עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

כמה שאני מתעב את סאבסנטר! THEY SUCK

• אנא התחבר בכדי להגיב
332 תגובות לנושא זה

#41 Godfather

Godfather

GoodFella

• Q-Fame
  • 6,775 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎00:57

למה, הוא הפסיק למחוק קרדיטים?
זה הדבר הכי מגעיל שיש, והוא ממשיך באין מתלונן.

לא שאני מצדיק את התנהגותו, אבל ממה שהבנתי מדבריו, הוא מצהיר בפה מלא ובלי בושה, שהוא עושה זאת רק לתרגומים שמשוחררים בפורמט IDX.

זה נכון?

1. בוודאי שזה לא נכון. פורמט ה-IDX הגיע אחרי שנים של התעללות בקרדיט (של תרגומים ששוחררו כמובן ב-SRT). זה ממש לא ביצה ותרנגולת, ברור מאוד מה גרם למה.
2. זה ממש לא משנה, לכל אחד שמורה הזכות לבחור איך לשחרר את תרגומיו, וצורת שחרור לא יכולה להיות תנאי לקרדיט.

"אני לא יכול להשתנות! אני כמו זיקית - תמיד לטאה!"
-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק

#42 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎07:59

בוודאי שזה לא נכון. .....זה ממש לא ביצה ותרנגולת, ברור מאוד מה גרם למה.

זה הכל עניין של זווית ראיה. מה שברור לך, ברור גם לאקסטרים (ותרשה לי להוסיף - גם לכל מי שעיניו בראשו ) בנוגע לסאבסנטר.
הכל יחסי ונתון לעיני המתבונן. הגחמות של סאבסנטר לא שונות בהרבה משל בילד... ויותר מזה, מדובר בדפוס התנהגות דומה.
גם בילד לא החל את דרכו עם NoIDX, אלא התקדם צעד אחר צעד, שכל צעד קיצוני יותר מקודמו (פה ושם עם תקופות הפוגה )
סאבסנטר הולך בעקבותיו בצורה עקבית. צעד אחר צעד, שכל צעד קיצוני מקודמו עם תקופות הפוגה בדרך.
כל מי שעניו בראשו, רואה זאת בבירור ומי שלא, פשוט חי לו בסרט.
  • raven7 אוהב את זה
לאן שלא תפנה, תמיד התחת ישאר מאחור

#43 אלכסנדר פן

אלכסנדר פן

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• Q-Subber
  • 1,428 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎09:28

כל ה"סצנה" הזו מחורבנת.
הלוואי שניתן היה להכיל מעט רגולציה על כל החרא הזה.
  • HomerSimpson ו Heisenberg אוהבים את זה

#44 Demoiselle

Demoiselle

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 80 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎13:36

כל ה"סצנה" הזו מחורבנת.
הלוואי שניתן היה להכיל מעט רגולציה על כל החרא הזה.

הכח לחולל שינוי בידי המתרגמים.
אם תואילו למצוא נוסחה משותפת שמוסכמת על כולכם כפי שהיה בעבר
ובנוסף, ולא פחות חשוב מכך, תשמרו על כבוד הדדי ושיתוף פעולה, תצליחו לכפות את רצונכם על אתרי הכתוביות.
כל הבעיה היא הפילוג, והוא שגרם לחיכוכים בין מתרגמים לאתרים ובסופו של דבר ליחס הזה של אתרי התרגום לעבודה הקשה שלכם.

כללים שכל הפרה שלהם, כנגד גדולים כקטנים, משמעה חזרה לפורמט מוצפן או שביתת תרגומים מוחלטת של כל הנוגעים בדבר, לפחות של הצוותים ומתרגמים שיחתמו על אמנת כבוד הדדי שכזו, יביאו בסופו של דבר נחת לסצינה ויאפשרו לפצעי העבר להגליד ולמתרגמים חדשים להכנס לתחום ולהשאר בו.
המצב היום מעורר דאגה ורמת התרגומים, גם של Q, יורדת (אין הרבה מתרגמים חדשים שנשארים בסצינה כי פחות כיף כשיש כל הזמן חיכוכים ומריבות).

אנא מצאו בעצמכם את עמק השווה, לטובת הכלל וקחו את מה שמגיע לכם בחזרה. כבוד הדדי ישיב את כבוד הכלל לסצינה ולמתרגמים וגם ישיב את אתרי הכתוביות למקומם הטבעי - נהנים מפרי עמלכם ושיגידו תודה ויכבדו אתכם.

היטיבו לנסח זאת לפני:
Together we stand, divided we fall
"Hey you, out there beyond the wall,
Breaking bottles in the hall,
Can you help me?
Hey you, don't tell me there's no hope at all
Together we stand, divided we fall"

תודתי תמיד נתונה לכם, גם כשאני קצת מתלוננת על הפורמט. אם יעשו כך כל המתרגמים הכיוון יהיה ברור והגולשים יצטרכו לבוא בטענות כלפי בעלי האתרים הבעיתיים. זה התחיל בטורק וגם באתר סרטים שהחל לעשות בתרגומים מסויימים כללים מיוחדים, אבל אף אחד לא יודע איפה זה ייגמר.

בשלב הראשון ישנם כללי יסוד שמוכרח שיהיו מוסכמים על כולם - כבוד הדדי בין המתרגמים. קרדיטים וכבוד של בעלי האתר כלפי בעל התרגום, קטן כגדול!

בשלב שני של התהליך ניתן להגיע למצב בו תרגומים שעומדים בסטנדרטים מסויימים יזכו להגנה מפני כפילות, או מקסימום לאינטרנל :).
כדי שניתן יהיה להגיע לכבוד הדדי צריך לקחת בחשבון שיש מי שמתאמץ ומתאמץ ותחת ידו יוצא מוצר בינוני ויש מי שאינו מתאמץ וכשרונו ונסיונו עומדים לו. מוכרח להיות סטנדרט שמאפשר Proper במידה והתרגום מתחת לרמה מוסכמת, ומי ייתן שהרף יעלה עם הזמן. כך גם סרטים מבוקשים שיצא להם תרגום בגרסאות TS, תהיה תחרות על טיב התרגום, אם כי לא תחרות דורסנית, אלא תחרות בונה, Proper ניתן יהיה להוציא על סמך כללים מוסכמים שיקבעו לפי סטטיסטיקה של טעויות בתרגומים קיימים אל מול האנגלי. ומחוייב המציאות שקבוצות ישפרו אל מול האנגלי בפרק זמן מוסכם.
בתרגומים לסרטים מבוקשים פחות, יהיה גם פחות ביקוש לייצר Proper ומתרגמים יוכלו לעלות מהקל אל הכבד.

לא כל התרגומים שווים ובטח שלא כל בני האדם (ואני מתייחסת כאן בעיקר לחובבנים שזהו יומם הראשון בסצינה, אבל לא רק, מבלי רצון להעליב אף אחד. לדידי, תרגום המכיל יותר מ-X טעויות תרגום, או ניסוח קלוקל בעברית, ברמה שאינה ראוייה ולא מדובר כאן על "בגלל ש..." - ראוי שיצא Proper. עדיין עם כבוד הדדי.
יש מקרים בהם קנאת סופרים תרבה חוכמה ויש מקרים בהם אי שיתוף פעולה מחריב את מגדל בבל.

בכל מקרה ובכל אופן, כבוד הדדי הוא תנאי מקדים להשבת הכבוד אליכם. זה היה המצב לפני כמה שנים וכך התנהלו הדברים על הצד הטוב ביותר.

נו טוף, "חפרתי" מספיק. שתהיה שבת נפלאה. אני יורדת לבשל קצת למשפחה.

#45 drsub

drsub

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 329 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎15:57

יש אתכם בעיה, מצד ראשון אתם לא רוצים להגרר למלחמה עם סאבסנטר אבל מצד שני, אתם לא מוכנים לחזור איתם לשיתוף פעולה. קראתי בפורום שלכם שהמשתמש סאבסנטר הציע לכם אלטרנטיבה לא כזאת מורכבת, פשוט מאוד להוריד את ההכפשות כלפי סאבסנטר. דבר שלא כזה מסובך, אני מבין את המנהל כי מה לעשות כל חתימה שנייה מלווה בקללות כלפי סאבסנטר. תחשבו רגע מהצד של מנהל אתר, נראה לך שזה הגיוני לתת קישור לפורום שמקלל כל רגע אפשרי את האתר? ראיתי שהפתרון שלכם לסכסוך הוא שסאבסנטר לא יעלו תרגום שלכם. נראה לכם שזה הגיוני שסאבסנטר יעשו את זה? הגולשים יעברו לסרטים או לאתר השני. הם לא יכולים להרשות את זה לעצמם. אתם תמימים אם אתם חושבים שהסצנה תהיה כפי שאתם רוצים. אני יודע שהיא אמורה להיות כמו שהמתרגמים רוצים אבל בגלל ההתנהלות של בעלי האתרים אז אין מה לעשות, אתם צריכים לקבל את זה בדרך זו או אחרת.

יש לכם אפשרות להמשיך להיות ברוגז, ואני מניח שעדיין יש ותהיה לכם טינה כלפי סאבסנטר בגלל מה שקרה לפני שנים שעוד לא עברתם הלאה. אבל יש לכם אלטרנטיבה אחרת שיכולה להפסיק את הריב הזה וחבל שאתם לא לוקחים אותה וממשיכים ללכת ראש בקיר. אני חושב שבמלחמה של Qsubs וטורק, מתי ואם יהיה הסכם, Qsubs יצטרכו לוותר על משהו בשביל טורק ולא לצאת מנקודה שבה רק טורק מפסידים ו-Q מנצחים מאחל לכם רק הצלחה.

אני לא יודע איפה קראת ומה, אבל בשיחות יחד איתם הם מדברים אחרת.
הם ביקשו שנוריד את ההערות שלנו בחתימות, אנחנו ביקשנו שיורידו באתר, אבל הם לא מוכנים.
הם רק מוכנים להבטיח שיותר לא יהיו הערות, אבל לא למחיקת הקיימות.
למישהו זאת נראית אלטרנטיבה הגיונית?

#46 Nexus

Nexus

טרול בנפש

• חבר של כבוד
  • 1,524 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎16:26

יש אתכם בעיה, מצד ראשון אתם לא רוצים להגרר למלחמה עם סאבסנטר אבל מצד שני, אתם לא מוכנים לחזור איתם לשיתוף פעולה. קראתי בפורום שלכם שהמשתמש סאבסנטר הציע לכם אלטרנטיבה לא כזאת מורכבת, פשוט מאוד להוריד את ההכפשות כלפי סאבסנטר. דבר שלא כזה מסובך, אני מבין את המנהל כי מה לעשות כל חתימה שנייה מלווה בקללות כלפי סאבסנטר. תחשבו רגע מהצד של מנהל אתר, נראה לך שזה הגיוני לתת קישור לפורום שמקלל כל רגע אפשרי את האתר? ראיתי שהפתרון שלכם לסכסוך הוא שסאבסנטר לא יעלו תרגום שלכם. נראה לכם שזה הגיוני שסאבסנטר יעשו את זה? הגולשים יעברו לסרטים או לאתר השני. הם לא יכולים להרשות את זה לעצמם. אתם תמימים אם אתם חושבים שהסצנה תהיה כפי שאתם רוצים. אני יודע שהיא אמורה להיות כמו שהמתרגמים רוצים אבל בגלל ההתנהלות של בעלי האתרים אז אין מה לעשות, אתם צריכים לקבל את זה בדרך זו או אחרת.

יש לכם אפשרות להמשיך להיות ברוגז, ואני מניח שעדיין יש ותהיה לכם טינה כלפי סאבסנטר בגלל מה שקרה לפני שנים שעוד לא עברתם הלאה. אבל יש לכם אלטרנטיבה אחרת שיכולה להפסיק את הריב הזה וחבל שאתם לא לוקחים אותה וממשיכים ללכת ראש בקיר. אני חושב שבמלחמה של Qsubs וטורק, מתי ואם יהיה הסכם, Qsubs יצטרכו לוותר על משהו בשביל טורק ולא לצאת מנקודה שבה רק טורק מפסידים ו-Q מנצחים מאחל לכם רק הצלחה.

הם ביקשו שנוריד את ההערות שלנו בחתימות, אנחנו ביקשנו שיורידו באתר, אבל הם לא מוכנים.

ציטוט שראיתי בפורום אקסטרים שהמשתמש SubsCenter רשם: "במידה והנכם מעוניינים שכתובת הפורום שלכם תחזור לכתובית, עליכם פשוט מאוד לטפל ב2 הסעיפים הקודמים וכתובת הפורום שלכם תחזור לקובץ הכתובית."
עוד ציטוט של הסנדק מהפורום: "אני מכיר לא רע את שני הצדדים ומוכן לנסות לתווך אם יש רצון מצדם, אבל חשוב לבוא עם ראש פתוח לפשרות, כי אחרת זה רק יסלים ויסלים."

אני חושב שעם קצת שכנוע מהצד של הסנדק ושלכם, המנהל יחליט להתפשר. גם בכל אופן אני לא חושב שיש כל-כך הרבה תרגומים שדורשים תיקון, לא שאני אומר שצריך להשאיר אותם זניחים, אלא שלא תהיה להם כל-כך בעיה לתקן את המצב.

#47 drsub

drsub

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 329 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎17:01

ציטוט שראיתי בפורום אקסטרים שהמשתמש SubsCenter רשם: "במידה והנכם מעוניינים שכתובת הפורום שלכם תחזור לכתובית, עליכם פשוט מאוד לטפל ב2 הסעיפים הקודמים וכתובת הפורום שלכם תחזור לקובץ הכתובית."
עוד ציטוט של הסנדק מהפורום: "אני מכיר לא רע את שני הצדדים ומוכן לנסות לתווך אם יש רצון מצדם, אבל חשוב לבוא עם ראש פתוח לפשרות, כי אחרת זה רק יסלים ויסלים."

אני חושב שעם קצת שכנוע מהצד של הסנדק ושלכם, המנהל יחליט להתפשר. גם בכל אופן אני לא חושב שיש כל-כך הרבה תרגומים שדורשים תיקון, לא שאני אומר שצריך להשאיר אותם זניחים, אלא שלא תהיה להם כל-כך בעיה לתקן את המצב.

היו לפני כחודשיים שיחות יחד עם מתווך מ-Q בנוגע לדברים.
אותו גורם מצד סאבס דרש הפסקת ההכפשות מצדנו [הן בחתימות והן בתגובות].
הסכמנו ובתמורה בקשנו החזרת הכתובת הפורום שלנו לתרגומים והסרת ההערות באתר שלהם.
הוא הסכים רק להחזיר את הכתובת ולא להסיר את ההערות.
הוא רצה שבתמורה להסרת ההערות עלינו למחוק כל אשכול שיכתב כנגד האתר סאבס וגם למחוק בחתימות
המשתמשים כל זכר להכפשה כנגדם.
כאן זה עבר את גבול הטעם הטוב. הם רצו שנפעל נגד הגולשים באתרנו, כנגד חופש הביטוי של הגולשים.
בקיצור, לנהל אותנו.
כל שיכולנו להבטיח שנבקש מהגולשים לא לעשות כך, אבל לא למחוק או לשנות לאנשים בפרופיל דברים.
כמובן שהם לא הסכימו.

עכשיו תגיד לי אתה, האם הדרישות ההזויות הללו הגיוניות?

#48 Godfather

Godfather

GoodFella

• Q-Fame
  • 6,775 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎17:11

לגבי החתימות - בהחלט כן. לא פעם צנזרתי אנשים (חלקם הגדול מהצוות שלכם) שהחליטו שהחתימה שלהם בפורום שלנו היא במה להשמיץ את סאבסנטר. יש הבדל גדול בין לכתוב אשכול מסודר ובו לטעון טענה מסודרת ומנומקת על סאבסנטר, שבו גם מנהלי האתר יכולים להגיב, לבין לכתוב בחתימה "סאבסנטר זה חרא אתר" ושהשורה הזאת תופיע כמה פעמים בכל דף בפורום.
לבקש שיימחק כל אשכול זה כבר עניין אחר וזאת פעם ראשונה שאני שומע את הדרישה הזאת, אז לא יודע ממש איך להגיב לזה (לא זכורה לי בקשה כזאת מצד סאבסנטר לגבי הפורום שלנו, אז אני קצת סקפטי).

-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק

#49 drsub

drsub

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 329 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎20:12

לגבי החתימות - בהחלט כן. לא פעם צנזרתי אנשים (חלקם הגדול מהצוות שלכם) שהחליטו שהחתימה שלהם בפורום שלנו היא במה להשמיץ את סאבסנטר. יש הבדל גדול בין לכתוב אשכול מסודר ובו לטעון טענה מסודרת ומנומקת על סאבסנטר, שבו גם מנהלי האתר יכולים להגיב, לבין לכתוב בחתימה "סאבסנטר זה חרא אתר" ושהשורה הזאת תופיע כמה פעמים בכל דף בפורום.
לבקש שיימחק כל אשכול זה כבר עניין אחר וזאת פעם ראשונה שאני שומע את הדרישה הזאת, אז לא יודע ממש איך להגיב לזה (לא זכורה לי בקשה כזאת מצד סאבסנטר לגבי הפורום שלנו, אז אני קצת סקפטי).

לא אנקוב בשמות שהיו בשיחה. היה אחד מצוות Q, אחד שעזב צוות Q ושני מנהלי אקסטרים שאני אחד מהם.
כולנו היינו בועידה אחת, כאשר זה שעזב את Q היה המתווך בצד השני מול סאבס.

ראשית, אנחנו אתר שדוגל בחופש הביטוי כל עוד זה לא פוגע בצנעת הפרט ו/או קללות.
לבוא ולשנות לגולש חתימה כי היא אינה מוצאת חן בעיני, זו לדעתי פגיעה בחופש הביטוי. מה זה שונה מהעובדה שנמחק לאותו משתמש פוסט באותו עניין?
כל אתר והנהלים שלו וההתנהלות שלו. כמו שאנחנו לא אומרים לאף אתר כיצד להתנהל, אף אחד לא יגיד לנו כיצד לנהל את האתר שלנו.
יתרה מכך, לדעתי בקשה כמו למחוק אשכולות וחתימות לגולשים כי לא מצאו חן בעיני מישהו מחוץ לאתר, דומה לדרישה למחיקת כל תגובה לתרגום כלפי צוות אקסטרים.
כאשר אותו גורם ביקש את הדבר ההזוי הזה, דרשנו גם מחקית תגובות כנגד תרגומים לאקסטרים, כמובן שהגורם לא הסכים.

בנוגע לסקפטיות שלך, זה כמו לקרוא לי שקרן. קצת קשה לי להבין איך אתה יכול לקבוע משהו כאשר לא היית נוכח בשיחה ואתה קורא לדבריו של מישהו שכן היה נוכח "שקרן".
ואם כבר הזכרת את הבר הזה, הגורם בשיחה מצוותכם בשיחה אמר את אותם הדברים לגבי הדרישה ההזויה של סנטר.
אותו גורם אמר שתגובות כנגד סנטר יש גם אצלכם כאן בפורום, אז מה ההבדל?!

אם תרצה את השמות של המתווכים כדי לאמת את דבריי, אתה מוזמן לבקש אותם בפרטי.
אולי אני לא מספיק כדי שתאמין.

#50 Godfather

Godfather

GoodFella

• Q-Fame
  • 6,775 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎20:38

כמו כל דבר, גם חופש ביטוי צריך לבוא עם גבול מסוים. זה בדיוק ההבדל בין פורום תרבותי וענייני לבין אנרכיה שבה כל אחד מפיץ את האג'נדה האישית שלו למטרת השמצה בלבד. אם הייתי פותח יוזר אצלכם וכותב בחתימה "אקסטרים זה חרא צוות", הייתם משאירים אותה? גם זה חופש ביטוי, לא?
ואפרופו חופש ביטוי, דווקא אצלכם בפורום מיהרו לצנזר המון דברים שנכתבו באשכול הנודע על דנה, ובעיניי הם לא היו חריפים כלל. כך שדי מדהים איך שכל פעם חופש הביטוי אצלכם בפורום מקבל צורה אחרת.

מה זה שונה מהעובדה שנמחק לאותו משתמש פוסט באותו עניין?

עניתי על זה כבר בהודעה הקודמת.

יש הבדל גדול בין לכתוב אשכול מסודר ובו לטעון טענה מסודרת, ספציפית ומנומקת על סאבסנטר, שבו גם מנהלי האתר יכולים להגיב, לבין לכתוב בחתימה מעין סלוגן סתמי כמו "סאבסנטר זה חרא אתר" ושהשורה הזאת תופיע עשרות ומאות פעמים בכל רחבי הפורום. אשכול מנומק מציג את הבעיה ומאפשר לגולש להגיע למסקנה משלו (למרות שבאופן טבעי הוא נכתב מנקודת מבט מאוד ספציפית וברורה). רבים הם הגולשים שישמעו טענה כזו או אחרת כנגד אתר\צוות כזה או אחר ויגידו "נו, באמת, איזה טענות קטנוניות" או פשוט לא יסכימו איתן (למשל כל הפעמים שהתלוננתם שהאתר העדיף תרגום כזה או אחר - לדעתי זו זכותו המלאה). לעומת זאת, "סאבסנטר זה חרא" זאת קביעה אבסולוטית שלא ממש משאירה מקום לפרשנויות, ואיתה הגולשים יצאו מהאתר שלכם - "סאבסנטר זה חרא" \ "סאבסנטר זה מדמנה" ושאר סלוגנים שנונים שמופיעים בכל פינה באתר. עכשיו אתה מבין מה ההבדל?

• IlanVic אוהב את זה

-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק

#51 Heisenberg

Heisenberg

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 646 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎21:09

לא יודע כמה זה אמיתי אבל אני כמעט בטוח שברגע שיעלה סרט שובר קופות שאקסטרים יתרגמו ולא יהיה תרגום אחר, סאבסנטר יעלו אותו.

אז אם הם לא כנים, ואתה בעצמך לא סומך על דבריהם, איזה מן דיאלוג פרודקטיבי אתה מצפה שיצא מהתדיינות איתם?
אתה לא חושב שחבל על הזמן? הם יעשו מה שבראש שלהם בכל מקרה.

כמו ש"הליצן המשוגע" תיאר היטב, זאת חתירה להפוגה רגעית ביותר... באסט קייס סאנאריו.

בוודאי שזה לא נכון. פורמט ה-IDX הגיע אחרי שנים של התעללות בקרדיט (של תרגומים ששוחררו כמובן ב-SRT). זה ממש לא ביצה ותרנגולת, ברור מאוד מה גרם למה.

עזוב תרנגולות וביצים.
לא הייתי פה לפני כן, לכן גם אין שום דרך לדעת את האמת והשתלשלות הדברים, חוץ מהמידע שאתה מאכיל אותי.

אני שואל אם זה המצב האפקטיבי המיושם בשטח עכשיו, ובתקופה האחרונה (בלי לחפש אשמים)?
ננסח את זה בצורה הזאת, אם פורמט SRT ישוחרר עכשיו, האם יש סכנה ממשית וסבירה שטורק ישנו את הקרדיט למתרגם (הניחו בצד לרגע את ה-URL לפורום)?

יש הבדל גדול בין לכתוב אשכול מסודר ובו לטעון טענה מסודרת, ספציפית ומנומקת על סאבסנטר, שבו גם מנהלי האתר יכולים להגיב, לבין לכתוב בחתימה מעין סלוגן סתמי כמו "סאבסנטר זה חרא אתר" ושהשורה הזאת תופיע עשרות ומאות פעמים בכל רחבי הפורום. אשכול מנומק מציג את הבעיה ומאפשר לגולש להגיע למסקנה משלו (למרות שבאופן טבעי הוא נכתב מנקודת מבט מאוד ספציפית וברורה). רבים הם הגולשים שישמעו טענה כזו או אחרת כנגד אתר\צוות כזה או אחר ויגידו "נו, באמת, איזה טענות קטנוניות" או פשוט לא יסכימו איתן (למשל כל הפעמים שהתלוננתם שהאתר העדיף תרגום כזה או אחר - לדעתי זו זכותו המלאה). לעומת זאת, "סאבסנטר זה חרא" זאת קביעה אבסולוטית שלא ממש משאירה מקום לפרשנויות, ואיתה הגולשים יצאו מהאתר שלכם - "סאבסנטר זה חרא" \ "סאבסנטר זה מדמנה" ושאר סלוגנים שנונים שמופיעים בכל פינה באתר. עכשיו אתה מבין מה ההבדל?

העיקר שאותו הדבר אין לך בעיה שיעשה נגד טורק (כפי שהעדת בעצמך בפרטי).
אין לך שום בעיה לנקוט בדאבל סטנדרט, רק לא לציין זאת בפומבי, אה? דבריך הינם אך תירוץ לצינזורה בשם סאבסנטר.
אפילו כשזה לא השמצה בוטה, כמו: "סאבסנטר זה חרא", לא נתת לרשום את הטקסט.

#52 Godfather

Godfather

GoodFella

• Q-Fame
  • 6,775 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎21:57

בוודאי שזה לא נכון. פורמט ה-IDX הגיע אחרי שנים של התעללות בקרדיט (של תרגומים ששוחררו כמובן ב-SRT). זה ממש לא ביצה ותרנגולת, ברור מאוד מה גרם למה.

עזוב תרנגולות וביצים.
לא הייתי פה לפני כן, לכן גם אין שום דרך לדעת את האמת והשתלשלות הדברים, חוץ מהמידע שאתה מאכיל אותי.

אני שואל אם זה המצב האפקטיבי המיושם בשטח עכשיו, ובתקופה האחרונה (בלי לחפש אשמים)?

אתה מוזמן לא להאמין למידע שאני "מאכיל" אותך, ממש לא אכפת לי. באמת שאני לא צריך להוכיח לך שום דבר.
וממתי בכלל פורמט שחרור מהווה תנאי לקרדיט? אתה כאילו אומר "סבבה, לגיטימי שבילד לא ייתן קרדיט אם המתרגם משחרר IDX"? מה נסגר איתך? אה, שכחתי שאתה בצוות טורק, כבר עברת את שטיפת המוח בטח. אני בכלל לא מבין למה אני ממשיך לענות לך למרות שאתה שם.

העיקר שאותו הדבר אין לך בעיה שיעשה נגד טורק (כפי שהעדת בעצמך בפרטי).
אין לך שום בעיה לנקוט בדאבל סטנדרט, רק לא לציין זאת בפומבי, אה? דבריך הינם אך תירוץ לצינזורה בשם סאבסנטר.

שום דאבל סטנדרט. עם סאבסנטר אנחנו במצב טוב, עם טורק לא, ולכן לא מפריע לי שיהיו כאן חתימות שישמיצו את טורק. אנחנו לא חייבים לבילד שום הוגנות כשהוא לא הוגן כלפינו. אם היינו מנסים להגיע איתו להסכם, לא הייתי פוסל בקשה מצדו לדאוג שבאף חתימה לא תהיה השמצה על טורק. אקסטרים וסאבס נמצאים ב(סוג של)דיאלוג, ובעיניי זו בקשה לגיטימית לחלוטין. זכותם של אקסטרים לסרב כמובן, זה הפורום שלהם, אבל וואלה, לא נראה לי שזו דרישה ששווה בשבילה להמשיך לריב, ובטח שלא הייתי מצפה מסאבסנטר להיות שמח להשאיר את כתובת הפורום שלהם כשהוא מלא בהשמצות נגדו. אנחנו היינו מוכנים להתפשר על הרבה יותר מכך עם טורק. בכלל, אני חושב שמעשה של השמצת תרגומים תוך כדי העלאתם, כמו שטורק עושה עם כל תרגום של Q ופורשיו כמעט וכמו מה שסאבסנטר עשה הפעם, מביכה הרבה יותר מבחינת האתר מאשר מבחינת התרגום.

הבוטות שלהן זה לא מה שמפריע אלא התוכן - השמצה מפגרת ("סאבסנטר זה חרא") שנדחפת לכל עמוד שבו אתה מגיב, ללא כל הסבר ענייני ואפשרות דיון (כמו אשכול זה).

-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק

#53 Heisenberg

Heisenberg

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 646 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎23:56

אתה פוליטיקאי חלקלק מהזן השפל ביותר, כנראה השתפשף עליך מנוקי.
והתחמקת שוב מלענות לשאלה פשוטה. כרגיל.
התעייפתי.. אולי במוצ"ש נאזור כוחות להשיב תגובה ראויה.
אני מתקשה להבין מאיפה אתה שואב את האנרגיות הבלתי מתכלות שלך, ועוד אני אפרוח לעומתך.

שבת שלום לכולם וגם לך.

#54 Nexus

Nexus

טרול בנפש

• חבר של כבוד
  • 1,524 הודעות

נכתב ב- ‎05/05/2012‏, ‎00:23

לא יודע כמה זה אמיתי אבל אני כמעט בטוח שברגע שיעלה סרט שובר קופות שאקסטרים יתרגמו ולא יהיה תרגום אחר, סאבסנטר יעלו אותו.

אז אם הם לא כנים, ואתה בעצמך לא סומך על דבריהם, איזה מן דיאלוג פרודקטיבי אתה מצפה שיצא מהתדיינות איתם?
אתה לא חושב שחבל על הזמן? הם יעשו מה שבראש שלהם בכל מקרה.

כמו ש"הליצן המשוגע" תיאר היטב, זאת חתירה להפוגה רגעית ביותר... באסט קייס סאנאריו.

אבל אמרתי שאני לא יודע כמה אמיתי המשפט הזה שסאבסנטר בכלל לא יעלו תרגום שלהם. זה יהיה צעד מגוחך מבחינתם לטעון שהם לא יעלו תרגום של אקסטרים לסאבסנטר, כי סאבסנטר יפסידו גולשים.

#55 Heisenberg

Heisenberg

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 646 הודעות

נכתב ב- ‎05/05/2012‏, ‎00:35

הגעתי למסקנה הפשוטה מדברים אלו:

ועוד משהו קטן, אני דיברתי עם תרגומים כפולים לסדרה "הכל לטובה", "הפירמה" שפשוט החלטתם לבכות על כך שהכפלנו לכם כדי לא להשתמש בתרגומים שלכם.
כאשר אנחנו מעלים אתכם, אתם מתלוננים למה וכמה ואיך.
כאשר אנחנו לא מעלים ומכפילים לכם כדי שגולשנו ישארו מרוצים, אתם מתלוננים למה כמה ואיך.
אז מה אתה מצפה שנעשה? שגם לא נעלה תרגומים שלכם וגם שנצא קרחים מבחינת הגולשים (אגלה לך סוד: זה לא יקרה חביבי)

http://www.extremesu...rt=#entry102738

אם הם לא היו סתם דיבורים באוויר, אני לא חושב שיש סיבה לצוות אקסטרים להתנגד להצעת סאבסנטר.
אני הייתי אוחז בה בשתי הידיים, שילמד מי זקוק למי.

#56 Godfather

Godfather

GoodFella

• Q-Fame
  • 6,775 הודעות

נכתב ב- ‎05/05/2012‏, ‎01:38

אני מתקשה להבין מאיפה אתה שואב את האנרגיות הבלתי מתכלות שלך, ועוד אני אפרוח לעומתך.

שבת שלום לכולם וגם לך.

"פוליטיקאי חלקלק מהזן השפל ביותר" אחותך הצולעת. אבל כדי שאנשים לא בקיאים לא יאמינו בטעות לשטויות שיוצאות לך מהמקלדת, התשובה הפשוטה לשאלה הפשוטה שלך היא "בוודאי שכן". טורק מחקו קרדיט מ-SRT "רגיל" ב"עת שלום" לפני כמה חודשים (ראה כאן - זה מה שפתח את הסיבוב הנוכחי). זה מה שהם עושים במשך שנים, כל פעם זאת אפיזודה אחרת. המקרה הנ"ל היה שבועות ספורים אחרי שהגענו ל"הפסקת אש", ואפילו חודש וחצי הם לא יכלו להתאפק מלמחוק קרדיט (מיותר לציין שפנינו אליהם ועוד יותר מיותר לציין ששום דבר לא תוקן, ולכן יש עדיין שחרורי IDX).
ההתנהלות היומיומית שלהם מאז ומעולם, ובמיוחד בשנה וחצי האחרונה, מראה שאין להם שום בעיה למחוק קרדיט. להניח שפתאום ה-IDX הוא הגורם לעניין זה היתממות של ילד מפגר וחצוף, שממש בא לי כבר להעיף מכאן.

אבל לך כל זה לא מפריע להיות חבר צוות טורק, נכון? זה בסדר, מבחינה מקצועית, זה בהחלט המקום הנכון בשבילך. תתכונן לאשכול פדיחות, באמת עבר מלא זמן מאז האחרון.

-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק

#57 Heisenberg

Heisenberg

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 646 הודעות

נכתב ב- ‎05/05/2012‏, ‎23:39

שום דאבל סטנדרט. עם סאבסנטר אנחנו במצב טוב, עם טורק לא, ולכן לא מפריע לי שיהיו כאן חתימות שישמיצו את טורק. אנחנו לא חייבים לבילד שום הוגנות כשהוא לא הוגן כלפינו.

ולמי הוגן סאבסנטר? אולי החמצת את השרשורים שנפתחים כל שבוע נגדם.
או שאולי אתה רואה את עצמך כחלק נפרד ומובדל מחבריך המתרגמים, ואינך חולק את גורלם המשותף.

אם היינו מנסים להגיע איתו להסכם, לא הייתי פוסל בקשה מצדו לדאוג שבאף חתימה לא תהיה השמצה על טורק.
אקסטרים וסאבס נמצאים ב(סוג של)דיאלוג, ובעיניי זו בקשה לגיטימית לחלוטין. זכותם של אקסטרים לסרב כמובן, זה הפורום שלהם, אבל וואלה, לא נראה לי שזו דרישה ששווה בשבילה להמשיך לריב,

איך קשורים הסכמים לזכות לחופש הדיבור? אין פה הצבה על תנאי.
אם אלה הדרישות שלהם, תעיף אותם מכל המדרגות, הם לא ראויים להתייחסות בכלל.
בכלל ראוי שכגוף וקבוצה תהיה לכם גם מדיניות נייטרלית, ולא סלקטיבית שמשתנה כל יום בהתאם לכיוון הרוח.
אתם נותנים חופש דיבור מאוד פתוח וחופשי בפורום, ודווקא בנושא כזה שולי החלטתם לחטוא ולהרוס. באמת חבל.

ובטח שלא הייתי מצפה מסאבסנטר להיות שמח להשאיר את כתובת הפורום שלהם כשהוא מלא בהשמצות נגדו.
אנחנו היינו מוכנים להתפשר על הרבה יותר מכך עם טורק.

אם יש השמצות כנראה שיש גם סיבה לכך. במקום לטאטא מתחת לשטיח, אולי כדאי שיפנו את האנרגיות לתיקון הביקורת המוטחת כנגדם.
זה שאתרים אלה רואים את זה כ"פסול מדי" שיכתבו עליהם דברים שלילים, הינה אך היבט נוסף לצנזורה הרבה שהם נוקטים על בסיס יומי.

אם אני הייתי בנעליהם, מבחינתי זאת הייתה החלטה פשוטה ביותר לא לצנזר, ושהמלעיזים ילעיזו.
אסור לפגוע בשום אופן בעיקרון החופשיות של הרשת. בעיני זה עיקרון מקודש. מצחיק שבשבילך זה נתפס כדבר "מפתיע".

אתה מנצזר, כי אתה פוחד שהם יורידו לכם את כתובת הפורום מהתרגומים. זה העניין?

לא משנה מה המחיר, לא משתפים פעולה ועושים "הסכמים" משוקצים עם בריונים, ובהחלט לא מקבלים מהם תכתיבים ואיומים.
אחרת... אתה רק נותן בידם לגיטימציה להמשיך במעשיהם הנבזיים.

שבת שלום לכולם וגם לך.

"פוליטיקאי חלקלק מהזן השפל ביותר" אחותך הצולעת. אבל כדי שאנשים לא בקיאים לא יאמינו בטעות לשטויות שיוצאות לך מהמקלדת, התשובה הפשוטה לשאלה הפשוטה שלך היא "בוודאי שכן". טורק מחקו קרדיט מ-SRT "רגיל" ב"עת שלום" לפני כמה חודשים (ראה כאן - זה מה שפתח את הסיבוב הנוכחי). זה מה שהם עושים במשך שנים, כל פעם זאת אפיזודה אחרת. המקרה הנ"ל היה שבועות ספורים אחרי שהגענו ל"הפסקת אש", ואפילו חודש וחצי הם לא יכלו להתאפק מלמחוק קרדיט (מיותר לציין שפנינו אליהם ועוד יותר מיותר לציין ששום דבר לא תוקן, ולכן יש עדיין שחרורי IDX).
ההתנהלות היומיומית שלהם מאז ומעולם, ובמיוחד בשנה וחצי האחרונה, מראה שאין להם שום בעיה למחוק קרדיט. להניח שפתאום ה-IDX הוא הגורם לעניין זה היתממות של ילד מפגר וחצוף, שממש בא לי כבר להעיף מכאן.

אבל לך כל זה לא מפריע להיות חבר צוות טורק, נכון? זה בסדר, מבחינה מקצועית, זה בהחלט המקום הנכון בשבילך. תתכונן לאשכול פדיחות, באמת עבר מלא זמן מאז האחרון.

אני לא חבר בצוות טורק, ואני לא מזדהה איתם. רק קיבלתי הרשאות להעלות שם תרגומים.
לא תמכתי ואני לא תומך במחיקת קרדיטים, ומעולם לא הייתה או תהיה לזה הצדקה בעיניי, ויהי מה.
הסיבה היחידה שאני עדיין לא יוצא נגד טורק, זה כי אני לא מכיר אותם מספיק באופן אישי, ומפני שלא הבחנתי בהתנהגות שפלה מהם במיוחד מאז שהגעתי לכאן.

השאלה שלי נבעה ישירות מדבריו של בילד, ואתה מוזמן לקרוא את תגובתי שם.
http://hwzone.co.il/...4998#msg4534998

אני אצטט את הקטע הרלוונטי מתוכו:

אני יצהיר מראש, שאני לא תומך בפורמטים מוגנים.
אם זאת, לא הבנתי למה שחרור בפורמט מוגן נותן לך הצדקה לקחת קרדיט ממתרגם שעמל על תרגומו שעות רבות?
האם זה לא נתון להחלטתו? אתה יודע, למרות הביטוי הרווח "באהבה ובמלחמה הכל כשר", גם שם צריך למתוח גבולות.
יש דברים שפשוט לא עושים, נקודה סוף פסוק.

אני בעד קריעת תרגום מפורמט מוגן, ושיחרורו בפורמט פתוח. זה לא אומר שזה נותן לך הצדקה להעניש את המתרגם, ולגזול ממנו קרדיט.
אף אחד לא מאלץ אותך להשתמש בתרגום שבא באופן התנדבותי לטובת כלל הציבור. אם IDX זה מה שזמין, הבחירה שלך נופלת בין אם
להשתמש בו או לאו - פה היא גם מסתיימת.

אני סבור, שכל ההתעסקות הרבה והמיותרת של כלל האתרים בשינויי קרדיטים, היא הגורמת למירב הבעיות ותחלואי הסצנה.
השקפתי היא שאסור לשנות או להוסיף דבר בכתוביות, מבלי הסכמת המתרגם המקורי. האתר צריך להיות בעל מדיניות נייטרלית לחלוטין בנושא.
כל שינוי ולו הקטן ביותר, כדוגמת הוספת "הורד מאת טורק", מהווה בסופה פתח לדברים גרועים בהרבה.
למה אי אפשר לצרף בקובץ טקסט נפרד את שם האתר ממנו הורד? זה לא יספק אותך?
במידה ומאוד חשוב לך ש"הורד מאתר טורק" יופיע בתרגום, הייתי מציע לך לשדל את המתרגמים לעשות זאת מרצון, עם תמריצים חיוביים,
ולא לכפות זאת עליהם כמדיניות האתר.

כל נסיון למדיניות אחרת רק תוביל בסופה לחיכוכים והתנגשויות בלתי נמנעות, כפי שהדבר כבר הוכח מהמציאות בשטח.

תבסס דברים להבא על מה שאתה יודע. אל תפיץ שמועות וסילופי דברים כראות עיניך.
שאלתי שאלה פשוטה, ואתה במקומך בחרת להסיק ממנה, לבדך, דברים אחרים לגמרי ולהציג אותם כעובדות.

טורק מחקו קרדיט מ-SRT "רגיל" ב"עת שלום" לפני כמה חודשים (ראה כאן - זה מה שפתח את הסיבוב הנוכחי). זה מה שהם עושים במשך שנים, כל פעם זאת אפיזודה אחרת. המקרה הנ"ל היה שבועות ספורים אחרי שהגענו ל"הפסקת אש", ואפילו חודש וחצי הם לא יכלו להתאפק מלמחוק קרדיט (מיותר לציין שפנינו אליהם ועוד יותר מיותר לציין ששום דבר לא תוקן, ולכן יש עדיין שחרורי IDX).

מהדוגמא שהבאת עולה שמדובר היה בסנכרון לגירסא ע"י מסכרן בשם Ben2222, שהחליף את הקרדיט ל ZIPC על הסנכרון לשלד שלו.

קראתי גם את התגובה שלך שם על המוסכמות בסצינה שיש "סנכרון לגירסא" ו"סנכרון" שזה שמור עבור "בניית שלד".
הבחנה והפרדה מאוד מעורפלת כפי שאני רואה אותה.
כשזה מבוסס על השלד באנגלית אתם עדיין תקראו לזה "סנכרון לגירסא"? לא נראה לי.

זאת תגובת בילד בנושא (התכתבות פרטית):

הם התחילו לטעון שהסנכרון שלהם הוא לא באמת סנכרון אלא 'בניית שלד'. שורה אחר שורה מאפס, כדי שהמתרגם יוכל לתרגם על שלד מדויק.
אמרנו סבבה. אין בעיה. אם זה נקרא בניית שלד – נוסיף עבורכם בטורק שדה ייחודי בשם 'בניית שלד' ותקבלו קרדיט עליו.
ואז הקרדיט הזה לא יימחק כאשר אנחנו נסנכרן לכם את התרגום כי הוא שונה, הוא יהיה 'בניית שלד' כאשר הסנכרון שלנו הוא קרדיט של 'סנכרון'.
הם כמובן סירבו. טוענים שרוצים שזה יהיה סנכרון.
עכשיו תגיד לי, אם הם טוענים שבניית שלד שזה פי כמה וכמה יותר ארוך ומסורבל מסנכרון פשוט, יישאר עם המילה 'סנכרון'? למה לשקר לעצמם ולכולם?
הצענו להם שדה ייחודי המדגיש את ההשקעה והקרדיט הנכון עבורם, והם סירבו.

לי זה נראה כמו מקרה נקודתי מעורפל, שנראה ש BEN2222 גם עשה אותו בתמימות, ואף התנצל על כך.
מהתגובה של טורק גם נראה שהוא הציע לכם בעבר דרך שמקרים כאלה לא ישנו בעתיד, אך סירבתם לה.

נראה שעיקר הבעיה נובעת מסירובכם העיקש והתמהוני, שאף אחד לא יגע או יסנכרן אף סרט או סדרה לשום דבר מלבד הסנכרונים הזמינים שסיפקתם.
כמובן, כי אחרת הם גם "ישחיטו" אותה ללא הכר, ויהיה בזה משום ביזוי וחילול קודש לשם Q המהולל בפי כל.

על סיכרוני שלד אתה כבר יודע את דעתי, אבל אם אתם טוענים שעשיתם, מי אני שיחלוק.
הייתי שמח לעשות יום אחד השוואת וידאיו, ולהעלות אותה ליוטוב, על מנת לבחון את ההבדל התהומי בין הכתוביות בתזמונים.
נעשה לכם מבחן קצר לאחר מכן, ונבדוק אם בכלל תזהו את מעשה ידכם.
אני אוכל את הכובע אם אתם או כל אחד אחר מהצופים יהיו מסוגלים להבחין בהבדל. חח.

דרך אגב, זאת גם החתימה "המשמיצה" שהסנדק בחר לצנזר:
ממש הבוטות בהתגלמותה!

מסתבר שב-Qsubs אוהבים את סאבסנטר ואת מעשיו, אז צנזרו לי שם את החתימה!

אקסטרים סאבס.

כנ"ל

אם בחרת להגן עליהם ועל התנהגותם, אתה לא יותר טוב מהם בדבר.
יד רוחצת יד.

יותר מדי פעמים, אתה לא הוגן בעליל בדבריך, ומעוות אותם כדי שיתאימו להתקפותיך וטיעוניך, שהינם ברובם לא יותר מחצאי אמיתות במקרה הטוב.
גם איך שבתחילת הטראד פתחת בגינוי חלש לעבר סאבסנטר, על מנת לשמור על מסווה של אובייקטיבות, ולאחר מכן... אתם כבר יודעים את ההמשך.

אל תתמם שאחר כך קוראים לך בשמות. הם אך משקפים את התנהגותך בטראד זה, ורבים מספור אחרים.

#58 Godfather

Godfather

GoodFella

• Q-Fame
  • 6,775 הודעות

נכתב ב- ‎06/05/2012‏, ‎00:02

טוב, לא היה לי שום עניין לקרוא את כל החפירה שלך. מי אתה בכלל שתטיף לאחרים, כשאתה חבר בפאקינג צוות טחורק? אני שונא לעשות הד-הומינם לאנשים, אבל לפעמים אין ברירה. אתה חבר באתר שהורס את הסצנה כבר שנים, והוא הסיבה לחצי מהבעיות כאן. האתר שבעיניו זה לגיטימי לחלוטין למחוק לחלוטין קרדיט, ולהשתמש בתרגומים כבמה ללכלך על היוצרים שלהם.
אתה מדבר על חופש ביטוי? תכתוב תגובה אחת באתר הבית שלך על כמה שזה לא בסדר למחוק קרדיט ותראה כמה מהר מחרבנים על חופש הביטוי.
ביום שאתה תטיף לאחרים על מוסר או על צביעות, נוחי דנקנר יטיף לציבור על הסתפקות במועט, ש"ס יטיפו לציבור על סובלנות דתית, אוהדי בית"ר יטיפו נגד גזענות ואולמרט יטיף נגד שחיתות. אתה פשוט חצוף, וגם כרגע נודע לי שיש סבירות גבוהה שאבא שלך ערומקו.

-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק

#59 ishaitz

ishaitz

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 336 הודעות

נכתב ב- ‎06/05/2012‏, ‎00:39

לפני 3 שנים, הכל היה שונה כשנרשמתי לפה עוד לפני התביעה ולפני הכל.
הסצינה נהרסה ולא נראה לי שהיא תחזור להיות כמו פעם.
וכמו שזה נראה בסוף טורק ישחררו את כל הזבל לרשת ולקבוצות התרגום כבר ימאס.

#60 Heisenberg

Heisenberg

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 646 הודעות

נכתב ב- ‎06/05/2012‏, ‎01:43

מי אתה בכלל שתטיף לאחרים, כשאתה חבר בפאקינג צוות טחורק?

שגוי.
אני עצמאי.

אין לי השתייכות לאף קבוצה, וזה גם ישאר ככה.
אין לי מה להוסיף על הנאמר.

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים