עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

תעשיית הבשר, החלב והביצים - לא מה שחשבתם.

• אנא התחבר בכדי להגיב
831 תגובות לנושא זה

#501 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎13:14

קצת פתטי לקרוא לחבר'ה כאן קרניבורים ועוד להטיח בהם אשמות כשאתה בעצמך צורך בשר, אתה לא חושב?
במיוחד שזה מושג שבד"כ טבעוניים משתמשים בו (שהרי קרניבור צורך בשר בלבד).
עוד יותר פתטי לתרץ זאת בכך שזה לא בשליטתך. מצטער להודיע לך, זה כן בשליטתך.
גם אני צורך בשר בכמויות קטנות, בעיקר כשאני אוכל בחוץ. לא חושב שמוסרית אני שונה משאר אוכלי הבשר.
לך תטיף במקום אחר, אתה מבייש את עצמך...

אני צורך בשר ברמה מינימלית, כי גדול עלי לאזן את התפריט שלי בחלבונים אחרים ולהתחיל לחשוב כל יום על התפריט שלי.
אני בעצמי אינני קונה בשר, ואוכל אותו בארוחות משפחתיות והזדמנויות כאלו, שזה פעם-פעמיים בשבוע. מספיק כדי לאזן את התפריט שלי.
אם בעיניך האפשרויות הן או אפס או חזירות, אז תתפלא, יש אפשרויות נוספות. אני ממליץ לך למשל לקרוא על יוזמת Meatless Monday. האוייב של הטוב הוא הטוב ביותר, ואם אתה לא יכול להפסיק לאכול בשר קומפלט, להפחית היא האופציה הראויה.

1h9roi.gif

#502 Cech

Cech

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 565 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎13:18

קצת פתטי לקרוא לחבר'ה כאן קרניבורים ועוד להטיח בהם אשמות כשאתה בעצמך צורך בשר, אתה לא חושב?
גם אני צורך בשר בכמויות קטנות, בעיקר כשאני אוכל בחוץ. לא חושב שמוסרית אני שונה משאר אוכלי הבשר.

אני צורך בשר ברמה מינימלית, כי גדול עלי לאזן את התפריט שלי בחלבונים אחרים ולהתחיל לחשוב כל יום על התפריט שלי.
אני בעצמי אינני קונה בשר, ואוכל אותו בארוחות משפחתיות והזדמנויות כאלו, שזה פעם-פעמיים בשבוע. מספיק כדי לאזן את התפריט שלי.
אם בעיניך האפשרויות הן או אפס או חזירות, אז תתפלא, יש אפשרויות נוספות.

אם אמרתי שאני צורך בשר בכמויות קטנות, איך הבנת שזה "או אפס או חזירות"?
בסך הכל אמרתי שתרגיע עם ההטפות שלך.
ותלמד להודות כשאתה מדבר שטויות, כי זה מה שעשית עכשיו (אבל אני מניח שהכבוד שלך לא ייתן לך).
אם היית טבעוני ההטפות שלך היו מוצדקות לגמרי, אבל מה לעשות שאתה לא...

#503 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎13:33

ותלמד להודות כשאתה מדבר שטויות, כי זה מה שעשית עכשיו (אבל אני מניח שהכבוד שלך לא ייתן לך).

אני לא מדבר שטויות, אם הייתי עושה את זה היה כתוב ליד הניק שלי שניר. טענתי היא שרק אנשים שבאמת יש להם כוח להתעסק בתזונה שלהם באורח שוטף ומלומד יכולים להיות טבעוניים, ואני, לצערי, לא אחד מהם.
לבוא ולומר "או הכל או כלום" ושבגלל שאני אוכל בשר בצמצום אני חוטא ואסור לי להטיף (בהנחה שהטפתי, וזה בספק) זו טעות, שהתוצאה שלה היא שלילית ביותר. מספיק שכל אחד מאיתנו יצמצם את צריכת הבשר שלו למינימום הנדרש, וכבר עזרנו במשהו. לדרוש מאנשים טבעונות זה לא ריאלי בעיני, ולכן כוונתי היא שצריך לאכול עם מודעות ולא להתחזר על בשר. אם בעיניך זה שטויות, וואלה, שיהיה לך בכיף.

1h9roi.gif

#504 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎13:45

כמו שאמרתי, אני רוצה רפרנס או הוכחה לכך שתעשיית הבשר פוגעת/מזהמת את הסביבה.

תעשיית החלב והבשר היא מהמזהמים הגדולים ביותר שקיימים כיום. הנה, אתה מוזמן לצפות בתוכנית ששודרה בערוץ 1:

Ahareno.Hamabol.E01.HDTV.XviD-Silver007

זה קובץ קטן מאד של 230 מגה. גגל ותמצא. אם לא תמצא, תן סימן ואמצא לך מקור להורדה.

הו, כמובן, ynet!
יש לך מקור יותר מצחיק??

המחקר פורסם בכתב העת Nature Medicine בגיליונו החדש. YNET פשוט מצטטים משם. זה מספיק טוב בשבילך, או שאתה בכלל לא מכיר את כתב-העת הזה?

איך אתה חושב שזה שלא תקנה בשר יצמצם את זה? אתם באמת חושבים שזה שלא תקנו יגרום לספקנים לקנות פחות סחורה וככה להרוג פחות חיות? (כשמה שהצגת פה בעצם... זה הגזים שפולטים החיות שמזהמים את הסביבה, אז תחליט, להרוג אותם?)

בנוגע למאמר, אל תצחיק אותי. ד"ר 'איתי גל' המפורסם. אותו איתי גל שהתבקש להביא הוכחה מדעית למשהו שטותי שטען, וחדל מלהביא. אותו איתי גל שממשיך למכור מיתוסים ושטויות על גבי שטויות. אני מכיר את אותו איתי גל מצוין עוד הרבה לפני שהבאת את הכתבה הזו.
שנית, זאת קבוצת מחקר שבוצעה ע"י עכברים.... מצאו שאם נותנים להם סוג אחד של חומצת אמינו שנמצאת בבשר אדום, אז זה גורם באופן עקיף על עליית הכולסטרול וסתימת עורקים.
צריך להבדיל בין מחקרי bias כאלה, אשר רחוקים מלהיות נכונים. תמצא לי מאמר ממקום מבוסס ומוכר, לדוגמה: Pubmed. בהצלחה.

גם אם הוא היה טבעוני זה לא מוצדק להטיף. אני אישית, ורבים אחרים, מחשיבים את הטבעונות כדת. דת של הטפות ובלבול שכל. בשונה מצמחונים, שפשוט לא אוכלים בשר, התפקיד של טבעונים הוא לקשקש ולהעביר את הדת שלהם, ולנסות לכפות אותה על אנשים. (ועל הדרך גם לשקר).

עדי, פעמים בשבוע זה לא קצת. אין דבר כזה "לא יכול להפסיק". זו גישה של לוזר. אם אתה רוצה ומתנגד לכך, תפסיק. רק תודה שאתה לא יכול בלי הטעם המעולה של הבשר שאתה כל כך אוהב.
לאזן את החלבונים בתפריט? חח, אני מניח שאתה כאדם ממוצע צורך כמויות זעירות של חלבון. גביע קוטג', טונה (אלא אם כן יש לך בעיה עם דגים), ביצים, גבינה ואתה מסודר. אני אוכל 170 גרם של חלבון מהחי נטו, מכיוון שחלבון מהצומח הוא חלבון חסר (מכיל מס' קטן של חומצות אמינו הדרושות לגוף האדם), ופחות מחצי מזה הוא בשר.
עד אז אין לך מה להטיף. ואני מצפה שהטבעונים פה בפורום יגידו לו כמה זה קל מבחינתם לשנות לתפריט טבעוני, וכמה צבוע זה להגיד "לא יכול".

#505 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎13:54

גם אם הוא היה טבעוני זה לא מוצדק להטיף. אני אישית, ורבים אחרים, מחשיבים את הטבעונות כדת. דת של הטפות ובלבול שכל. בשונה מצמחונים, שפשוט לא אוכלים בשר, התפקיד של טבעונים הוא לקשקש ולהעביר את הדת שלהם, ולנסות לכפות אותה על אנשים. (ועל הדרך גם לשקר).

עדי, פעמים בשבוע זה לא קצת. אין דבר כזה "לא יכול להפסיק". זו גישה של לוזר. אם אתה רוצה ומתנגד לכך, תפסיק. רק תודה שאתה לא יכול בלי הטעם המעולה של הבשר שאתה כל כך אוהב.
לאזן את החלבונים בתפריט? חח, אני מניח שאתה כאדם ממוצע צורך כמויות זעירות של חלבון. גביע קוטג', טונה (אלא אם כן יש לך בעיה עם דגים), ביצים, גבינה ואתה מסודר. אני אוכל 170 גרם של חלבון מהחי נטו, מכיוון שחלבון מהצומח הוא חלבון חסר (מכיל מס' קטן של חומצות אמינו הדרושות לגוף האדם), ופחות מחצי מזה הוא בשר.
עד אז אין לך מה להטיף. ואני מצפה שהטבעונים פה בפורום יגידו לו כמה זה קל מבחינתם לשנות לתפריט טבעוני, וכמה צבוע זה להגיד "לא יכול".

פעמיים בשבוע זה קצת. גם באותן פעמים אני מדבר איתך על איזה שתי פרוסות פסטרמה או שניצל. חודשים מאז שאכלתי סטייק, או מנת בשר עיקרית אחרת.
אם אתה כבר חופר בצלחת שלי, אז אני ל-ח-ל-ו-ט-י-ן לא אוכל טונה מטעמים אידיאולוגיים לחלוטין, זה דג במהלך הכחדה פעילה, שהדייג שלו הוא הכי אנטי-אקולוגי בעולם. גם קוטג' זה לא משהו שאי פעם ביקר במקרר שלי. מכיוון שאני ממש לא מבין בתזונה, אבל יודע שבבשר ישנם מרכיבים חיוניים שיש מצב שאני לא מקבל ממקורות אחרים, וגם כיוון שאני לא פנאט, אני אוכל בשר מפעם לפעם. נכון שזה לא האידיאל, אבל זה עדיף על חוסר מודעות וחוסר מאמץ מוחלט.
אם רק מי שצמחוני בעיניך הוא לא לוזר, אז צר לי, אני אכן לא עומד בקריטריונים המחמירים שלך. אני משתדל פשוט במסגרת המינימלית שלי לעשות את המקסימום.

1h9roi.gif

#506 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎14:06

פעמיים בשבוע זה קצת. גם באותן פעמים אני מדבר איתך על איזה שתי פרוסות פסטרמה או שניצל. חודשים מאז שאכלתי סטייק, או מנת בשר עיקרית אחרת.
אם אתה כבר חופר בצלחת שלי, אז אני ל-ח-ל-ו-ט-י-ן לא אוכל טונה מטעמים אידיאולוגיים לחלוטין, זה דג במהלך הכחדה פעילה, שהדייג שלו הוא הכי אנטי-אקולוגי בעולם. גם קוטג' זה לא משהו שאי פעם ביקר במקרר שלי. מכיוון שאני ממש לא מבין בתזונה, אבל יודע שבבשר ישנם מרכיבים חיוניים שיש מצב שאני לא מקבל ממקורות אחרים, וגם כיוון שאני לא פנאט, אני אוכל בשר מפעם לפעם. נכון שזה לא האידיאל, אבל זה עדיף על חוסר מודעות וחוסר מאמץ מוחלט.
אם רק מי שצמחוני בעיניך הוא לא לוזר, אז צר לי, אני אכן לא עומד בקריטריונים המחמירים שלך. אני משתדל פשוט במסגרת המינימלית שלי לעשות את המקסימום.

בוא נעשה סדר.
הכמויות בשר שאתה אוכל הם זעירות, אחי, זה האוכל של הכלב שלי. פסטרמה זה כלום, שניצל (תעשייתי?) מורכב מעוד חומרים, ומכ"כ קצת בשר, בגלל זה הוא מכיל כמות זעומה של חלבון.
אתה לא מבין בתזונה. אז בוא אני אעזור לך להבין.
בבשר אין מרכיבים חיוניים שאתה לא מקבל במקורות אחרים. נכון, בבשר יש חלבון מלא, אבל בהנחה שאתה לא טבעוני לגמרי יש לך מוצרי חלב/ביצים. בגביע קוטג' יש לך 25 ג' חלבון, שזה יותר מהשניצל שלך אני מניח.
מצד שני יש B12 שאכן אתה חייב לקבל מבשר או לתסף כמו שצמחונים עושים. יש לך גם קריאטין, שומן רווי, ברזל. אם אתה מתנגד לאכילת בשר אין סיבה שלא תוציא אותה מהתפריט, במקום שניצל שים משהו אחר ותתסף בB12.

ומעולם לא אמרתי שמי שצמחוני בעיני הוא לא לוזר. לוזר זוהי הגדרה לבנאדם שלא מסוגל להצליח בחיים ולהשיג משהו. אם אתה אומר "אני רוצה להוריד את הבשר מהתפריט, אבל אין לי כוח להצמד לתפריט", זו כן גישה של לוזר.
מכיוון שאתה רוצה, אבל מתעצל.
אז מה סיכמנו? שאתה אוכל בשר להנאה נטו, ומפחית ככל האפשר. אם הבעיה שלך היא מרכיבים וויטמנים שיש בבשר, אז זו כבר לא בעיה.

#507 Cech

Cech

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 565 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎14:22

לא יכולתי לנסח זאת יותר טוב.

#508 Sgt.DD

Sgt.DD

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 832 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎14:56

כמו שאמרתי, אני רוצה רפרנס או הוכחה לכך שתעשיית הבשר פוגעת/מזהמת את הסביבה.

תעשיית החלב והבשר היא מהמזהמים הגדולים ביותר שקיימים כיום. הנה, אתה מוזמן לצפות בתוכנית ששודרה בערוץ 1:

Ahareno.Hamabol.E01.HDTV.XviD-Silver007

לא צריך אפילו, אתה יכול לצפות בזה באתר רשות השידור:
http://www.iba.org.il/
חפש ב-VOD ותמצא את זה, אחת מהתוכניות שאיכשהו מצדיקות את תשלום האגרה.

תודה על הקישור, לא ידעתי כלל על קיומו של האתר הזה... :D

אגב, בתוכנית גם מצויין שאל גור, שעשה את אחד הסרטים החשובים בתחום "אמת מטרידה" (או איך שלא תרגמו את זה לעברית), "שכח" לציין שתעשיית הבשר היא המזהמת הסביבתית הגדולה ביותר. אז לא, הוא לא שכח, הוא פשוט נמנע מלציין זאת, כיוון שזו גם תעשייה שמגלגלת, בדומה לתנובה ושטראוס אצלנו, המון מיליארדים של דולרים, שהפוליטיקאים תלויים בהם לחלוטין כדי להיבחר מחדש. אל גור פשוט לא רצה לשרוף את האפשרות שלו לחזור לפוליטיקה מתישהו...

אגב, גם בתעשיית הטבק התקיים קשר שתיקה רב-שנים, שבו הסתירו את נזקי העישון הכבדים מהציבור תוך שיתוף-פעולה מלא מצד הפוליטיקאים.

האמת היא שבזמן האחרון אני משתדל להמעיט באכילת בשר ומחפש כרגע מקורות לבשר אורגני. אמנם אני עדיין לא חושב שאהיה צמחוני (לפחות לא בזמן הקרוב) אבל כן חושב שצריך לקחת לתשומת הלב את הבעיות בתעשיית המזון בתצורתה כיום. כמו שרשמתי בעבר, הבעיה העיקרית כיום היא באופן גידול ופיטום בעלי חיים ולא דווקא באכילת הבשר עצמו.

#509 אבי ד

אבי ד

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎15:16

האמת היא שבזמן האחרון אני משתדל להמעיט באכילת בשר ומחפש כרגע מקורות לבשר אורגני. אמנם אני עדיין לא חושב שאהיה צמחוני (לפחות לא בזמן הקרוב) אבל כן חושב שצריך לקחת לתשומת הלב את הבעיות בתעשיית המזון בתצורתה כיום. כמו שרשמתי בעבר, הבעיה העיקרית כיום היא באופן גידול ופיטום בעלי חיים ולא דווקא באכילת הבשר עצמו.

תשמע, כשמשרד-הבריאות נכנע ללחץ התאגידים ומאשר להוסיף סטריכנין (כן, זה רעל טהור!) מסיבות כלכליות למזון שבו מפטמים, ואפילו מבקר-המדינה מתריע על כך - צריך להיות ממש אידיוט בריבוע כדי לצרוך את הבשר הזה, או אחד שממש לא אכפת לו איזה חולאים איומים ונוראים הוא מביא על עצמו. לסוג הזה של אנשים כבר אין בידו של איש לעזור.

[אתר סטייל-ויקי עבור מתרגמים חדשים וותיקים - מתרגום לתרגום]

06cb46e4f9bcb808d0844a474824420c.png

#510 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎15:40

ואני כבר לא נערת ליווי לוזרית, ואם הייתי היה כתוב לי עדי בלי בצל.

ואם חשבתי שרק אני חושבת ככה, תתעורר, כולם פה חושבים שאתה לוזר.

אבל היי, אל תדאג יש לך את המקלדת שלך ואוצר מילים מכובד, אתה בטוח הכי גבר וחכם פה.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#511 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎15:41

אופס, שכחתי לצרף את הכתבה :

http://www.haaretz.c...azine/1.1774136

וטעות שלי בסוג הרעל, הרעל המדובר הוא ארסן (מכונה גם ארסניק, במקומות מסויימים). הנה ציטוטים נבחרים :

לצערם של הקרניבורים, התוספות בבשר לא מסתכמות רק במים ובאנטיביוטיקה. התפריט של החיות כולל עוד כמה תוספי מזון כימיים, שנועדו לשפר את התשואה הכלכלית מהם. אחד מהם היה עד לא מזמן הארסן, שמצוי בתוך חומר בשם רוקסרזון, שתפקידו לדכא מחלות מעיים בעופות ולגרום לכך שיזדקקו לפחות מזון (ההשערות אומרות שזה חוסך 3%-7% מהמזון הנצרך). הארסן משמש גם כרעל בהדברה חקלאית, ואם לשפוט לפי דברי מבקר המדינה בדוח שעסק בנושא מ-2008, "הוא יכול להזיק מאוד לבריאות. חשיפה במינון נמוך למשך זמן עלולה לגרום לסרטן".

אז למה זה? נו, ברור...

ברור כיצד החיידקים מגיעים אל בני האדם שאוכלים את החיות, אבל כיצד הם מגיעים אל בעלי החיים עצמם? בראש ובראשונה זה קורה דרך המזון. רבים מבעלי החיים במשקים תעשייתיים ניזונים מתערובת המכילה דגנים וקמח בשר (בעלי חיים שנטחנו לכדי אבקה). קמח הבשר מכיל אחוז חלבון גבוה והוא זול לייצור, על כן מכוני תערובות רבים מציעים אותו לחקלאים.

אל הקמח הזה מתווספת לפעמים גם צואת עופות. בדוח מבקר המדינה מ-2008 צוינה העובדה כי עגל אחד מואבס בכמות ממוצעת של 1.5-3 קילוגרם צואת עופות ביום ובסך הכל נצרכים בישראל כ-173,000 טון של צואת עופות בשנה. הצואה הזאת מכילה מכל הבא ליד - שאריות של תרופות, זרזי גדילה וחיידקים.

מדוע אפוא מאכילים את בעלי החיים הללו בתערובות שגורמות להן לפתח חיידקים? התשובה היא שוב "כסף". "יותר זול לתת תרופות וקמח בשר מאשר לתת להן לרעות ולאכול עשב טרי", מסביר צמח וילסון.

#512 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎15:46

^^
האבולציה סותרת אותך. אם בשר היה מזיק כמו שאתה טוען, אז לא היינו פה עכשיו.
ורק שתדע, הכי משעשע זה שאתם מזכירים את זה שתעשיית הבשר מגלגלת עלינו כסף ומשקרת, בזמן שכל תעשיית המזון הטבעוני והאוגני היא בולשיט אחד גדול, שנועד להערים עליכם כסף.

ואחרי שזיינת את השכל בלי סוף כמה שבשר זה לא בריא, בוא תגיד לי איך אתה חי ומה אתה אוכל. אני מתערב איתך שאתה לא אוכל מזון בריא. אם תגיד לי שאתה מצטרף לחבורת המעשנים פה זה יהיה בכלל מצחיק.

#513 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎15:48

שמע, אוכל לסכם את הדיון איתך במשפט הבא :

יש כאלה שנולדו טיפשים, ויש כאלה שמתעקשים להיות טיפשים. אתה עושה רושם של אחד שמספיק חכם לדעת למי מהשניים אתה שייך.
  • פיני95 אוהב את זה

#514 Sgt.DD

Sgt.DD

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 832 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎15:49

^^
ורק שתדע, הכי משעשע זה שאתם מזכירים את זה שתעשיית הבשר מגלגלת עלינו כסף ומשקרת, בזמן שכל תעשיית המזון הטבעוני והאוגני היא בולשיט אחד גדול, שנועד להערים עליכם כסף.

ואחרי שזיינת את השכל בלי סוף כמה שבשר זה לא בריא, בוא תגיד לי איך אתה חי ומה אתה אוכל. אני מתערב איתך שאתה לא אוכל מזון בריא. אם תגיד לי שאתה מצטרף לחבורת המעשנים פה זה יהיה בכלל מצחיק.

די, אני לא מבין כמה שטויות אתם מדברים! הבן אדם מגיע לפה ולא מדבר איתכם על הבעיות שיש בבשר אלא על בעיות שיש עם תהליך העיבוד, הפיטום והאוכל שמוגש להם.
הוא לא בא בכלל לדבר על כמה לא טוב לאכול בשר אלא על כמה תעשיית המזון מכניסה לנו רעל בבשר. נראה שאוצר המילים של המון אנשים פה בנוי מהעלבות ושטויות אחרות.

#515 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎15:55

מוזר, כי אני דווקא חושב שאתה שייך לקבוצה הזו.
אבל עחי, מצד אחד אמרת שבשר גורם לסתימת עורקים! רגע אחי..... שיקרת לי??
פתאום מסתתרים לנו חומרים כימיים ומזון ממוחזר שנותנים לחיות לאכול???

ועדיין לא אמרת לי כמה בריאים החיים שלך. למה אתה מטיף לנו שבשר זה לא בריא? אם אתה כ"כ רוצה לשמור על הבריאות שלך, בוא תן לי דוגמה מהתפריט שלך ואני אראה לך שמה שמשתמע מזה זה שאתה קשקשן גדול.

^^

די, אני לא מבין כמה שטויות אתם מדברים! הבן אדם מגיע לפה ולא מדבר איתכם על הבעיות שיש בבשר אלא על בעיות שיש עם תהליך העיבוד, הפיטום והאוכל שמוגש להם.
הוא לא בא בכלל לדבר על כמה לא טוב לאכול בשר אלא על כמה תעשיית המזון מכניסה לנו רעל בבשר. נראה שאוצר המילים של המון אנשים פה בנוי מהעלבות ושטויות אחרות.

שזה כמובן שקר גדול. נכון שנותנים להם חומרים כאלה או אחרים, אבל אי אפשר להוכיח קשר ישיר בין צריכת בשר למחלות כאלה ואחרות. צריך לבודד המון פרמטרים, בהנחה שמדובר בשני אנשים זהים, עם אותם מאפיינים גנטים, עם אותו אורח חיים (בריא כמובן), בלי נטייה למחלות שונות.
בינתיים כל מה שראיתי הוא קשקושי דמה של טבעונים, כמו בכתבה למעלה. לצערה של כותבת הכתבה, אני קרניבור ורוצח :(

#516 Sgt.DD

Sgt.DD

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 832 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎15:57

מוזר, כי אני דווקא חושב שאתה שייך לקבוצה הזו.
אבל עחי, מצד אחד אמרת שבשר גורם לסתימת עורקים! רגע אחי..... שיקרת לי??
פתאום מסתתרים לנו חומרים כימיים ומזון ממוחזר שנותנים לחיות לאכול???

ועדיין לא אמרת לי כמה בריאים החיים שלך. למה אתה מטיף לנו שבשר זה לא בריא? אם אתה כ"כ רוצה לשמור על הבריאות שלך, בוא תן לי דוגמה מהתפריט שלך ואני אראה לך שמה שמשתמע מזה זה שאתה קשקשן גדול.

^^

שזה כמובן שקר גדול. נכון שנותנים להם חומרים כאלה או אחרים, אבל אי אפשר להוכיח קשר ישיר בין צריכת בשר למחלות כאלה ואחרות. צריך לבודד המון פרמטרים, בהנחה שמדובר בשני אנשים זהים, עם אותם מאפיינים גנטים, עם אותו אורח חיים (בריא כמובן), בלי נטייה למחלות שונות.
בינתיים כל מה שראיתי הוא קשקושי דמה של טבעונים, כמו בכתבה למעלה. לצערה של כותבת הכתבה, אני קרניבור ורוצח :(

"עורק", מה זה פה, צבא? אני בסך הכל אדם שמנסה לשמור על הבריאות. לא, אני לא חושב שלא לאכול בשר זה נכון. אני כן חושב שהבשר שמוגש לנו היום פוגע בבריאות ולכן אני מנסה לחפש לו תחליפים בבשר בגידול אורגני.

#517 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎16:03

"עורק", מה זה פה, צבא? אני בסך הכל אדם שמנסה לשמור על הבריאות. לא, אני לא חושב שלא לאכול בשר זה נכון. אני כן חושב שהבשר שמוגש לנו היום פוגע בבריאות ולכן אני מנסה לחפש לו תחליפים בבשר בגידול אורגני.

מה?

וחבל לי שאתה נופל לטריקים הזולים האלה של טבעונים. כמובן שזה שקר אחד גדול.
אחד פה אומר שזה נזק אקולוגי גדול, ומצד שני הוא אוכל מוצרי חלב שקשורים באותו אופן לפרות/עזים ולזיהום אוויר שלהם. אחד אומר פוגע בעורקים ובלב, ואחד אומר שמכניסים לבשר חומרים כימיים.
גם השקר על כך שנותנים לפרות סטרואידים |(הורמונים אנבוליים) על מנת שיגדלו יותר מהר וויצרו יותר חלב הוא שקר, שכמעט לא קורה.
כל מוצרי החלב/בשר של החברות הגדולות נמצאות בפיקוח. זה שכמה ערסים שמקבלים 20 ש"ח לשעה דחפו לפרה שוקר לתחת במפעל של אדום אדום, לא מפנה אצבע מאשימה כלפי כל התעשייה.

#518 Sgt.DD

Sgt.DD

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 832 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎16:22

מה?

וחבל לי שאתה נופל לטריקים הזולים האלה של טבעונים. כמובן שזה שקר אחד גדול.
אחד פה אומר שזה נזק אקולוגי גדול, ומצד שני הוא אוכל מוצרי חלב שקשורים באותו אופן לפרות/עזים ולזיהום אוויר שלהם. אחד אומר פוגע בעורקים ובלב, ואחד אומר שמכניסים לבשר חומרים כימיים.
גם השקר על כך שנותנים לפרות סטרואידים |(הורמונים אנבוליים) על מנת שיגדלו יותר מהר וויצרו יותר חלב הוא שקר, שכמעט לא קורה.
כל מוצרי החלב/בשר של החברות הגדולות נמצאות בפיקוח. זה שכמה ערסים שמקבלים 20 ש"ח לשעה דחפו לפרה שוקר לתחת במפעל של אדום אדום, לא מפנה אצבע מאשימה כלפי כל התעשייה.

מצטער, התבלבלתי.
ולא, אני חושב שכן יש לוקשים של טבעוניים ויש הוכחות שלא מגיעות מהם.
למשל ליורי גורוביץ' אני לא יאמין למילה. לעומת זאת, הרבה יוצרים של סדרות ועוד אנשים שהם לא טבעוניים או צמחוניים מצביעים על הפיטומים. חבל שלא הסתכלת על "אחרינו המבול" ועל ההזרקות לרחם וכל שאר השיטות הנלוזות על מנת לעשות כסף קל על חשבון האנשים במדינה.

#519 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎09/04/2013‏, ‎19:33

חלב זה לא בריא נקודה ואם אתה חושב שכן או רוצה להמשיך לאכול תהנה... על בשר אפשר להתווכח

#520 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎10/04/2013‏, ‎04:56

חלב זה לא בריא נקודה ואם אתה חושב שכן או רוצה להמשיך לאכול תהנה... על בשר אפשר להתווכח

חחחחח
היו תקופות פעם שהייתי על 3 ליטר חלב ביום, אתה אומר שאני לא בריא?
זה בסדר, התפקיד שלי הוא לחשוב ביקורתי. התפקיד שלך הוא לראות סרטון מסכן ביוטיוב ולהאמין לו.

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים