עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

דרישת שקיפות ממנהל הפורום הזה

• הנושא נעול הנושא נעול
63 תגובות לנושא זה

#41 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎02/06/2010‏, ‎23:01

ה

והלפי, אתה רוצה להגיד לי שהסיבה היחידה שאתה לא גונב או רוצח היא בגלל שאלוהים ציווה לא לעשות כך?
אין לך צו מוסרי שאומר שזה אסור?

בוודאי שכן. בלי שום קשר למצוות הייתי מסמיק ומתבייש לגעת בחפץ שאינו שלי.
כתבתי את זה רק בכדי לחדד.

ואב, אם נתבונן לעומק הדברים ניתן לומר שבני אדם לא גונבים בגלל ההדמות לבוראם והחלק האלוקי שקיים בכל בן אנוש
שהרי לדעתי, לא הטבע החייתי גורם לאנשים לא לגנוב. אתה רואה שאצל החיות והבהמות זה כלל לא קיים.
מה שזה קיים אצל בני אדם זה בגלל השכל והדעת שיש בהם (להבדיל בין טוב לרע).
ואם כך..למה שלא נשאל, מדוע היה צריך ה' לצוות זאת בכלל?
מה שהאלוקים ציווה דברים ברורים וידועים זה מפני שרצה לגלות לבני האדם שהם כל כך מורכבים
שיתכן שאדם יורה לעצמו היתר במצבים מסויימים.

#42 luna

luna

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 187 הודעות

נכתב ב- ‎02/06/2010‏, ‎23:03

מה פשר המושג שאני, כחילוני גאה, ..כאילו..במה בדיוק אתה גאה?
על איזה אידאל רב משמעות מונח המושג המחודש הזה?
מה...כל קשה להיות חילוני במדינה הזאת שאתה צריך להרים את קרנה של החילוניות?
(חכה ..עוד להגעתי לפואנטה)
הרי להיות חילוני פירושו..לעשות מה שבא לי ואיך שבא לי..ואת זה עושה טוב מאוד גם הפרה ברפת
מטילה מימיה היכן שבא לה ואוכלת מכל הבא לפה (בתנאי שזה צומח איפשהו)
היא אפילו לא מחוייבת להזהר מגזל או ריבית...(כי גם היא לא מאמינה בשום חוק אלוהי)
אז מה בדיוק כל כך קשה או טהור או נעלה בתואר " שאני, כחילוני גאה, "
[b][/
b]

הלפי,
בלי קשר לאמונה כזו או אחרת, אני מקווה שזה רק מתוך כעס ולא כך אתה באמת חושב.

להיות חילוני פירושו לא להיות דתי. זה לא אומר שאינך בן אדם עם חוקים, מוסר, מצפון וערכים.
יש לא מעט חילוניים שהתנהלותם עומדת בכבוד בכל מבחן ערכי.
יש גם דתיים, שבלהט העיסוק בקנקן הקרוי מצוות שוכחים לפעמים את מהות תוכנו...

חילוני, ההולך בדרך הישר מתוך צו מצפונו, כאשר האחריות כולה עליו ולא מתוך צו אלוהי, מכובד לא פחות מהדתי.
אל תפסול את הקושי והנעלות של המנסים והמצליחים ללכת בדרך הזו, גם ללא תמיכת הקביים של הדת.

היהדות רוויה בערכים יפים ונעלים, הנוגעים לכל תחומי החיים ולא רק לקשר שבין אדם לאלוהיו.
אל למגזר הדתי לנכסם לעצמו בלבד.
ועד כמה שיזעזע אותך הדבר, גם השילוב של מאמין באלוהים, יהודי וחילוני קיים.
הוא אינו נחות מהחרדי, הדתי, המסורתי או הרפורמי (ועוד לא מעט גווני ביניים שקיימים אצלנו).

אפשר להיות דתי גאה. אפשר להיות חילוני גאה.
גאה יכול להיות כל בן אדם שלא בז לשונה ולמאמין אחרת ממנו,
ומקיים באמת ובתמים את "ואהבת לרעך כמוך".

ואם פורום יהדות אינו מצליח לקיים את המשפט הבסיסי הזה,
כדאי מאד לשקול מחדש את מתכונתו וקיומו.

#43 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎02/06/2010‏, ‎23:38

מסכים לכל מילה (כמעט)
הכוונה הייתה לשאול ולתהות על התובנה שבשימוש בבטוי "גאה" . להוי ידוע שהביטוי הנ"ל מאגד בתוכו קושי או מסירות נפש או אפילו שאלת חיים.
וכשאדם מנכס לעצמו את הבטוי,הוא מתכווין בדרך כלל לתאר את קשייו באורך החיים הנ"ל או המעמד.
והאם יש מי שיכול לטעון שמעמד של חילוני טומן בחובו חיי מסירות או קושי?!

הלא הדבר הקל ביותר לאדם הוא לא לעשות כלום כנגד הזרם ופשוט להסחף לאן שרק עולה על דעתו.

האם יש לחילוני מגבלות בלבחור לעצמו מה לאכול (כי לא כשר או כי אסור ..בגלל שהוא חילוני)

על מה נאלץ לוותר בכדי להקרא "גאה"?

למשל..הוא יכול לטעון שהוא יהודי גאה..שבמציאות העכשוית זה בוודאי קשה
(ובכל יום רואים שזה כמעט נטל על החילוני להיות שייך לגזע היהודי והיו לא מעט שהיו שמחים להפטר מהעול הזה..אבל כמובן שלא בזה אני עוסק)

אז אם יאמר אני יהודי גאה - אין ספק שהביטוי מתאים
או אם יאמר הומו גאה או כל סוג של מיעוט אתני

אבל חילוני גאה?!

הבנת את הכוונה שלי?
תחשוב
על זה

דרך אגב אני ממש לא אוהב את הפיתרונות הילדותיים האלה של אי רצון להתמודד "יאללה בואו נסגור את הפורום" או " יאללה, לא עשית לי נעים בגב , בואי נתגרש"

#44 SheleG

SheleG

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 35 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎00:02

מסכים לכל מילה (כמעט)
הכוונה הייתה לשאול ולתהות על התובנה שבשימוש בבטוי "גאה" . להוי ידוע שהביטוי הנ"ל מאגד בתוכו קושי או מסירות נפש או אפילו שאלת חיים.
וכשאדם מנכס לעצמו את הבטוי,הוא מתכווין בדרך כלל לתאר את קשייו באורך החיים הנ"ל או המעמד.
והאם יש מי שיכול לטעון שמעמד של חילוני טומן בחובו חיי מסירות או קושי?!
הלא הדבר הקל ביותר לאדם הוא לא לעשות כלום כנגד הזרם ופשוט להסחף לאן שרק עולה על דעתו.
האם יש לחילוני מגבלות בלבחור לעצמו מה לאכול (כי לא כשר או כי אסור ..בגלל שהוא חילוני)

על מה נאלץ לוותר בכדי להקרא "גאה"?
למשל..הוא יכול לטעון שהוא יהודי גאה..שבמציאות העכשוית זה בוודאי קשה
(ובכל יום רואים שזה כמעט נטל על החילוני להיות שייך לגזע היהודי והיו לא מעט שהיו שמחים להפטר מהעול הזה..אבל כמובן שלא בזה אני עוסק)
אז אם יאמר אני יהודי גאה - אין ספק שהביטוי מתאים
או אם יאמר הומו גאה או כל סוג של מיעוט אתני
אבל חילוני גאה?!
הבנת את הכוונה שלי?
תחשוב על זה

אם הבנתי את דבריך נכון, אז אשאל, ברשותך כמובן:
האם הקושי היחידי בחיי אדם (המאמין או לא) הוא העיסוק של מה לאכול? האם להדליק אור בשבת או לשמרה? האם אוהבים אותי שכני??
לאחר שתענה לי אשמח להשכיל...

לגבי נושא האשכול הספציפי.. אין לי דיעה. רק בחילה מכמות הירידה ברמה של אנשים כאשר הכעס עולה בראשם.
לרדת לפסים אישיים בגלל דיון על משהו מסויים.. חבל.

#45 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎00:23

אז למה אתה אומר את זה?
שנינו יודעים...הסוואה, כך קוראים לזה...או דמגוגיה (...) אם היה כזה מקרה שמישהו השווה חילונים למכחישי שואה..מדוע לא שלחת לי מייל? (...) תמשיך להתחנגל עם הבלים, יש לך פה קהל שאוהב את זה. סע בשלום (...) מה אתה חופר בנקודה הזאת כל היום? (...) עכשיו עשה טובה, לך תרגם איזה סרט אלים ורד לי מהוריד כי ממש לא נעים לי להתייחס עוד למה שקרה (...) אז אל תנסה למכור שקרים לאנשים ולעמוד מוגן מאחרי תרומה לאתר..זה לא נותן לך שום לגיטמציה לנהוג כמו שאתה נוהג)

נ.ב
הייתי חייב לוודא משהו איתך ואני מוכן לצורך העניין לשמוע ממך תגובה
הרי להיות חילוני פירושו..לעשות מה שבא לי ואיך שבא לי..ואת זה עושה טוב מאוד גם הפרה ברפת

א. אני לא מסווה כלום, ואין בדברי דמגוגיה. למקרה שאתה לא לגמרי יודע דמגוגיה מהי, אז זה נניח אם הייתי פותח פה שרשור "למה דת היא מחלה", ומונה סיבות, או קל מכך- מפנה לאיזה סרט ש"יוכיח" טענתי.
ב. לא שלחתי לך מייל כי לאורך הזמן למדתי לא לסמוך על שיקול הדעת שלך, והעדפתי להתווכח עם הטענות מאשר לנסות להשתיקן.
ג. אני לא "מתחנגל עם הבלים", והעובדה שאתה קורא לדברי "הבלים" מעידה בפעם המאה למה כתבתי את דברי בסעיף הקודם, ובשרשור כולו.
ד. יש לי תחושה שאתה קצת מזלזל בתרגומים שלי וב"תרומתי לאתר" (איזה?) אני מזכיר לך שזה פורום של קבוצת תרגום לפני שזה פורום דת. אני לא מוכר שקרים לאף אחד, ואם משהו שאמרתי שקרי בעיניך, אני דורש שתהיה ספציפי, ואל תסית בחוצפתך בלי בסיס.
ה. לשאלת הסיום שלך:
1. אני גאה בחילוניותי, בתפיסת העולם המגובשת שלי, ביכולתי להתמודד עם חוסר הודאות המובנה של הקיום, בלי להישען על אגדות כהסבר ותשובה לו. אני גאה בידע שלי, ובמוסר שלי, שלא צריך הכוונה של ספר, רב, או איומים לגבי העולם הבא, וכמו ששלך בעיניך נעלה על שלי, כך בעיני המוסר שלי ראוי ומתקדם מזה שלך. אמות המוסר שלך תואמות את זמן כתיבתן לפני אלפי שנים, ואלו שלי תואמות את הרעיונות הליברלים של החופש, המודרניות והפלורליזם. העובדה שטרחת לפקפק במוסר שלי מעידה לא רק על דמגוגיה מצידך ולא מצידי, אלא שוב על חוסר ההבנה והנכונות מצידך לקבל את דעת האחר, או אפילו להבין שכזו קיימת ולגיטימית.
2. תתפלא, לא נורא פשוט במדינה הזו להיות חילוני. יש כאן כפיה דתית, והמדינה שאני משלם לה מיסים תמיד שמחה למלא ולממן כל שגיון דתי, ולו הקיצוני ביותר, ששיך לאלו שלא מכבדים אותה, מממנים אותה, או משתתפים במלחמת הקיום הקשה שלה.
3. אתה מזלזל בתפיסת העולם שלי, ולדעתך היא בהמית כמו של פרה. זו בעצם תגובתך לדרישתי הראשונית לכבד את אמונתי כפי שאתה דורש לכבד את זו שלך. יצא שבפועל רק הדגשת ביתר שאת את טענתי לפיה אין בך כבוד לדעת ואמונת האחר, ולמה זה הופך אותך לבלתי ראוי למשימתך.

1h9roi.gif

#46 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎00:27

האם הקושי היחידי בחיי אדם (המאמין או לא) הוא העיסוק של מה לאכול? האם להדליק אור בשבת או לשמרה? האם אוהבים אותי שכני??

בוודאי שלא. בסה"כ חיפשתי דוגמא טובה.

ואני שואל אותך: היכן הנטל בחיי אדם חילוני שהוא קורא לעצמו גאה ?

לדידי המילה גאה, באה רק כתגובה על זילזול מצד הסובבים ב-X ולכן האדם X (המזולזל)מרגיש צורך לעודד את עצמו ולהרים ראש ולהתגאות במעמדו
ואומר שאינו בוש בהשתייכותו לאומה ה-X ..והוא גאה במעמדו.
אז אני שאלתי כך : האם חילוני הוא מעמד? האם הוא סובל מכח היותו חילוני? האם מישהו הכריח אותו?
הרי הדבר הקל ביותר עלי אדמות זה להיות אדם חופשי ובלתי מוגבל.

עכשיו הבנת?

#47 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎00:31

אז למה אתה אומר את זה?
שנינו יודעים...הסוואה, כך קוראים לזה...או דמגוגיה (...) אם היה כזה מקרה שמישהו השווה חילונים למכחישי שואה..מדוע לא שלחת לי מייל? (...) תמשיך להתחנגל עם הבלים, יש לך פה קהל שאוהב את זה. סע בשלום (...) מה אתה חופר בנקודה הזאת כל היום? (...) עכשיו עשה טובה, לך תרגם איזה סרט אלים ורד לי מהוריד כי ממש לא נעים לי להתייחס עוד למה שקרה (...) אז אל תנסה למכור שקרים לאנשים ולעמוד מוגן מאחרי תרומה לאתר..זה לא נותן לך שום לגיטמציה לנהוג כמו שאתה נוהג)

נ.ב
הייתי חייב לוודא משהו איתך ואני מוכן לצורך העניין לשמוע ממך תגובה

א. אני לא מסווה כלום, ואין בדברי דמגוגיה. למקרה שאתה לא לגמרי יודע דמגוגיה מהי, אז זה נניח אם הייתי פותח פה שרשור "למה דת היא מחלה", ומונה סיבות, או קל מכך- מפנה לאיזה סרט ש"יוכיח" טענתי.
ב. לא שלחתי לך מייל כי לאורך הזמן למדתי לא לסמוך על שיקול הדעת שלך, והעדפתי להתווכח עם הטענות מאשר לנסות להשתיקן.
ג. אני לא "מתחנגל עם הבלים", והעובדה שאתה קורא לדברי "הבלים" מעידה בפעם המאה למה כתבתי את דברי בסעיף הקודם, ובשרשור כולו.
ד. יש לי תחושה שאתה קצת מזלזל בתרגומים שלי וב"תרומתי לאתר" (איזה?) אני מזכיר לך שזה פורום של קבוצת תרגום לפני שזה פורום דת. אני לא מוכר שקרים לאף אחד, ואם משהו שאמרתי שקרי בעיניך, אני דורש שתהיה ספציפי, ואל תסית בחוצפתך בלי בסיס.
ה. לשאלת הסיום שלך:
1. אני גאה בחילוניותי, בתפיסת העולם המגובשת שלי, ביכולתי להתמודד עם חוסר הודאות המובנה של הקיום, בלי להישען על אגדות כהסבר ותשובה לו. אני גאה בידע שלי, ובמוסר שלי, שלא צריך הכוונה של ספר, רב, או איומים לגבי העולם הבא, וכמו ששלך בעיניך נעלה על שלי, כך בעיני המוסר שלי ראוי ומתקדם מזה שלך. אמות המוסר שלך תואמות את זמן כתיבתן לפני אלפי שנים, ואלו שלי תואמות את הרעיונות הליברלים של החופש, המודרניות והפלורליזם. העובדה שטרחת לפקפק במוסר שלי מעידה לא רק על דמגוגיה מצידך ולא מצידי, אלא שוב על חוסר ההבנה והנכונות מצידך לקבל את דעת האחר, או אפילו להבין שכזו קיימת ולגיטימית.
2. תתפלא, לא נורא פשוט במדינה הזו להיות חילוני. יש כאן כפיה דתית, והמדינה שאני משלם לה מיסים תמיד שמחה למלא ולממן כל שגיון דתי, ולו הקיצוני ביותר, ששיך לאלו שלא מכבדים אותה, מממנים אותה, או משתתפים במלחמת הקיום הקשה שלה.
3. אתה מזלזל בתפיסת העולם שלי, ולדעתך היא בהמית כמו של פרה. זו בעצם תגובתך לדרישתי הראשונית לכבד את אמונתי כפי שאתה דורש לכבד את זו שלך. יצא שבפועל רק הדגשת ביתר שאת את טענתי לפיה אין בך כבוד לדעת ואמונת האחר, ולמה זה הופך אותך לבלתי ראוי למשימתך.

אני מציע לך הצעה הוגנת

רוץ לכל הפוסטים בתגובות שלך לתכנים או להודעות של אי מי שפירסם כאן בפורום ותמצא לי איזה פוסט שהיה כדבריך " מתורבת נאור ליברלי " או שיש בו זכר לכבוד הדדי לדעת הזולת...ונמשיך..או קיי ?

נשיקות
:D

#48 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎00:57

כולם.

1h9roi.gif

#49 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎01:36

חחח.. :D

אתה מודע לזה שדברים כאלה כל אחד יכול לבדוק, לא?

נו טוב..לפחות קצת חוש הומור יש לך

נ.ב
הערת משהו קודם לגבי תרגומים
שלא תחשוב שאני חלילה מזלזל בתרומה שלך לגבי התירגומים , אני די נהניתי מהתרגום המשובח שעשית לאיזה סרט דוקו של הביביסי (שכחתי מה זה היה).

#50 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎06:46

אין לי שום עניין להתבדח איתך.
פעם נוספת ציינת שאני חילוני כי "הדבר הקל ביותר עלי אדמות זה להיות אדם חופשי ובלתי מוגבל" שזו כמובן שטות מוחלטת, ושוב אי-הבנה מוחלטת של כל תפיסת עולמי, ומתן כבוד ראוי לה.
אתה עצמך לא הצלחת להתמודד עם החיים ללא אמונה כמשענת, והוטרדת מאותן שאלות וחוסרי-ודאות שהם טומנים בחובם, עד כדי כך שהיית מוכן לשנות את כל אורחות חייך על מנת לקבל את אותן תשובות ונחמה.
טענתך כאילו דברי שלי הם אלו ש"חסרי זכר לכבוד הדדי לדעת הזולת" הם בבחינת פוסל במומו פוסל, וכהרגלך, אתה אפילו לא מביא טיעונים לדבריך, אלא שוב, כמו שטענת שאני "מוכר שקרים", אתה זורק רפש באוויר, ולא טורח לבסס שום דבר מלבד את עזות המצח שלך.

1h9roi.gif

#51 SheleG

SheleG

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 35 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎07:17

בוודאי שלא. בסה"כ חיפשתי דוגמא טובה.
ואני שואל אותך: היכן הנטל בחיי אדם חילוני שהוא קורא לעצמו גאה ?
לדידי המילה גאה, באה רק כתגובה על זילזול מצד הסובבים ב-X ולכן האדם X (המזולזל)מרגיש צורך לעודד את עצמו ולהרים ראש ולהתגאות במעמדו
ואומר שאינו בוש בהשתייכותו לאומה ה-X ..והוא גאה במעמדו.
אז אני שאלתי כך : האם חילוני הוא מעמד? האם הוא סובל מכח היותו חילוני? האם מישהו הכריח אותו?
עכשיו הבנת?

ברור שהבנתי... השאלה היא האם אתה הבנת את מה שאתה מעז לומר?!

חילוני גאה הוא:
זה שקורע את התחת שלו בצבא, בשביל שלאנשים שלא עושים צבא (לא אתה... בכלל), יהיה ביטחון! בית לחיות בו, לגדל את ילדיו וכו'.
זה שקורע את התחת שלו בעבודה, משלם מיסים כדי שאלה שלא, ילמדו תורה, יתחמו בלשכה, וימומנו ע"י המיסים שאני משלמת!
זה שקם לאיש מבוגר באוטובוס.
זה שיודע שאמא יש רק אחת.
זה שיודע שכשסוגרים כביש בשבת בשכונה חרדית, הוא מכבד זאת (אף על פי שכופים עליו!) ועושה עיקוף של חצי שעה בשביל להגיע למקום שאם הכביש היה פתוח, היה לוקח לו 3 דקות להגיע.
זה שיודע שבכיפור, לא נוסעים! גם אם לא בא לו לצום ומאוד בא לו ללכת לים...

אני יכולה להמשיך ולהמשיך... ויש לציין שלא טוענת שאתה או חבריך או מכרך או אלה שאתה מגן עליהם, לא עושים.
המטרה של מה שאמרתי, זה שתסתכל סביבך, לא הכל סובב כראות עיניך.
יכול להיות שהאחר, השונה ממה שאתה מכיר, או (חושב ש) יודע, הוא לא פחות ממך!!!

אז כן, יש כזה "יצור" שנקרא חילוני גאה!

חילוני הוא מעמד, כעני, טיפש, אילם, חרש, עיוור, מפגר וכו' הם מעמד...
כל אדם הוא במעמד מסויים. אולי בהמות הם אינם מעמד, אבל עם כל הכבוד לך, כל אדם הוא מעמד.
אף אחד לא מכריח חילוני להיות חילוני, כמו שאף אדם (טוב.. זה לא כל כך נכון להגיד שאף אחד, אבל לצורך המחשה בלבד), לא מכריח דתי להיות דתי.
אתה מגדיר חילוני כ"אדם חופשי ובלתי מוגבל"? לצערי, או לשמחתך, האמת רחוקה מכך.

#52 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎10:59

אתקן ואומר שמבחינתי המילים "יכול להיות" מוחלפות ב- "ברור".

שלג, הלוואי והחילונים (או לפחות החילונים הגאים) היו מתנהגים לחרדים בהתאם לציטוט זה.

אל תביני אותי לא נכון, אני לא בא לסתור את הלך הרוח של דברייך.. (אם כי, יש לי מה להעיר על חלק מהניסוחים שלך חח)

כן , כן , מלכים אין רק באגדות...

1411724.png

#53 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎11:12

או קיי עדי , הבנתי.
שים לב כמה עלוב אתה ושאר ירקות (אולי זה בגלל שאתה לא אוכל בצל)
אני שואל אותך שאלה , האם אתה מתגבר על משהו בפנימיותך?
ואתה מראה לי ולעולם כולו כמה נקמן אתה , כמה לא מסוגל להתעלות על עצמו כמה מושחת מידות אתה
אני מנסה לא לענות לך כפי שבאמת הייתי רוצה
זה נקרא אולי דבר שראוי להתגאות בו
אתה מבין?

במה אתה מתגאה?!!!

הרי אתה שולף מהמותן כל הגיג שהוא ואומר אותו בפרצוף.

ולגבי שלג

תירגע מעט
אם מבחינתך צבא זה נקרא משהו שצריך להתגאות בו והוא מעין סוג של תחביב - אז באמת הבהרת למה רבים רבים לא צריכים ללכת אליו.
אם צבא זה עניין שנוגע לקיום שילטון והגנה, ברור למה צריך ללכת לצבא.
אבל זה לא קשור למעמד!!
מה קשור גאווה בכלל ?!

אגב, הייתי בצבא וגם במקומות מעצבנים מאוד ש90 אחוז מהחילונים לא היו בהם, אז מה, אני צריך להרגיש גאווה על זה?
איזה מן בולשיט האכילו אותך?

אם צריך לשמור על החפצים שמישהו שוחה בים, אז מה..השומר צריך להרגיש גאה?!

חילוני גאה הוא:
זה שקורע את התחת שלו בצבא, בשביל שלאנשים שלא עושים צבא (לא אתה... בכלל), יהיה ביטחון! בית לחיות בו, לגדל את ילדיו וכו'.
זה שקורע את התחת שלו בעבודה, משלם מיסים כדי שאלה שלא, ילמדו תורה, יתחמו בלשכה, וימומנו ע"י המיסים שאני משלמת!
זה שיודע שאמא יש רק אחת.
זה שיודע שכשסוגרים כביש בשבת בשכונה חרדית, הוא מכבד זאת (אף על פי שכופים עליו!) ועושה עיקוף של חצי שעה בשביל להגיע למקום שאם הכביש היה פתוח, היה לוקח לו 3 דקות להגיע.

תעיין טוב טוב במה שכתבת

אם אתה עושה את כל אילו בכדי שחרדים יוכלו ללמוד תורה בשקט בכדי לקיים את מסורת ישראל, ניחא..זה באמת נראה דבר שיש להתגאות בו

אם אתה עושה את זה בכדי לקיים את גופם ולהגן על חייהם של כולם , כולל ילדים וזקנים והומלסים וכתבי גלי צה"ל , זה בכלל לא מעמד , זה שומר כמו כל שומר..זה לא נקרא מעמד
זה אולי משהו אישי ,זה נחשב דבר שראוי להתגאות בו מבחינתך, כי יש לך אפשרות לא ללכת לקרבי כי היית רוצה להיות קל"ב.

אבל זה לא נחשב מבחינה היסטורית משהו גרנדיוזי כל כך

יש גם צבא וחיילים שמתגייסים ואפילו בהתנדבות בצ'ילה ובגאוטמלה ובצרפת ובארה"ב

- אגב, עני זה לא מעמד..זה תיאור מצב כלכלי של אדם וכנ"ל גם לגבי היתר שהזכרת.

אני חושב שלא מבינים על אני מדבר בכלל...זה מדהים

#54 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎11:27

אני אתן לך דוגמא לדבר שיש להתגאות בו :

אתה כתבת כך :

לא נכון, את זה עשית בגלל שלא הייתה לפניך ברירה אחרת כי הכביש היה סגור, כי כפו עליך.
עשית נגד רצונך כי מישהו הכריח אותך- זה לא דבר שצריך להתגאות בו

זה כמו שעמדת ברמזור אדם, הבנת?

אבל אם היית אומר כך :

זה כשלא סגור כביש בשבת , בשכונה חרדית, אני מכבד את רגשותיהם (ועל אף שלא כופים עליי) ועושה עיקוף של חצי שעה בשביל להגיע למקום שרציתי.

זה נקרא אצילות נפש ודבר שראוי להתגאות בו.

להתגבר על עצמך זו גאווה.

לציית לחוק- זו לא גאווה..זה חוסר ברירה.

אני לא דן איתך על צבא, כי אני עשיתי צבא ימים יותר ממספר השערות שעל ראשך. זה לא הנושא בכלל.

#55 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎18:14

או קיי עדי , הבנתי.
שים לב כמה עלוב אתה ושאר ירקות (אולי זה בגלל שאתה לא אוכל בצל)
אני שואל אותך שאלה , האם אתה מתגבר על משהו בפנימיותך?
ואתה מראה לי ולעולם כולו כמה נקמן אתה , כמה לא מסוגל להתעלות על עצמו כמה מושחת מידות אתה
אני מנסה לא לענות לך כפי שבאמת הייתי רוצה
זה נקרא אולי דבר שראוי להתגאות בו
אתה מבין?

במה אתה מתגאה?!!!
הרי אתה שולף מהמותן כל הגיג שהוא ואומר אותו בפרצוף.

אל תתבייש לרגע, ואל תצנזר את עצמך! אדרבה, כתוב את כל אשר על לבך!
ככל שתכתוב יותר, ותזרום עם האמת הפנימית שלך, ככה יחשף כמה אתה יותר חשוך, ונטול כל רצון לפלורליזם. כל מילה שלך משרתת בסוף את טיעוני שלי. אני מבקש שתחשוף את דעתך בלי להתבייש, ואל סתם תשמיץ ללא טיעונים בכל פעם.
כרגע אתה נקרא כמו ילד שעומד על הדרך ומקלל בנואשות, פשוט כי אין לו טיעונים. תראה מה כתבת עלי רק עכשיו: לדבריך אני עלוב, חסר מעצורים, נקמן, מושחת מידות, הגיגן ריקני בגרוש, ואפילו אין לי כביכול במה להתגאות (וזה אחרי שהצהרתי פעמיים על מה גאוותי כלא-מאמין!) כל ההשמצות המזוהמות האלו באות אחרי שלא הצלחת, או אפילו ניסית, לסתור ולו טיעון אחד מאלו שהבעתי. נראה לך סביר סתם להשחיר את פני בלי להציג סיבות?

1h9roi.gif

#56 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎18:19

הלפי, אתה מתעלם בכוונה?
הוא כתב שהוא מתגאה בכך שהוא לא צריך ספרים ואגדות בשביל לדעת איך צריך להתנהג, בניגוד לדתיים ולחרדים.

#57 SheleG

SheleG

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 35 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎21:08

שלג, הלוואי והחילונים (או לפחות החילונים הגאים) היו מתנהגים לחרדים בהתאם לציטוט זה.
אל תביני אותי לא נכון, אני לא בא לסתור את הלך הרוח של דברייך.. (אם כי, יש לי מה להעיר על חלק מהניסוחים שלך חח)

קודם כל אתה מדבר נורא גלובלי... בוא לירושלים, תלמד דבר או שניים על התנהגות חילונית לדתית. תבין מה זה דרך ארץ שלא בנוגע לחרדים! דווקא מהצד של החילונים!
אתה יודע למה חילונים לא מתנהגים לחרדים בהתאם לציטוט הזה (במעט מהמקרים)? בעצם.. תחשוב לבד ותגיע למסכנה, יש לי תחושה שיש לי כאן עסק עם אדם חכם.
(אשמח להערות לגבי הניסוח שלי, אין לי בעיה עם זה.. עדיין לא סופרת או כותבת נכון, קטונתי ואשמח ללמוד מכל מלמדי)

ולגבי שלג
תירגע מעט
אם מבחינתך צבא זה נקרא משהו שצריך להתגאות בו והוא מעין סוג של תחביב - אז באמת הבהרת למה רבים רבים לא צריכים ללכת אליו.
אם צבא זה עניין שנוגע לקיום שילטון והגנה, ברור למה צריך ללכת לצבא.
אבל זה לא קשור למעמד!!
מה קשור גאווה בכלל ?!
אגב, הייתי בצבא וגם במקומות מעצבנים מאוד ש90 אחוז מהחילונים לא היו בהם, אז מה, אני צריך להרגיש גאווה על זה?
איזה מן בולשיט האכילו אותך?
אם צריך לשמור על החפצים שמישהו שוחה בים, אז מה..השומר צריך להרגיש גאה?!

חילוני גאה הוא:
זה שיודע שאמא יש רק אחת.

תעיין טוב טוב במה שכתבת
אם אתה עושה את כל אילו בכדי שחרדים יוכלו ללמוד תורה בשקט בכדי לקיים את מסורת ישראל, ניחא..זה באמת נראה דבר שיש להתגאות בו
אם אתה עושה את זה בכדי לקיים את גופם ולהגן על חייהם של כולם , כולל ילדים וזקנים והומלסים וכתבי גלי צה"ל , זה בכלל לא מעמד , זה שומר כמו כל שומר..זה לא נקרא מעמד
זה אולי משהו אישי ,זה נחשב דבר שראוי להתגאות בו מבחינתך, כי יש לך אפשרות לא ללכת לקרבי כי היית רוצה להיות קל"ב.
אבל זה לא נחשב מבחינה היסטורית משהו גרנדיוזי כל כך
יש גם צבא וחיילים שמתגייסים ואפילו בהתנדבות בצ'ילה ובגאוטמלה ובצרפת ובארה"ב
- אגב, עני זה לא מעמד..זה תיאור מצב כלכלי של אדם וכנ"ל גם לגבי היתר שהזכרת.
אני חושב שלא מבינים על אני מדבר בכלל...זה מדהים

לגבי תגובתך, קודם כל, כבדני ואכבדך.
ציינתי לא פעם שאני בת ולא בן כך ש... תקרא, ותבין! לא סתם לקרוא.

ולנושא: צבא זה משהו להתגאות בו ועוד איך!
מי כמוך, או יותר נכון, מי מחבריך יודע עד כמה בקלות אפשר שלא להתגייס. לשבת בחיבוק ידיים, הרי תמיד יהיה מי שיגן עלי ועל בני משפחתי, לא כן? גאה מאוד לשרת בצה"ל!!! וזאת אכן תרומה ללא מטרה אנוכית! אם כי מצד שני, במקצוע של בצה"ל כיום, אני יכולה להרוויח בערך 7-8 אלף שקל, ומה שאני מקבלת היום מאותו הדבר שאני עושה, כמה...? 300 שקל? אה כן.. אם אני לא דתיה, אני לא "במעמד" חח
איך אתה בכלל יכול לעשות את אותו משקל של שמירת חפצים לתרומה למדינה שלך? איפה הציוניות?
מבחינתך זה בולשיט שהאכילו אותי.. מבינה את צרות אופקיך, וסולחת לך על זה!

ולהמשך: ברור שאני עושה את דברים אלו בשביל שחרדים ישתמטו מצה"ל וילמדו תורה ויחיו מהכסף שאני מכניסה למדינה ובזה יאכילו את השבט שלהם. אם לא אני.. הם היו מורעבים! באחריות!!!
רק לשם המחשה בלבד, מעמדי כאדם הרבה יותר חשובה מאשר מעמדם של רוב הרבנים (במחילה, בלי להעליב או לפגוע! קטונתי) ו/או הדוסים שאוכלים מכיסי, שותים מכיסי, נוסעים על חשבוני וגרים תחת קורת גג שאני מממנת להם! שהרי אם לא הייתי אני, ממה הם היו מאכילים את הבטן הגדולה שלהם? ממה היו מפרנסים את השבט שלהם?? סתם חומר למחשבה...
ושוב בהקשר לצה"ל.. זה משנה אם אני ג'ובניקית קל"ב שכל יום בשעה 9 בבסיס וב10 בבית, או שאני לוחמת בשייטת 13? התרומה היא אותה התרומה, בין אם זה שעה ביום ובין אם זה שלוש שנים רצופות ללא מנוחה! מסכים איתי שזה בכל מקרה יותר ממה שהרב-המלומד וכבודו מונח לפניו-יוסף? אה שכחתי.. הוא יותר טוב ממני.. הוא דוס.. אני לא. מחילה.

אם אתה חושב שלא מבינים אותך... וכולם לא מבינים אותך.. עשה בדק בית.

אני אתן לך דוגמא לדבר שיש להתגאות בו :
אתה כתבת כך :

לא נכון, את זה עשית בגלל שלא הייתה לפניך ברירה אחרת כי הכביש היה סגור, כי כפו עליך.
עשית נגד רצונך כי מישהו הכריח אותך- זה לא דבר שצריך להתגאות בו
זה כמו שעמדת ברמזור אדם, הבנת?
אבל אם היית אומר כך :
זה כשלא סגור כביש בשבת , בשכונה חרדית, אני מכבד את רגשותיהם (ועל אף שלא כופים עליי) ועושה עיקוף של חצי שעה בשביל להגיע למקום שרציתי.
זה נקרא אצילות נפש ודבר שראוי להתגאות בו.
להתגבר על עצמך זו גאווה.
לציית לחוק- זו לא גאווה..זה חוסר ברירה.
אני לא דן איתך על צבא, כי אני עשיתי צבא ימים יותר ממספר השערות שעל ראשך. זה לא הנושא בכלל.

תגיד, היית בירושלים בזמן שסגרו את הכבישים באופן פורמלי? אתה יודע בכלל מה אתה מדבר?
זאת השגה שעשו בשלום ונועם! החליטו, חרדים וחילונים (ברור שהיו חילונים שלא הסכימו לכך.. כמו שיש תמיד קומץ חרדי שלא מסכים עם דברים אחרים שחילונים עושים), סגרו את הכביש מתוך כבוד הדדי!
עד היום, אני יכולה לנסוע בכביש זה בשבת ואף אחד לא יכפה עלי לא לעשות כך.. פשוט, כבוד! זה שם המשחק. משהו שכנראה לא יושב לך טוב בלקסיקון. כי הרי לדבריך או מבחינתך, רק אתה וחבריך עושים כבוד לזולת והדרך ארץ שלכם מדהימה וכל העולם נגדכם... הגיוני.

ולגבי הדן איתך על צבא.. חמוד, אתה לא מכיר, אל תשער השערות לא נכונות.. מאיפה אתה יודע מה יש לי על הראש או אין וכמה??
פסים אישיים.. לא כלפי. תרגיע את עצמך. בדיוק בשביל זה יש מיים קרים!

בעצם.. יודע מה? אל תגיב, אין צורך.. הבנתי בדיוק איך הראש הזה עובד.
תודה על התגובות הקודמות וסליחה על זמנך היקר שנגזל בכדי להגיב לי.
לנהל דו שיח נורמלי, כנראה שלא יצא מזה חר..

#58 אורח_Live at Leeds_*

אורח_Live at Leeds_*
  • אורחים

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎22:26

אני היחיד שלא מבין איך עדי מצליח לסבול את כל העקיצות של הלפי בכל הודעה שלו?

#59 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎03/06/2010‏, ‎23:41

קודם כל אתה מדבר נורא גלובלי... בוא לירושלים, תלמד דבר או שניים על התנהגות חילונית לדתית. תבין מה זה דרך ארץ שלא בנוגע לחרדים! דווקא מהצד של החילונים!
אתה יודע למה חילונים לא מתנהגים לחרדים בהתאם לציטוט הזה (במעט מהמקרים)? בעצם.. תחשוב לבד ותגיע למסכנה, יש לי תחושה שיש לי כאן עסק עם אדם חכם.
(אשמח להערות לגבי הניסוח שלי, אין לי בעיה עם זה.. עדיין לא סופרת או כותבת נכון, קטונתי ואשמח ללמוד מכל מלמדי)

יצא לי לכתוב כאן בפורום כמה פעמים שאני גר בי-ם,
כמו כן, הרשי לי להניח שאינך מודעת לכך שאני חרדי. (דוס דוס, שחור שחור.. וכ"ו)

אוקיי, עכשיו שזה הובהר אפשר להמשיך לדבר חח

מה נותר לי להגיד עכשיו? שאני כן מכיר את ההתנהגות החילונית ושאני חולק עלייך? לא.
אמרתי כבר קודם שאני לא מנסה לסתור את דברייך, אני סה"כ מנסה להציג לך נק' מבט של "אחר" שהוא "לא פחות ממך" חח.

אני נמצא במגע תדיר עם חילונים, ואני חייב לומר שעם רובם אני בכלל לא מרגיש שאני בחברה "זרה".
אבל אני יכול לומר את אותה עובדה גם על החילוני שבא במגע איתי ועם חברתי.
נכחתי לא מזמן ב-"מפגש פורום" שנערך כאן..
את מוזמנת לשאול את הנוכחים איך הייתי (שניר, בחייאת תגבה אותי חח)

קיצר, מה הפואנטה??
יש חרדים, ויש חרדים. כמו שיש חילונים ויש חילונים. את עצמך הסברת שיש "חילוני גאה"..
אתם מכירים את החרדים מהעיתון. מהכתבה של "הארץ" או מסיפורים הזויים בטלוויזיה.
לך יש עוד מימד בנוסף - "העיקןף בכביש בשבת".

סלחי לי שלג, אך את לא מכירה את החרדים.
אלו שכמוני, אלו שנורמאלים, אלו שנחמדים.
אז אל תדברי עלינו בגלובליות.

בקשר לניסוחים:
הפריע לי מאד שההגדרות שלך ל-"חילוני גאה" היו בעצם דוגמאות נגדיות ל "חרדי".
יחד עם זאת שזרת תכונות כמו "אמא" ו "אוטובוס".. שאינם מאפיינים הייחודים לחילוני כלל וכלל.

כן , כן , מלכים אין רק באגדות...

1411724.png

#60 SheleG

SheleG

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 35 הודעות

נכתב ב- ‎04/06/2010‏, ‎00:57

יצא לי לכתוב כאן בפורום כמה פעמים שאני גר בי-ם,
כמו כן, הרשי לי להניח שאינך מודעת לכך שאני חרדי. (דוס דוס, שחור שחור.. וכ"ו)

אוקיי, עכשיו שזה הובהר אפשר להמשיך לדבר חח

מה נותר לי להגיד עכשיו? שאני כן מכיר את ההתנהגות החילונית ושאני חולק עלייך? לא.
אמרתי כבר קודם שאני לא מנסה לסתור את דברייך, אני סה"כ מנסה להציג לך נק' מבט של "אחר" שהוא "לא פחות ממך" חח.

אני נמצא במגע תדיר עם חילונים, ואני חייב לומר שעם רובם אני בכלל לא מרגיש שאני בחברה "זרה".
אבל אני יכול לומר את אותה עובדה גם על החילוני שבא במגע איתי ועם חברתי.
נכחתי לא מזמן ב-"מפגש פורום" שנערך כאן..
את מוזמנת לשאול את הנוכחים איך הייתי (שניר, בחייאת תגבה אותי חח)

קיצר, מה הפואנטה??
יש חרדים, ויש חרדים. כמו שיש חילונים ויש חילונים. את עצמך הסברת שיש "חילוני גאה"..
אתם מכירים את החרדים מהעיתון. מהכתבה של "הארץ" או מסיפורים הזויים בטלוויזיה.
לך יש עוד מימד בנוסף - "העיקןף בכביש בשבת".

סלחי לי שלג, אך את לא מכירה את החרדים.
אלו שכמוני, אלו שנורמאלים, אלו שנחמדים.
אז אל תדברי עלינו בגלובליות.

בקשר לניסוחים:
הפריע לי מאד שההגדרות שלך ל-"חילוני גאה" היו בעצם דוגמאות נגדיות ל "חרדי".
יחד עם זאת שזרת תכונות כמו "אמא" ו "אוטובוס".. שאינם מאפיינים הייחודים לחילוני כלל וכלל.

אוקיי אז בוא נבהיר כמה נקודות:
"ההכללה" שלי, אם כי לא ציינתי זאת ועל כך מתנצלת, הייתה מופנת לכל אותם "בעייתיים" במגזר.
ברור שיש ויש מכל גזע, מין, דת וכל מה שבניהם.
חברים מאוד טובים וקרובים אלי מוגדרים כ"שחורים" אבל ההבדל הדק בין מה שקראתי ע"י helpy4, שהם פשוט לא מכלילים, לא כופים ולא שופטים אף אחד וכמובן, מכבדים את כל מי שמכבד אותם... וגם את מי שלא ובעיקר ברגעי כעס! (נקודה למחשבה helpy4 )
כך ש... כן מכירה חרדים, ואף חיה איתם בשלום ושלווה הדדית.

ולהבדיל, יש חילונים שהם יותר גרועים מגרועים כך ש... יצאנו תיקו? :D

אני לא מחשיבה אוכלוסיה שנכתבת על גבי עיתון. לא צריכה... כמו שאתה יודע, על שכני מדובר.
הצורה שהגבתי זה לקטעים מכאן. כמו כן התנהגותו או תגובותיו של helpy4 הסבירו לי בקצרה באיזה כיוון הראש ומגזר.

הגדרתי אמא כיוון שיש דברים בהלכות ובתורה ש.. (אהיה בוטה, עמך הסליחה) מתאכזרים לנשים! אבל עזוב, חוזרת בי רק כי אין לנו את הכוח להתווכח כרגע על ההגדרות הספציפיות האלה.
אוטובוס... נסעתי כמה פעמים באוטובוסים שמוגדרים "כשרים" (אתה יודע למה אני מתכוונת) וראיתי נשים זקנות, בהריון.. שעומדות במשך 25-35 דקות בשיא החום מתחנה מרכזית ועד רמות ואף לא אחד קם בפניהן... וכן.. היה גם זקן אחד, (מיקרים שונים) שחושבת שאם לא הייתי קמה, הוא היה נופל.

ובכל זאת... קבל התנצלות על ההתבטאות שלי כאן. זה היה מתוך חולשה כך ששלפתי את הדברים מהמותן ולא חשבתי שאחרים יקחו את זה אישית
דאגתי לציין באחת מההודעות כאן שזה לא מכוון כלפי helpy4, משום מה חשבתי שרק הוא יכול לקחת את זה אישי כלפיו... ועל כך, מתנצלת.

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים