לנער הלמדן הסכת ושמע = בפסוק כאן, יש את התנאי שהוא שמירת הברית להלן שמירת המיצוות ובאם יבוצע הדבר ונסכים לבצע נהפוך ל:ממלכת כהנים וגוי קדוש ."כה תאמר לבית יעקב ותגיד ..... אתם ראיתם אשר..... ועתה אם שמוע תשמעו בקלי ושמרתם את בריתי והייתם לי סגלה .... ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש אלה הדברים אשר תדבר אל בני ישראל.
הקב"ה קודם כל רוצה שנהיה עם מיוחד וקדוש - ממלכה קדושה. עדיין לא מדובר פה על שום מצוות. והם מסכימים.
נמשיך עם דבריך :
זה פשוט משולל יסוד והבנה מינימלית בדברי חז"ל , מאיפה הבאת זאת ?לאמר שעם ישראל ישב במצרים וחיכה לגאולה זה בהחלט נכון, כי הם ידעו מהאבות שהקב"ה הבטיח להוציא אותנו מהגלות ולהחזיר אותנו לארץ ישראל.
אבל הם בפרוש לא חיכו למתן תורה ו/או מצוות!
כל מתן תורה במדבר בא להם בהפתעה גמורה.
התורה הגיעה בהפתעה ??!!
מתנה ליום הולדת ? על מה מדבר ?!
ההבטחה לאבות להפוך אותנו לעם היא הבטחה לאומית, ולא הבטחה דתית שכוללת שמירה על מצוות.
נא צטט לי את הגאון שכתב זאת . אבל בדיוק !
דברי הבל גמורים שיש בהם מן הכפירה ממש :
ומדברים אלו נהניתי כל כך ...אתה מדבר על האדם החרדי, וזה התאים בזמן הגלות. משום שזה הדבר היחידי ששמר עלינו בגלות - קיום התורה והמצוות.
אבל הגיע הזמן להבין, שאנחנו בזמן גאולה! אנשים יכולים להיות יהודים גם מבלי לשמור תורה.בארץ ישראל אנחנו קודם כל חוזרים לזהות הלאומית שלנו. וכמו שבתהליך ההיסטורי קודם נהפכנו לעם לאומי ורק אחר כך קיבלנו תורה ומצוות, כך התהליך קורה בזמננו - זמן הגאולה.
מתוך הזהות הלאומית, אנשים לאט לאט יחזרו לחיי תורה ומצוות. אבל ארץ ישראל אינה הגלות וצריך להבין את ההבדל הכל כך גדול והמשמעותי הזה.
אח .. איזה אחווה וריעות
צר לי עליך, כי אתה סגור בעולם מאד מאד צר, ולא מבין בכלל את המהות של העם היהודי.
יהדות היא הרבה מעבר לסתם דת של תורה ומצוות. בשבילך זה רק דת - לשמור חוקים ומצוות (שזה חלק חשוב מאד, אבל לא הכל) ואם זה היה כך אז אין שום הבדל ביננו לבין כל דת אחרת.
אבל היהדות היא קודם כל לאום! ורק אח"כ דת.
יהדות היא לא דת . כן כן , הבנתי את החכמה האדירה שלך כבר קודם
וגם את הידענות מה לומדים אצלנו ומה לא
ובעיקר למדתי ממך ומהציבור שלך , כמה אהבת חינם אתם שופעים .
אתה מאשים אותי שאמרתי שהחילונים הם לא יהודים . או לא שווים בעיני ?
אם לא תאמר עכשיו שטעית או שאתה מתנצל .כולנו יהודים, ותפסיק לחלק כל הזמן את העם שלנו לכל מיני מגזרים. גם אדם שלא שומר מצוות הוא עדיין יהודי.
לא אגיב לדבריך לעולם .
ואם הגאולה לשיטתך כבר החלה ..
אז מעניין מדוע המשיח לא פה ואיפה הקורבנות . ובכלל מאיפה הקרצת את זה שכשיבוא המשיח והגאולה כבר לא חייבים לשמור מיצוות ?
את זה גם חילוני יודע שזו שטות ..
כל הרעיון הניפסד של אתחלתא דגאולה של הכיפות הסרוגות וכהנא חי כבר מזמן מת .
(לא שמעת שהפסיקו לאמר הלל בגלל שהחזירו את נצרים דרום )
באפו כללי עקבתי אחרי כל התגובות שלך .
כשתתבגר קימעא אשמח להתבדח איתך על ילדותך .
ועל החורבן שניסית לגרום לאשכול כל כך חשוב .