הצלחתי לשמור שבת :)
אורח_omer323_*
נכתב ב- 27/09/2010, 14:09
למה אתם שמים מגנט על המקרר או פותחים עם הזרת, מה זה שווה?
בשביל מה אתם שומרים שבת אם אתם לא מוכנים לעשות מה שצריך? תעשו את זה כמו שצריך וזהו!
(אני לא שומר שבת, לכן אני לא בעמדה להטיף לכם מוסר - אבל זאת רק דעתי, אתם יכולים ואף מוזמנים לא לקבל אותה)
נכתב ב- 27/09/2010, 14:11
למה ללמוד ליבה אתה שואל? אז למה לאנשים יש תחביבים?
נכתב ב- 27/09/2010, 14:12
אז זהו, אני לא מאמין בעולם הבא.בגלל זה אני אומר לך תמיד לראות הרצאות ואתה לא רוצה כי זה עם הרב אמנון יצחק-הוא עונה על הדברים בצורה הכי טובה . תראה פעם אחת וזהו.
התפישה החרדית לעניין לימודי הליבה האלו או על אריסטו שלא משנה מה הוא עשה, בעיניהם זה לא שווה שקל אחד לאחר המוות! כי זה לא יעזור להם בכלום . הרי הם כעת חול .
מה יעזור לך בעולם הבא לימודי ליבה ? רק יכניס אתך לגיהנום, כל הדברים האלו.
למה באנו לפה בכלל? ללמוד מתמטיקה ? אנגלית, הרי זה גם ככה לא יעזור לנו כי סופנו, מוות.
הרי שמי שמשקיע הרבה בעולם הזמני הזה לא שווה לו כלום, שניה אחר המוות.
שום דבר בעולם הזה שלא קשור לתורה שלנו, לא שווה כלום לאחר שאתה נפטר מן העולם.
בוא תראה לי מה זה עזר לאריסטו עצמו, עכשיו ? או לכלל אחד אחר ? הוא גם לא יכול לומר הפוך עכשיו, הרי הוא מת.
החתימה שלי אומרת באמת הכל "אין אדם מת וחצי תאוותו בידו" .
אם אנחנו חיים ? למה אנחנו מתים ?
אם אין כלום אחרי המוות-אז למה ללמוד פה משהו ? אם יש ? אז מה צריך ללמוד ? ומה צריך לעשות ?
וגם אם נניח שיש עולם הבא, מנין לך שהוא העולם הבא של היהודים?
יכול להיות שתמות ותלך לinternity של הנוצרים, וכל מעשיך לא ייחשבו ותלך לגהנום.
למה ללמוד? כדי לעבוד, לגדל משפחה, להוליד ילדים ולחיות מאושרים עד גיל 120.
אם אתה לא לומד, אז המקצועות שאתה יכול לעבוד בהם מצטמצמים משמעותית, והסיכוי שלך לחיות חיים מאושרים קטן יותר.
ובכלל, נשמע לי די דבילי הרעיון שכל החיים שלך אתה צריך לסבול ולחכות למוות, ושם כל הסבל שלך "ישתלם".
ואם מחר חס וחלילה תלך לרופא והוא יגיד לך שאתה גוסס, תשמח?
הרי שמרת מצוות והיית צדיק, אין לך מה לפחד.
קשה לי להאמין.
אורח_omer323_*
נכתב ב- 27/09/2010, 14:15
אז זהו, אני לא מאמין בעולם הבא.בגלל זה אני אומר לך תמיד לראות הרצאות ואתה לא רוצה כי זה עם הרב אמנון יצחק-הוא עונה על הדברים בצורה הכי טובה . תראה פעם אחת וזהו.
התפישה החרדית לעניין לימודי הליבה האלו או על אריסטו שלא משנה מה הוא עשה, בעיניהם זה לא שווה שקל אחד לאחר המוות! כי זה לא יעזור להם בכלום . הרי הם כעת חול .
למה באנו לפה בכלל? ללמוד מתמטיקה ? אנגלית, הרי זה גם ככה לא יעזור לנו כי סופנו, מוות.
בוא תראה לי מה זה עזר לאריסטו עצמו, עכשיו ? או לכלל אחד אחר ? הוא גם לא יכול לומר הפוך עכשיו, הרי הוא מת.
אם אין כלום אחרי המוות-אז למה ללמוד פה משהו ? אם יש ? אז מה צריך ללמוד ? ומה צריך לעשות ?
אם אתה לא לומד, אז המקצועות שאתה יכול לעבוד בהם מצטמצמים משמעותית, והסיכוי שלך לחיות חיים מאושרים קטן יותר.
ובכלל, נשמע לי די דבילי הרעיון שכל החיים שלך אתה צריך לסבול ולחכות למוות, ושם כל הסבל שלך "ישתלם".
קשה לי להאמין.
מגה +1 ענקי!!!!
את כל כך צודק... מעניין אותי מאוד מה תהיה תשובתו
נכתב ב- 27/09/2010, 14:18
נכתב ב- 27/09/2010, 14:38
אנחנו חיים כאן, כדי לתקן את הנשמה שלנו ולהתקרב לקדוש ברוך כדי ליהנות ממנו בעולם הבא(וגם בעולם הזה, זה כבר משהו אחר).רגע, גבריאל, אנחנו חיים רק כדי להגיע לגן עדן?
למה ללמוד ליבה אתה שואל? אז למה לאנשים יש תחביבים?
1. אני נשאר נאמן למקור, לא מאמין למישהו(בנאדם) ששינה את התורה כפי שהוא רוצה, הם אלו שיגיעו לגיהנום על זה שהם שינו את התורה . וישו, אני כבר אומר לך הוא מסכן(מאוד) כבר 2000 שנה .אז זהו, אני לא מאמין בעולם הבא.בגלל זה אני אומר לך תמיד לראות הרצאות ואתה לא רוצה כי זה עם הרב אמנון יצחק-הוא עונה על הדברים בצורה הכי טובה . תראה פעם אחת וזהו.
קשה לי להאמין.
מגה +1 ענקי!!!!
את כל כך צודק... מעניין אותי מאוד מה תהיה תשובתו
2.עוד הפעם אתה מתעסק רק בעולם הזה, עבודה, כסף, בתים וכל מה שתרצה שלא יהיה שווה שקל אחרי שתמות. כלום.נאדה.
3. מי אמר לך שאנחנו סובלים ? ככה אתה חושב וזו אחת הטעויות הגדולות ביותר . אתה חושב שאחנו סובלים כי אנחנו לא נהנים מהעולם ? נהנים יותר ממך .
4.אני לא ישמח, כי זה החיים שלי, אבל הרופא לא אחראי לכלום הוא רק רואה מצב, ואם אפשר אז מתקנים אם לא, אז פוגשים את הקדוש ברוך הוא לאחר כך וכך שנים .מי מחזיק אותך אתה חושב ? מה אתה גוש בשר מהלך על שתיים ככה סתם ? הקב"ה מרפא אותך ומביא לך מחלות רק כדי שתתקרב אליו. אין ייסורים ללא עוון.
5.הלוואי והייתי צדיק אני רחוק מזה שנות אור, אבל מי שמחזיק באמונה יודע שאין לו ממה לפחד הרי הוא הולך למקום טוב יותר, מי שלא מחזיק באמונה הרי זה לא משנה כי אחרי שהוא ימות הוא גם ככה לא יוכל להביע דעה או לעשות משהו, הוא מת וזהו, נכון ? מבחינה לוגית אפילו יותר שווה להיות בנאדם מאמין מאשר לא.
קח שתי מצבים בנאדם מאמין ובנאדם לא.
אחד אומר אין כלום ומתים וזהו, האחר אומר יש עולם הבא יש גן עדן וגיהנום, יש שכר ועונש.
אם הבנאדם הלא מאמין צודק הרי הוא צודק לשניהם ושניהם מתים ונהפכים לחול וזהו. שניהם באותו מצב.
אם המאמין צודק, הרי הוא נכנס לגן עדן והשני לגיהנום, מה שווה יותר עכשיו מבחינה לוגית ?
נכתב ב- 27/09/2010, 14:59
אה?1. אני נשאר נאמן למקור, לא מאמין למישהו(בנאדם) ששינה את התורה כפי שהוא רוצה, הם אלו שיגיעו לגיהנום על זה שהם שינו את התורה . וישו, אני כבר אומר לך הוא מסכן(מאוד) כבר 2000 שנה .
הנצרות היא פיתוח היסטורי של היהדות, בדיוק כמו שההלכה היא פיתוח היסטורי של ציווי התורה.
ישו היה מסכן?
ישו ניסה לתקן את הצביעות שהייתה בעולם היהודי של פעם, הוא לא רצה להמציא דת חדשה, הוא ניסה לתקן את דרכי היהדות.
את הנצרות פיתחו רק כ-400 שנה לאח מות ישו.
איך אתה יודע? כמה פעמים מתת?2.עוד הפעם אתה מתעסק רק בעולם הזה, עבודה, כסף, בתים וכל מה שתרצה שלא יהיה שווה שקל אחרי שתמות. כלום.נאדה.
מבחינתי, העולם הזה הוא הכל, ולכן אני מתכוון להשקיע בו כמה שיידרש כדי שיהיו לי חיים כמה שיותר טובים.
חלקכם הגדול סובל, בפירוש.3. מי אמר לך שאנחנו סובלים ? ככה אתה חושב וזו אחת הטעויות הגדולות ביותר . אתה חושב שאחנו סובלים כי אנחנו לא נהנים מהעולם ? נהנים יותר ממך .
בקהילה החרדית יש את המספר הכי גדול של אנשים שנמצאים בארון. מה זה אם לא סבל? לחיות בשקר זה לא סבל?
אתם בהחלט לא נהנים מכל מה שלעולם יש להציע, כיוון שאתם מתבססים על הנחת יסוד שהיא ככל הנראה שגויה.
אבל הרגע אמרת שהחיים שלנו הם חסרי משמעות, הכל הכנה לעולם הבא.4.אני לא ישמח, כי זה החיים שלי, אבל הרופא לא אחראי לכלום הוא רק רואה מצב, ואם אפשר אז מתקנים אם לא, אז פוגשים את הקדוש ברוך הוא לאחר כך וכך שנים .מי מחזיק אותך אתה חושב ? מה אתה גוש בשר מהלך על שתיים ככה סתם ? הקב"ה מרפא אותך ומביא לך מחלות רק כדי שתתקרב אליו. אין ייסורים ללא עוון.
הרופא רואה מצב ואומר שאבחנו אצלך מחלה נוראית וחדשה שאין לה תרופה, וגם לא יפתחו תרופה בזמן הקרוב כי אין תקציב.
אבל האדם שמחזיק באמונה מקריב החיים שלו ואת כל ההנאות הקטנות של החיים בשביל דבר שבא בסתירה מוחלטת עם מילארדי ראיות.5.הלוואי והייתי צדיק אני רחוק מזה שנות אור, אבל מי שמחזיק באמונה יודע שאין לו ממה לפחד הרי הוא הולך למקום טוב יותר, מי שלא מחזיק באמונה הרי זה לא משנה כי אחרי שהוא ימות הוא גם ככה לא יוכל להביע דעה או לעשות משהו, הוא מת וזהו, נכון ? מבחינה לוגית אפילו יותר שווה להיות בנאדם מאמין מאשר לא.
גם לי אין ממה לפחד, וגם אני אמות יום אחד, רק שאין לי תקוות שווא שאחיה חיי נצח.
ואם יש עולם הבא, אבל הוא עולם הבא שאומר שמי ששמר שבת הולך לגהנום? מי צודק עכשיו?
שניהם נכנסים לגהנום.
ועוד לא דיברתי שאדם מאמין מקריב את החיים שלו על מזבח אמונתו, ואדם לא מאמין חי את חייו על דעת עצמו.
נכתב ב- 27/09/2010, 15:00
נכתב ב- 27/09/2010, 15:07
הנשמה שלנו צריכה תיקון . הרי אתה נשמה שבאה בגלגול. אין נשמות חדשות בעולם הזה היום. צריך לתקן את הנשמה.רגע, אנחנו מגיעים לעולם עם נשמה פגומה שצריכה תיקון?
אילן, באמת שאין לי מה לומר לך. בסדר תיחיה את החיים שלך עד תום ומתי שתמות הכל ישאר לך .
מעניין המצאת לעצמך דת חדשה, איזה כיף !! מעניין מתי תתעורר .מקווה שיהיה בנקל .
נ.ב
ישו הוא מסכן, בהווה. אז הוא כביכול היה צדיק הדור שלהם ומגלה עולמות חדשים, אני אפילו לא מרחם עליו מה הולך איתו למעלה.
נכתב ב- 27/09/2010, 15:15
אני צריך להתעורר? אני זה שמעדיף להאמין לספר עתיק שסותר את עצמו אפילו, במקום להאמין למיליוני ראיות חותכות?
ישו הוא מסכן?
הנוצרים חושבים שאתה מסכן כי אתה כופר בו. הם אפילו לא מרחמים עליך ומה שיילך שיילך איתך למעלה.
הם מחנכים את הילדים שלהם לפחד מהגהנום, אומרים להם שהגהנום זה הדבר הכי נורא שיכול להיות.
אתה, לדעתי, בדיוק כמוהם.
נכתב ב- 27/09/2010, 15:22
ואגב...יש לי השכלה מעט יותר מבגרות ובנושאים שאני לא מבין אני לא כותב.
תקרא שוב את ההערה שלי לגבי הנפקא מינא בין דרבנן לדאורייתא
נכתב ב- 27/09/2010, 15:29
אילן, אם אתה לומד תושב"ע כמו שהבנת את ההערה שלי, וזה נקרא בעיניך להבין- אז אני מוכן ללמוד את הליבה שלך.
ואגב...יש לי השכלה מעט יותר מבגרות ובנושאים שאני לא מבין אני לא כותב.
תקרא שוב את ההערה שלי לגבי הנפקא מינא בין דרבנן לדאורייתא
אף פעם לא אמרתי שאפשר להקל או להתיר הדלקת מכשירים חשמליים בשבת.אין שום נפקא מינא לבנאדם בריא ובטח ובטח אין שום מקום להתיר או להקל בשימוש בשבת
שניהם אסורים!
כפי שידוע לי, ואשמח אם תתקן אותי, על איסורי "מדאורייתא" אי אפשר לחלוק בשום מצב שהוא, ולעומת זאת יש מוסדות או אנשים שיכולים לחלוק/לתקן/להוסיף על איסורי "דרבנן".
אז כביכול, הדלקת מחשב חמורה פחות מהדלקת אש בשבת, שזה מה שעניתי בעמוד הראשון לזה ששאל למה.
נכתב ב- 27/09/2010, 15:49
אתה תיהיה אחלה דתי שבעולם, חרדי אפילו אם תחזור בתשובה .
נכתב ב- 27/09/2010, 16:10
ואם הנשמה שמקבלים הייתה של חרדי צדיק שעשה לה תיקון?הנשמה שלנו צריכה תיקון . הרי אתה נשמה שבאה בגלגול. אין נשמות חדשות בעולם הזה היום. צריך לתקן את הנשמה.רגע, אנחנו מגיעים לעולם עם נשמה פגומה שצריכה תיקון?
מה קורה אז? למה היא צריכה תיקון נוסף?
נכתב ב- 27/09/2010, 16:14
עם כל הכבוד האבוד שנשאר לחרדים, זאת לא כזאת בעיה גדולה להיות בובה של רבנים...תשמע אילן, לפחות אתה דבק במה שאתה מאמין בו .
כן, אני דבק בעובדות, אני דבק בחוקי הטבע, אני דבק בחקר ומציאת דברים חדשים.
בשנייה שתופרך תורת האבולוציה, אני אנטוש אותה בין רגע ו"אאמין" להסברים המקובלים של העתיד.
הבעיה היא שכרגע אין אפילו בסיס להפרכה, ואפילו להפך, כל יום מתווספות אליה ראיות חדות, ויש בסיס חזק להאמין שהאב הקדום שלנו ושל הגורילות הוא אותו אחד.
נכתב ב- 27/09/2010, 16:20
זה פשוט דורש את זה

נכתב ב- 27/09/2010, 16:51
יש מקרים של צדיקי יסוד עולם בידוע שהם באו בגלגול, למה? שואלים.ואם הנשמה שמקבלים הייתה של חרדי צדיק שעשה לה תיקון?הנשמה שלנו צריכה תיקון . הרי אתה נשמה שבאה בגלגול. אין נשמות חדשות בעולם הזה היום. צריך לתקן את הנשמה.רגע, אנחנו מגיעים לעולם עם נשמה פגומה שצריכה תיקון?
מה קורה אז? למה היא צריכה תיקון נוסף?
דבר עיקרי אומרים, כדי להרים את אותו דור עם התורה שהוא ינחיל לעולם .
או לתקן דבר מה נוסף, ואפילו הקטן ביותר.
תינוקות לפעמים מתים בלידה, עצם המוות זה תיקון עצום .
אתה בובה של פרופסורים .עם כל הכבוד האבוד שנשאר לחרדים, זאת לא כזאת בעיה גדולה להיות בובה של רבנים...תשמע אילן, לפחות אתה דבק במה שאתה מאמין בו .
כן, אני דבק בעובדות, אני דבק בחוקי הטבע, אני דבק בחקר ומציאת דברים חדשים.
בשנייה שתופרך תורת האבולוציה, אני אנטוש אותה בין רגע ו"אאמין" להסברים המקובלים של העתיד.
הבעיה היא שכרגע אין אפילו בסיס להפרכה, ואפילו להפך, כל יום מתווספות אליה ראיות חדות, ויש בסיס חזק להאמין שהאב הקדום שלנו ושל הגורילות הוא אותו אחד.
וכ אותם דברים באים לברר את הדבר הפשוט ביותר שיש, איך נוצר העולם.
עזוב שזה לא יביא לך כלום (לא כאן ולא בעולם הבא) בגלל זה אתה מפספס את העולם הבא ואתה תתחנן לגיהנום שהרי זו מותרות להגיע לשם.
אורח_omer323_*
נכתב ב- 27/09/2010, 18:52
ועם השקפת עולם כזאת, איך אתה לא רוצה למות?!?! אם אני הייתי בטוח שכל מה שאני עושה עכשיו זה הכנה לעולם הבא ואני צריך להיות כמה שיותר טוב עכשיו כדי שבעולם הבא יהיה לי טוב
אז מזמן הייתי רוצה למות!(להתאבד אסור ביהדות...)
אני הייתי הופך להיות בנאדם ממש דכאוני!
איך אתה מצליח להשאר שפוי ולא לרצות למות?
נכתב ב- 27/09/2010, 19:58
אחרי חזרה בתשובה לפני כמה שנים אני מבין ערך של כל דבר שאני עושה .כל מצווה .
למה שתרצה למות ? או למה שאני ירצה למות ??? חס וחלילה אם אתה יכול לתקן עוד דבר, או להחזיר עוד בנאדם בתשובה .
להתקרב לקדוש ברוך, וללמוד עוד תורה . להבין את הבריאה הנפלאה הזו בצורה הכי טובה שיש מפי הקדוש ברוך הוא יתעלה וישתבח שמו לעד .
להבין סודות של יקום שלם עשרות ומאות שנים לפני שהמדע בכלל חושב על הקיום של זה .
אני רוצה להמשיך לחיות עד שאני יתקן כמה שאני יכול.
אתה היית הופך לדכאוני כי אתה חושב שזה יסגור אותך וגם מה שאף פעם לא נסית .אבל ממש לנסות .
להיות מאמין זה הדבר הטוב ביותר שאתה יכול להיות.(לא לשכוח לבצע גם).
נכתב ב- 27/09/2010, 20:12
תכל'ס עכשיו, אם כשתהיה זקן ותמות תעלה למעלה ותראה את מוחמד ומלא ערבים שלכל אחד צמודות 72 בתולות והם יעיפו אותך לגיהינום, כמה פראייר תרגיש?אני לא עושה תרי"ג אבל מה שאני עושה אני מקפיד עליו מאוד .
אחרי חזרה בתשובה לפני כמה שנים אני מבין ערך של כל דבר שאני עושה .כל מצווה .
למה שתרצה למות ? או למה שאני ירצה למות ??? חס וחלילה אם אתה יכול לתקן עוד דבר, או להחזיר עוד בנאדם בתשובה .
להתקרב לקדוש ברוך, וללמוד עוד תורה . להבין את הבריאה הנפלאה הזו בצורה הכי טובה שיש מפי הקדוש ברוך הוא יתעלה וישתבח שמו לעד .
להבין סודות של יקום שלם עשרות ומאות שנים לפני שהמדע בכלל חושב על הקיום של זה .
אני רוצה להמשיך לחיות עד שאני יתקן כמה שאני יכול.
אתה היית הופך לדכאוני כי אתה חושב שזה יסגור אותך וגם מה שאף פעם לא נסית .אבל ממש לנסות .
להיות מאמין זה הדבר הטוב ביותר שאתה יכול להיות.(לא לשכוח לבצע גם).
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח סתם סתם
אבל עכשיו רגע ברצינות, יש לי שאלה שתמיד עניינה אותי
פעם ה' היה מתגלה לאנשים ומדבר איתם שיעבירו מסרים לעם, והיה עושה דברים כמו קריעת ים סוף, הוא מביא מן מהשמיים
למה היום הוא לא עושה דברים כאלה, הרי בשניה שהוא כן יעשה כל עם ישראל יחזור בתשובה, וזה בתכלס מה שהוא רוצה, לא?
(ואם תבוא להגיד לי: "לא, הוא נותן לכל אחד הזדמנות להאמין במה שהוא רוצה", אז זה לדעתי לא נכון, כי פעם הוא לא היה עושה את זה, הוא היה מעניש את העם על חטאים, והוא היה מתגלה ועושה ניסים על מנת להחדיר בהם אמונה..)
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים