הייתי צריך לעשות גוגל בשביל לדעת מי זה, לא מתחבר לקולנוע מהשנים האלה.
אשכול הביקורות הלא רשמי!
נכתב ב- 01/04/2014, 14:31
נכתב ב- 01/04/2014, 17:42
אז אני מניח שויתרת מאז ומתמיד גם על "חלף עם הרוח"...
נכתב ב- 01/04/2014, 17:54
כן, אף פעם לא ראיתי.
חלילה שלא תחשוב שאני מזלזל בהם, פשוט התאהבתי בקולנוע שונה.
נכתב ב- 01/04/2014, 18:14
ראיתי את "חלף עם הרוח" בקולנוע (כשיס פלאנט עשו סדרת קלאסיק) ולא התלהבתי. החלק השני שלו מאוד מאוד חלש, מופרך ומשעמם.
נכתב ב- 01/04/2014, 18:57
שניכם מוותרים על המון המון המון סרטים מעולים. אבל... זו זכותכם.
לדעתי, הקולנוע האמיתי נוצר בתקופת הזוהר הזאת, כיום נותרו רק שאריות ממנה. היכולת לספר סיפור בצורה מרתקת מבלי להזדקק לאפקטים מיוחדים על גבי מיוחדים לאפקטים, שמורה כיום לבמאים ספורים בלבד.
זכורה לי דוגמה מייצגת דווקא מהעשור האחרון - צפיתי במייקל ביי הורס בניינים, מכוניות, גשרים, קשרים - ומה לא! - ברובוטריקים הראשון (על האחרים כבר ויתרתי מראש), עם כל הפעלולים והתעלולים האפשריים, ואחרי שתי הדקות הראשונות, כשסצנות ההרס הגרנדיוזיות החלו לחזור על עצמן בוריאציות, והבנתי שאין בלתן, לא התפלאתי שנאלצו להעיר אותי בסוף הסרט.
לעומת זאת, פול גרינגראס, בזהות-אבודה (השלישי בטרילוגיה, שבשלושתם צפיתי בשקיקה), העמיד סצנה פשוטה שמתרחשת בתחנת רכבת, בלי אפקט אחד לרפואה - מיוחד או אפילו הרגיל שברגילים - וכל מה שקורה בו זה שמאט דיימון מנסה לברר כמה שאלות מול עיתונאי שחשף יותר מדי לטובתו, ויש מתנקש בדרך שאמור לחסל את שניהם, והייתי פשוט מרותק למסך.
אבל, יכול להיות שזה באמת רק אני...
- dorel310 ו avihai23 אוהבים את זה
נכתב ב- 01/04/2014, 19:28
מייקל ביי הוא מקרה קיצון של זבל היום. אתה חושב שלא היו במאי זבל בשנות ה-30-60? פשוט הסרטים האלו לא נזכרו בהיסטוריה אז אתה לא שומע עליהם. סתם דוגמא שאני מכיר מהפרודיה עליו, הסרט Tell Your Children. אני בטוח שאמצא עוד הרבה בחיפוש מהיר ב-IMDB.
אני עדיין לא מוותר על סרטים ישנים כמו קליפס (מתי כתבתי את זה?), אבל לדעתי רובם הגדול התיישן ובקושי בר צפייה היום. נגיד, אני מבין לגמרי למה היצ'קוק נחשב מהפכני וגאון בתקופתו, אבל הסרטים שלו שראיתי ("ורטיגו", "הציפורים", "פסיכו") כל כך מגוחכים בסטנדרטים של היום ולדעתי אין טעם לראות אותם (וגם מ"חלף עם הרוח" לא נפלתי, כמו שכתבתי כבר). את צ'ארלי צ'פלין אני די אוהב, וגם השלמתי לאחרונה את "12 Angry Men" ואהבתי. יש לי עוד כמה סרטים מהשנים האלו ב-watchlist, אבל הם לא בראש סדר העדיפויות.
- Murdock אוהב את זה
נכתב ב- 01/04/2014, 19:47
אמנות כמו כל אמנות היא עניין של טעם. ועדיין, אם אין סיפור אז אין עניין. וגם אם יש סיפור ולא יודעים לספר אותו כמו שצריך, גם הוא הולך לאיבוד. לצערי, רוב הסרטים שאני נתקל בהם כיום (כן, כבר כמעט ואין סרטים שאני מצפה להם, לצערי) נופלים במטווח הראשון או השני.
אני משער שלכן עברתי לצפייה בסדרות בעיקר. נראה לי שגם רוב היוצרים שנאמנים למהות העלילתית של היצירה עברו לטלוויזיה גם כן. ואולי זו כבר חצי נחמה.
- avihai23 אוהב את זה
נכתב ב- 01/04/2014, 19:55
חחחח מה הקשר של התגובה הזאת? הדוגמא שלך לפני שתי תגובות לא קשורה בכלל לעלילה (גם תחנת הרכבת הייתה יכולה להתפוצץ והסיפור בטרילוגית בורן היה נשאר אותו דבר). בסרטים הישנים שאמרתי שלא אהבתי לא אהבתי גם את הסיפור.
אני עדיין אומר שבשנים שאנחנו "מפספסים" לטענתך היו גם סרטים מכל הסוגים, פשוט עברו מאז המון שנים ואתה צופה בעיקר בסרטים שהתבלטו לטובה. גם שם היו סרטים בלי סיפור או סיפור שנאבד באמצע. נכון, היום הוא נאבד עם פיצוצים ודוגמניות, אז הוא נאבד בדרכים אחרות. זה לא משנה.
עולם הסדרות התפתח מאוד בשנים האחרונות ואכן יש מלא סדרות מעולות, אבל אני עדיין מוצא מספיק סרטים היום בקולנוע שמתעלים על קלאסיקות כמו "חלף עם הרוח" לדעתי.
נכתב ב- 01/04/2014, 20:25
פנדורום: http://www.imdb.com/title/tt1188729/
ככה ככה. הוא לא מי יודע מה מותח או מעניין. סתם בסדר
לחסל את האס: http://www.imdb.com/title/tt0475394/
זכרתי מהפעם הראשונה שראיתי אותו שהוא טוב יותר..אחלה קאסט ואחלה רעיון אבל משהו בו לגמרי חסר.
כשהארי פגש את סאלי: http://www.imdb.com/title/tt0098635/
קיטשי, אמריקאי בטירוף וצפוי נורא אבל עדיין מהנה לחלוטין! מג ראיין אלוהית פה
נכתב ב- 04/04/2014, 13:07
אז אשמח לרשימה המלאה של כל העשיריה הפותחת. זה בין הז'אנרים החביבים עלי.
שמע, האמת היא שמד"ב הוא לא כוס התה שלי. אני הרבה יותר בקטע של דרמות, ביוגרפיות, פשע, מתח...
לא אעיד על עצמי שצפיתי בסרטי מד"ב רבים ואני ממש לא בקטע של מלחמת הכוכבים, סטארטרק וסרטי הטורף נגד הנוסע השמיני למיניהם.
אני גם לא כולל סרטי גיבורי על בתוך הז'אנר(מבחינתי זה תת ז'אנר), אבל הנה רשימונת האהובים עליי:
"שליחות קטלנית: יום הדין", "התחלה", "דוח מיוחד", "אוואטר", "שמש נצחית בראש צלול" - יותר דרמה מאשר מד"ב, אבל השילוב יוצא מדהים, "12 קופים", "האלמנט החמישי", "כוכב הקופים המרד"
וזה מה שעולה לי לראש כרגע... אני אכן חלש בז'אנר. יש כמה סרטים שהייתי רוצה להשלים, ואשמח לקבל המלצות נוספות.
- Murdock ו אבי ד אוהבים את זה
נכתב ב- 04/04/2014, 13:20
הנה כמה שאהבתי וחסרים לך ברשימה:
"השומרים", "סרניטי" (מומלץ אחרי "פיירפלי" אבל אפשר בלי), "ענן אטלס", "דוני דארקו", "ונדטה", "לופר", "המופע של טרומן", "ירח", "מחוז 9".
- Murdock אוהב את זה
נכתב ב- 04/04/2014, 13:39
מה עם gattaca? חייב להיות נמצא בכל דירוג טופ 10 בז'אנר.
אצלי הוא נמצא במקום יפה, גם מטריקס הראשון, היום השלישי...לא חסר סרטים טובים.
- Reckoner אוהב את זה
נכתב ב- 04/04/2014, 13:59
לא יצא לי לראות את "גטקה".
לא כתבתי את "מטריקס" כי הוא די מובן מאליו, לא מאמין שמישהו (ועוד סאבי) לא ראה אותו...
נכתב ב- 04/04/2014, 14:15
הגיע הזמן שתשלים אותו, גרסת הבלו ריי עושה לו טוב
נכתב ב- 04/04/2014, 14:44
מחזק את "גטקה", סרט אדיר.
אבל לא מבין מה ההתלהבות מ"ענן אטלס", סרט לא משהו לדעתי.
- אבי ד ו CLIPSE אוהבים את זה
נכתב ב- 04/04/2014, 14:49
הוא נמצא לי במחשב בערך שנתיים, מתישהו אראה...
נכתב ב- 04/04/2014, 15:31
הנה הרשימה שלי :
שובו של הנוסע השמיני
הנוסע השמיני (בגרסת הבמאי בלבד!)
וכן, לדעתי הסרט השני מתעלה על הראשון.
המטריקס (הראשון בלבד)
שליחות קטלנית 2
שליחות קטלנית
ושוב, השני מתעלה על הראשון, לדעתי (אבל שניהם מומלצים מאד).
אודיסיאה בחלל (איך אפשר בלי...)
האימפריה מכה שנית + שובו של הג'די (מלחמת הכוכבים 2+3 לפי סדר ההקרנה)
12 הקופים (אולי הסרט הטוב ביותר על מסע בזמן)
הערפל (מותחן פסיכולוגי מרתק, יותר מאשר מד"ב טהור - ועדיין, סרט מצויין!)
עיר אפלה (מד"ב אפל, עשוי בכישרון רב)
מצולות (בלתי מוערך באופן קיצוני - פשוט סרט אדיר!)
מומלצים לצפייה (גם אם חלקם התיישנו מעט) :
סטארטרק (2009)
בחזרה לעתיד (הראשון בלבד)
התפוז המכני
בלייד ראנר
הטורף
כוכב הקופים (1968)
מפגשים מהסוג השלישי (1977)
קוקון (1985)
נכתב ב- 04/04/2014, 15:38
הנה הרשימה שלי :
שובו של הנוסע השמיני
המטריקס (הראשון בלבד)
שליחות קטלנית 2
שליחות קטלנית
סטארטרק (2009)
התפוז המכני
בלייד ראנר
הטורף
כוכב הקופים (1968)
קוקון (1985)
לראות את אודיסאה בחלל היום זה אחד הדברים הכי מעייפים שאפשר לעשות, לא הייתי ממליץ לאיש לצפות בזה היום.
נכתב ב- 04/04/2014, 15:43
הנה הרשימה שלי :
שובו של הנוסע השמיני
המטריקס (הראשון בלבד)
שליחות קטלנית 2
שליחות קטלנית
סטארטרק (2009)
התפוז המכני
בלייד ראנר
הטורף
כוכב הקופים (1968)
קוקון (1985)
לראות את אודיסאה בחלל היום זה אחד הדברים הכי מעייפים שאפשר לעשות, לא הייתי ממליץ לאיש לצפות בזה היום.
זה אחד משני סרטים מוצלחים שעונים הכי טוב להגדרה - מד"ב פילוסופי (השני הוא סולאריס של טרקובסקי, שלא כללתי אותו כאן, כי במבחן הזמן, אודיסאה עמד בהצלחה רבה יותר ממנו), לכן צריך לבוא מוכנים ולדעת למה לצפות. זה סרט עם עומק יוצא-דופן גם מבחינת העלילה וגם מבחינה חזותית. סצינת הסיום שלו פשוט מדהימה!
נכתב ב- 04/04/2014, 15:44
"הנוסע השמיני" כל כך התיישן שהוא פשוט נראה דבילי היום.
"שובו של הנוסע השמיני" בערך הסרט השנוא עליי, בחיים שלי לא השתעממתי כל כך. עלילה מטומטמת, דמויות דוחות, משחק מוגזם ודבילי, אקשן מזעזע ואפקטים של שנות ה-30. נראה לי שזה הסרט היחיד ב-TOP 250 שנתתי לו 1, הוא פשוט לא ראוי למאכל היום.
"אודיסאה בחלל" הוא תופעה שלא מובנה לי. יש בו כל כך הרבה סצנות מתות שזה פשוט לא עובד, איך לעזאזל קובריק (שאני אוהב מאוד את רוב הסרטים שלו) חשב שהגיוני לעשות סרט כזה? בערך חצי מהסרט מועבר במסעות בחלל ללא דיבורים וזה משעמם רצח. סתם דוגמא, אם ב"אביר האפל" כל פעם שבאטמן נוסע על האופנוע שלו היו רואים אותו נוסע במשך עשר דקות עם מוזיקה קלאסית כולם היו אומרים שזה חרא סרט. למה הסרט הזה "חסין"? העלילה שלו טובה לדעתי, אבל הוא פשוט לא בנוי כסרט, הוא בנוי כ... כלום, פשוט חסר משמעות וכל ערך.
ל"בלייד ראנר" יש סיפור מעולה שמבוצע בצורה מזעזעת. שוב, המון סצנות מתות, המון משחק מוגזם, דמויות מגעילות ולא מובנות ופאנץ' מעולה שכמעט בלתי אפשרי לקלוט לבד (שגם לא קיים בחלק מהגרסאות). גם אין לו בכלל גרסא אחת שאפשר להמליץ עליה, ה-Final Cut אמנם הכי נורמלית, אבל בלי הקריינות שהייתה בגרסא הקולנועית רוב הסצנות משעממות וחלק גם לא מובנות.
- Murdock ו Asailow אוהבים את זה
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים