כמו שאמרתי, אני רוצה רפרנס או הוכחה לכך שתעשיית הבשר פוגעת/מזהמת את הסביבה.
תעשיית החלב והבשר היא מהמזהמים הגדולים ביותר שקיימים כיום. הנה, אתה מוזמן לצפות בתוכנית ששודרה בערוץ 1:
Ahareno.Hamabol.E01.HDTV.XviD-Silver007
זה קובץ קטן מאד של 230 מגה. גגל ותמצא. אם לא תמצא, תן סימן ואמצא לך מקור להורדה.
הו, כמובן, ynet!
יש לך מקור יותר מצחיק??
המחקר פורסם בכתב העת Nature Medicine בגיליונו החדש. YNET פשוט מצטטים משם. זה מספיק טוב בשבילך, או שאתה בכלל לא מכיר את כתב-העת הזה?
איך אתה חושב שזה שלא תקנה בשר יצמצם את זה? אתם באמת חושבים שזה שלא תקנו יגרום לספקנים לקנות פחות סחורה וככה להרוג פחות חיות? (כשמה שהצגת פה בעצם... זה הגזים שפולטים החיות שמזהמים את הסביבה, אז תחליט, להרוג אותם?)
בנוגע למאמר, אל תצחיק אותי. ד"ר 'איתי גל' המפורסם. אותו איתי גל שהתבקש להביא הוכחה מדעית למשהו שטותי שטען, וחדל מלהביא. אותו איתי גל שממשיך למכור מיתוסים ושטויות על גבי שטויות. אני מכיר את אותו איתי גל מצוין עוד הרבה לפני שהבאת את הכתבה הזו.
שנית, זאת קבוצת מחקר שבוצעה ע"י עכברים.... מצאו שאם נותנים להם סוג אחד של חומצת אמינו שנמצאת בבשר אדום, אז זה גורם באופן עקיף על עליית הכולסטרול וסתימת עורקים.
צריך להבדיל בין מחקרי bias כאלה, אשר רחוקים מלהיות נכונים. תמצא לי מאמר ממקום מבוסס ומוכר, לדוגמה: Pubmed. בהצלחה.
קצת פתטי לקרוא לחבר'ה כאן קרניבורים ועוד להטיח בהם אשמות כשאתה בעצמך צורך בשר, אתה לא חושב?
במיוחד שזה מושג שבד"כ טבעוניים משתמשים בו (שהרי קרניבור צורך בשר בלבד).
עוד יותר פתטי לתרץ זאת בכך שזה לא בשליטתך. מצטער להודיע לך, זה כן בשליטתך.
גם אני צורך בשר בכמויות קטנות, בעיקר כשאני אוכל בחוץ. לא חושב שמוסרית אני שונה משאר אוכלי הבשר.
לך תטיף במקום אחר, אתה מבייש את עצמך...
אני צורך בשר ברמה מינימלית, כי גדול עלי לאזן את התפריט שלי בחלבונים אחרים ולהתחיל לחשוב כל יום על התפריט שלי.
אני בעצמי אינני קונה בשר, ואוכל אותו בארוחות משפחתיות והזדמנויות כאלו, שזה פעם-פעמיים בשבוע. מספיק כדי לאזן את התפריט שלי.
אם בעיניך האפשרויות הן או אפס או חזירות, אז תתפלא, יש אפשרויות נוספות.
אם אמרתי שאני צורך בשר בכמויות קטנות, איך הבנת שזה "או אפס או חזירות"?
בסך הכל אמרתי שתרגיע עם ההטפות שלך.
ותלמד להודות כשאתה מדבר שטויות, כי זה מה שעשית עכשיו (אבל אני מניח שהכבוד שלך לא ייתן לך).
אם היית טבעוני ההטפות שלך היו מוצדקות לגמרי, אבל מה לעשות שאתה לא...
גם אם הוא היה טבעוני זה לא מוצדק להטיף. אני אישית, ורבים אחרים, מחשיבים את הטבעונות כדת. דת של הטפות ובלבול שכל. בשונה מצמחונים, שפשוט לא אוכלים בשר, התפקיד של טבעונים הוא לקשקש ולהעביר את הדת שלהם, ולנסות לכפות אותה על אנשים. (ועל הדרך גם לשקר).
עדי, פעמים בשבוע זה לא קצת. אין דבר כזה "לא יכול להפסיק". זו גישה של לוזר. אם אתה רוצה ומתנגד לכך, תפסיק. רק תודה שאתה לא יכול בלי הטעם המעולה של הבשר שאתה כל כך אוהב.
לאזן את החלבונים בתפריט? חח, אני מניח שאתה כאדם ממוצע צורך כמויות זעירות של חלבון. גביע קוטג', טונה (אלא אם כן יש לך בעיה עם דגים), ביצים, גבינה ואתה מסודר. אני אוכל 170 גרם של חלבון מהחי נטו, מכיוון שחלבון מהצומח הוא חלבון חסר (מכיל מס' קטן של חומצות אמינו הדרושות לגוף האדם), ופחות מחצי מזה הוא בשר.
עד אז אין לך מה להטיף. ואני מצפה שהטבעונים פה בפורום יגידו לו כמה זה קל מבחינתם לשנות לתפריט טבעוני, וכמה צבוע זה להגיד "לא יכול".