עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

אולימפיאדת בייג'ינג

• אנא התחבר בכדי להגיב
118 תגובות לנושא זה

#41 gggg

gggg

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• ותיקים
  • 5,626 הודעות

נכתב ב- ‎11/08/2008‏, ‎04:29

סיכום היום השני:

הישראלים:

אניה גוסטומלסקי (שחייה): קבעה שיא ישראלי במוקדמות ה-100 מטר גב עם תוצאה של 1:01.87 דק'. השחיינית, שקבעה שיא אישי ב-100 מ' פרפר אתמול, דורגה במקום ה-25 ולא עלתה לחצי הגמר. "התוצאות כבר עכשיו יותר טובות מבאתונה", אמרה גוסטומלסקי. "כולם מפציצים. אולי זה בגלל הסמים, אולי בגלל החליפה החדשה. סתם בצחוק, אני מאוד מרוצה".

נמרוד שפירא בר-אור (שחייה): עלה לחצי הגמר ב-200 מטר חופשי. שפירא בר-אור סיים ראשון במקצה שלו עם שיא ישראלי של 1:47.78 דק', לאחר שפתח חלש והתאושש ב-100 המטרים האחרונים. התוצאה הספיקה לישראלי כדי לסיים במקום ה-15 במוקדמות. "רציתי להוכיח לכולם שהיה שווה לשלוח אותי", אמר השחיין בסיום. "עשינו עבודה טקטית קשה על המשחה: 100 מ' ראשונים איטיים וסיום חזק. אני שמח מאוד".
"זה היה מפתיע, אבל התכוננתי טוב למקצה", הוסיף בר-אור, "רשמתי על פתק לפני המקצה את הזמן שאני הולך לעשות ובסוף הזמן שלי היה מהיר בעשירית. יש לזה כוח, זה כמו פתק בכותל. בחצי הגמר אני מתכוון לכתוב אפילו זמן יותר מהיר. אני מאמין שאני מסוגל להגיע לגמר".
עבור שפירא בר-אור מדובר ברגע מתוק במיוחד, לאחר שנאלץ להיאבק בוועד האולימפי על מנת להבטיח את מקומו בבייג'ין.

גיא ברנע (שחייה): עלה לחצי הגמר ב-100 מטר גב. סיים רביעי במקצה שלו, ושיפר את שיאו הישראלי בארבע עשיריות עם 54.50 דק'. התוצאה הספיקה לישראלי למקום 15. "אנחנו שוב על המפה, לא רק שחיין אחד אלא קבוצה", אמר ברנע. "ההישג של נמרוד נתן לי דחיפה אדירה. חשבתי שיהיה קשה יותר, אבל היו שחיינים טובים שלא היו בכושר. גם הפתיחה של אתמול שימשה כמוטיבציה".

שחר פאר, אנדי רם ויוני ארליך לא נכנסו היום למעגל התחרויות עקב הגשם השוטף שביטל את טורניר הטניס להיום.

לסיכום:

לפי דעתי יום מצויין למשלחת השחייה. שני חצאי גמר שהם הפתעה גדולה ושלושה שיאים ישראליים בנוסף לשניים מאתמול.
הטניסאים יכלו להצליח, אבל נצטרך לחכות למחר כדי לראות אותם.
שפירא בר-אור שנכנס למשלחת רק ברגע האחרון הראה לכולם מה הוא שווה.. אני חושב שצריך לשלוח כל ספורטאי שעובר את הקריטריון הבינלאומי ולא להערים קשיים. ביום נתון כל אחד יכול להצליח.
ובסה"כ שלושה נציגים היום, אין עוד מה להוסיף.

הישראלים שיופיעו מחר:

דורון אגוזי (קליעה): ב-04:00 תפתח תחרות הקליעה ברובה אוויר.

גיא ברנע (שחייה): ב-05:08 בבוקר שעון ישראל יהיה זה ברנע שיתמודד בחצי גמר 100 גב.

נמרוד שפירא בר-אור (שחייה): ב-05:19 חצי גמר ה-200 חופשי.

דלילה חטואל (סייף, רומח): תחרות הרומח בסייף נשים תפתח ב-06:00.
הסייפת הישראלית מתאוששת מפציעה ויהיה מעניין לראות כמה מהר החלימה בזמן קצר.

שחר צוברי (שייט, ניל פרייד, גברים), מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד, נשים): בשעה 08:00 ירדו למים כל השייטים הישראלים, מלבד נופר אדלמן.
זה אומר ששחר צוברי ומעיין דוידוביץ' יפתחו את השיוטים שלהם בתחרויות היחידים לגברים ונשים.

ורד בוסקילה וניקה קורניציקי (שייט, זוגות, נשים בדגם 470), אודי גל וגידי קליגר (שייט, זוגות, גברים בדגם 470): גם כן יתחילו את תחרויות השיוטים שלהם בשעה 08:00.

אלון מנדל (שחייה): ב-14:32, פחות או יותר, יחל מקצה המוקדמות ב-200 פרפר בבריכת השחייה. וזה אומר שאלון מנדל, שאביו נהרג בתאונה ביתית כיממה לפני טקס הפתיחה, יתחרה לראשונה מאז המקרה הנורא. מכאן אנחנו יכולים רק לאחל לו שלא ידע עוד צער. וכמובן, בהצלחה.

שחר פאר (טניס): תפגוש בסיבוב הראשון של טורניר היחידות את סורנה כריסטאה ב-16:00.

אנדי רם ויוני ארליך (טניס, זוגות): ב-18:00 יתמודדו אנדי רם ויוני ארליך בסיבוב הראשון בטורניר הזוגות מול הצמד הצרפתי ארנו קלמנט ומיקאל לודרה.

ציפי אובזילר (טניס): שיבוצה של ציפי אובזילר ביחידות, אליו נכנסה בעקבות פרישת אנה איבנוביץ', יוודע בהמשך.

שחר פאר וציפי אובזילר (טניס, זוגות): השיבוץ יוודע בהמשך.

סה"כ - יום מפוצץ בישראלים. כדאי לשים לב לדלילה חטואל לפי דעתי וגם לראות איך יפתחו זוגות ה470 את תחרויות השייט. וכמובן לא כדאי לפספס את המשחקים של הטניסאים..
וגם דורון אגוזי יכול להביא מדליה ביום נתון. בקיצור, יש תקווה:rolleyes:

אירועים נוספים:

איבאנוביץ' פרשה, אובזילר תתפוס את מקומה בהגרלה
המדורגת 1 בטורניר נפצעה בידה: "זה אחד הימים העצובים בקריירה שלי". ציפי אובזילר תשחק בטורניר היחידות בבייג'ין. אובזילר הייתה הבאה בתור ברשימת הסטנד-ביי, אחרי הפרישות של לינדזי דבנפורט וטטיאנה גולובין אתמול, והיום (ראשון) פרשה גם המדורגת ראשונה בעולם אנה איבנוביץ' מהמשחקים, ואובזילר תחליפה. בסיבוב הראשון תשחק הישראלית בת ה-35 מול מריה קוריצבה האוקראינית, המדורגת 53 בעולם.
איבנוביץ' נפצעה בגיד בידה במהלך אימון אחרי טורניר ווימבלדון, ולא התאמנה מאז שהגיעה לבייג'ין בשבוע שעבר. היא קיוותה להחלים בזמן לפתיחת הטורניר, אך היום, בעצת רופאה, החליטה לוותר כליל על המשחקים כדי לתת ליד להחלים. "זה אחד הימים העצובים בקריירה שלי", אמרה, "אני מאוד מאוכזבת".

מייקל פלפס שהחל אתמול בבוקר במסע אחרי 8 מדליות הזהב זכה היום במדליית הזהב הראשונה וגם ניפץ שיא עולם ב-400 מטר מעורב אישי (4:03.84 שניות).
"רק" עוד 7 עד שבירת שיאו של מרק ספיץ ממינכן 1972, 7 מדליות זהב בבריכה.
היום בבוקר בשעה 06:23 פלפס יתחרה בגמר 4X100 חופשי (מדליה קבוצתית ראשונה מבין שלוש).

כדורגל - מחזור 2:

ברזיל, ארגנטינה ואיטליה העפילו לרבע הגמר.

בית א':

ארגנטינה - אוסטרליה 0:1
הבחורים של באטיסטה ישבו על השער האוסטרלי מהפתיחה, כשמסי, אגוארו וריקלמה מלהטטים, אבל האוסטרלים התייצבו יפה מאחור, עצרו את הכדורים שנבעטו לשערם ואף הצליחו לצאת להתקפות מתפרצות מסוכנות, ששתיים מהן הפחידו קצת את השוער הארגנטיני אוסטארי.
המחצית השנייה התנהלה באותו אופן. ארגנטינה מגיעה עד לשער, מפליאה בכדרורים ובמסירות, ולא מצליחה עם הבעיטה האחרונה. רק בדקה ה-77, במהלך קטרגל, הצליח אנחל די-מריה לסיים מבצע בכדור מדוד ומדויק לרחבה, לרגליים של חלוץ נאפולי איסיקאל לאבסי, שבעט מהאוויר מצוין לפינה. 0:1 חשוב לארגנטינים.

חוף השנהב - סרביה 2:4
חוף השנהב הוליכה במרבית דקות המשחק וניצחונה לא עמד בספק מול נסיונות הקאמבק של הסרבים. זה התחיל עם שער של סקו סיסה (4). מילאן מרדקוביץ', אקס מכבי תל אביב, השווה (15). שער עצמי של סלובודןן רייקוביץ' החזיר את היתרון לחוף השנהב (24), שגדל עם כיבוש מרגלי סולומון קאלו (70). דג'ורדג'ה רייקיץ' רק צימק דקה לסיום, לפני שג'רביניו, תגלית המשחקים עד כה, קבע את תוצאת הסיום.

בית ב':

ארה"ב - הולנד 2:2
בעוד משחק עם כדורגל התקפי ופתוח, שהראה לעולם את מה שהוא כבר חדשות ישנות - האמריקאים יודעים כדורגל, והם רק הולכים ומשתפרים. ריאן באבל מליברפול כבש ראשון (17) אבל צמד מהיר מרגלי סשה קלייסטן (64) ויוז'י אלטידור (72) הפך. בעיטה חופשית שטוחה של ג'רלד סיבון, שעברה דרך החומה (מישהו אמר אנראס הרצוג?) השוותה בדקה ה-93.

ניגריה - יפן 1:2
ניגריה וארה"ב עם 4 נקודות מוליכות את הבית. להולנד 2 נקודות ומשחק אחרון מול יפן, שעלול להשאיר את אלופי אירופה (לגילאים הללו) מחוץ לטורניר.

בית ג':

ברזיל - ניו זילנד 0:5
הפעם בתלבושת כחולה נדירה, הברזילאים עלו מפוקסים למשחק ואנדרסון הבקיע שער מוקדם כבר בדקה השלישית, אחרי שבעיטה ראשונה שלו נהדפה ע"י השוער הניו זילנדי, ואת הריבאונד הוא נגח פנימה בקלילות.
המשחק התאזן מעט, ברזיל הורידה הילוך ולא סיכנה את השער, עד הדקה ה-34 כשכדור רוחב מצוין של מרסלו מצא את הראש של פאטו, שנגח נהדר לפינה הנגדית את השני של נבחרתו.
בדקה ה-54 נגמר הסיפור, אם מישהו חשב שניו זילנד יעשו קאמבק מ-2:0. רונאלדיניו לקח בעיטה חופשית אלכסונית, ירה כדור שטוח שעבר את ההגנה ואת השוער המופתע. 0:3. בדקה ה-61 מצא אנדרסון את רונאלדיניו בתוך הרחבה, האחרון הוכשל, לקח בעצמו את הפנדל ובעט חזק לפינה השמאלית. בדקת הסיום חתם רפאל סוביס את התוצאה, 0:5 קל, אפילו קל מאוד, לברזילאים.

בלגיה - סין 0:2
אחרי ההפסד הצורב לברזיל, הבלגים חוזרים ונשארים בתמונה.
לכל הקבוצות בבית יש סיכוי להעפיל לרבע הגמר.

בית ד':

איטליה - דרום קוריאה 0:3
ג'וזפה רוסי (16), תומאסו רוקי (31) וריקרדו מונטוליבו (90) כבשו לזכות האזורי החזקים. שלוש הנקודות העלו אותם לרבע הגמר.

קמרון - הונדורס 0:1
ניצחונה של קמרון 0:1 על הונדורס העלה את מאזנה ל-4 נקודות. במשחק האחרון מול איטליה, שכבר עלתה, יוכלו האריות הבלתי ניתנים להכנעה להעפיל סיבוב השני על חשבון הקוריאנים.

כדורסל - מחזור 1:

רוסיה - איראן 49:71
היסטוריה בבייג'ין. ישראלי ואיראנים, על אותו מגרש כדורסל, כולל לחיצות ידיים בסיום. דייויד בלאט, מאמן נבחרת רוסיה, גבר הבוקר (ראשון) 49:71 על נבחרת איראן בפתיחת טורניר הכדורסל, אבל הסיפור הגדול היה כמובן בסיום. המאמן הישראלי עבר בין כל שחקני היריבה, לחץ את ידיהם והראה שכמתעסקים בספורט, אפשר לרגע גם לשכוח מהפוליטיקה.
האיראנים כנראה קצת התרגשו מגודל המעמד, ואחרי שקלעו 5 נקודות הם לא מצאו את הסל למשך כמעט שבע דקות. 9 איבודי כדור הביאו לסלים קלים של הולדן וחבריו, שירדו ביתרון מבטיח של 5:24 בסוף הרבע.
הצעקות של המאמן האיראני כנראה עזרו, הרוסים הורדיו את הרגל מהגז והפעם הצטמצם ל-16:28 לאלופת אירופה באמצע הרבע. עד הירידה להפסקה איראן הצליחה לנגוס עוד קצת ביתרון, 22:38 לרוסיה במחצית.
האיראנים המשיכו לקצץ את היתרון, ולרבע השלישי הם כבר ירדו בפיגור 46:38, כשרוסיה קולעת שמונה נקודות בלבד ברבע. ברבע האחרון החבורה של בלאט חזרה לעצמה, הוציאה את הרוח מהמפרשים של איראן וניצחה 49:71 בסיום.
את רוסיה הובילו שני כוכבי הנבחרת, הולדן עם 19 נקודות וקירילנקו עם 15. ניקחה קלע 16 לאיראנים,, קמראני הוסיף 11.

ספרד - יוון 66:81
אם למישהו היה עוד ספק מי הנבחרת, אולי היחידה, שיכולה לתת פייט לדרים טים גרסת 2008, היום הוא קיבל תשובה. בשחזור של גמר אליפות העולם האחרונה, ספרד הביסה 66:81 את יוון והראתה שאחרי תקופת הכנה מעולה, היא רק הולכת ומשתפרת.
במחצית זה עוד היה צמוד, 29:35 לחבורה של אאיטו רנסס, אבל רבע שלישי בו ניצחו הספרדים 17:27 סגר את הסיפור. פאו גאסול קלע 11 נקודות והוריד 7 ריבאונדים, אבל מעל כולם זהרו הפעם רודי פרננדס (16 נקודות) וחוסה קלדרון (13).
יוון של ינאקיס, כהרגלה, לא הגיעה לסקור גבוה, אבל הפעם ההגנה המוכרת לא הייתה בשיאה. רק 8 אסיסטים ו-15 איבודים הטו את הכף לטובת ספרד שכבר הוליכה ב-20 נקודות הפרש לקראת הסיום. ואסיליס ספאנוליס קלע 15 והדגים נפילה מפדחת אחת, דיאמנטידיס הוסיף 14.

ליטא - ארגנטינה 75:79
הליטאים, עם שאראס בחמישייה, פתחו טוב יותר והוליכו 11:14 בסוף הרבע הראשון. ג'ינובילי, ושתי שלשות של דלפינו החזירו את הארגנטינאים לעניינים, והורידו ל-25:22. שאראס חזר מהספסל אחרי כמה דקות מנוחה, סחט בלתי ספורטיבית והעלה את הנבחרת שלו ל-26:31. בהפסקה התוצאה הייתה: 30:34.
למחצית השנייה עלתה ארגנטינה מפוקסת, וחמש נקודות רצופות שלה הביאו לה יתרון. קאוקינאס הרגיע את המצב עם שלשה, ולברינוביץ' איפס את הידית בדרך ל-45:49 ליטאי. הבריחה המשיכה והפער טיפס ל-12, 49:61, בעזרת נקודות של יאבטוקאס. הליטאים המשיכו ללחוץ על הדוושה, אך כשהובילו 60:70 נוצ'יוני התחמם ועם שלשה שלו, ועוד שתיים של ג'ינובילי מהקו, זה ירד ל-75:71.
במצב של שיוויון 75:75, ואחרי שהקאמבק הושלם, שאראס מסר בהתקפה המכריעה לקלייזה, שירה שלשה גדולה וניצח את המשחק. ארגנטינה עשתה עבירה שכבר לא שינתה שום דבר. ג'ינובילי הוליך את הארגנטינאים המאוכזבים עם 19 נקודות. קלייזה זכה לכבוד כפול כשהוביל את קלעי נבחרתו עם 13.

גרמניה - אנגולה 66:95
דירק נוביצקי, כוכב המאבס שיחק 23 דקות ותרם 23 נקודות ו-6 ריב'. שחקן NBA אחר, כריס קאמאן, הוביל את הגרמנים עם 24. אדוארדו מינגאס קלע 24 ליריבה.

קרואטיה - אוסטרליה 82:97
פרקצ'ין ובאניץ' (16 נק' כ"א) הובילו חמישה שחקנים בדאבל-פיגרס, נילסן קלע 13 למפסידים.

ארה"ב - סין 70:101
סין שמרה אזורית טובה ומתואמת, הניעה את הכדור מצוין וצלפה מבחוץ. גם ריצות קטנות של ארה"ב במהלך 15 הדקות הראשונות לא שברו את הסינים שבשלהי הרבע השני עוד עמדו כשווים מול האמריקאים, כשהתוצאה הראתה 29:29.
אבל אז לברון ג'יימס, קובי ברייאנט ודוויין ווייד הידקו את ההגנה ויצאו למתפרצות – הדרך של ארה"ב להימנע מלשחק מול האזורית. עד סוף המחצית פתחו הפרש דו ספרתי שרק הלך ותפח עד סיום המשחק.
החדשות הרעות מבחינת ארה"ב הן שגם מול נבחרת מוגבלת כמו סין הם התקשו במשחק העומד וכי הם הזדקקו לדקות רבות של מאמץ אמיתי מצד שלושת הכוכבים הגדולים כדי לברוח.
קלעו לארה"ב: ווייד 19, לברון 18, ברייאנט והווארד 13 כ"א, וויליאמס, רד ובוש 9 כ"א, בוזר 5, פול ואנתוני 3 כ"א. קיד ופרינס לא זרקו לסל.
יאו מינג הוליך את קלעי סין עם 13 נק', להן הוסיף 10 ריב' ו-3 חס'. ז'ו פנגיו הוסיף 11 ו-8 ריב'. ז'יאנליאן איי קלע 9, רובן בגארבג' טיים. סון יו וז'יז'י וואנג קלעו 8 כ"א.

והסיכום הכללי:
זוהי רק התחלת האולימפיאדה וכבר רואים שהיא הולכת להיות הטובה בהיסטוריה.
שיאי עולם בשחיה נשברים בקצב.. כמעט בכל חצי גמר וגמר יש שיא אולימפי או שיא עולם חדש.
מלכת הספורט, האתלטיקה, תצטרף רק בסוף השבוע אז יש למה לצפות!
ובינתיים בואו נתענג על הישראלים וכל הדברים הנהדרים.

טבלת המדליות:

מדינה זהב כסף ארד סה"כ
סין 6 2 0 8
ד' קוריאה 3 2 0 5
ארה"ב 2 2 4 8
צ'כיה 2 0 0 2
איטליה 1 2 1 4
יפן 1 0 2 3
אוסטרליה 1 0 1 2
הולנד 1 0 1 2
ספרד 1 0 1 2
תאילנד 1 0 0 1
בריטניה 1 0 0 1
רומניה 1 0 0 1
רוסיה 0 3 1 4
צרפת 0 2 1 3
צ' קוריאה 0 1 2 3
קובה 0 1 1 2
אוסטריה 0 1 0 1
הונגריה 0 1 0 1
זימבבווה 0 1 0 1
שוודיה 0 1 0 1
ויטנאם 0 1 0 1
טורקיה 0 1 0 1
ארגנטינה 0 0 1 1
בלארוס 0 0 1 1
קרואטיה 0 0 1 1
גיאורגיה 0 0 1 1
גרמניה 0 0 1 1
אינדונזיה 0 0 1 1
שוויץ 0 0 1 1
טייפה 0 0 1 1
אוזבקיסטן 0 0 1 1

#42 gggg

gggg

• ותיקים
  • 5,626 הודעות

נכתב ב- ‎11/08/2008‏, ‎04:30

HEN, חסר לך שאתה לא מפרסם תקציר כמו ליום הראשון בשאר הימים =]

חזרתי הביתה רק ב4 ורבע ואחרי כמה דקות התחלתי לעבוד על זה, תהנה:rolleyes:

#43 d1f2

d1f2

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎11/08/2008‏, ‎11:03

מלךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך

#44 Ozborn

Ozborn

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 501 הודעות

נכתב ב- ‎11/08/2008‏, ‎16:08

מישהו יודע אם משדרים את אנדי רם ויוני ארליך?
תמונה שפורסמה

#45 gal shafrir

gal shafrir

gal shafrir

• רשומים
  • 235 הודעות

נכתב ב- ‎11/08/2008‏, ‎17:34

אילן מנדל הגיע למקום רביעי במקצה 3 (פרפר 200 מ' גברים).

#46 gggg

gggg

• ותיקים
  • 5,626 הודעות

נכתב ב- ‎12/08/2008‏, ‎02:35

סיכום היום השלישי:

הישראלים:

דורון אגוזי (קליעה): פתח את התחרות במקצה הפחות חזק שלו, ירי ברובה מ-10 מ'.
לכל קלע ניתנים 60 כדורים לירות, בשש סדרות, כאשר התוצאה המקסימלית בכל סדרה היא 100 ובסה"כ 600. אגוזי פתח לא רע עם 98, בסדרה השנייה הרביץ 100 מושלם ואח"כ עוד 98 ועוד 98 אבל הסדרה החמישית הייתה גרועה עם 95 ו-98 אחרון לא עזר לו מספיק – 587 נק' בסה"כ ומקום 41 בדירוג הכללי, מתוך 51 קלעים. בגמר לקח בינדרה ההודי מדלית זהב נדירה לארצו. זאו הסיני לקח את הכסף והארד הלך להאקינן הפיני.
אגוזי יעלה בשבת הקרובה למקצה החזק שלו, ירי ברובה בשלושה מצבים, יחד עם סימקוביץ'. סטריק וסימקוביץ' יפתחו את התחרות שלהם ביום חמישי הקרוב, בירי של 50 כדור מרובה בשכיבה.

נמרוד שפירא בר-אור (שחייה): קבע 1:48.16 דקות, הגיע במקום האחרון במקצה שלו וה-15 הכללי ויסתפק בעצם ההעפלה למעמד היוקרתי.
עד פרשת החומרים האסורים של מקס ג'ייבן, נמרוד שפירא בר אור בכלל לא היה בסגל הישראלי לבייג'ין. שחיין ה-200 מטר חופשי נלחם, קיבל את ההזדמנות שלו והחזיר בגדול עם מקום בחצי הגמר.
"אין גמר, אבל היתה הכנה מאוד טובה ואני מרגיש טוב עם מה שעשיתי", אמר בר אור לאחר המשחה. "בניתי על זה. הרבה חייכו כשאמרתי מה אני הולך לעשות, אבל רשמתי על הנייר תוצאה והייתי אפילו מהיר בעשירית".

גיא ברנע (שחייה): הישראלי פתח לא טוב בחצי גמר ה-100 מטר גב, והגיע אחרון גם במקצה שלו וגם בכללי עם תוצאה של 54.93 שניות. שני שיאים אולימפיים נקבעו בחצי הגמר, כשארקדי ויאצ'נין שבר ראשון עם 53.06, ומיד אחריו היידן סטואקל האוסטרלי קבע 52.97. ארון פירסול, שיאן העולם, הגיע חמישי עם 53.56.
ברנע אמר: "ההרגשה טובה. באתי להשיג חצי גמר, וזה מה שעשיתי. היתה טיפה אכזבה מהתוצאה בבוקר כי רציתי לשפר, אבל אלו כל הכוחות שהיו לי. נתתי הכל. האמת שהאימונים שלי היו מהר בערב, וכל ההכנות התבססו על הערב, עם כל ההתרגשות אתמול בלילה זה מה שהיה הבוקר".

אלון מנדל (שחייה): אלון מנדל, שנשאר לשחות בבייג'ין למרות התאונה הטראגית בשבוע שעבר בה נהרג אביו, קוסטה, גילה תעצומות נפש כשקפץ למשחה המוקדמות ב-200 מטרים פרפר וקבע שיא ישראלי חדש. מנדל עצר את השעונים על 1:59.27 דקות, וסיים רביעי במקצה מספר 3 ובמקום ה-28 במוקדמות.
בזמן המשחה התקבצה משפחתו הקרובה של מנדל מול מסך הטלוויזיה כדי לצפות באירוע המרגש. בסיום המשחה שוחח מנדל עם אמו, רינה, ואמר: "בקושי יש לי כוח לנשום. קיוויתי ליותר טוב. עשיתי את המיטב בנסיבות". רינה מנדל השיבה: "הלב שלנו נעצר. אנחנו גאים שהצלחת לעשות את זה בתנאים כל כך קשים. עשית משהו מדהים. עכשיו לך לנשום".
"כשנכנסתי לבריכה הסתכלתי למעלה ואמרתי לעצמי שהלוואי שאבא שלי היה רואה אותי כאן", אמר מנדל לאחר המשחה, "בשנייה הראשונה של המשחה אמרתי 'וואו, אני שחיין אולימפי', ואחר כך ניסיתי לשלב את ההנאה עם הפן המקצועי".
"הכי קל להישבר ולהיגרר למרה השחורה. יכולתי לשחות יותר טוב, אבל המטרה הייתה לשבור שיא אישי ועשיתי את זה, ועל הדרך שברתי גם שיא ישראלי. חשבתי איך אני הולך לשחות הכי טוב ולא על אבא שלי. חשבתי עליו רק בחימום, אבל במשחה רק רציתי לעשות הכי טוב שיכולתי. אני לא מתעסק במה היה אם, אלא באיך יכולתי להיות הכי טוב בנסיבות".
ביום חמישי ב-20:00 ישחה מנדל במוקדמות 100 פרפר, ושעתיים לאחר מכן הוא אמור לעלות על הטיסה חזרה לישראל. אם יעלה לחצי הגמר, הוא "שורף את הכרטיס טיסה", לדבריו. "הדבר הראשון שאעשה כשאגיע הביתה הוא לחבק את אחותי ואמא שלי", הוסיף.

דלילה חטואל (סייף): הפסידה 10:9, בניקוד זהב, לרוסיה ויקטוריה ניקישינה, סייפת חזקה ומנוסה.
חטואל אמרה אחרי הקרב לאתר ספורט 5: "לא כאב לי, לא הרגשתי שקשה לי. הייתי נחושה, עשיתי את כל הפעולות הנכונות אבל הסוף לא היה טוב. ניצחתי אותה כבר בעבר, פעמיים. היה מאוד שקול. באליפות אירופה לפני חודש היה בדיוק אותו קרב, כשה'טוש' האחרון היה שלי. הפעם ה'טוש' האחרון היה שלה. איבדתי את הריכוז ברגע הכי חשוב, ואני הולכת לחשוב על זה עכשיו. אני ממשיכה קדימה, יש לי ניתוח קטן לעשות ואני אמשיך".
"העניין הוא שעברתי את כל זה בשביל להגיע לפה ולנצח, לא עניין אותי להתלהב מכל המעמד, זה מעבר לזה. זה קצת כואב שממש פספסתי. הגעתי פצועה אבל עם הפציעה יכולתי לנצח. זה לא היה הכי נוח. חישבנתי ליריבה ולא לברך. פשוט עשיתי טעות בסוף, הייתי צריכה לשנות טקטיקה".
את הקרב פתחה חטואל טוב ועלתה ליתרון 0:1 (קרב בסייף נמשך 9 דק' או עד 15 נק') אבל מיד אח"כ נפצעה וירדה לקבל טיפול ארוך. כשחזרה, הישראלית נראתה קצת מוגבלת בתנועותיה, והרבתה להגן. בתום השליש הראשון השתיים עוד היו צמודות עם 2:2, בתום השליש השני הרוסיה הובילה 4:6.
למרות שהשקיעה הרבה מאמץ בשליש האחרון והצליחה גם לעלות ל-6:7, ניקישינה הצליחה להפוך את התוצאה ל-9:9. השתיים נכנסו להארכה, נקודה אחת לניצחון, וניקישינה תקפה והצליחה להשיג אותה ולנצח 9:10.

שחר צוברי (שייט, ניל פרייד, גברים): גולש הניל פרייד הישראלי סיים במקום הראשון את היום הראשון באתר השייט בצינגדאו. צוברי היה מצוין בשיוט הפתיחה אותו סיים 1, ובשיוט השני הצליח הישראלי, שפתח חלש, לשפר את מיקומו עד למקום 3, מה שנתן לו ארבע נק' שליליות בסה"כ ויתרון גדול יחסית של 5 נק' על הדולק אחריו, גולש מהונג קונג. אלוף העולם תום אשלי מדורג רביעי, והיווני הוותיק ניקוס קאקלמנאקיס חמישי. השיוטים נערכים תחת רוח חלשה, דבר המתאים מאוד לצוברי.

מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד, נשים): עשתה יום סביר בהחלט בניל פרייד, במסגרת הציפיות ממנה, כשסיימה את השיוט הראשון במקום ה-13 הכללי ובשני שיפרה וסיימה 10. היא מדורגת במקום ה-11 בכללי. את השיוט שלה מובילה שייטת סינית.

אודי גל וגידי קליגר (שייט, 470, גברים): מועמדים בכירים למדליה ב-470. השניים לא הצליחו להיכנס לקצב, סיימו במקום 13 את השיוט הראשון ובמקום ה-16 בלבד את השני, מה שהציב אותם במקום ה-16 הכללי.

ניקה קורניצקי וורד בוסקילה (שייט, 470, נשים): הציגו יום סביר: סיימו את השיוט הראשון במקום ה-8 ואת השיוט השני במקום ה-13. מה שנתן להם את המקום ה-10 בכללי.

שחר פאר (טניס): פאר, המדורגת 24 בעולם, גברה על סורנה קריסטאה, 58 בעולם, 3:6, 7:5, 0:6 במשחק שהסתיים אחרי 2:17 שעות.
בסיבוב השני תתמודד פאר מול ורה זבונרבה, הרוסיה המדורגת 11 בעולם. השתיים נפגשו שלוש פעמים בעבר – בשלושת המקרים ניצחה זבונרבה. המפגש האחרון בין השתיים נערך בשנה שעברה בטורניר לוכסמבורג.
דקות ספורות לאחר הניצחון אמרה פאר: "העיקר שניצחתי. היא שחקנית טובה וגם חזרתי מפיגור בסט השני, למרות שלא לקחתי אותו. זה המשחק שלי, אני אכנס לעניינים לאט לאט ואנסה לחזור לכושר. באתי עם נחישות לקחת את המשחק. הייתי צריכה לגרום לה לזוז, לא להחטיא ולהיות אגרסיבית. שיחקתי הגנתי וגם אגרסיבי. בסט השלישי הייתי יותר התקפית, עם יותר ווינרים".
פאר פתחה מצוין את המשחק ועלתה ליתרון מהיר 0:2 אחרי ששברה את ההגשה של קריסטאה. הרומניה התעשתה ושברה חזרה ל-2:2, והנדנדה נמשכה עם שני משחקונים רצופים בהם זכתה פאר שעלתה ל-2:4. פאר המשיכה לשלוט במגרש, עלתה ל-3:5 ו-3:6 בסיום המערכה.
את המערכה השניה פתחה קריסטאה טוב יותר, שברה את פאר שלוש פעמים ברציפות ועלתה ל-0:5. פאר התאוששה בצורה נהדרת והצליחה להשוות ל-5:5. דווקא אז נשברה פאר, איבדה את משחקון ההגשה וקריסטאה ניצחה במערכה 7:5 והישוותה ל-1:1 במשחק.
למערכה השלישית והאחרונה עלתה פאר נחושה יותר והשיגה שבירה מהירה כדי לעלות ליתרון 0:3. בשלב זה המשחק הופסק למספר דקות לאחר שקריסטאה מתחה את שריר הירך ונזקקה לטיפול רפואי.
הרומניה התאוששה והמשחק חודש, ופאר המשיכה במומנטום ועלתה ל-0:4. במצב של 0:5 לפאר ביקשה קריסטאה לעצור שוב את המשחק ונזקקה לחבישה סביב הירך. קריסטאה חזרה למשחקון האחרון, ופאר ניצחה בו בקלות וסגרה עניין, 0:6 ו-1:2 במשחק.

אנדי רם ויוני ארליך (טניס, זוגות): נחשבו, ואולי עדיין נחשבים, לאח התקוות הגדולות של ישראל למדליה אולימפית במשחקי בייג'ין. הצמד הישראלי ניצל מהדחה מוקדמת כבר בסיבוב הראשון בזכות הגשם, אבל לא בטוח שגם ההפסקה הזאת תעזור.
רם וארליך רחוקים משחקון אחד בלבד מהפסד כבר בסיבוב הראשון של הטורניר האולימפי בבייג'ין. משחקם של צמד הישראלים הופסק במצב של 6:4, 5:4 לטובת מיכאל לודרה וארנו קלמונט הצרפתים.
ואם זה לא מספיק, הצמד הצרפתי המצוין גם יעלה מחר להגיש את המשחקון שעשוי להיות האחרון בטורניר האולימפי עבור רם וארליך, שכרגע יכולים לחשוב רק על איך להישאר בחיים בבייג'ין ובטח לא על מדליה אולימפית.

ציפי אובזילר (טניס): גם משחקה של ציפי אובזילר, שנכנסה לטורניר היחידות רק בזכות פרישתה של אנה איבאנוביץ', הופסק בגלל הגשם. הישראלית כבר פיגרה 5:0 במערכה הראשונה מול האוקראינית מריה קוריצבה, אבל הצליחה לנצח 3 משחקונים ברציפות בדרך ל-5:3. גם משחקה של אובזילר יחודש מחר.

לסיכום:
יום דיי חלש.. במיוחד חבל לי על דלילה שהפציעה דפקה לה את ההכנות:/
אני מקווה שאלון מנדל יצליח להעפיל לחצי הגמר או לפחות לשבור עוד שיא ישראלי במשחה החזק שלו, 100 מטר פרפר ביום חמישי.
חבל שגיא ברנע ונמרוד שפירא לא הצליחו לשבור שוב את שיאם הישראלי גם בחצי הגמר, אבל זו בכלל הפתעה אדירה שהם העפילו לחצי הגמר.
שחר צוברי דיי הפתיע אותי, עכשיו כולם ירצו ממנו מדליה. אני מקווה שהוא יצליח.. בכל מקרה, הוא גם אחת התקוות ללונדון 2012.
אודי גל וגידי קליגר חייבים לתפוס יום טוב היום אם הם רוצים להלחם על מדליה כמו שמצופה מהם. לשייטות אני לא חושב שיש סיכוי לחזור עם מדליה.
דורון אגוזי גם איכזב קצת. מקום 41 מ51 זה לא הכי טוב שהוא יכל לעשות..
בטניס אני מקווה ששחר פאר תעלה לפחות עוד סיבוב וחשוב מאוד שאנדיוני יצליחו לחזור מהפיגור ולא יפסידו את המערכה. הפסקת הגשם הזו יכולה להתברר כברכה. גם ציפי יכולה לחזור אחרי שכבר התחילה לחזור מ5:0 ל5:3.

הישראלים שיופיעו מחר:

אנדי רם ויוני ארליך (טניס, זוגות): ינסו לחזור מפיגור (6:4, 5:4) מול קלמונט ולודרה.

ציפי אובזילר (טניס): תמשיך את ההתמודדות מול מריה קוריצבה (5:3).

שחר פאר וציפי אובזילר (טניס, זוגות): אמורות להיכנס למעגל המשחקים גם כזוג, אך קיים סיכוי שגל העיכובים ישפיע על משחק זה.

שחר פאר (טניס): גם מפגשה של הישראלית מול ורה זבונרבה בסיבוב השני של טורניר היחידות עלול להתעכב.

אליס שלזינגר (ג'ודו): תפתח בשעה 07:00 את טורניר הג'ודו למשקל של עד 63 ק"ג.

נופר אדלמן (שייט, לייזר רדיאל): תיכנס למעגל התחרויות עם שני השיוטים הראשונים של הלייזר רדיאל.

תום בארי (שחייה): ינסה את מזלו בצהריים במשחה המוקדמות ל-200 מטרים חזה.

שחר צוברי (שייט, ניל פרייד, גברים): ינסה לשמור על המקום הראשון והמפתיע עם שני שיוטים נוספים.

אודי גל וגידי קליגר (שייט, 470, גברים): ינסו לשפר את תוצאות היום הראשון עם שני שיוטים נוספים.

מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד, נשים): תנסה לשפר את תוצאות היום הראשון עם שני שיוטים נוספים.

ניקה קורניצקי וורד בוסקילה (שייט, 470, נשים): ינסו לשפר את תוצאות היום הראשון עם שני שיוטים נוספים.

עוד יום עמוס בישראלים, אבל היחידה שיכולה להביא מדליה היום היא אליס שלזינגר. כל שאר התחרויות הן תחרויות שנמשכות זמן ותום בארי יתחרה רק במוקדמות.
אני לא חושב שאליס תצליח להביא מדליה, אבל רק אצלה יהיו מחר מדליות. נקווה לטוב..
והלוואי שהשאר ישפרו את מצבם וימשיכו בתחרויות גם ביום שאחרי.

אירועים נוספים:

פלפס ראה את לזאק נוגע ראשון בקיר, בהפרש זעיר של 8 מאיות, והוציא את הכל. הוא התייצב מול הקהל ושאג. הוא שאג וכולנו רעדנו.
ג'ייסון לזאק אמר אחרי משחה גמר ה-100X4 שהתמונה של פלפס האקסטזי אחריו היא היא התמונה שתזכרו מבייג'ין 2008. שהוא לא עשה את זה בשביל מייקל. שהוא רצה זהב בדיוק כמו חברו, ושהוא ושאר שחייני השליחים ערים למטרה של פלפס אבל לא מקדישים לה מחשבה מיותרת. אם הוא היה מקדיש לה מחשבה מיותרת הוא לא היה שוחה את ה-100 מ' שלו בזמן הכי מהיר שנרשם אי פעם בבריכה במרחק הזה – 46.06 ש' (לא מוכר כשיא בגלל שלא הוזנק); אתה לא יכול לעשות דבר כזה בשביל מישהו אחר.
פלפס ראה את לזאק נוגע ראשון בקיר, בהפרש זעיר של 8 מאיות מהצרפתי (ההפרש השני הכי קטן בהיסטוריה של משחי השליחים) והוציא את הכל. הוא נעמד מול הקהל ושאג. הוא שאג וכולנו רעדנו. כל שריר זז, כל וריד נראה. כשזה לא תלוי בך זה יכול להיות הרבה יותר מתסכל ולפעמים, כנראה, גם הרבה יותר מתוק.
שיא עולם נוסף למייקל פלפס (ביחד עם נבחרת השליחים) ועוד מדליית זהב. השנייה מתוך השמונה שהוא מנסה להשיג.
הזהב הבא(?): 200 מטר חופשי – ביום שלישי בשעה 05:16

קפיצות למים: הסינים זכו בזהב ב-10 מטר, דיילי אחרון
אלוף אירופה בן ה-14 סיים שמיני בגמר עם בלייק אולדרידג', המקומיים לא התקשו בדרך למקום הראשון
טום דיילי, הסנסציה הבריטית בן ה-14 ואלוף אירופה בקפיצה למים ליחידים מ-10 מטר, לא עמד בלחץ וסיים הבוקר במקום השמיני והאחרון בגמר הקפיצה לזוגות במשחקי בייג'ין, יחד עם עמיתו בלייק אולרידג'. הסינים זכו בעוד זהב, ללא תחרות ממשית, לקול תשואות הקהל שמילא את אולם הבריכות.
אחרי שתי קפיצות טכניות החלו הקופצים להפגין את כישוריהם, וכאן לא הייתה תחרות ללין והו המקומיים כשעד לסיבוב השישי והאחרון זכו לתוצאות שנעו בין 86.4 ל-89.76 – הקפיצה הטובה ביותר של הסינים הייתה רק החמישית בטיבה לאורך הגמר, אבל היציבות המדהימה שלהם הספיקה כאמור למקום הראשון בפער ניכר מהגרמנים, שזכו בכסף.
הצמד הרוסי זכה בארד למרות שתי קפיצות אחרונות מעולות של האוסטרלים, שהספיקו להם רק כדי להקים את האמריקאים ולהתברג במקום הרביעי.

רוכבת אופניים סולקה עקב שימוש בסמים
בדיקותיה של המועמדת למדליית זהב מריה מורנו נמצאו חיוביות, והיא עזבה את הכפר האולימפי, בטרם קיבלה את התוצאות.
רוכבת האופניים הספרדית, מריה איזבל מורנו, היא הספורטאית הראשונה שהודחה מהאולימפיאדה עקב שימוש בחומרים אסורים.
מורנו בת ה-27, שהיתה אמורה להיות הטוענת הרצינית למדליית זהב שמחזיקה הבריטית ניקול קוק, קיבלה תוצאות חיוביות לבדיקת הסמים שעברה.
הבדיקה נלקחה ב-31 ביולי, והספרדיה עזבה את בייג'ין מיד לאחר הבדיקה, ללא כל הסבר מוצדק. "היא נבדקה בכפר האולימפי, ועזבה את סין לפני שקיבלה את התוצאות", אמרה דוברת הוועד האולימפי הבינלאומי ג'יזל דייויס.
הוועד האולימפי העביר את תוצאות הבדיקה לאיגוד האופניים, שיעקוב אחר הנהלים בנוגע להדחת מורנו. פירסומים בספרד בשבוע שעבר, מסרו שהרוכבת פרשה עקב התקף חרדה.
"התוצאות חזרו חיוביות עם EPO, והנהלים קובעים שעליה להיות מורחקת והאקרידיציה נשללה ממנה", סיכמה דוברת הוועד האולימפי על הסוגיה בעניין מורנו.

והסיכום הכללי:

כדורסל נשים:

אחרי שהדרים טים של הגברים הביסה את המארחים הסינים ב-31 הפרש, עשו זאת היום (שני) הנשים של ארה"ב בהפרש של לא פחות מ-45 נקודות. האמריקאיות גברו על הסיניות 63:108 במסגרת בית ב', אחרי שכבר במחצית עמד היתרון על 34 נקודות - 27:61. בשני הרבעים האחרונים ריחמו קנדס פארקר (12 נק' ו-5 ריב') וחברותיה על הנבחרת הביתית.
המאזן המושלם הותיר את ארה"ב במקום הראשון בבית ב'. ארבע הנבחרות שמדורגות אחריה מחזיקות במאזן של ניצחון והפסד. התבוסה שהצ'כיות הנחילו לאחרונה בבית, מאלי, נתנה תחרות יפה לתוצאה של האמריקאיות, עם 47:81. ספרד הביסה את ניו זילנד 62:85.
בבית א', גברה רוסיה על דרום קוריאה 72:77 ונצמדה למוליכת הבית אוסטרליה, לשתיהן מאזן מושלם אחרי שני משחקים. בלארוס לא התקשתה ממש מול לטביה וגברה עליה 57:79.

טניס:

היום השני של טורניר הטניס האולימפי ייצר שתי הפתעות גדולות: המדורג חמישי, דוד פרר מספרד, הפסיד 7:6, 6:2 לינקו טיפסרביץ' הסרבי כבר בסיבוב הראשון; גם התקווה הבריטית, אנדי מארי (6), בחוץ אחרי הפסד 7:6, 6:4 לין-סון מטייוואן.
שני המדורגים הבכירים, רוג'ר פדרר ורפאל נדאל, העפילו הבוקר לסיבוב השני. השוויצרי, שעדיין מדורג ראשון בעולם, גבר בקלות 4:6, 2:6 על דמיטרי טורסנוב הרוסי. הספרדי התקשה יותר עם 2:6, 6:2, 3:6 על פיליפו סטארצ'ה האיטלקי.
גם לייטון יואיט היה צריך להזיע לפני שהבטיח את מקומו בסיבוב השני עם ניצחון 5:7, 6:7 על יונאס ביורקמן הוותיק. דוד נלבנדיאן לעומת זאת נהנה מיום קל כשטייל מול זנג שאושאן הסיני ל-2:6, 1:6.
אצל הנשים סרינה וויליאמס (4) הרשימה עם 3:6, 1:6 על אולגה גובורצובה הבלארוסית. האמריקאית תפגוש בסיבוב הבא את סמנתה סטוסור האוסטרלית. אחותה, ונוס וויליאמס (7), גברה על טימאה באסינזקי מפולין 3:6, 2:6. גם דינארה סאפינה (6) ודניאלה הנטוחובה (10) עלו לסיבוב השני.

טבלת המדליות:

מדינה זהב כסף ארד סה"כ
סין 9 3 2 14
דרום קוריאה 4 4 0 8
ארה"ב 3 4 5 12
איטליה 3 3 2 8
אוסטרליה 2 0 3 5
יפן 2 0 2 4
בריטניה 2 0 1 3
צכיה 2 0 0 2
הולנד 1 1 1 3
פינלנד 1 0 1 2
ספרד 1 0 1 2
תאילנד 1 0 0 1
רומניה 1 0 0 1
הודו 1 0 0 1
אזרבייגאן 1 0 0 1
רוסיה 0 4 2 6
צרפת 0 3 2 5
צפון קוריאה 0 1 3 4
גרמניה 0 1 1 2
קובה 0 1 1 2
טורקיה 0 1 0 1
אוסטריה 0 1 0 1
הונגריה 0 1 0 1
שבדיה 0 1 0 1
נורבגיה 0 1 0 1
ויאטנם 0 1 0 1
זימבבואה 0 1 0 1
קולומביה 0 1 0 1
סלובקיה 0 1 0 1
ברזיל 0 0 2 2
אינדונזיה 0 0 2 2
טייפה 0 0 1 1
קרואטיה 0 0 1 1
שווייץ 0 0 1 1
ארגנטינה 0 0 1 1
אוזבקיסטאן 0 0 1 1
גאורגיה 0 0 1 1
בלארוס 0 0 1 1
אלגיריה 0 0 1 1
טגיקיסטאן 0 0 1 1

#47 katanov

katanov

• ותיקים
  • 5,019 הודעות

נכתב ב- ‎12/08/2008‏, ‎04:00

תודה רבה על העדכונים.
אני אשמח אם תמשיך לציין זמנים מדוייקים של התחרויות שאתה מזכיר כמו בסיכום של היום השני.

#48 ravit

ravit

q-licker

• חבר של כבוד
  • 3,632 הודעות

נכתב ב- ‎12/08/2008‏, ‎11:52

חן, כל הכבוד על השקעה.
:-))

#49 DBA

DBA

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• טרולים
  • 1,708 הודעות

נכתב ב- ‎12/08/2008‏, ‎11:59

חן יא שפיץ!

#50 wegev

wegev

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 411 הודעות

נכתב ב- ‎12/08/2008‏, ‎13:23

מה נראה לכם שאקרא את כל זה???
מדי פעם להדליק טלוויזיה.
משפט לחיים:
"בחיים אל תתעסק עם החיים כי בחיים לא תצא מהחיים בחיים"

תמונה שפורסמה

אוהב אתכם חברי צוות Qsubs.

#51 katanov

katanov

• ותיקים
  • 5,019 הודעות

נכתב ב- ‎12/08/2008‏, ‎15:32

שחר צוברי ניצח בשיוט השלישי במקום הראשון וזכה לנקודת חובה אחת לרעתו ולאחר מזה בשיוט הרביעי הגיע למקום השלישי והוסיף לעצמו עוד 3 נקודות חובה. סך הכל, לשחר יש 8 נקודות חובה ואחרי 4 שיוטים, הוא נמצא במקום הראשון בהפרש של 11 נקודות. לשייט שבמקום השלישי ישנן 23 נקודות חובה ושחר מקדים אותו ב-15 נקודות!

התקווה למדלית הזהב?
תקווה, כמובן שיש.
האופטימיות שלי זכתה להרבה סטירות כבר באולימפיאדה הנוכחית. נראה מה יהיה איתו. אני מאמין בו למרות שהוא שט לצד שייטים מנוסים ממנו בכפר האולימפי ולמרות שארבע שיוטים זה עדיין לא הבטחה גמורה.

בהצלחה!

#52 danielk

danielk

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 932 הודעות

נכתב ב- ‎12/08/2008‏, ‎16:39

תודה רבה!!

חן לערוץ הספורט!

Qsport

#53 kob317

kob317

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,004 הודעות

נכתב ב- ‎12/08/2008‏, ‎17:10

אנדיוני הודחו.
מאכזב נורא.

#54 DBA

DBA

• טרולים
  • 1,708 הודעות

נכתב ב- ‎12/08/2008‏, ‎20:04

זה בגלל שהם מדברים הכי הרבה

#55 יניב51

יניב51

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 947 הודעות

נכתב ב- ‎12/08/2008‏, ‎20:11

אנדיוני הודחו.
מאכזב נורא.

הייתה להם גם הגרלה לא הכי קלה, אבל בכל זאת ציפו מהם כן לעבור לפחות את הסיבוב הראשון.
גם פאר עפה, אבל זה אחרי שהיא הפסידה למדורגת 11 בעולם ( שכחתי את השם ).
גם אובזילר עפה, אבל באמת שמימנה לא ציפו לשום דבר מיוחד...
קיצר - הטניס איכזב.

התקוות שנותרו - אריק זאבי ושחר צוברי ( שאחרי 4 שיוטים ממוקם במקום הראשון ).
יש גם את ורד בוסקילה וניקה קורנצקי ( שייט ) שממוקמות במקום הרביעי ( גם אחרי 4 שיוטים )

#56 אורח_Live at Leeds_*

אורח_Live at Leeds_*
  • אורחים

נכתב ב- ‎12/08/2008‏, ‎21:33

חח יש לי שחר צוברי בכיתה

#57 gggg

gggg

• ותיקים
  • 5,626 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2008‏, ‎03:51

סיכום היום הרביעי:

הישראלים:

נמרוד שפירא בר-אור (שחייה): אחרי ההעפלה והשיא הישראלי החדש שקבע בחצי הגמר ב-200 מ' חופשי, קפץ נמרוד שפירא בר אור, השחיין הישראלי שכמעט ולא נשלח לבייג'ין, לבריכה האולימפית למקצה המוקדמות הרביעי במשחה ה-100 מ' חופשי.
שפירא בר אור שוב התעלה על עצמו גם במרחק הקצר יותר, ולמרות זינוק ופתיחה איטיים יחסית, נתן פיניש נפלא בדרך למקום השני במקצה ושיא ישראלי חדש: 49.10 שניות, קיזוז של למעלה משנייה לשיאו הוותיק של יואב ברוק.
עם זאת, התוצאה לא הספיקה לשפירא בר אור לחצי גמר נוסף. המקצים האחרונים היו מהירים במיוחד והורידו את הנציג הישראלי מהמקום השלישי עד ל-26. 48.51 שניות הייתה התוצאה של אחרון המעפילים לשלב 16 הגדולים, למעלה מחצי שנייה מהר יותר מזמנו.

תום בארי (שחייה): שיאו הישראלי ב-200 מ' חזה, 2:13.34 דק', נשבר ללא בעיות, אחרי משחה מצוין וסיומת טובה.
בארי סיים שני עם זמן נהדר של 2.11.44 דק', שיפור של כמעט 2 שניות לשיאו הישן אותו קבע רק השנה. הוא נגע בקיר שני, שלוש מאיות השנייה בלבד אחרי המנצח. גם הפעם, הספיקה התוצאה המצוינת למקום 20 בלבד, חצי הגמר נותר חלום רחוק גם במקרה של בארי.

אליס שלזינגר (ג'ודו): הג'ודוקאית הצעירה בת ה-20 הפסידה שני קרבות, במשקל של עד 63 ק"ג, והודחה מהמשך המשחקים.
שלזינגר עלתה אוטומטית לסיבוב השני, וחיכתה למנצחת בין דקוס, אלופת העולם ב-2005 וסגנית אלופת אירופה, לאורסקה זולניר, מדליסטית הארד מאתונה. לכאורה קרב צמוד, אבל דקוס הפגינה ג'ודו מצוין וזרקה את זולניר כבר אחרי 40 שניות.
זה לא בישר טובות עבור שלזינגר, והיא אכן התקשתה להתמודד עם הכוח של הצרפתייה במפגש ביניהן ולא יזמה יותר מדי. לאחר מספר גישושים הצליחה דקוס למצוא פירצה בהגנה של הישראלית והשיגה קוקה קטן. שלזינגר ניסתה להחזיר אבל ללא הצלחה, הצרפתייה השיגה עוד יוקו ושמרה עליו עד הסיום.
ברבע הגמר פגשה דקוס את וון הרנייה הגרמניה והצליחה להכניע אותה באיפון אחרי שלוש דקות. הניצחון הזה שלח את שלזינגר לבית הניחומים שם פגשה את זולניר. הסלובנית עלתה נחושה מאוד, תקפה מן הפתיחה ושלזינגר שוב לא הראתה משהו מיוחד. דקה וחצי לסיום הפכה זולניר את הישראלית באיפון נהדר, ושלחה אותה לארוז את החליפה.
שלזינגר אמרה בסיום: "זה הרגיש לי כמו כל תחרות. לא התרגשתי. ציפיתי למשהו גדול יותר אבל זה היה כמו עוד תחרות. בקרב הראשון הרגשתי טוב מאוד מול צרפתיה חזקה, אני בסך הכל מרוצה. בקרב מול הסלובנית, שהיא בת 28, זה כבר היה אחר. הרגשתי שחסר לי קצת, אבל זה עוד יבוא. אני בת 20 והיא בת 28, זה שמונה שנים של חדר כושר, של תרגילים ושל ניסיון".

שחר צוברי (שייט, ניל פרייד, גברים): סיים אתמול 1 ו-3 בשיוטי הבכורה ושחזר את ההישג היום, עם מקומות 1 ו-3 בשיוטים 3 ו-4, מתוך 11 שיוטים בסך הכל. לישראלי יש 8 נק' שליליות, 8 פחות מהגולש ההונג קונגי המדורג שני, ו-15 נקודות מהמקום הרביעי.
האם שוב השייט הוא הענף שיביא מדליה לישראל? אחרי יומיים של שיוטים באתר המפואר בצ'אנגדאו זה נראה מבטיח. שחר צוברי בכושר שיא ומדורג ראשון.

מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד, נשים): גולשת הניל פרייד, שסיימה אתמול במקום ה-11, מדורגת כרגע במקום ה-13 הכללי.

אודי גל וגידי קליגר (שייט, 470, גברים): שאיכזבו אתמול עם המקום ה-16, הצליחו לשפר במעט אבל ממש לא מספיק, כשעלו למקום ה-13 בדירוג הכללי אחרי שסיימו את השיוט השלישי במקום ה-13 ואת הרביעי במקום ה-12. המרחק של הישראלים מאזור המדליות עומד על 30 נק', וזה הרבה מאוד.
מאמן השייט, גור שטיינברג, התייחס בגלי צה"ל לפתיחה החלשה של שייטי ה-470: "הנקודה שהיה אפשר להתעשת בה היתה הבוקר, במצב קשה בצורה שלדבר על מדליה זה לא ריאלי. ישבנו בערב, עשינו שיחות לגבי מה שאפשר לשפר ואני אמרתי שצריך לשאוף כעת להיכנס לשישיה הראשונה".

ניקה קורניצקי וורד בוסקילה (שייט, 470, נשים): סיימו את השיוט השלישי במקום הראשון ואת השיוט הרביעי במקום השני, כדי לעלות למקום ה-4 בדירוג הכללי. לישראליות שש נקודות שליליות יותר מלהולנדיות שמדורגות שלישי.

נופר אדלמן (שייט, לייזר רדיאל): סיימה במקום ה-25 את שיוט הבכורה בדגם, אבל השתפרה והגיעה 12 בשיוט השני. היא מדורגת כרגע במקום ה-22 הכללי.

שחר פאר (טניס): הפסידה 6:3, 7:6 ל-ורה זבונרבה הרוסיה (11 בעולם) בסיבוב השני, לאחר שאתמול ניצחה את קריסטאה הרומניה בשלוש מערכות. זבונרבה פתחה מצוין את המשחק ועלתה ל-0:4, פאר הצליחה לחזור ל-4:2 - אבל לא יותר מזה. זבונרבה ניצחה 3:6 במערכה הראשונה.
המערכה השנייה נפתחה בצורה שקולה יותר, אלא שבמשחקון השביעי שברה זבונרבה שוב והמשיכה ל-3:5. פאר, שכבר הראתה אופי כמה פעמים בקריירה, לא ויתרה ושברה בדרך ל-5:5. המומנטום של פאר נמשך עם שבירה נוספת, אבל הרוסייה חזרה וכפתה שובר שוויון בו היא ניצחה 4:7.
בסיום אמרה פאר: "בסה"כ אני חושבת שהיו הרבה חלקים שהראיתי ניצוצות שלי, אבל צריך לתת קרדיט לזבונרבה. היא שחקנית טובה ונמצאת בתנופה. אני עוד לא מסכמת כי יש עוד את משחק הזוגות, אבל אני מאוד נהנית מהחוויה אולימפית. זה האירוע הכי גדול שיצא לי להיות בו".
כשנשאלה האם חלמה לזכות במדליה, ענתה: "תמיד יש חלום קטן לזכות במדליה, אבל לא באתי עם ציפיות לעשות את זה כי לא ממש הלך לי לאחרונה ואני לא בשיאי. אתמול כל היום שלנו התהפך כאן והלכתי לישון ב-4 בבוקר. לא הרגשתי עייפות, אבל זה הפך את כל היום. אין מה לעשות, צריך להתרגל לדברים כאלה בטניס".

ציפי אובזילר (טניס): הודחה בסיבוב הראשון אחרי שנכנעה 5:7, 7:5, 6:4 מול מריה קוריצבה האוקראינית. המשחק הופסק אתמול במצב של 5:3 לקוריצבה, אחרי שאובזילר כבר הייתה בפיגור 5:1.
אובזילר פתחה מצוין, עלתה ל-5:4 והצליחה לשבור ל-5:5. הישראלית עלתה ל-5:6 עם עוד משחקון מצוין. אובזילר סגרה את הקאמבק בצורה נהדרת עם שבירה וניצחה במערכה 5:7. את המערכה השנייה החלה הישראלית עם 0:1, האוקראינית שמרה והחזירה עד ל-2:2, אבל הצליחה לשבור ל-3:2. מהפך? עוד לא.
אובזילר שוב חזרה עם הרבה אופי והשוותה ל-3:3. השתיים שמרו על שוויון עם 4:4. קוריצבה הצליחה לבסוף לשבור במשחקון ה-11, ולקחה את המערכה 5:7. במערכה השלישית אובזילר דעכה, וקוריצבה השיגה שתי שבירות בדרך ל-2:5 מבטיח. אובזילר זכתה בשני המשחקונים הבאים לפני שהפסידה 6:4.
"היו כמה נקודות של חוסר מזל", אמרה אובזילר בסיום והתייחס להכנה הלא אידאלית. "בהתחלה הייתי צריכה לחכות כדי לראות אם אכנס לתחרות, ואתמול שוב הייתי צריכה לשחק אחרי חצות, אפילו בגרנד סלאם לא עולים לשחק כל כך מאוחר. אני חושבת שלקראת הפסקת הגשם התחלתי לשחק טניס טוב יותר".

שחר פאר וציפי אובזילר (טניס, זוגות): הודחו גם מטורניר הזוגות האולימפי, לאחר שנכנעו 6:3 6:2 לג'יסלה דולקו ובטינה חוסמי במסגרת הסיבוב הראשון בבייג'ין.
הישראליות פתחו עם ניצחון במשחקון הראשון, אבל יריבותיהן נשארו צמודות והצליחו לעלות ל-2:4, בדרך לניצחון 3:6 במערכה הראשונה. המערכה השניה נפתחה ב-0:2 של פאר ואובזילר, אבל הארגנטיניות התעוררו, ניצחו את ששת המשחקונים הבאים והעפילו לסיבוב הבא.

אנדי רם ויוני ארליך (טניס, זוגות): הודחו מטורניר הטניס אחרי שנכנעו גם במשחקון ההשלמה והפסידו 6:4 6:4 לארנו קלמנט ומיקל לודרה הצרפתים.
השניים, שהיו כאמור מהתקוות הבכירות של ישראל במשחקים האולימפיים, הגיעו לטורניר כמדורגים במקום השלישי וכאחד הזוגות הבכירים בעולם. משחקם של השניים החל כבר אמש, אולם הופסק בגלל גשם בבייג'ין במצב של 6:4, 5:4 לצרפתים.
רם וארליך נשברו במצב של 5:5 המערכה השנייה והמשחק הופסק רגע לפני שקלמנט ולודרה הגישו לניצחון במשחק. אולם, הערב התברר שגם הפסקת הגשם לא עזרה לרם וארליך, והצמד הצרפתי השלים את העבודה במשחקון הגשה אחד. אנדי רם אמר לאחר ההפסד: "אנחנו מאוד מאוכזבים, בהחלט באנו עם ציפיה למדליה, אבל הצרפתים היו טובים יותר. קיבלנו הגרלה לא פשוטה אבל זה לא תירוץ. אנחנו לא רגילים לעוף בסיבוב ראשון, הייתה לנו שנה מצויינת וחיכינו לבייגי'ן. באנו מוכנים והכול, אנחנו מכירים אותם אבל זה לא עבד".
יוני ארליך הוסיף: "החוויה האולימפית מדהימה, היה כיף להיות בתוך משלחת ולא לבד. נמשיך לשחק ואי אפשר לדעת, אולי נגיע ללונדון 2012. קצת עצוב על הספורטאים האולימפיים, לנו יש רגעי שיא כל השנה, הם צריכים לחכות ארבע שנים לתשומת הלב והזרקורים".

לסיכום:

עוד יום מעולה לשחייה. כל שחיין ישראלי שובר את שיא ישראל ואת שיאו האישי.
יום גרוע מאוד לטניס. נשארנו ללא נציגים למעשה. וזה עוד נחשב ענף שהיה אמור להביא לנו מדליה..
שחר צוברי פשוט תותח, אם ביום חמישי (מחר יש לו מנוחה) הוא ימשיך כמו היומיים הראשונים אין סיבה שלא יביא מדליה ואפילו מזהב!
ניקה וורד (שייטות ה470) יכולות גם כן להביא מדליה אחרי שאיכזבו באתונה ואני מקווה שמחר יהיה להן עוד יום טוב.
קליגר וגל חייבים מחר יום מעולה כדי להכנס לתמונה של השישייה הראשונה בכלל, אני מקווה שיצליחו.
מעיין ונופר לא הבחורות שהייתי שם עליהן כסף שיביאו מדליה אבל מעיין יכולה להתברג במקום טוב בעשירייה הראשונה.
אליס שלזינגר דיי איכזבה, אבל יש לה לפחות עוד שתי אולימפיאדות כדי לשפר..
בסה"כ יכל להיות יום טוב יותר ללא הכשלונות של הטניסאים.

הישראלים שיופיעו מחר:

תומר אור (סייף): החל מ-05:00 שעון ישראל יתקיים סיבוב המוקדמות הראשון ברומח לגברים, שם ייקח אור חלק יחד עם 31 סייפים נוספים.

נועם מילס (סייף): החל מ-08:30 תתמודד מילס בדקר לנשים.

נופר אדלמן (שייט, לייזר רדיאל): תמשיך להיאבק ביריבותיה במפרשיות מדגם לייזר רדיאל לנשים (22 כללי).
בשעה 08:00 אמורים לצאת לדרך השיוטים באתר האולימפי בצ'ינגדאו.

אודי גל וגידי קליגר (שייט, 470, גברים): ינסו לצמק את הפערים מארבעת השיוטים עד כה במפרשיות ה-470 (מקום 13 בדירוג הכללי).

ניקה קורניצקי וורד בוסקילה (שייט, 470, נשים): ישתדלו לשמור על המומנטום החיובי שהביא אותן למקום הרביעי בנשים.

אניה גוסטומלסקי (שחייה): בצהריים תשתתף במשחה המוקדמות ל-100 מ' חופשי.

איתי צ'מה (שחייה): בצהריים ייצא לדרך במוקדמות ה-200 מ' גב.

גל נבו (שחייה): בצהריים ייקח חלק במוקדמות 200 מ' מעורב אישי.

ציפיות:
שכל השייטים ישפרו את מיקומם, שהשחיינים ישברו עוד שיאי ישראל ואולי יגיעו גם לעוד חצי גמר.
תומר אור יכול לזכות במדליה, הוא בטופ העולמי ברומח.
נועם מיילס יכולה לעלות כמה שלבים ואולי להגיע לקרב על מדליה.. נקווה לטוב..

אירועים נוספים:

נתחיל, כרגיל, במייקל פלפס!
האמריקאי זכה בזהב שלישי, ניפץ את שיא העולם ב-200 מ' חופשי והפך לספורטאי החמישי בהיסטוריה עם 9 מדליות זהב מצטברות.
מייקל פלפס עדיין נמצא בשיאו של המסע שלו לעבר שמונה מדליות זהב במשחקי בייג'ין, אבל כבר הבוקר הוא השלים דרך ארוכה כאשר היה לספורטאי החמישי בכל הזמנים שהשיג 9 מדליות זהב אולימפיות בקריירה. זכייה במדליית זהב אחת נוספת והוא יהיה לספורטאי המוזהב בכל הזמנים – ציון דרך המעיד על יכולותיו כשחיין וכספורטאי. הראשון להגיע ל-9 מדליות היה הרץ הפיני האגדי פאבו נורמי, השנייה היתה המתעמלת מבריה"מ לאריסה לאטינינה, השלישי מארק ספיץ והרביעי קרל לואיס. אחרי 12 שנים מצטרף פלפס למועדון היוקרתי עם כוונות לעזוב אותו אחרי יממה ולקבוע שיאים חדשים שספק מתי יהיה ספורטאי שיגיע אליהם.
והספירה נמשכת. מייקל פלפס זכה הבוקר במדליית הזהב השלישית שלו בבייג'ין אחרי שניצח בגמר 200 מטרים חופשי, והוא רחוק 5 מדליות זהב משבירת שיאו של מרק ספיץ האגדי. איך לא, הוא גם עשה זאת עם שיא עולם חדש, 1:42.96 דקות, הראשון שיורד מ-1:43 דקות.
פחות משעה אחרי הזהב השלישי שלו, עלה פלפס לגמר ה-200 מטר פרפר כשסיים ראשון במקצה שלו תוך שהוא משווה את השיא האולימפי (1:53.70 דק').
המכשולים הבאים בדרך לשיא: 200 מטר פרפר – יום רביעי בשעה 05:18; 4X200 חופשי – יום רביעי 06:11

סין זכתה בזהב בגמר הקרב רב הקבוצתי לגברים
המתעמלים הסינים זכו בקלות בזהב בגמר הקבוצתי בקרב רב עם 286.125 נקודות. יפן, האלופה האולימפית באתונה 2004, סיימה שנייה; האמריקאים, ללא האחים האם הפצועים, הסתפקו בארד.
בשני המכשירים הראשונים, תרגיל הקרקע וסוס הסמוכות, הסינים הציגו יכולת סבירה ששמרה אותם בצמרת, ואז הגיעו הטבעות. שיו הואנג הוותיק עלה ראשון והשיג 16 נקודות, אחריו ווי יאנג הוסיף 16.300 נקודות, ואת ההופעה של היום נתן שן ייבינג שנחת עם 16.575 שהעלה את הסינים למקום הראשון.
השליטה הסינית היתה כה ברורה, שהניצחון כבר הובטח אחרי חמישה מכשירים (כל שלושת הסינים בקפיצות ובמקבילים המדורגים צברו יותר מ-16 נקודות) ולכן התרגיל על המתח היה רק בונוס לקהל המריע. המתעמל הצעיר ז'ו קאי השיג את הציון הגבוה ביותר על המתח – 15.975 נקודות – ועם נחיתתו השלימה סין צבירה של 286.125 נקודות והחלה לחגוג. "אמרתי לחניכים שלי שהשגנו את המטרה שהצבנו לעצמנו", הסביר המאמן הסיני הואנג יובין. "הנבחרות האחרות היו טובות, אבל אנחנו היינו טובים יותר. ביצענו תרגילים מושלמים. כולם היו מצוינים".
היפנים, האלופים מסידני 2004, איבדו את הסיכוי לשמור על התואר בתרגילי הקפיצות כאשר סיימו עם התוצאה הנמוכה בגמר (46.750 נקודות), ופתחו במאבק על מדליית הכסף מול ארה"ב. למזלם תרגילים חלשים של ג'ואי האגרטי בקרקע וקווין טאן בסוס הסמוכות (התוצאה החלשה מכלל המתחרים) הבטיחו לחהם את הכסף עם 278.875 נקודות. האמריקאים הסתפקו בארד עם 275.850 נקודות.

אה, טוגו זכתה במדליה האולימפית הראשונה שלה אי פעם, ארד בקיאקיים.
ראיתי את זה לייב ביורוספורט. כשהוא סיים וראה שזכה במדליה הוא שבר את המשוט מרוב שמחה חחח
מזל טוב להם:rolleyes:

ארה"ב-סין, שיא רייטינג עולמי חדש
לא רק שחייה שוברת שיאי עולם, גם כדורסל. המשחק בין סין לארה"ב בפתיחת טורניר הכדורסל האולימפי בבייג'ין שבר את כל שיאי הרייטינג של אירועים ספורטיביים, לאחר שהתברר כי צפו בו למעלה מ-750 מיליון צופים ברחבי הגלובוס.
לפי פילוח הנתונים צפו במשחק בסין בלבד 450 מיליון איש, ו-300 מיליון נוספים חזו בו במכשירי הטלוויזיה במדינות שונות.
בסדרת גמר ה-NBA האחרונה בין הלייקרס לבוסטון חזו פחות מ-200 מיליון צופים. גם בארה"ב מדובר באחד ממשחקי הכדורסל הנצפים בכל הזמנים: רשת NBC רשמה רייטינג ממוצע של 9.5% במדד נילסן, כמעט שווה ערך למשחק בפיינלס.
יש לציין כי למרות שהמשחק נערך ביום ראשון, יום חופש בארה"ב, השעה בה נפתח הייתה 10:15 בבוקר בחוף המזרחי ו-07:15 בבוקר בחוף המערבי.

והסיכום הכללי:

שחייה:

חברו של פלפס לנבחרת ארה"ב, ארון פירסול, זכה בזהב אולימפי שני ברציפות ב-100 מטר גב עם שיא עולם של 52.54 שניות. פירסול ינסה לשחזר את הזכייה בדאבל מאתונה 2004 ב-200 גב, ואולי יעזור לפלפס לשבור את השיא של ספיץ ב-100X4 מעורב, המשחה שינעל את התחרויות בבריכה.

נטלי קופלין מארה"ב זכתה בזהב בגמר ה-100 מטר גב כשקבעה זמן של 58.96 שניות והקדימה את שיאנית העולם הטריה, קריסטי קובנטרי מזימבבואה, שהסתפקה בכסף. ליסל ג'ונס האוסטרלית זכתה כצפוי בזהב בגמר ה-100 חזה לנשים עם שיא אולימפי חדש (1:05.17 דקות).

התחרויות בבריכה נפתחו בחצי גמר 200 מטרים פרפר לנשים. במקצה הראשון ניצחה סארה איסאקוביץ' שהקדימה את קייטי הוף. איסאקוביץ' קבעה זמן של 1:56.50 דקות בעוד שהוף עצרה את השעון על 1:57.01 דקות. במקצה השני ניצחה פרדריקה פלגריני בזמן של 1:57.23 דקות.

את סשן הבוקר נעלו חצאי הגמר ב-200 מעורב אישי נשים. קובנטרי התאוששה מהכסף ב-100 גב וסיימה ראשונה עם שיא אולימפי של 2:09.53. הוף ורייס סיימו אחריה. קופלין סיימה ראשונה בחצי הגמר השני.

כדורסל, מחזור 2:

בית א':

קרואטיה - רוסיה 78:85
דייויד בלאט ורוסיה נחלו הפסד ראשון בבייג'ין: אחרי הטיול הקליל מול איראן הפסידה אלופת אירופה 78:85 לקרואטיה, שהעפילה לטורניר מ'ההזדמנות האחרונה'. משחק נהדר של זוראן פלאניניץ' הכריע את הכף אחרי פתיחה צמודה. הרכז, ששיחק בעבר ב-NBA והוביל בעונה שעברה את טאו ויטוריה לאליפות ספרד, שלט במצ'-אפים מול ג'יי.אר הולדן ו-ויקטור קיירו, וקלע 12 נק' עד למחצית בה הוליכה נבחרתו 36:41.
מהלך שלוש נקודות נפלא של פלאניניץ' בתחילת הרבע הרביעי שמר את היתרון הדו ספרתי בו אחזו הקרואטים. הדאבל טים היעיל על אנדריי קירילנקו והצפיפות באיזור הצבע מנעה מהרוסים להתקרב, למרות שתי שלשות שצימקו את ההפרש ל-74:79, 2 דקות לסיום. התגובה של פלאניניץ' לא איחרה לבוא, עם שלשה על הראש של הולדן ומיד אחר כך ריבאונד מכריע. שם זה נגמר.
מרקו פופוביץ' קלע 22 נק' למנצחים, פלאניניץ' סיים עם 20. קירילנקו הוביל את הרוסים עם 18 נק' ו-6 ריב', סרגיי בייקוב 15, ויקטור חרייאפה 14.

ליטא - אירן 67:99
ליטא רשמה ניצחון שני אחרי שהביסה בקלות את אירן 67:99. דווקא האיראנים פתחו טוב יותר והוליכו בתחילת המשחק ו-15:20 בתום 10 הדקות הראשונות. הליטאים נטלו את ההובלה ברבע השני ויצרו יתרון של 12 נק' בהפסקה, 34:46. עד לסיום המשיך הפער לצמוח ונעצר ב-32.
לינאס קלייזה, שחקנה של דנבר, הוביל את הליטאים עם 22 נק' ו-8 ריב'. שאראס הוסיף 20, רימאס קאוקינאס 14. חאמד חדאדי, סנטר אירן, קלע 21 נק' והוריד 9 ריב' למפסידים.

בית ב':

ספרד - סין 75:85
ספרד סומנה כבר מזמן כאחת הנבחרות היחידות שיכולות לתת פייט אמיתי לארה"ב, והיא הוכיחה עד כמה קשה צריך לעבוד כדי לנצח אותה. החבורה של אאיטו רנסס כבר הייתה בפיגור של 14 נקודות בתוך הרבע האחרון מול סין, אבל סיומת אדירה של אלופת העולם (11:25 ברבע האחרון) סייעה לה להגיע הארכה, כשדווקא היא, או אם להיות מדוייק, ילד הפלא ריקי רוביו, מחמיץ הזדמנות לסגור סיפור בזמן החוקי.
בסיום זה נגמר ב-75:85 לספרדים, כשנקודת המפנה בתוך ההארכה הייתה מהלך שלוש נקודות שך ]או גאסול, שעל הדרך הוציא את יאו מינג החוצה בחמש עבירות. פרט לגאסול שהיה ענק עם 29 נקודות ו-8 ריב', רודי פרננדז בלט עם 21 נק', 8 ריב' ו-6 אסי'. מינג קלע 11, ליו ווי הוביל את הסינים עם 19.

יוון - גרמניה 64:87
יוון אולי לא הצליחה לתת פייט לספרד במחזור הפתיחה של הטורניר האולימפי בכדורסל, אבל היום, בניצחון החשוב 64:87 על גרמניה של דירק נוביצקי, היא חזרה לעצמה בענק, והכוונה היא קודם כל להגנה שלה.
אחרי רבע ראשון צמוד (21:23), החבורה של ינאקיס התחילה להעפיל את הצבתות ורצה ל-10:23 עד ההפסקה, שסגר מעשית את הסיפור. אם זה לא הספיק, היוונים ניפקו גם רבע שלישי ענק (15:25) שהוציא לנוביצקי (13 נק', 6 ריב') הרבה מהעוקץ ההתקפי.
ואסיליס ספאנוליס הוביל את יוון עם 23 נקודות בתוספת ל-5 אסיסטים. יריבו מעבר לכביש בעונה הקרובה, תיאודוראס פאפאלוקאס, הוסיף 15. שולצה וגרין קלעו 11 כ"א לגרמנים.

ארה"ב - אנגולה 76:97
ארה"ב, כצפוי, לא נתקלה בקשיים יוצאי דופן מול החבורה הסימפאטית של אנגולה. זה נגמר עם 76:97, בלי שאף אחד לא איבד יותר מדי כבוד עצמי. כבר מהפתיחה ההפרש התייצב באזור הדו-ספרתי (18:29 בסיום הרבע הראשון) וצמח בהדרגה. למחצית ירדו ששבסקי וחניכיו ביתרון 37:55 ועד לסיום הרבע השלישי הם הגיעו כבר ל-53:81. בשלב הזה הרגל ירדה מהגז וכך הגענו לתוצאת הסיום.
שיאן הדקות של הדרים טים היה דרון וויליאמס שקלע 7 נקודות ומסר 4 אסיסטים ב-22 דקות. דוויין ווייד הוליך עם 19, דווייט הווארד הוסיף 14, לברון ג'יימס וכרמלו אנתוני תרמו 12 כ"א, בראיינט ובוש קלעו 8 כ"א, טיישון פרינס הוסיף 7, כריס פול 6, בוזר ורד 2 כ"א וג'ייסון קיד הסתפק ב-3 אסיסטים. קרלוס מוראיס הוביל את האנגולים עם 24 נקודות.

טניס:

בגברים, טייל רפאל נדאל לשלב הבא עם 1:6, 2:6 קליל מהצפוי מול לייטון יואיט, שהפעם לא היווה יריב רציני. רוג'ר פדרר עבר גם הוא לשלב הבא ללא בעיות עם 2:6, 4:6 על רפאל ארבאלו מאל סלבאדור.

נובאק דיוקוביץ' ניצח את ריינר שוטלר הגרמני 4:6, 2:6. הפתעה נרשמה כשניקולאי דוידנקו (4 בעולם) הודח על ידי פול הנרי מתיו הצרפתי, שניצח 5:7, 3:6. דויד נלבנדיאן עבר את ניקולאס מאסו עם 6:7, 1:6.

גאל מונפיס הזיע לפני שניצח 4:6 6:7 את ויקטור הנסקו הרומני. תומאס ברדיץ', הסיוט של פדרר מאתונה, קבע איתו מפגש אולימפי נוסף עימו לאחר שניצח 3:6 6:7 את אנדרס ספי האיטלקי.

ז'יל סימון גבר 5:7 1:6 על גיז'רמו קאניאס, אבל מי שעבד קשה מאוד כדי לזכות לעוד יום יומיים של נחת בבייג'ין הוא ניקולס קיפר, שניצח את קווין אנדרסון הדרום אפריקני 4:6, 7:6 (4), 4:6 אחרי למעלה משלוש שעות.

אצל הנשים, האחיות וויליאמס, פיינאליסטיות ווימבלדון האחרון, טיילו להן בקלילות לשלב הבא. סרינה פירקה 2:6 0:6 את סמנתה סטוסור האוסטרלית, בעוד שוונוס לא התקשתה ב-1:6 4:6 על איבטה בנסובה.

היריבה של סרינה בסיבוב הבא תהיה אליס קורנה מצרפת, שניצחה 2:6 2:6 את שווי פנג הסינית. ז'י זנ'ג הצילה את הכבוד לעיני הקהל הביתי עם ניצחון קשה, 7:6, 1:6, 4:6 על לאגוסטרה מספרד. עוד אצל הנשים, קרולין ווז'ניאקי, הדנית בת ה-18, עשתה הישג יפה כשהדיחה את דניאלה האנטוחובה עם 1:6, 3:6.

דומיניקה סיבולקובה הסלובקית גברה 2:6, 2:6 על טסבטנה פירונקובה הרוסיה. גם דינארה סאפינה, פיינאליסטית הרולאן גארוס האחרון, עם הכרטיס לסיבוב הבא 6:7 1:6 על מרטינס.

טבלת המדליות:

מדינה זהב כסף ארד סה"כ
סין 13 3 4 20
ארה"ב 7 7 8 22
דרום קוריאה 5 6 1 12
גרמניה 4 1 1 6
איטליה 3 4 2 9
אוסטרליה 3 2 5 10
יפן 3 1 2 6
רוסיה 2 4 3 9
בריטניה 2 1 3 6
צכיה 2 0 0 2
אזרבייגאן 1 2 0 3
צפון קוריאה 1 2 4 7
הולנד 1 1 2 4
סלובקיה 1 1 0 2
פינלנד 1 0 1 2
ספרד 1 0 1 2
רומניה 1 0 1 2
תאילנד 1 0 0 1
הודו 1 0 0 1
צרפת 0 7 2 9
זימבבואה 0 2 0 2
קובה 0 1 1 2
אוסטריה 0 1 1 2
קזחסטאן 0 1 1 2
טורקיה 0 1 0 1
הונגריה 0 1 0 1
שבדיה 0 1 0 1
נורבגיה 0 1 0 1
ויאטנם 0 1 0 1
קולומביה 0 1 0 1
ברזיל 0 0 3 3
אינדונזיה 0 0 2 2
טייפה 0 0 2 2
ארמניה 0 0 2 2
קרואטיה 0 0 1 1
שווייץ 0 0 1 1
ארגנטינה 0 0 1 1
אוזבקיסטאן 0 0 1 1
גאורגיה 0 0 1 1
בלארוס 0 0 1 1
אלגיריה 0 0 1 1
מכסיקו 0 0 1 1
טגיקיסטאן 0 0 1 1
טוגו 0 0 1 1
קיריגיסטאן 0 0 1 1
אוקראינה 0 0 1 1

#58 DBA

DBA

• טרולים
  • 1,708 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2008‏, ‎07:03

וואי וואי פלפס הזה שפיץ אחושרמוטה...
11 זהב, 5 באולימפיאדה הזאת, והכל שיאי עולם!

#59 gggg

gggg

• ותיקים
  • 5,626 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2008‏, ‎07:27

זהו.. גם ספיץ לקח את כל הזהב שלו עם שיאי עולם אבל הוא הולך להשמיד כל זכר לספיץ..
ובכלל כמעט כל משחה יש שיא עולם, זה אחד הדברים.. 15 שיאי עולם נשברו עד עכשיו אם אני לא טועה. והיו עוד המון שיאים אולימפיים גם..
יום שישי תתחיל האתלטיקה, אני מקווה שיהיה אותו דבר שם..

תומר אור עף בסיבוב הראשון בסייף אחרי שהוביל 10-6 ואז הקנדי השווה ל10-10 וניצח עם טוש זהב

#60 DBA

DBA

• טרולים
  • 1,708 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2008‏, ‎07:45

גם אני ניצחתי פעם מישו עם מרקר כסף...

כל השיאי עולם זה נראה לי בגלל החליפות החדשות האלה.....

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים