשפט בארץ למוות, ולא היה שום פשע שניתן להשוות לזה שלו, גם האכזריים ביותר. כמובן שישנם המון אנשים שבעיני היה יותר טוב אם היו מתים מאשר שיחיו, אבל עונש מוות הוא חוק שאינו ראוי למדינה דמוקרטית נאורה. אולי אני לא מדייק, אבל לדעתי חוץ מארה"ב אין שום דמוקרטיה מערבית שמפעילה מעשית עונש מוות.

אורפז., ב-03 יולי 2014 - 20:18, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 20:18, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 20:18, אמר:

רצח יהודים מתנחלים חפים מפשע על ידי פלסטינים לדעת עדי פחות חשוב מרצח ערבי פלסטיני חף מפשע. זאת דעתי על דעתו של עדי. לא מבוססת על שום דבר עובדתי, סתם דעתי. זה הכל. לא אמרתי שהוא מצדיק שום דבר או קורא לרצח. סה"כ מאמין שרצח אחד כואב לו יותר מהשני, זה הכל.

אני חייב שתסביר שוב:

בעצם בעיניך אתה חושב שיש דברים שאני לא אומר, אבל בעיניך אותם אני חושב.

זה לא מבוסס על מה שאמרתי, אלא דעתך על מה שלא אמרתי.

זה בעצם פנטזיות שלך שאתה מייחס אלי.

זה בעצם מה שאתה אומר? שאתה מכניס לי דברים לפה, דברים שאתה מדמיין שאני אומר למרות שאני לא?

אני כבר פגשתי אנשים שאכלו סמי הזיות קשים והיו הרבה יותר הגיוניים מזה.

• Sparkles ו Asailow אוהבים את זה

1h9roi.gif

#59 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎19:30

כשאנשים מעם כובש ,שאין לו סיבה לבצע טרור בעם נכבש במדוכא,  מבצעים פעילות טרור זה סיפור הרבה יותר ענק מטרור של עם נכבש.

במשך כל ההיסטוריה טרוריסטים מעמים נכבשים זכו למעמד של לוחמי חופש והמניע לפעולות שלהם היה די מובן, לדוגמא נלסון מנדלה או האצ"ל במנדט. (אני לא מצדיק כלום).  פעילות טרור שבאה מהצד הכובש היא דבר חולניי לגמרי, אין לטרוריסטשום מניע לעשות את זה חוץ מצמא לדם. 

אתה חייב להתחיל להבין ששימוש בסיסמאות הוא ילדותי ואולי נשמע טוב, אבל אין לו כל קשר למציאות.

1. דבר ראשון המילה "במשך כל ההיסטוריה" - אני זוכר אמירות דומות של יוסי שריד שאמר שמעולם בהיסטוריה עם כובש לא הצליח לשלוט על עם כבוש. מעניין מה יאמרו על כך החיתים, האצטקים, הבבלים וכד'... סליחה, לא תשמע את דעתם, כי הם פשוט נכבשו והושמדו מעל פני האדמה.

2. "טירוריסטים מעמים נכבשים זכו למעמד של לוחמי חופש"? - אתה חייב להבין שההיסטוריה היא סיפור המנצחים בסופו של דבר. אילו גרמניה הנאצית היתה מנצחת במלחמה, הפרטיזנים לא היו הופכים ללוחמי חופש, אלא לטירוריסטים. טירוריסט הופך להיות לוחם חופש ברגע שהוא ניצח. זאת האמת הפשוטה. אם שלטון האפרטהייד או המנדט הבריטי היה נותר אני מבטיח לך שמנדלה (וכאן ההשוואה ממש לא במקומה - כי מנדלה כמו גנדי תמך בהתנגדות לא אלימה )  כמו גם האצ"ל היו נותרים בהגדרתם כטרוריסטים.

3. אנשים מעם כובש לא יכולים להיות טרוריסטים.... הם יכולים לעשות פעולות לא אנשויות, אבל הם חלק מהשלטון ולכן לא יכולים להיות טירוריסטים בהגדרתם. לכן גם האמירה שלך "פעילות טרור שבאה מהצד הכובש היא חולנית לגמרי" ... היא פשוט לא הגיונית. הצד הכובש יכול לעשות פעולות עונשין, בטח לא פעולות התנגדות כנגד עצמו.

הבנתי את הטיעון שלך, אבל השימוש בסיסמאות נבובות הגיון נשמעות רע.

- אגב לגבי הדיון הקודם על כניסה לגן בו נמצאים ילדים.... אני מציע לכל "המומחים" לקרוא את הספר שמתמצת מבחינה פילוסופית ומשפטית את אמנת ז'נווה http://en.wikipedia....and_Unjust_Wars תתפלאו לראות שם שאחריות הצבא היא להודיע לאנשים לצאת ולפנות את המקום ןלנסות לנקוט בעוד כמה אמצעים מינימלים במטרה להוציא את הילדים מהגן. מרגע וקיים סיכון לחיי החיילים והם נקטו באמצעים מינימלים אלו, החובה לשמור על חייהם חשובה מחיי הילדים. האחריות על חיי הילדים נופלת על המחבלים (לא שממש אכפת להם כנראה ). בכל מקרה אמנת ג'נווה כבסיס משפטי-ערכי מצדיקה זאת. זה שבשנים האחרונות כל מיני וועדות קוראות לגינוי ישראל... זה כבר קשור לשימוש בסיסמאות שעפות בתקשורת כמו גם פה וגם קצת לשימוש שעושים אותם אנטישמים מודרנים בתקשורת. זה בטח לא קשור למושג המשפטי-ערכי של "מלחמה צודקת".

• obeh אוהב את זה
לאן שלא תפנה, תמיד התחת ישאר מאחור

#60 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎19:51

אילן, ממש לא נכון. בעצם הגינוי של אדם ימני לרצח של פלסטיני ישנה אמירה חזקה מאוד על אותו אדם. האמירה הזו מראה האם הוא קיצוני וגזען (כמו שניר, שיסלח לי אבל הוא מודה בזה בעצמו), או שהוא רואה את המציאות ומבין שלא כל הערבים הם רוצחים. ואותו דבר מהצד השמאלני, שיכול לגנות אנשים כמו חנין זועבי שהיא לא פחות טרוריסטית מהפלסטינאים שרוצחים יהודים.

כל העניין של הכיבוש הוא לא עובדתי, לדעתי. מבחינתי, אם לא טוב להם שם, אז למה הם גרים שם? חיים עם חשמל ומים על חשבון מדינת ישראל? שיעברו למקום אחר. הרי אין שום דבר קדוש בעזה וביהודה ושומרון. יש להם שטחים בכל העולם והם מתעקשים לבוא ולגור פה, למה? גם לנוצרים ארץ ישראל היא קדושה, אני לא רואה אותם מנסים לכבוש (כיום) אותה שוב, ולהפוך אותה לבירת הנצרות העולמית. ושלא תבין אותי לא נכון, מבחינתי אין שום בעיה שכל עם ישראל יעבור לצ'כוסלובקיה או לפאקינג בוסניה ונגור שם. מבחינתי אין שום משמעות לקרקע עליה אנחנו עומדים, אלא רק לאנשים שמסביבנו.

אם מסקרן אותך לדעת מה אדם חושב על מעשה או אמירה של אדם מסוים, פשוט תשאל אותו. אל תדרוש ממנו לגנות אותו כאילו הוא אחראי לאותו אדם. אם מסקרן אותך אם אני תומך באמירה של זועבי שהחוטפים/רוצחים הם לא טרוריסטים, פשוט תשאל. זה לא המקום שלי לגנות אותה. מה גם שאני בכלל לא נמצא ביחד איתה באותו מחנה פוליטי. הדרישה הזאת זהה לדרישה שלי ממך לגנות רצח ילדים פלסטינים או את אמרות ההסתה לנקמה מצד אנשי הימין הקיצוני בתור אדם שתומך בשלטון צבאי על מיליוני בני אדם. כל עוד לא הבעת תמיכה במקרים האלה, אתה פשוט לא אחראי למה שבן אדם שאני שם אותו באותו מחנה פוליטי כמו שלך כי נוח לי עושה. המטרה בשני המקרים היא לתקוף את הצד השני על דברים שהוא בכלל לא הביע תמיכה והוא לא אחראי עליהם.

הזכות של הפלסטינים על הארץ לא נובעת מקדושתה, אלא מכח הישיבה שלהם בה. כשעם יושב בחלקת ארץ יש לו זכות לריבונות משלו או לפחות לזכויות שוות ולאומיות במדינה בה הוא חי. כל עוד ישראל שולטת על אותו עם ובוחרת שלא להעניק להם זכויות אזרח מלאות ולא לאפשר להם להקים מדינה ריבונית בשטח שבו הם גרים - ישראל תשאר מדינה כובשת, וככזו אין לה מה להתפלא כשהנתינים חסרי הזכויות שלה שלה בוחרים להאבק בה בצורה אלימה ונתעבת.

• morinia אוהב את זה

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים