יכול להיות שהאחר, השונה ממה שאתה מכיר, או (חושב ש) יודע, הוא לא פחות ממך!!!
אתקן ואומר שמבחינתי המילים "יכול להיות" מוחלפות ב- "ברור".
שלג, הלוואי והחילונים (או לפחות החילונים הגאים) היו מתנהגים לחרדים בהתאם לציטוט זה.
אל תביני אותי לא נכון, אני לא בא לסתור את הלך הרוח של דברייך.. (אם כי, יש לי מה להעיר על חלק מהניסוחים שלך חח)
קודם כל אתה מדבר נורא גלובלי... בוא לירושלים, תלמד דבר או שניים על התנהגות חילונית לדתית. תבין מה זה דרך ארץ שלא בנוגע לחרדים! דווקא מהצד של החילונים!
אתה יודע למה חילונים לא מתנהגים לחרדים בהתאם לציטוט הזה (במעט מהמקרים)? בעצם.. תחשוב לבד ותגיע למסכנה, יש לי תחושה שיש לי כאן עסק עם אדם חכם.
(אשמח להערות לגבי הניסוח שלי, אין לי בעיה עם זה.. עדיין לא סופרת או כותבת נכון, קטונתי ואשמח ללמוד מכל מלמדי)
ולגבי שלג
תירגע מעט
אם מבחינתך צבא זה נקרא משהו שצריך להתגאות בו והוא מעין סוג של תחביב - אז באמת הבהרת למה רבים רבים לא צריכים ללכת אליו.
אם צבא זה עניין שנוגע לקיום שילטון והגנה, ברור למה צריך ללכת לצבא.
אבל זה לא קשור למעמד!!
מה קשור גאווה בכלל ?!
אגב, הייתי בצבא וגם במקומות מעצבנים מאוד ש90 אחוז מהחילונים לא היו בהם, אז מה, אני צריך להרגיש גאווה על זה?
איזה מן בולשיט האכילו אותך?
אם צריך לשמור על החפצים שמישהו שוחה בים, אז מה..השומר צריך להרגיש גאה?!
חילוני גאה הוא:
זה שקורע את התחת שלו בצבא, בשביל שלאנשים שלא עושים צבא (לא אתה... בכלל), יהיה ביטחון! בית לחיות בו, לגדל את ילדיו וכו'.
זה שקורע את התחת שלו בעבודה, משלם מיסים כדי שאלה שלא, ילמדו תורה, יתחמו בלשכה, וימומנו ע"י המיסים שאני משלמת!
זה שקם לאיש מבוגר באוטובוס.
זה שיודע שאמא יש רק אחת.
זה שיודע שכשסוגרים כביש בשבת בשכונה חרדית, הוא מכבד זאת (אף על פי שכופים עליו!) ועושה עיקוף של חצי שעה בשביל להגיע למקום שאם הכביש היה פתוח, היה לוקח לו 3 דקות להגיע.
זה שיודע שבכיפור, לא נוסעים! גם אם לא בא לו לצום ומאוד בא לו ללכת לים...
תעיין טוב טוב במה שכתבת
אם אתה עושה את כל אילו בכדי שחרדים יוכלו ללמוד תורה בשקט בכדי לקיים את מסורת ישראל, ניחא..זה באמת נראה דבר שיש להתגאות בו
אם אתה עושה את זה בכדי לקיים את גופם ולהגן על חייהם של כולם , כולל ילדים וזקנים והומלסים וכתבי גלי צה"ל , זה בכלל לא מעמד , זה שומר כמו כל שומר..זה לא נקרא מעמד
זה אולי משהו אישי ,זה נחשב דבר שראוי להתגאות בו מבחינתך, כי יש לך אפשרות לא ללכת לקרבי כי היית רוצה להיות קל"ב.
אבל זה לא נחשב מבחינה היסטורית משהו גרנדיוזי כל כך
יש גם צבא וחיילים שמתגייסים ואפילו בהתנדבות בצ'ילה ובגאוטמלה ובצרפת ובארה"ב
- אגב, עני זה לא מעמד..זה תיאור מצב כלכלי של אדם וכנ"ל גם לגבי היתר שהזכרת.
אני חושב שלא מבינים על אני מדבר בכלל...זה מדהים
לגבי תגובתך, קודם כל, כבדני ואכבדך.
ציינתי לא פעם שאני בת ולא בן כך ש... תקרא, ותבין! לא סתם לקרוא.
ולנושא: צבא זה משהו להתגאות בו ועוד איך!
מי כמוך, או יותר נכון, מי מחבריך יודע עד כמה בקלות אפשר שלא להתגייס. לשבת בחיבוק ידיים, הרי תמיד יהיה מי שיגן עלי ועל בני משפחתי, לא כן? גאה מאוד לשרת בצה"ל!!! וזאת אכן תרומה ללא מטרה אנוכית! אם כי מצד שני, במקצוע של בצה"ל כיום, אני יכולה להרוויח בערך 7-8 אלף שקל, ומה שאני מקבלת היום מאותו הדבר שאני עושה, כמה...? 300 שקל? אה כן.. אם אני לא דתיה, אני לא "במעמד" חח
איך אתה בכלל יכול לעשות את אותו משקל של שמירת חפצים לתרומה למדינה שלך? איפה הציוניות?
מבחינתך זה בולשיט שהאכילו אותי.. מבינה את צרות אופקיך, וסולחת לך על זה!
ולהמשך: ברור שאני עושה את דברים אלו בשביל שחרדים ישתמטו מצה"ל וילמדו תורה ויחיו מהכסף שאני מכניסה למדינה ובזה יאכילו את השבט שלהם. אם לא אני.. הם היו מורעבים! באחריות!!!
רק לשם המחשה בלבד, מעמדי כאדם הרבה יותר חשובה מאשר מעמדם של רוב הרבנים (במחילה, בלי להעליב או לפגוע! קטונתי) ו/או הדוסים שאוכלים מכיסי, שותים מכיסי, נוסעים על חשבוני וגרים תחת קורת גג שאני מממנת להם! שהרי אם לא הייתי אני, ממה הם היו מאכילים את הבטן הגדולה שלהם? ממה היו מפרנסים את השבט שלהם?? סתם חומר למחשבה...
ושוב בהקשר לצה"ל.. זה משנה אם אני ג'ובניקית קל"ב שכל יום בשעה 9 בבסיס וב10 בבית, או שאני לוחמת בשייטת 13? התרומה היא אותה התרומה, בין אם זה שעה ביום ובין אם זה שלוש שנים רצופות ללא מנוחה! מסכים איתי שזה בכל מקרה יותר ממה שהרב-המלומד וכבודו מונח לפניו-יוסף? אה שכחתי.. הוא יותר טוב ממני.. הוא דוס.. אני לא. מחילה.
אם אתה חושב שלא מבינים אותך... וכולם לא מבינים אותך.. עשה בדק בית.
אני אתן לך דוגמא לדבר שיש להתגאות בו :
אתה כתבת כך :
זה שיודע שכשסוגרים כביש בשבת בשכונה חרדית, הוא מכבד זאת (אף על פי שכופים עליו!) ועושה עיקוף של חצי שעה בשביל להגיע למקום שאם הכביש היה פתוח, היה לוקח לו 3 דקות להגיע.
לא נכון, את זה עשית בגלל שלא הייתה לפניך ברירה אחרת כי הכביש היה סגור, כי כפו עליך.
עשית נגד רצונך כי מישהו הכריח אותך- זה לא דבר שצריך להתגאות בו
זה כמו שעמדת ברמזור אדם, הבנת?
אבל אם היית אומר כך :
זה כשלא סגור כביש בשבת , בשכונה חרדית, אני מכבד את רגשותיהם (ועל אף שלא כופים עליי) ועושה עיקוף של חצי שעה בשביל להגיע למקום שרציתי.
זה נקרא אצילות נפש ודבר שראוי להתגאות בו.
להתגבר על עצמך זו גאווה.
לציית לחוק- זו לא גאווה..זה חוסר ברירה.
אני לא דן איתך על צבא, כי אני עשיתי צבא ימים יותר ממספר השערות שעל ראשך. זה לא הנושא בכלל.
תגיד, היית בירושלים בזמן שסגרו את הכבישים באופן פורמלי? אתה יודע בכלל מה אתה מדבר?
זאת השגה שעשו בשלום ונועם! החליטו, חרדים וחילונים (ברור שהיו חילונים שלא הסכימו לכך.. כמו שיש תמיד קומץ חרדי שלא מסכים עם דברים אחרים שחילונים עושים), סגרו את הכביש מתוך כבוד הדדי!
עד היום, אני יכולה לנסוע בכביש זה בשבת ואף אחד לא יכפה עלי לא לעשות כך.. פשוט, כבוד! זה שם המשחק. משהו שכנראה לא יושב לך טוב בלקסיקון. כי הרי לדבריך או מבחינתך, רק אתה וחבריך עושים כבוד לזולת והדרך ארץ שלכם מדהימה וכל העולם נגדכם... הגיוני.
ולגבי הדן איתך על צבא.. חמוד, אתה לא מכיר, אל תשער השערות לא נכונות.. מאיפה אתה יודע מה יש לי על הראש או אין וכמה??
פסים אישיים.. לא כלפי. תרגיע את עצמך. בדיוק בשביל זה יש מיים קרים!
בעצם.. יודע מה? אל תגיב, אין צורך.. הבנתי בדיוק איך הראש הזה עובד.
תודה על התגובות הקודמות וסליחה על זמנך היקר שנגזל בכדי להגיב לי.
לנהל דו שיח נורמלי, כנראה שלא יצא מזה חר..