את העברת וראן קידם זידאן, הוא העדיף לבסוף את ריאל מדריד על פני יונייטד אך ורק בזכות זידאן, לולא זידאן וראן היה היום ביונייטד!
זידאן טען שוארן דומה במשחקו ללוראן בלאן בכל הקשור לחוכמת המשחק שלו ויעשה הכל על מנת לשכנעו להגיע לריאל מדריד, לבסוף טען וארן שזידאן הוא בעצם מי ששיכנע אותו להגיע.
y2k27 - לגבי קאסמירו הוא היה שייך לקאסטיה מעונה שעברה, הוא היה מושאל מסאו פאולו עם אופציית רכישה, במידה ואנצ'לוטי לא היה מעוניין בו לפני תחילת העונה הזו הוא היה חוזר לסאו פאולו.שורה תחתונה, אנצ'לוטי החליט לממש את אופציית הרכישה עליו העונה.
מוריניו רק הביא אותו לסוג של "מבחנים".
מוריניו רכש שחקנים, אבל לומר שהוא בנה את הקבוצה.. לא הייתי משתמש בבניית הקבוצה אלא הרחבת\חיזוק הסגל וחיזוק של כמה עמדות מסויימות בהן הוא ראה לנכון.
שחקנים כמו פפה, רונאלדו, אלונסו, בנזמה, ארבלואה, ראול אלביאול (למרות שלא הרבה בדקות בשנים בהן שיחק במדריד).
הזכרתי רק את הרלוונטיים שמשחקים\שיחקו\עלו כמחליפים להרכב.
ז"א:
מגן ימני מאז עד השנה היה ארבלואה
בלם פפה
קישור, אלונסו
רונאלדו בכנף שמאל.
חלוץ בנזמה או היגוואיין.
אבל בל נשכח שפלגריני אימן רק שנה להבדיל ממוריניו. (אני לא אומר שיכול היה להיות טוב יותר או גרוע יותר, זוהי רק עובדה)
מוריניו בעונה הראשונה הביא עימו את די מריה, אוזיל וחדירה, פדרו לאון (גניבה של 8 יורו באור יום), אדביור (השאלה באמצע העונה), ריקארדו קרבליו, ולגבי סרחיו קנאלס אם אני לא טועה הגיעה בעונה בה מוריניו החל לאמן אך לגבי זה אני לא זוכר יותר מידי פרטים אז לא לתפוס בקטנות..
די מריה, אוזיל, וחדירה ריקרדו קרבליו ואדביור, 3 הראשונים טובים מאוד, עובדתית עד היום נעשה בהם שימוש.
השתיים האחרונים הם רכש טוב גם כן לחיזוק הרוטציה (נכון לאותה תקופה)
3 הראשונים הם שחקנים שמוריניו הביא, עד היום הם משחקים בקבוצה ושייכים לריאל מדריד (להבדיל מאדביור למשל)
אם נוסיף לזה את העונה של מוריניו בו הוא רכש את אלטינטופ, שהין, קאייחון, פאביו קונטראו, (וראן קרדיט לזידאן).
קאייחון לא בריאל וגם לא ברמה של ריאל גם לא בתור שחקן מחליף, פאביו קונטראו שחקן טוב, על אלטינטופ ושהין צריך להוסיף?
לגבי שהין, אם יודעים ששחקן נעדר שנה והוא לא עובר בדיקות רפואיות לא צריך להחתים אותו מלכתחילה אבל לא משנה כי זה לא האישיו, (זה לא כמו שהחתימו את קאקה וההייפ סביב ההחתמה הייתה מחזירה את ההשקעה).
מי שכן מאייש תפקיד עד היום מכל העברות של העונה השנייה הוא פאביו קונטראו, ז"א שיש מחליף למרסלו ואפשר לבצע רוטציות בעמדת המגן השמאלי, שזה טוב.
הביאו שוער מחליף או שפשוט קסיאס נהפך למחליף כתוצאה מפציעה, דיאגו לופז.
ז"א מוריניו רכש ב3 עונות 6 שחקנים שעד היום נעשה בהם שימוש, להוסיף את מודריץ' שהגיע באמצע העונה זה הופך ל-7 שחקנים ב-3 עונות.
מהסגל שפלגריני בנה עד היום נשארו גם פפה, רונאלדו, בנזמה, אלונסו וארבלואה הנפל. (אני בכלל לא מחשיב את קאקה).
היה למוריניו 3 עונות לבחור מי מספיק טוב או לא מספיק טוב לריאל, חבל שאת הבעיה הכי גדולה של ריאל מדריד הוא לא הבחין כבעיה, ארבלואה.
עד היום נשארו 7 שחקנים שמשחקים בהרכב שמוריניו הביא ב-3 עונות (אני מחשיב את אוזיל זאת למרות שעבר לארסנל, למכור אותו הייתה שטות שהנשיא המפגר של ריאל החליט, ופה אנצ'לוטי אשם בכך שלא הציב אולטימטום על כך שלא יעזוב, מה שמוריניו עשה כשרצה לקבל יותר כח במועדון בתחילת דרכו)
אם מסתכלים על ההרכב המועדף של מוריניו בהנחה שאין פצועים מתחילת עונה שעברה.
זה ההרכב:
קסיאס
ארבלואה פפה\וארן ראמוס מרסלו
אלונסו חדירה
די מריה אוזיל רונאלדו
היגואיין\בנזמה
גם כשמודריץ' הגיע הוא העדיף את השילוב של אלונסו וחדירה.
5\4 שחקנים קבועים בהרכב שפלגריני הביא בעונה אחת. (במידה ומוריניו היה בוחר לשחק עם היגואיין אז רק 4)
לעומת זאת, 4/5 שחקנים שמוריניו רכש נמצאים בהרכב המועדף עליו - 3 עונות. (הוספתי את וארן ועוד זוהי הנחה למוריניו, את וארן הוא העדיף על פני פפה רק בעונה האחרונה שחלה ירידה ביכולת של פפה וגם הסכסוך בין השתיים לא הוסיף לפפה).
הרחבת הסגל.
עריכה:
אלונסו לא יחזור כזה מהר להרכב, קשה לי לראות אותו חוזר להרכב אחרי פציעה כזו ארוכה ועוד בגילו המאוחר.
לגבי ירמאנדי, כ"כ הרבה כסף בוזבז על שחקן צעיר.
לגבי בנזמה, העובדה שהוא לא פוגע כרגע היא חוסר ביטחון, תמיד כשיש מאמן חדש נראה כאילו השחקן משחק ללא ביטחון (עונה ראשונה של פלגריני וגם של מוריניו) רק לאחר שנותנים לשחקנים מסוגו הזמדנות ואת הביטחון הוא ידע להחזיר.
העניין הוא שגם לבנזמה היה מחליף ראוי (היגואיין) היה לו נגד מי להאבק בהרכב.
כיום, ללא שום זילזול במוראטה, עם כל הכבוד למוראטה הוא חסר ניסיון. (ולא משנה כמה מוכשר הוא).
אל תחרצו את גורלו של בנזמה, אני דווקא מאמין בו.
אם אנצ'לוטי ימשיך לתת לו את הקרדיט שהוא נותן, הוא יחזיר ובגדול, אבל זה תלוי גם בשחקן עצמו, אם ימשיך לשחק ללא חשק לא תהיה שום התקדמות.