עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

שאלה קטנה לגבי אלוהים =\

• הנושא נעול הנושא נעול
120 תגובות לנושא זה

#41 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎04/06/2009‏, ‎15:18

אני מכיר אותו שהוא מנסה ללגלג על עניינים שחשובים לאחרים , זה מגיע מהקליפה של העצבות (והמבין יבין )אבל יש מצב שכולם פה טועים ושהוא באמת לא הבין .
יש דברים כאלה , יש אנשים שיש להם פחד מודחק מעניין מסויים וזה סוגר להם את ההבנה בכוח וכמה שתסביר הוא לא יתפוס
לכן ניסיתי מעט וכשראיתי שהוא נעול במוח , עזבתי .

אגב , זו הוכחה למוגבלות ע"י ה' - שלי להסביר ושלו לקלוט ולתפוס ,כי לפעמים אין לאדם זכות לדעת משהו שיועיל לו .
פעם הייתה כתבה בעיתון על אחד שמילא במשך 12 שנה את אותם מספרים קבועים בלוטו , בשבוע אחד הוא החליט להפסיק .
נכנסו לו מחשבות לראש שאם הוא ישנה אותם יבוא לו סוף סוף המזל
להפתעתו הרבה באותו השבוע עלו בגורל המספרים הקבועים שלו . תארו לכם ..

אגב ..ובלי שום קשר לנ"ל , ישנם אנשים שיש להם אור פנימי אדיר והס"א יודע שאם האור הזה יתגלה הוא יפעל הרבה , שורש נשמה מיוחד במינו וכו'
ניתן לזהות את אותם אנשים ע"י זה שרואים שיש להם כוח לסחוף אנשים ולמשוך תשומת לב בלתי רגילה ונדירה .
ולכן ,מה עושה היה"ר ? הוא מציף אותו בחוויות סרק ותאוות והכל כדי שלא יתעורר לשנות בעצמו , אנשים מהסוג הזה (כמו שכתוב בספרים ) חווים ניסיונות קשים בשפיכת ז"ל ובעריות
אבל זה לא נמשך לאורך זמן כי מהשמיים מעוררים את אותו ניצוץ בכוח . ומה הוא אותו כוח ? יסורים קשים ר"ל
תרופתם , עבודה פנימית בדווקא . הצנע לכם ושחות עיניים . ולאחר זמן הם יחושו ברגשות אהבה לה' באופן לא נורמלי ונדיר . הם יכולים ומסוגלים להיות קדושי עליון

#42 אורח_Live at Leeds_*

אורח_Live at Leeds_*
  • אורחים

נכתב ב- ‎04/06/2009‏, ‎15:30

ליד'ס , אתה מוכן לומר לי שיש משהו שאתה יוצר והוא יותר חכם ממך?,או חזק ממך ?
אריאל ,כל מילה בסלע .

הפאקינג בן שלך לא יכול לצאת יותר חכם ממך?!

#43 גבריאל

גבריאל

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎04/06/2009‏, ‎17:10

ליד'ס , אתה מוכן לומר לי שיש משהו שאתה יוצר והוא יותר חכם ממך?,או חזק ממך ?
אריאל ,כל מילה בסלע .

הפאקינג בן שלך לא יכול לצאת יותר חכם ממך?!

בטח שיכול,ואני מקווה שהוא יהיה כך, אבל אני לא האלוקים שלו,אני "רק" אביו.
אבל אלוקים ,כלשהו בין אם ביהדות (או באיסלם,אם אתה מאמין בזה) אמור להיות יותר ממך ,עליון,ושאין לו "מתחרים" או איך שתרצה לקרוא לזה .
ושאף אחד לא יצר את אלוקים ולכן ,הוא יותר מכולם.
אבל לא יכול להיות שנגיד ,ישו הוא יותר ממך,או שהוא שווה לאלוקים ,כי הוא בדיוק כמוך,בנאדם.
מקווה שהבנת,צריך עוד ביאור ?,שאל .

#44 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎04/06/2009‏, ‎17:25

ליד'ס

ה"פאקינג אבא שלו "לא יצר את הבן , האב השתמש בכלי שקיים כבר ..שהוא אפילו לא מבין איך הוא עובד ואיך מצילים אותו ממחלות (הרפואה עדיין מגששת ולא מבינה הכל על גוף האדם )
חפש דוגמא אחרת להגנתך

חוץ מזה שים לב למילים שלך בעצמך : "יכול לצאת חכם יותר מהאבא שלו " איך הוא נהיה חכם יותר מהאבא שלו ? ע"י גורם אחר ולא ע"י האבא היוצר (לשיטתך ). סימן שהאבא לא יצר את החכמה שלו
אז מה ההוכחה שהאבא יצר אותו חכם יותר מעצמו ?
האבא אולי גרם שיבוא לעולם ,אבל לא גרם את חכמתו . היא הגיעה ממקור אחר .

אתה צריך להביא דוגמא (שאיננה , תאמין לי ) למשהו שיוצר וממציא משהו והמשהו הזה חזק ומשכולל יותר מהממציא בעצמו . קאפיש ?

#45 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎04/06/2009‏, ‎18:00

ליד'ס

ה"פאקינג אבא שלו "לא יצר את הבן , האב השתמש בכלי שקיים כבר ..שהוא אפילו לא מבין איך הוא עובד ואיך מצילים אותו ממחלות (הרפואה עדיין מגששת ולא מבינה הכל על גוף האדם )
חפש דוגמא אחרת להגנתך

חוץ מזה שים לב למילים שלך בעצמך : "יכול לצאת חכם יותר מהאבא שלו " איך הוא נהיה חכם יותר מהאבא שלו ? ע"י גורם אחר ולא ע"י האבא היוצר (לשיטתך ). סימן שהאבא לא יצר את החכמה שלו

אתה צריך להביא דוגמא (שאיננה , תאמין לי ) למשהו שיוצר וממציא משהו והמשהו הזה חזק ומשכולל יותר מהממציא בעצמו . קאפיש ?

נניח שאני מאמין שבני אדם יצרו אלוהים. אני יכול לטעון שבן אדם יצר אותו, והוא חי בין בני האדם, התאמן ולמד ונהיה בסוף חזק וחכם יותר מכל מה שאתה יכול לדמיין עד שהוא נהיה לא מוגבל. הוא שינה צורה ועלה לשמיים ועכשיו הוא אחראי לגורל שלי, שלך ושל כולם. תוכיח לי שזה לא הגיוני.
הנקודה היא שאתה לא יכול לקבוע מה לוגי ומה לא, אתה יכול להגיד שזה לא נשמע הגיוני לך, אבל לא שזה בלתי אפשרי מבחינה לוגית.

#46 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎04/06/2009‏, ‎18:21

ליד'ס

חפש דוגמא אחרת להגנתך

נניח שאני מאמין שבני אדם יצרו אלוהים. אני יכול לטעון שבן אדם יצר אותו, והוא חי בין בני האדם, התאמן ולמד ונהיה בסוף חזק וחכם יותר מכל מה שאתה יכול לדמיין עד שהוא נהיה לא מוגבל. הוא שינה צורה ועלה לשמיים ועכשיו הוא אחראי לגורל שלי, שלך ושל כולם. תוכיח לי שזה לא הגיוני.
הנקודה היא שאתה לא יכול לקבוע מה לוגי ומה לא, אתה יכול להגיד שזה לא נשמע הגיוני לך, אבל לא שזה בלתי אפשרי מבחינה לוגית.

פוכדור,צאא .
שינוי צורה לאלוקיםםם .
מה זה נראה לך פה ,זה נראה לך הגיוני?, שבנאדם ישנה צורה ויהפוך לאלוקים פתאום?, אתה תאמין בו ?, באלוקים החדש הזה , שאתה יצרת !!! ??? אז איזה אלוקים זה ??

#47 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎04/06/2009‏, ‎18:28

ליד'ס

חפש דוגמא אחרת להגנתך

פוכדור,צאא .
שינוי צורה לאלוקיםםם .
מה זה נראה לך פה ,זה נראה לך הגיוני?, שבנאדם ישנה צורה ויהפוך לאלוקים פתאום?, אתה תאמין בו ?, באלוקים החדש הזה , שאתה יצרת !!! ??? אז איזה אלוקים זה ??

אני מחכה להוכחה שזה לא נכון.
ד"א, יש כ2 מיליארד אנשים שחושבים שישו הוא אלוהים, ככה שהדוגמא שהבאתי בכלל לא הזויה.

#48 Eran-s

Eran-s

Pimp My Subtitle

• Q-Fame
  • 9,950 הודעות

נכתב ב- ‎05/06/2009‏, ‎00:18

מופנה להלפי, גבריאל ושות'.
אני לא מוכן לקבל את העובדה שאתם לא יודעים לקבל את דעת האחר.
אם אביב רוצה להאמין במשהו, זוהי זכותו ולדעתו הוא הצודק.
אתם לא יכולים לבוא ולהגיד שהוא טועה כי אתם חושבים אחרת.
מה גם שלא באמת הצגתם הוכחות כלשהן, הכל הוא כתב בלבד ולא מעבר.

וגבריאל, בחייאת, תלמד לפסק. =\

#49 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎05/06/2009‏, ‎01:13

מה שאני בא ואומר ,זה שליד'ס ואילן לפי דעתי מתנגחים בדת גם לאחר שמוצגות בפניהם הוכחות חותכות ולא מוכנים בכלל לחשוב אחרת.
זו כבר לא הבעיה שלי או אם אתה רוצה וכמו שאתה אומר זה גם לא בעיה שלהם כי זו לא בעיה בכלל כמו שאתה אומר .

TIME WILL TELL .
בכל מקרה מחר מחרתיים וימים שלאחר מכן אני גם בעצמי אהיה חכם יותר ואם הם רוצים לדבר על זה עוד אז בשמחה רבה .

#50 אורח_Live at Leeds_*

אורח_Live at Leeds_*
  • אורחים

נכתב ב- ‎05/06/2009‏, ‎03:31

מופנה להלפי, גבריאל ושות'.
אני לא מוכן לקבל את העובדה שאתם לא יודעים לקבל את דעת האחר.
אם אביב רוצה להאמין במשהו, זוהי זכותו ולדעתו הוא הצודק.
אתם לא יכולים לבוא ולהגיד שהוא טועה כי אתם חושבים אחרת.
מה גם שלא באמת הצגתם הוכחות כלשהן, הכל הוא כתב בלבד ולא מעבר.

וגבריאל, בחייאת, תלמד לפסק. =\

תודה צדיק (מה? בדת שלי, אדם שמעודד פיסוק נכון הוא צדיק!)

#51 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎05/06/2009‏, ‎03:54

ליד'ס

חפש דוגמא אחרת להגנתך

אם נטען שאדם מסוגל להוליד אדם שיתפתח לאדם על , סימן שאותה תכונה הייתה כבר קיימת באדם המוליד . שאחרת איך יתכן שעלתה בו התכונה הנ"ל ?
מוכרח בכל דבר שיש בו תכונה שיהיה לו תוכן שתכן אותה .
וגם עפ"י הידוע לך , שכל אדם יש לו אדם שקדם לו ולא ראינו מעולם בצורה מוכחת ומכרעת סיטואציה שכזו שאדם יצר מוטציה חזקה עד כדי שליטה במערכות כלליות של הייקום כולו כולל מחשבות ובריאת עולמות וכו' וכו'

וגם אם תטען שהיה אולי דבר כזה על דרך ההשערה , הרי לך הוכחה שאדם הראשון היה בורא ...אז למה הוא מוגבל ?

לכל מוגבל בטבע ישנו מגביל מעליו שתוחם את גבולותיו .

הערה ל-eran-s : אתה טועה , אנחנו מקבלים את הדברים של לידס בכובד ראש . עובדה, אני מתייחס לכל מילה שלו וטורח להשיב בסבלנות .
אתה מתבלבל עם " לא מסכימים" ואני בהחלט לא מסכים כי הבחור טועה לדעתי ...מה לעשות

#52 אורח_Live at Leeds_*

אורח_Live at Leeds_*
  • אורחים

נכתב ב- ‎05/06/2009‏, ‎03:59

אתה שופך מילים כאילו הצתתי ת'תחתונים שלך באש, אני בסה"כ מדליק סיגריה ומציע לך שכטה :]

#53 Ariel Yahalom

Ariel Yahalom

נער הייתי, גם זקנתי

• Q-Fame
  • 2,237 הודעות

נכתב ב- ‎05/06/2009‏, ‎11:40

אני מחכה להוכחה שזה לא נכון.
ד"א, יש כ2 מיליארד אנשים שחושבים שישו הוא אלוהים, ככה שהדוגמא שהבאתי בכלל לא הזויה.

גם אותם 2 מיליארד לא טוענים שישו בכוחותיו הוא הפך עצמו לא-לוהים.
לשיטתם ישו הינו בן הא-לוהים, דהינו א-לוהותו יונקת מא-לוהות אחרת.

מבחינה לוגית, גם היהדות יכלה להסכים שא-לוהים ישתף ויעניק כוח א-לוהי ליצור אחר.
רק שיש לנו קבלה שהא-לוהים אחד הוא.

רק במדע הבדיוני יש סיפורים על רובוטים שפתחו תכונות אנוש ויצאו משליטת יוצריהם.

#54 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎05/06/2009‏, ‎11:51

אתה שופך מילים כאילו הצתתי ת'תחתונים שלך באש, אני בסה"כ מדליק סיגריה ומציע לך שכטה :]

פששש..קטעים איתך

#55 a.p.a.b

a.p.a.b

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 356 הודעות

נכתב ב- ‎05/06/2009‏, ‎11:56

הנצרות מציגה את אלוקים כייצור נורא ייצרי (כמו שכבר אמרתי בעבר...)
ואילו האיסלם מציג את אלוקים בתור ייצור נקמן.
זה לדעתי נובע מכך שהם לא מצליחים להכיל את המהות של אלוקים -את מה שהוא אין לו גוף ולא דמות הגוף בעל 13 המידות שאליהן חובתינו לשאוף.
תמונה שפורסמה

#56 Eran-s

Eran-s

Pimp My Subtitle

• Q-Fame
  • 9,950 הודעות

נכתב ב- ‎05/06/2009‏, ‎15:34

הערה ל-eran-s : אתה טועה , אנחנו מקבלים את הדברים של לידס בכובד ראש . עובדה, אני מתייחס לכל מילה שלו וטורח להשיב בסבלנות .

אני חושב שמטרת העל של הפורום הנ"ל היא לא לנסות לגרום לאנשים לחזור בתשובה או פשוט להאמין באלוהים.
אני בתור אדם חילוני, מעריך מאוד אתכם ואת האמונה הרבה שלכם.
אני לא בא ומנסה לשנות את דעותיכם ואני חושב שגם אתם צריכים לעשות כך.

דבר נוסף, לא באמת הצגתם כאן ראיות חותכות,
אלא דברים לוגיים שאינם נראים לעיניי אנשים אחרים.
דבר אחד שאפשר לומר על זה: "לא ראיתי במו עיניי, אז אינני מאמין".
וזה נראה לי בדיוק מה שאביב והשאר חושבים על ההוכחות שכביכול הצגתם באשכול.

נ.ב.
הגבתי באשכול רק מכיוון שראיתי שאתם מתנגחים באנשים רק משום שהם מאמינים בדבר שונה מכם.

#57 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎06/06/2009‏, ‎18:58

ליד'ס

חפש דוגמא אחרת להגנתך

אם נטען שאדם מסוגל להוליד אדם שיתפתח לאדם על , סימן שאותה תכונה הייתה כבר קיימת באדם המוליד . שאחרת איך יתכן שעלתה בו התכונה הנ"ל ?
מוכרח בכל דבר שיש בו תכונה שיהיה לו תוכן שתכן אותה .
וגם עפ"י הידוע לך , שכל אדם יש לו אדם שקדם לו ולא ראינו מעולם בצורה מוכחת ומכרעת סיטואציה שכזו שאדם יצר מוטציה חזקה עד כדי שליטה במערכות כלליות של הייקום כולו כולל מחשבות ובריאת עולמות וכו' וכו'

וגם אם תטען שהיה אולי דבר כזה על דרך ההשערה , הרי לך הוכחה שאדם הראשון היה בורא ...אז למה הוא מוגבל ?

לכל מוגבל בטבע ישנו מגביל מעליו שתוחם את גבולותיו .

עוד לא הבנת את הרמז? אלוהים זה לא דבר הגיוני, ואין טעם לחפש בו היגיון או דבר לוגי כלשהו. אלוהים זוהי אמונה בלבד ואף אחד לא יטען שהאמונה של אדם אחר לא הגיונית או לא נכונה לוגית.

#58 PqX

PqX

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,604 הודעות

נכתב ב- ‎06/06/2009‏, ‎23:57

אלוהים זה לא מישהו אלא משהו

#59 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎07/06/2009‏, ‎01:01

ל- ERAN-S - לא הבנתי ,מהי לדעתך מטרת הפורום ?
נקודה למחשבה :
אני חושב ש..
מטרת הפורום היא לגרות חשיבה יהודית . ראה ,בכל השאלות והדו שיח שנוצר בעקבותם מתעוררים בראשינו תאים רדומים שאף פעם לא הפעלנו ברצינות
עובדה : התשובות שאנו מקבלים לשאלות .
עד שאנשים מתחילים להבין מה בכלל מנסים להוכיח פה ועד שקולטים מה בכלל הייתה השאלה ,עובר לפעמים שבוע !! וזה נורא ואיום .
על פי רוב אנשים מסוימים מבינים שיש כאן איזשהו קרב בין שני צדדים
במקום להעלות עמדה ולהוכיח אותה מתחיל ניגוח ...
וזו טעות פאטאלית ואת זה אני מנסה לאט לאט לבטל .
ואפילו כעת , בתגובה שלך ,(הסטת הדיון )כשאתה אומר שמנסים לכפות , לשנות דעה - אתה טועה ידידי
ועדיין לא הבנת את הדו שיח ואת הצד שלי לא התחלת לגרד ...וזה החבל הגדול .

רק אידיוט יעלה בדעתו לשכנע מישהו לשנות את חייו בגלל הויכוח הנ"ל , ואני לא קורא לעצמי בשם הזה .

הרי ויכוחים מהסוג הזה ניהלו גדולי הוגי הדעות והפילוסופים בכל הדורות דוגמת אריסטו וחבריו ושות'
(והם לא חשודים כמחזירים בתשובה )

חוץ מזה ,ישנה שאלה יותר מרתקת מהשאלה הזאת ? אני מסופק בכך .
אין שאלה לאדם יותר קריטית ויותר בעלת משמעות מהשאלה הזאת
האם חיינו הם הפקר ? או שישנו מכוון לעולם ?
אתה מכיר שאלה יותר מרתקת מהעולם היהודי ?
הרי כל ימי שנותיו ועליותיו ומורדותיו של העם היהודי הושפעו מהשאלה הקריטית הזאת !
לא לדבר על זה ? מה קרה ? זו עבירה על החוק ?!
האם בגלל שמישהו מפחד מהדת נמנע מלשאול אותה ?

הפורום הזה הוא פורום יהדות וככזה הוא מתנהל סביב הבנות מסורתיות במורשת היהודית .
אחד הדרכים החשובים ביהדות הוא עניין חיזוק האמונה בבריאת העולם והאמונה באל אחד
למי יש תובנה בעניין מוזמן לגלות אותה ולהוכיח אותה קבל עם ועידה
מה שיעשה איתה זה עניינו הפרטי

אתה לא יכול לבוא ולפסול דיון מכיוון שהוא מברר נקודה מסויימת
אתה יכול להתנגד למסקנות ולהציג את הסיבה להתנגדות
אני מאוד מכבד אדם שישתתף ויסכים או שלא , אני בעצמי משתתף בפורום וזכותי להתנגד לדעתו
האם בכך שאני מתנגד לדעתו, זה פסול ?
באותה מידה שאני מתווכח איתו הוא מתווכח איתי , אז מדוע המסקנות שאני מגיע אליהם פסולות ושלו לגיטימיות ?

הסיבה היא שעניין התשובה בעינך היא אסון וקטסטרופה בקנה מידה עצום כל כך , עד שדיון בנושאים הללו הם כמעט בגדר חטא .
זו הבערות הגדולה רבים אוחזים בה , מכיוון שאדם יכול להגיע לאמונה ולידיעה וזה לא מוריד ממנו כהוא זה אם הוא בוחר אח"כ ללכת עם המסקנות ולחיות איך שהוא רוצה .
למשל אדם שמוכיחים לו שהעישון מסוכן , יכול מבחינתו להימצא בהרצאה שנוגעת לחומרת העישון ובהפסקה או לאחריה להצית סיגריה
האם זה סותר ? זה עניינו הפרטי !

#60 Eran-s

Eran-s

Pimp My Subtitle

• Q-Fame
  • 9,950 הודעות

נכתב ב- ‎07/06/2009‏, ‎21:28

הלפי היקר, אין לי שום בעיה עם נושאי יהדות.
כלל וכלל לא.

הבעיה שלפעמים אני רואה הודעות שאתה יוצא כנגד דעות של אחרים.
וזה לא ממש מקובל.
אתה יכול להסביר על יהדות וכדומה אך לפעמים זה נראה כמו הסתה.

מקווה שהבנת.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים