עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

תעשיית הבשר, החלב והביצים - לא מה שחשבתם.

• אנא התחבר בכדי להגיב
831 תגובות לנושא זה

#541 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎18/04/2013‏, ‎12:23

Pamidor, בבקשה תהיה עקבי (ולא רק בחלוקת ציונים לתבונת המגיבים), ליוסף אתה מתלונן שהוא לא מבסס את הטענות, ולאבי אתה לועג שהוא רק חופר באינטרנט כדי להביא ולבסס טיעונים. מה אתה בעצם רוצה חוץ מצ'ק שמן מתנובה?

1h9roi.gif

#542 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎18/04/2013‏, ‎13:42

זאת הבעיה, שאתה קורא לכתבות מynet של אבי "ביסוסים".
אם תקרא יותר טוב, תראה שאמרתי לו בעיקר על זה שהוא לא מפסיק להטיף נגד בשר.

#543 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎19/04/2013‏, ‎11:26

Pamidor, למה אתה רומז? שחבורה של טבעונים הזויים קנו את YNET ומאז הם ממציאים מחקרים נגד בשר? עד כמה ש-YNET אוהבים לעוות כותרות, הם מתבססים על מחקרים אמיתיים שבוצעו. שים לב שאתה אפילו לא טורח להתייחס אליהם אלא פוסל אותם רק כי YNET דיווח על המחקר. האם כל מה ש-YNET מחליט לדווח עליו אוטומטית נהפך לשקרי מתוך הגדרה?

אני, באופן אישי, לא אוהב להתייחס לכל מיני מחקרים שבוצעו ברחבי העולם בנושא בריאות. זה נושא שנוי במחלוקת, ואפשר למצוא מחקרים לכאן ולכאן. אני לא מבין בתזונה ובבריאות מספיק בשביל להכריע. אני מעדיף את הדיון המוסרי (האם הבשר הוא הכרחי? האם אכילת בשר היא מוסרית? האם מדובר ברצח?) ולא את הדיון הבריאותי. המדהים הוא שאתה אפילו לא מפריך את המחקר, ואפילו לא נותן מחקרים אחרים שסותרים את המסקנות שלו, ואחרי זה אתה מעז להאשים אחרים בכך שהם (שהביאו קישורים - גם אם זה מ-YNET או מהמקור של YNET) שלא מבססים את הטענות שלהם ושהם הם המטיפים.

#544 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎19/04/2013‏, ‎13:41

Pamidor, למה אתה רומז? שחבורה של טבעונים הזויים קנו את YNET ומאז הם ממציאים מחקרים נגד בשר? עד כמה ש-YNET אוהבים לעוות כותרות, הם מתבססים על מחקרים אמיתיים שבוצעו. שים לב שאתה אפילו לא טורח להתייחס אליהם אלא פוסל אותם רק כי YNET דיווח על המחקר. האם כל מה ש-YNET מחליט לדווח עליו אוטומטית נהפך לשקרי מתוך הגדרה?

אני, באופן אישי, לא אוהב להתייחס לכל מיני מחקרים שבוצעו ברחבי העולם בנושא בריאות. זה נושא שנוי במחלוקת, ואפשר למצוא מחקרים לכאן ולכאן. אני לא מבין בתזונה ובבריאות מספיק בשביל להכריע. אני מעדיף את הדיון המוסרי (האם הבשר הוא הכרחי? האם אכילת בשר היא מוסרית? האם מדובר ברצח?) ולא את הדיון הבריאותי. המדהים הוא שאתה אפילו לא מפריך את המחקר, ואפילו לא נותן מחקרים אחרים שסותרים את המסקנות שלו, ואחרי זה אתה מעז להאשים אחרים בכך שהם (שהביאו קישורים - גם אם זה מ-YNET או מהמקור של YNET) שלא מבססים את הטענות שלהם ושהם הם המטיפים.

אם תשים לב, יש מכנה משותף לכל הכתבות האלו.
ד"ר איתי גל.
ynet לא מתבססים על מחקרים, הם נוטים להמציא שטויות שעוזרים להם לעלות את הצופים בכתבה, מעוותים דברים, כותבים דברים שמשרתים גוף/תעשייה מסוימת, כדי להרוויח כסף.
עד עכשיו לא פורסם פה מחקר אחד.
מאוד נחמד שאתה באופן אישי לא אוהב להתייחס לעובדות ומחקרים. אני לא רואה איך זה קשור. דיון מוסרי לא רלוונטי.
באופן כללי,
טבעונים אוהבים לדבר שטוית ולקשקש את החרא שהם קוראים באתרים שלהם בלי להבין אותו.
שים לב, שאני לא זרקתי טענות.
מעבר לכך שהדיון המוסרי לא רלוונטי, כל הויכוח פה סביב הפן הבריאותי. הבנאדם לא מפסיק לחפור על כמה שבשר זה לא בריא.

#545 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎19/04/2013‏, ‎15:36

זה הקטע - אשמח אם תנמק למה הכתבות ב-YNET (וממגזין מדעי) באופן ספציפי אלה שטויות וקשקושים. לא באתי להגן על כבודו של YNET כגוף תקשורת, אבל לתייג את כל הכתבות שם (או את כל הכתבות של כתב מסוים) כשקריות זה פשוט מטופש. כך יוצא שלמרות שיכול להיות שאתה צודק, אבי מבסס את את הטיעונים שלו בצורה הרבה יותר טובה, וחוץ מזלזול במקור שממנו הוא לוקח פשוט אין לך מה להציע.

#546 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎19/04/2013‏, ‎16:31

להלן מספר הבהרות :

א. המקורות היו - תחקיר "הערוץ הראשון" (התוכנית : "אחרינו המבול" - הוא ביקש הוכחה לטענות של עדי), עיתון "הארץ" (הוא ביקש הוכחה לטענות של
Sgt.DD, על התוספים המזיקים והרעלים שבהם מאביסים את בעלי-החיים, ועוברים אלינו - וכן, זה כולל את כל "השפעות" הקטלניות למיניהן שפורצות ומשתוללות מדי שנה - "העופות", "החזירים" וכו') - וכן, גם YNET, שאינו עורך שום מחקר משל עצמו, אלא מביא מחקרים שרלוונטיים לנושא שלנו, מתוך פרסומים מדעיים מהימנים בהחלט. כל מי שטוען אחרת, חובת ההוכחה עליו!

ב. את כל אלה הבחור ביטל בהינף-מקלדת ובלי שום הוכחה נגדית למעט הצהרות על היותו אנטי זה ואנטי הוא. מה שהוביל אותי להשתכנע שמדובר בסוג של אידיוט-של-דווקא, שלא משנה מה תציב למול עיניו, הוא רואה אך ורק את מה שהחליט לראות! בתי-החולים, ולמרבה הצער, גם בתי-הקברות - מלאים בכאלה, כאשר מדובר בעניין בריאותי בסיסי כמו המזון שאנו צורכים.

ג. כפי שניתן לראות הכתבות שאותן אני מציב הן מאד רלוונטיות לנושא האשכול - וכל אחד מוזמן לקרוא, להגיב ולהחליט בעצמו היכן האמת מבחינתו. כאמור, לכל אדם שמורה הזכות לבחור גם במה שמזיק לבריאותו, ובלבד שהוא מודע לנזק. ולכך כל כוונתי.

ד. כבר הבהרתי יותר מפעם או פעמיים שאיני טבעוני, איני מטיף לטבעונות, ואיני מטיף בכלל (אלא אם רצון לעורר מודעות נחשב להטפה), שכל אחד ייבחר מה שטוב לו. אך האידיוט-של-דווקא עדיין בשלו. מה שמאד אופייני לטיפוסים מהסוג שלו.

[אתר סטייל-ויקי עבור מתרגמים חדשים וותיקים - מתרגום לתרגום]

06cb46e4f9bcb808d0844a474824420c.png

#547 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎19/04/2013‏, ‎17:49

איך זה קשור לטענות האחרות שלך שבשר לא בריא?

#548 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎19/04/2013‏, ‎21:22

Pamidor, תגיד, אתה באמת אדם רציני שבא לנהל דיון, או סתם מישהו שנהנה להתעקש באטימות? מילא סתם היית טוען שלא אכפת לך מהסבל של חיות, או שלא חשובה לך הבריאות, אלא רק שיהיה לך טעים, או איזו טענה דתית שהחיות נועדו לצרכנו... אלו טענות סובייקטיביות וקלות דעת וזה "בסדר", אבל דחיל ראבאק, לבוא ולהתווכח על אמינות המקורות שמביאים לך פה, או על איזה מטיף זה או אחר? תגיד, אתה באמת צריך את אבי ואילן כדי לדעת שבשר זה לא בריא? אתה חושב שאם תצליח להקטין אותם או את המקורות שלהם הטענות שלך יהיו הגיוניות? חפש בגוגל, ותמצא 500 מיליון הוכחות לכך שבשר (ובטח מעובד ומהונדס כמו שאנחנו צורכים) הוא לא בריא, החל מדעות סתמיות ועד מחקרים מדעיים מפורטים על אלפי בני אדם. יש אולי ויכוח על עד כמה זה מזיק, אבל לא על עצם השלילה.

1h9roi.gif

#549 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎19/04/2013‏, ‎21:52

Pamidor, תגיד, אתה באמת אדם רציני שבא לנהל דיון, או סתם מישהו שנהנה להתעקש באטימות? מילא סתם היית טוען שלא אכפת לך מהסבל של חיות, או שלא חשובה לך הבריאות, אלא רק שיהיה לך טעים, או איזו טענה דתית שהחיות נועדו לצרכנו... אלו טענות סובייקטיביות וקלות דעת וזה "בסדר", אבל דחיל ראבאק, לבוא ולהתווכח על אמינות המקורות שמביאים לך פה, או על איזה מטיף זה או אחר? תגיד, אתה באמת צריך את אבי ואילן כדי לדעת שבשר זה לא בריא? אתה חושב שאם תצליח להקטין אותם או את המקורות שלהם הטענות שלך יהיו הגיוניות? חפש בגוגל, ותמצא 500 מיליון הוכחות לכך שבשר (ובטח מעובד ומהונדס כמו שאנחנו צורכים) הוא לא בריא, החל מדעות סתמיות ועד מחקרים מדעיים מפורטים על אלפי בני אדם. יש אולי ויכוח על עד כמה זה מזיק, אבל לא על עצם השלילה.

לא אכפת לי מהפן המוסרי, ומאוד חשובה לי הבריאות.
הם לא הראו עדיין מחקר מדעי, הסברתי לך כבר שynet זה לא מחקר. אתה יכול גם להגיד שיש מחקרים על כך שחלב זה לא בריא, ומנגד יש עשרות מחקרים סותרים.
לא דיברתי על מזון מעובד או על החומרים שנותנים לחיות, שאבי אוהב להזכיר. התכוונתי לבשר נטו.

#550 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎20/04/2013‏, ‎04:50

בסדר. אז בוא תקרא מה אומרים פה, ותחזור אלינו אחרי שיש לך דעה קצת יותר מלומדת בנושא, במקום סתם להתעקש בהתבסס על כלום.

1h9roi.gif

#551 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎22/04/2013‏, ‎10:30

• xori אוהב את זה

#552 RuinSain

RuinSain

https://taamtov.net

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎22/04/2013‏, ‎19:56

סרטון מושקע ומצחיק. חחחחחח

dLORI9W.png  

#553 PqX

PqX

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,604 הודעות

נכתב ב- ‎23/04/2013‏, ‎14:56

לא אכפת לי מהפן המוסרי, ומאוד חשובה לי הבריאות.
הם לא הראו עדיין מחקר מדעי, הסברתי לך כבר שynet זה לא מחקר. אתה יכול גם להגיד שיש מחקרים על כך שחלב זה לא בריא, ומנגד יש עשרות מחקרים סותרים.
לא דיברתי על מזון מעובד או על החומרים שנותנים לחיות, שאבי אוהב להזכיר. התכוונתי לבשר נטו.

לגבי הבריאות-
http://www.youtube.com/watch?v=IV-mlTfM070
לגבי המצב הפסיכולוגי שלך -
http://www.youtube.com/watch?v=cJB2ZnhIXjM

#554 Pyrophoenix

Pyrophoenix

Crow's Eye

• ותיקים
  • 6,129 הודעות

נכתב ב- ‎25/04/2013‏, ‎19:22

• yosefddd ו הנסיך המדליק אוהבים את זה

#555 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2013‏, ‎20:09

כדאי מאד לקרוא...

בריאות עם ותק של 800 שנה. על רפואת הרמב"ם

לא לתת דבש לתינוקות, להעדיף לחם מחיטה מלאה על לחם לבן, ולשתות חלב עזים ולא חלב פרה. כל אלה כללי בריאות עכשוויים, אבל מתברר שהרמב"ם שהיה רופא במקצועו, כבר ידע את כולם. ד"ר גיל יוסף שחר מומחה לרפואת הרמב"ם, מסביר איך כללים בני 800 שנה יכולים לעזור לנו להיות בריאים היום
ד"ר גיל יוסף שחר

http://www.ynet.co.i...4372467,00.html

#556 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2013‏, ‎22:42

המגזין עם אשרת קוטלר, מנסה לענות על השאלה - החלב מזיק או לא? (דלגו לדקה 37)

http://news.nana10.c...rticleID=975085

#557 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎05/05/2013‏, ‎00:52

היה מזון תעשייתי לפני 800 שנה? :S

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#558 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎05/05/2013‏, ‎12:11

הרמב"ם המליץ על מנה בשרית אחת בשבוע, כאשר כוונתו לבשר לא מעובד. מבשר מעובד הוא היה ממליץ, קרוב לודאי, להימנע לחלוטין.

#559 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎05/05/2013‏, ‎13:40

אבי, האמת שעד עכשיו כל הכתבות שהבאת על הפנים, אבל זאת הייתה מעניינת, אני חייב להודות,
אבל (ודגש גדול על האבל) יש בכתבה הזאת כמה בעיות,
הם מכניסים לרמב"ם מילים לפה,
הרמב"ם אז ידע נגיד שחלב עזים יותר טוב מחלב פרות. אבל הרמב"ם לא דיבר על מועבד לא מועבד,
הרמב"ם הוא זה שצדק לפני 800 שנה, ולא הכותב של ynet שמחליט להוסיף כמה הערות כלליות משלו (אתה מבין את האבסורד? הוא רק כותב כמה גאון הרמב"ם ומצד שני הוא מוסיף לדברים שלו תיקונים?)

דבר שני, אם אתה חושב שהרמב"ם כזה גאון, ואהבת את הכתבה הזאת, למה שלא תאכל אז בשר פעם בשבוע?
למה שלא תשתה חלב עזים פעם ב...?
יש שם דברים שגם מתנגדים לאמונות שלך.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#560 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎05/05/2013‏, ‎13:43

אין לי בעיה לשתות חלב פעם ב.. ובשר פעם ב .... ואתה צודק, אנחנו בני אדם ומותר להנות אבל יש אנשים שקשה להם להנות מזה ( בשר/חלב) בגלל האמונה שלהם וזה לא אומר שהם פאנטיים, זה פשוט דרך החיים שנוחה להם. הם יעדיפו להנות פעם ב מאלכוהול/מתוקים או מה שבא להם.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים