משחקי הכס [ספויילרים!] - עונה 3
נכתב ב- 17/06/2013, 14:52
- Sparkles אוהב את זה
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 17/06/2013, 17:22
הזין שלך גדול מידי, תוריד אותו, זה מציק לי בעין....
thats what she said
דרך אגב זה מצחיק אותי שאתה אומר שהסדרה הזאת לא הגיונית
אבל בנארוטו שהוא עושים כמה צורות עם הידיים ופתאום יוצא דרקון שעשוי ממים זה הגיוני? חחחחחח
- Zolten253 אוהב את זה

נכתב ב- 17/06/2013, 17:36
אין לי בעיה עם ההלכים הלבנים, ואין לי בעיה עם הדרקונים, יש לי בעיה עם זה שהיוצר לא ידע מה לעשות ואיך להעלים את הדמות של רנלי והוא בחר את זה ע"י שד,
אפילו נתתי כדוגמא שם פעם אחת שאמרו לי שאני לא אוהב פנטזיה,
אמרתי שאני אוהב את שיפודן ועל טבעי והם גם פנטזיה,
מפריע לי שמשחקי הכס ממציאים כל פעם חוקים חדשים,
מפריע לי שאם החליטו להרוג דמות ראשית, ולא עם חרטא, הוא דוחף את העלוקות האלה,
בשביל מה? עזוב אם אתם נהנהים ממנה, שיהיה לכם בכיף, אני פשוט חושב שהיא לא טובה כמו שאתם עושים אותה.
היא אפילו פחות טובה מאבודים.
אנשים שם מהללים אותה כאילו היא אוז/שובר שורות וזה מפריע לי.
עריכה:
הבדיחה לא עובדת כ"כ אם שינית לי את המילים חחח

- Sparkles אוהב את זה
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 18/06/2013, 00:31
על טבעי זה לא פנטזיה, מקסימום אימה עם קצת אלמנטים מעולם הפנטזיה. אם שיפודן בכוונתך לסדרת "אנימה" יפנית, אז זו אנימציה, לבטח לא פנטזיה.אפילו נתתי כדוגמא שם פעם אחת שאמרו לי שאני לא אוהב פנטזיה,
קרא קצת על פנטזיה ויקיפדיה - פנטזיה על קצה המזלג ואולי תבין יותר טוב את העולם הספרותי העומד מאחוריו.
הרבה טועים ומשווים פנטזיה לאימה, מדע בדיוני, עולם האנימציה. כל אילו הם ז'אנר ספרותי-טליווזיוני העומד בפני עצמו וכולם אכן לקחו אלמנטים מעולם הפנטזיה.
זה קצת מעורבב ולכן מבלבל, אבל אם תקרא את הקישור ששמתי פה זה יעשה לך סדר והבנה... ואם לא תקרא, אז לא. גם בסדר

ובעיקר זה בסדר לחשוב אחרת.
נכתב ב- 18/06/2013, 01:16
על טבעי זה לא פנטזיה, מקסימום אימה עם קצת אלמנטים מעולם הפנטזיה. אם שיפודן בכוונתך לסדרת "אנימה" יפנית, אז זו אנימציה, לבטח לא פנטזיה.
קרא קצת על פנטזיה ויקיפדיה - פנטזיה על קצה המזלג ואולי תבין יותר טוב את העולם הספרותי העומד מאחוריו.
הרבה טועים ומשווים פנטזיה לאימה, מדע בדיוני, עולם האנימציה. כל אילו הם ז'אנר ספרותי-טליווזיוני העומד בפני עצמו וכולם אכן לקחו אלמנטים מעולם הפנטזיה.
זה קצת מעורבב ולכן מבלבל, אבל אם תקרא את הקישור ששמתי פה זה יעשה לך סדר והבנה... ואם לא תקרא, אז לא. גם בסדר
אתה צודק, אבל הנקודה שלי הייתה שהדברים הלא אמיתיים זה לא מה שמפריע לי (בעל טבעי יש הרבה דברים לא אמיתיים, וגם בשיפודן)
כי מהרגע שכתבתי שלא אהבתי את הרעיון שגרם לי להרגיש שהכותב נתקע, והחליט לצאת עם חרטא....
אז החליטו פה שזהלא חרטא זה פשוט פנטזיה, ציינתי את התוכניות האלה בגלל שגם שם יש דברים לא הגיוניים וזה לא האישו שלי...
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 18/06/2013, 01:29
שניר לא הבנת שכל הפעולות בשמו של אל האור זה עלילה דיי מרכזית בסיפור
על טבעי זה לא פנטזיה, מקסימום אימה עם קצת אלמנטים מעולם הפנטזיה. אם שיפודן בכוונתך לסדרת "אנימה" יפנית, אז זו אנימציה, לבטח לא פנטזיה.
אתה צודק, אבל הנקודה שלי הייתה שהדברים הלא אמיתיים זה לא מה שמפריע לי (בעל טבעי יש הרבה דברים לא אמיתיים, וגם בשיפודן)
כי מהרגע שכתבתי שלא אהבתי את הרעיון שגרם לי להרגיש שהכותב נתקע, והחליט לצאת עם חרטא....
אז החליטו פה שזהלא חרטא זה פשוט פנטזיה, ציינתי את התוכניות האלה בגלל שגם שם יש דברים לא הגיוניים וזה לא האישו שלי...
הפעילים בשמו יש להם כוחות על טבעיים/כישוף וכו'
מה כל כך קשה לקבל אני לא מבין?
מה ההחלטה שזאת חרטא שהסופר המציא? לאור כל הדברים העל טבעיים שיש בסדרה...

נכתב ב- 18/06/2013, 04:13

נכתב ב- 18/06/2013, 09:24
שניר לא הבנת שכל הפעולות בשמו של אל האור זה עלילה דיי מרכזית בסיפור
הפעילים בשמו יש להם כוחות על טבעיים/כישוף וכו'
מה כל כך קשה לקבל אני לא מבין?
מה ההחלטה שזאת חרטא שהסופר המציא? לאור כל הדברים העל טבעיים שיש בסדרה...
מסכים עם הדברים. וגם עדיין לא מובן לי מדוע מעשה מסויים של כישוף/קסם/על-טבעי נחשב בעיניך "חרטא", בעוד מעשה שמסתמך על אותו עיקרון עצמו (וכאלה יש למכביר גם בעל-טבעי, למשל), הוא "הגיוני" בעיניך.
לאדון-האור יש כוחות על-טבעיים, והדבר כבר הומחש לנו היטב, אז למה שלא יהיה ביכולתו לשלח שד שיחסל יריב שמאיים על האינטרסים שלו? ולמה זה לא בסדר, והעובדה שמתרוצצים שם מתים-חיים, דרקונים ומכשפים למיניהם זה "בסדר", ולא ממש מפריע לך. הרי גם הם קיימים שם תחת המוסכמה של הפנטזיה.
- King James אוהב את זה
נכתב ב- 18/06/2013, 10:55
מה שמפריע לי זה שהשד הרגיש לי ככתיבה עצלנית,
אני אנסה לתת דוגמא קיצונית אבל כדי שתרדו לסוף דעתי פעם אחת ולתמיד,
אם עכשיו אריה נגיד תמצא מטבע שאדון האור רוצה והיא תזרוק אותו למזבח שלו,
וכל האחים שלה יחזרו לחיים ואבא שלה יחזור,
אתם תגידו ווווואי איזה טוויסט? אתם תגידו שזה סתם חרטא, למרות שזה הגיוני בעולם הפנטזיה.
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 18/06/2013, 11:46

נכתב ב- 18/06/2013, 11:59
מרטין לא אוהב להחזיר דמויות לחיים.אני אנסה לתת דוגמא קיצונית אבל כדי שתרדו לסוף דעתי פעם אחת ולתמיד,
אם עכשיו אריה נגיד תמצא מטבע שאדון האור רוצה והיא תזרוק אותו למזבח שלו,
וכל האחים שלה יחזרו לחיים ואבא שלה יחזור,
אבל כשהוא מחזיר, הוא לא מרפא את הצלקת.
בפרק 5 כבר צויין שזה גם לא עובד כשהראש מורפד מהגוף.
- ravit אוהב את זה
נכתב ב- 18/06/2013, 12:19
עכשיו, שניר תבין שככה זה עובד, לא הכל פשוט ויפה ואני לא מאמין שמרטין המציא את השד הזה כדי להוציא את עצמו ממה שהוא נקלע אליו, באותה דרך הוא יכל להרוג את רנלי על ידי מתנקש רגיל, זה הכל היה כדי להראות את הכח של אל האור, שלאט לאט מתברר כאל האמיתי היחידי בסדרה.
נכתב ב- 18/06/2013, 12:32
וכאן הנקודה השניה שלי,
אם באותה נשימה יכלת להרוג ע"י מתנקש, היית הורג.
עכשיו שים לב בפרק של החתונה האדומה, פרק לפני היא אומרת 3 שמות,
ואז הוא מת בחתונה, זה כאילו שהוא למד את הלקח, אבל הפעם זה יצא שוב טיפשי,
כי אם כבר אתה הורג אותו ע"י "מתנקש" ולא "שד", אז אל תעשה את הקטע עם העלוקות.
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 18/06/2013, 12:45

נכתב ב- 18/06/2013, 12:45
2. הרעיון היה שהוא לא יכל להרוג אותו ע"י מתנקש, אבל אם הוא היה עושה את זה היית מקבל את זה כי זה הגיוני, נכון? יעני אם סטאניס היה הורג את רנלי ע"י מתנקש זה היה בסדר. שוב, הרעיון הוא להדגיש את הכוחות של אדון האור הזה.
נכתב ב- 18/06/2013, 13:18
שניר אוהב על טבעי, אבל טוען ששדים וקסמים במשחקי הכס זה תת רמה של עלילה.
אתה מתעקש להיות טיפש....
עריכה:
אורפז, קשה לדעת, אני חושב שהייתי צריך לראות עוד פרטים,
נגיד שדיינריז מקבלת את העיר ואת הכל, זה גם לדעתי די חרטא,
אף אחד לא רוצה להלחם? כולם נשבעים לה?
הבחור הזה הרג את ה2 מפקדים שלו, וכל החיילים עדיין נאמנים לו? חחחחחחח איזה שטות
אלה גם דברים לדעתי שהם חרטא, וכאן אין פנטזיה....
וזה לדעתי תת רמה של עלילה,
אני אוהב לראות מישהו מרוויח את מה שיש לו,
בגלל זה כלכך אהבתי את אוז ושובר שורות,
בשובר שורות ראינו את וולטר מתחיל מכלום והופך ל....
באוז אתה רואה בנאדם שלא שווה כלום, לא חזק במיוחד נכנס לכלא ומשיג הכל (ריאן אוריילי)
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 18/06/2013, 13:57
בקשר לזה שהעיר נכנעה, הם כבשו את עיר שכל הלוחמים שלה היו עבדים, ומן הסתם שעבדים הם לא נאמנים אז הם נכנעו, וגם על זה דיברו.
אתה מתעלם מדברים ברורים ובוחר לראות את הרע בסדרה.. זה כבר לא משנה מה יקרה אתה תחפש את הדברים הרעים ואת הלא הגיוני וזה בעייתי מאוד.
בנוסף לכל מה שאמרתי, אל תשכח שבסדרה מציגים את האירועים בצורה הרבה פחות מפורטת והרבה יותר מהירה מפאת חוסר בזמן מסך ובעיקר בתקציב. אני רק בתחילת הספר הראשון (קראתי 120 עמודים עד היום) ומצאתי כבר איזה 5 סצנות חשובות שאו הושמטו או שונו (בעיקר קוצרו) בצורה דרסטית.
קשה לדחוף ספר של 1000 עמודים ל10 פרקים, לא משנה מה, על אף כמה וכמה שיש לך כזאת כמות של דמויות וכל כך הרבה אירועים שקורים.
נכתב ב- 18/06/2013, 14:11
לא מבינה מה הקטע של הויכוח.
נכתב ב- 18/06/2013, 14:31
הוא מחמיץ פה סדרה טובה בעיה שלו
חפרתם
נכתב ב- 18/06/2013, 14:46

בכל אופן, גם אני קראתי את הספר הראשון ולא מצאתי שם שום "חור" בעלילה. הספר מאד מציית לחוקים הפנימיים של העולם שיצר. אולי לכן גם קשה לי להיות שותף לביקורת של שניר, כי אני בקי ביותר פרטים. אבל כדאי שהביקורת תהיה עניינית, כי זה באמת נראה שאתה מחפש בנרות חורים שלא קיימים, או שקיימים עבור צופי הסדרה ונפתרים עבור הקוראים.
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים