אורפז., ב-03 יולי 2014 - 19:02, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 19:02, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 19:02, אמר:
כל העניין עדי, שאתה רק מגן ומגן על הפלסטינים ועל הילדים (ובצדק, אני חושב שכמו שנאמר פה מעליי רצח זה רצח, ואם יהודים רצחו את הנער הערבי לפני כמה ימים, הם צריכים לשבת בכלא). אבל אתה לא מגנה שום דבר שהם עושים. זאת אומרת שמבחינתי לא רחוק היום שתאמר אמירות כמו של זועבי (לדוגמא שרצח הנערים הישראליים זה לא טרור).
ועדי, סתם מעניין אותי לדעת, איפה אתה עומד מבחינת עונש מוות למחבלים? תומך, מתנגד נמנע? ולמה?
אני פשוט יושב וקורא משועשע איך אתה מדמיין דברים שאמרתי, ומסיק מהם מסקנות שלא טענתי, ואז מתווכח עם עצמך על דברים שכביכול הצהרתי ושולל אותם ובעצם מתווכח עם הטענות שלא היו בכלל מצידי. לטענות האלו אני בכלל לא אשיב. מה שכן חשוב לי זה לענות לשאלות שלך.
א. כן, חשוב לי פי מאה שהעם שלי יהיה יותר מוסרי מאויבינו. חד משמעית. קודם כל אני מאמין שהעליונות המוסרית שלנו היא מה שעושה אותנו צודקים, ואם נידרדר לרמת אויבינו נאבד רבות מהזכויות שאנחנו טוענים להן. ושנית, הפלסטינים אינם העם שלי, היהודים כן. לפלסטינים בעיני יש כשלים מוסריים איומים ונוראים שמאפילים על הקורבן שהם מקריבים. הם נוהגים בהמון מובנים חברתיים ומוסריים באופן שהייתי מתבייש בכל הכוח אם הייתי חלק מהעם שלהם. אני חושב שהם חברה חולה לגמרי, שבכלל לא בוחנת את עצמה, אלא מעדיפה להאשים את השכן בחולייה. אני שמח מאוד שאני לא חלק מהחברה הזו, ולכן לא מוכן להיות אחראי לדפיקויות שלה.
מה שכן אני מרגיש אחראי, זה להפרעות בחברה שלי. כשהפלסטינים שמחים שהורגים ילדים יהודים אני לא מצפה שיהיה להם מוסר. כשאנשים שלי שמחים שהורגים ילדים שלהם אני מתקומם, כי אני מצפה שלאנשים שלי כן יהיה מוסר! אנחנו אלו שכל ההיסטוריה סבלנו, חובתנו המוסרית לנסות שאחרים לא יסבלו. אנחנו דורות שאפנו לעצמאות ולהגדרה עצמית, חובתנו המוסרית בעיני לתת גם לאחרים זכות כזו ולא למנוע מהם. אני אחראי לצדק והמוסר לא של אחרים, אלא על אלו שלי - שלנו.
ב. אני נגד עונש מוות באופן גורף כלפי כל אחד וכל מקרה. אייכמן היה המקרה היחיד שנשפט בארץ למוות, ולא היה שום פשע שניתן להשוות לזה שלו, גם האכזריים ביותר. כמובן שישנם המון אנשים שבעיני היה יותר טוב אם היו מתים מאשר שיחיו, אבל עונש מוות הוא חוק שאינו ראוי למדינה דמוקרטית נאורה. אולי אני לא מדייק, אבל לדעתי חוץ מארה"ב אין שום דמוקרטיה מערבית שמפעילה מעשית עונש מוות.
אורפז., ב-03 יולי 2014 - 20:18, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 20:18, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 20:18, אמר:
ופאמידור, אני באמת לא מבין מה מסובך ומאיפה אתה מביא את התשובות האלה. מאוד פשוט.
רצח יהודים מתנחלים חפים מפשע על ידי פלסטינים לדעת עדי פחות חשוב מרצח ערבי פלסטיני חף מפשע. זאת דעתי על דעתו של עדי. לא מבוססת על שום דבר עובדתי, סתם דעתי. זה הכל. לא אמרתי שהוא מצדיק שום דבר או קורא לרצח. סה"כ מאמין שרצח אחד כואב לו יותר מהשני, זה הכל.
אני חייב שתסביר שוב:
בעצם בעיניך אתה חושב שיש דברים שאני לא אומר, אבל בעיניך אותם אני חושב.
זה לא מבוסס על מה שאמרתי, אלא דעתך על מה שלא אמרתי.
זה בעצם פנטזיות שלך שאתה מייחס אלי.
זה בעצם מה שאתה אומר? שאתה מכניס לי דברים לפה, דברים שאתה מדמיין שאני אומר למרות שאני לא?
אני כבר פגשתי אנשים שאכלו סמי הזיות קשים והיו הרבה יותר הגיוניים מזה.