תעשיית הבשר, החלב והביצים - לא מה שחשבתם.
נכתב ב- 08/04/2013, 08:39
נכתב ב- 08/04/2013, 10:07
אישית אין בי את הנכונות להשקיע כדי להיות צמחוני, אבל ככל שזה בשליטתי, אני אצרוך את מינימום הבשר שניתן. רוב מוחלט של הבשר שאני אוכל זה מחוץ לבית, איפה שאני לא שולט על מה מוגש.
כמה מההתבטאויות של הקרניבורים כאן נשמעו לי פשוט מגעילות ומטופשות בחוסר האחריות שלהן. אני כבר לא מדבר על ההתעללות בבעלי חיים, על מה אתם נלחמים, על זכותכם לגרגרנות מבחילה? על זכותכם לייצר נזק אקולוגי? ברור שמותר לכם, אבל אם אלו הערכים המוסריים שאתם נלחמים עליהם, זה מצב משפיל ובזוי. כל אחד מאיתנו הוא אזרח של האדמה הזו, ולכל אחד מאיתנו ישנה חובה מוסרית להעביר אותה לילדיו באופן שגם הם יוכלו לחיות ממנה. תתעוררו. לכו תילחמו על דברים יותר ערכיים.
נכתב ב- 08/04/2013, 11:48
אכילת בעלי חיים היא לא רק השתתפות בהתעללות אקטיבית בהם, אלא בעיקר פגיעה סביבתית אנושה. הפקה של קילו בשר בקר שקולה להפקת 30 קילו של מזון צמחוני, והגרגרנות הבזויה הזו, שכאן יש כאלו שהפכו אותה לאיזה אידאולוגיה הזויה, היא מזיקה הרבה יותר מהמזהמים שאנחנו פולטים מהמכוניות שלנו, מהטיסות שאנחנו יוצאים עליהן לחופשה, או מהאשפה הבלתי-מתכלה שאנו משליכים.
אישית אין בי את הנכונות להשקיע כדי להיות צמחוני, אבל ככל שזה בשליטתי, אני אצרוך את מינימום הבשר שניתן. רוב מוחלט של הבשר שאני אוכל זה מחוץ לבית, איפה שאני לא שולט על מה מוגש.
כמה מההתבטאויות של הקרניבורים כאן נשמעו לי פשוט מגעילות ומטופשות בחוסר האחריות שלהן. אני כבר לא מדבר על ההתעללות בבעלי חיים, על מה אתם נלחמים, על זכותכם לגרגרנות מבחילה? על זכותכם לייצר נזק אקולוגי? ברור שמותר לכם, אבל אם אלו הערכים המוסריים שאתם נלחמים עליהם, זה מצב משפיל ובזוי. כל אחד מאיתנו הוא אזרח של האדמה הזו, ולכל אחד מאיתנו ישנה חובה מוסרית להעביר אותה לילדיו באופן שגם הם יוכלו לחיות ממנה. תתעוררו. לכו תילחמו על דברים יותר ערכיים.
אז אתה הכי דבע בעולם, יורה מילים גבוהות, (כאילו שמישהו בפורום כאן קורא אותם ואומר ווואו, עדי הזה גאון, איזה מילים גבוהות הוא כותב)
מזיין בשכל על כולם, ועדיין אוכל בשר,
אה ואני אגיד לך סוד? כמה שפחות זה לא אומר שאתה תורם במשהו, זה סתם מעיד איזה חלש אופי אתה....
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 08/04/2013, 13:01
אני לא פנאט, אבל אני מודע לכך שאכילת בשר היא דבר שלילי, ומשתדל למעט בכך. אין בכך שום בעיה, אלא להפך. אם הבחירה היא בין כלום להכל, היא הופכת בלתי אפשרית, ואם הבחירה היא קצת ומתוך מודעות, היא הופכת אפשרית לכל אחד שמוכן להביע אחריות ומוסר.אז אתה הכי דבע בעולם, יורה מילים גבוהות, (כאילו שמישהו בפורום כאן קורא אותם ואומר ווואו, עדי הזה גאון, איזה מילים גבוהות הוא כותב)
מזיין בשכל על כולם, ועדיין אוכל בשר,
אה ואני אגיד לך סוד? כמה שפחות זה לא אומר שאתה תורם במשהו, זה סתם מעיד איזה חלש אופי אתה....
צר לי שאני כותב מסובך מדי בשבילך. תאמין לי שאני לא משתדל במיוחד, אלא ככה אני גם מדבר. לא חדש לי שצורת ההתבטאות שלי מורכבת ומסובכת מדי עבור אנשים נבערים שבקושי הצליחו לסיים בית ספר יסודי. בגלל שזה המצב, אני לא כל כך מקיים דיאלוג עם אנשים כאלו. צר לי שהזכרתי לך כמה אתה רדוד ולא מסוגל להבין טיעון בעברית טובה. לצערך לא זה יגרום לי להתבטא בסיסמאות עילגות.
נכתב ב- 08/04/2013, 13:28
אפשר ריפרנס לחלק מהשטויות שאתה פולט מהפה?אכילת בעלי חיים היא לא רק השתתפות בהתעללות אקטיבית בהם, אלא בעיקר פגיעה סביבתית אנושה. הפקה של קילו בשר בקר שקולה להפקת 30 קילו של מזון צמחוני, והגרגרנות הבזויה הזו, שכאן יש כאלו שהפכו אותה לאיזה אידאולוגיה הזויה, היא מזיקה הרבה יותר מהמזהמים שאנחנו פולטים מהמכוניות שלנו, מהטיסות שאנחנו יוצאים עליהן לחופשה, או מהאשפה הבלתי-מתכלה שאנו משליכים.
שנית, מה זו ההתנשאות המגעילה הזו? אני מטיף ומתגרגר? אני אומר לטבעונים בקצרה "אל תיכנסו לי לצלחת" והפסיקו להטיף ולשקר.
בינתיים הגרגרן המטיף היחידי זה אתה, שלא מפסיק להזכיר כמה זה לא מוסרי לאכול בשר, אבל בעצמו אוכל
שעל פי אותה לוגיקה מדהימה שהצגת פה; זה כמו להיות רוצח (רק לא של חיות) אבל להגיד "משתדל כמה שפחות כי זו חובתי המוסרית... חוץ מפעמים שאין לי ברירה".
די קשקשן.
נכתב ב- 08/04/2013, 13:55
מה לא הגיוני בעיניך בלוגיקה שלי? אני הורג חיות כדרך אגב כל הזמן, למשל כשאני דורך על חרקים. אז מה, אני בכוונה אנסה לדרוס חרקים כשאני הולך?
- אבי ד ו Reckoner אוהבים את זה
נכתב ב- 08/04/2013, 14:18
אפשר ריפרנס לחלק מהשטויות שאתה פולט מהפה?
אכילת בעלי חיים היא לא רק השתתפות בהתעללות אקטיבית בהם, אלא בעיקר פגיעה סביבתית אנושה. הפקה של קילו בשר בקר שקולה להפקת 30 קילו של מזון צמחוני, והגרגרנות הבזויה הזו, שכאן יש כאלו שהפכו אותה לאיזה אידאולוגיה הזויה, היא מזיקה הרבה יותר מהמזהמים שאנחנו פולטים מהמכוניות שלנו, מהטיסות שאנחנו יוצאים עליהן לחופשה, או מהאשפה הבלתי-מתכלה שאנו משליכים.
שנית, מה זו ההתנשאות המגעילה הזו? אני מטיף ומתגרגר? אני אומר לטבעונים בקצרה "אל תיכנסו לי לצלחת" והפסיקו להטיף ולשקר.
בינתיים הגרגרן המטיף היחידי זה אתה, שלא מפסיק להזכיר כמה זה לא מוסרי לאכול בשר, אבל בעצמו אוכל
שעל פי אותה לוגיקה מדהימה שהצגת פה; זה כמו להיות רוצח (רק לא של חיות) אבל להגיד "משתדל כמה שפחות כי זו חובתי המוסרית... חוץ מפעמים שאין לי ברירה".
די קשקשן.
אכילת בשר במידה (מועטה ככל האפשר) אינה מזיקה (או כמעט ואינה מזיקה), אם אין מדובר בבשר מעובד.
הנתונים שמוסר עדי הם נכונים - הנזק הסביבתי של תעשיית החלב והבשר הוא עצום.
לפחות לי אין כל כוונה להיכנס לאיש לצלחת, אני רק מביא דברים למודעות - ובעיקר משתדל להפריך את הטענות שאכילת חלב ובשר זה דבר בריא - אבל שכל אחד ייבחר מה שטוב לו. יש אנשים שבוחרים לעשן גם אם ידוע להם שהנזק הבריאותי הוא עצום. בחירה שלהם, בעיה שלהם. אבל הם לפחות מודעים לכך שזה מזיק, תעשיית הבשר והחלב מנסה למכור לנו את ההיפך, וזה שקר מוחלט!
התעלמות מהתעללות קשה בבעלי-חיים בכל צורה שהיא ובכל מצב, היא חטא מוסרי כבד - וכל חברה שהתירה זאת סופה היה נחשלות והתדרדרות מוסרית קשה. אולם רוב החברות המערביות מכירות בכך ומנהיגות חוקים נוקשים כנגד מעשים שכאלה. גם הדתות הגדולות דנות בכובד-ראש בנושא, ואוסרות כל התעללות בבעלי-חיים.
נכתב ב- 08/04/2013, 14:29
נכתב ב- 08/04/2013, 14:39
האמת היא שרציתי לציין את זה קודם ושכחתי. בתור מעשן, (שאגב, להפסיק את זה יותר קשה מלהפסיק לבלוס המבורגרים) אני חשוף למאה הגבלות שונות כדי להגן על הציבור מהנזק שאני גורם. יותר מזה, יכול לבוא אלי איש עם ריח של מוות מבית השחי או מהפה הצחון שלו ולומר בלי טיפת בושה "איחס, ריח של סיגריה", וזה "לגיטימי". הנזק הסביבתי של צריכת מזון מן החי גדולה בערך פי אלף מזה, רק שאנשים חיים בחוסר מודעות מזוייפת, ועוד נעלבים כשמנפנפים להם את האמת מול הפנים.יש אנשים שבוחרים לעשן גם אם ידוע להם שהנזק הבריאותי הוא עצום. בחירה שלהם, בעיה שלהם. אבל הם לפחות מודעים לכך שזה מזיק, תעשיית הבשר והחלב מנסה למכור לנו את ההיפך, וזה שקר מוחלט!
נכתב ב- 08/04/2013, 18:57
אני לא יודע על איזה נזק סביבתי אתה מדבר, אני אוכל בשר לסוגיו. כל מה שזז, למעט חרקים.
איך אני מזיק לסביבה בדיוק?
לדרוך על חרק, זה לא בעל חיי.
אני משתדל לאכול בשר, שאני יודע מהיכן הגיע, ושהשחיטה תהיה כשרה, לא בגלל שאני דתי, אלא להיפך אני כופר גדול.
השחיטה הכשרה היא השחיטה הכי הומנית, בכל העולם.
אני קונה בשר בקר רק ישראלי, מהגולן.
השחיטה שם היא כשרה ומאוד הומנית ואסתטית. כל מה שקשור לעופות, אני קונה ממגדל עופות באיזור השרון, שאני מכיר אותו אישית.
אווזים הפסקתי לקנות כבר כמה שנים, לאחר שנודע לי כיצד מפטמים אותם וגורמים להם לחלות.
חזירים אני קונה רק מקיבוץ להב, מפני שאני יודע איך הם מתנהגים אליהם.
כמוני יש הרבה, אני לא יחיד סגולה או יפה נפש ( למרות שאני שמאלני ).
סיכומו של עניין.
אני לא מכריח אף אחד לאכול בשר, או לא לאכול. אני יכול לספר או להסביר על התעללות בבעלי חיים לכל אחד, בלי קשר לאכילת בשר.
אין צורך לקשר בין הדברים, אין אף הוכחה מדוייקת כמו דיוק מתמטי, שמוכיחה לכאן או לכאן.
בסך הכל אכילת בשר מאוזנת, טובה לגוף האדם.
בנוגע לעישון: אני יכול להמליץ לך שכדאי להפסיק לעשן, בגלל הנזק הבלתי הפיך שזה גורם.
אני מעשן מגיל 11 ואני היום בן 58. הנזק שנגרם לי: סכרת, נזק לורידים והעורקים, עברתי ניתוח לב פתוח, ( חמש מעקפים ). מחלת ריאות ( 35% של תפקוד )
ועדיין מעשן. אפשר לומר שאני מתאבד שיעי, מפני שאני ממשיך לעשן.
נכתב ב- 08/04/2013, 19:17
פיני, גיל 11?!

אתם יכולים להמשיך. דיון מרתק עד כה.
- Urix ו xori אוהבים את זה
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 08/04/2013, 21:56
סליחה רגע.
פיני, גיל 11?!![]()
אתם יכולים להמשיך. דיון מרתק עד כה.
נכון, גיל 11.
כמובן שלא כמו בוגר, אלא פה ושם סיגריה אסקוט של פעם.
כמעשן בוגר וקבוע מדי יום, התחלתי בגיל 16.
נכתב ב- 09/04/2013, 01:02
בשר אדום מזיק ללב, אבל לא רק בגלל השומן שבו: חוקרים אמריקנים מצאו כי חלבון בבשר, בשם קרניטין, מתפרק במעיים וגורם לעלייה בכולסטרול, הפוגמת בסופו של דבר בלב. החלבון מצוי גם במשקאות אנרגיה, ומהווה לדברי החוקרים סכנה חמורה לבריאות הלב.
לכתבה המלאה!
נכתב ב- 09/04/2013, 01:48
כמו שאמרתי, אני רוצה רפרנס או הוכחה לכך שתעשיית הבשר פוגעת/מזהמת את הסביבה. זה יפה שאתה מדבר, אבל אתה צריך מקור מאחורי זה.הצלחת שלך מזהמת גם את הסביבה שלי. כפי שכבר אמרתי כאן, הגישה של "הכל או לא כלום" מעקרת בעיני את הסיכויים למימוש הגיוני של העניין. זה בדיוק כמו ממתקים: ברור שזה יותר טעים מאוכל. אז מה, אתה אוכל רק ממתקים? לא, אתה יודע שזה סבבה, אבל אפשר לאכול את זה במידה ולהישאר בריא ורזה.
מה לא הגיוני בעיניך בלוגיקה שלי? אני הורג חיות כדרך אגב כל הזמן, למשל כשאני דורך על חרקים. אז מה, אני בכוונה אנסה לדרוס חרקים כשאני הולך?
אתה קצת מתבלבל. נקח אותי לדוגמה, אני מתאמן, אוכל בריא יותר מכל אחד פה, לא מעשן, ואני עדיין מרשה לעצמי פה ושם, מדי פעם, ארוחות "צ'יט" של ג'אנק/ממתקים כמו שאמרת. כי פעם ב- זה לא מזיק.
בניגוד לבשר, ששם אתה מציג התנגדות אידיאולוגית לאכילת בשר. ממתקים אתה לא אוכל כי זה לא בריא, אבל לבשר אתה מתנגד מעצם ההריגה של החיות. אם אתה לא יכול לחיות בלי בשר, וחייב פה ושם אחת לכמה זמן, אז למה אתה מטיף לאחרים שכן אוכלים? הרי ברור שבעיני טבעונים אתה צבוע. מצד אחד מתנגד להריגת חיות, ומצד שני אתה רואה באי-אכילת בשר מוחלטת כאופציה לא אפשרית. שבינינו, אפילו אני ראיתי המון הרצאות של טבעונים על כך שצריך רק קצת רצון כדי להרכיב תפריט טבעוני ולשכוח מהבשר. איך זה לא אפשרי לאכול בחוץ צמחוני? (אתה אוכל מוצרי חלב בכלל?), אלא אם כן המקום היחידי שעומד לפניך הוא סניף של 'מקדונלס' אני לא רואה סיבה למה שלא תפסיק לאכול בשר. כי שוב, אתה מתנגד לזה, אבל לא מוכן להפסיק עם זה לגמרי.
לכן זה נשמע כ"כ אדיוטי שאתה מטיף לנו לא לאכול בשר.
שוב - הוכחה.
אפשר ריפרנס לחלק מהשטויות שאתה פולט מהפה?
די קשקשן.
אכילת בשר במידה (מועטה ככל האפשר) אינה מזיקה (או כמעט ואינה מזיקה), אם אין מדובר בבשר מעובד.
הנתונים שמוסר עדי הם נכונים - הנזק הסביבתי של תעשיית החלב והבשר הוא עצום.
לפחות לי אין כל כוונה להיכנס לאיש לצלחת, אני רק מביא דברים למודעות - ובעיקר משתדל להפריך את הטענות שאכילת חלב ובשר זה דבר בריא - אבל שכל אחד ייבחר מה שטוב לו. יש אנשים שבוחרים לעשן גם אם ידוע להם שהנזק הבריאותי הוא עצום. בחירה שלהם, בעיה שלהם. אבל הם לפחות מודעים לכך שזה מזיק, תעשיית הבשר והחלב מנסה למכור לנו את ההיפך, וזה שקר מוחלט!
התעלמות מהתעללות קשה בבעלי-חיים בכל צורה שהיא ובכל מצב, היא חטא מוסרי כבד - וכל חברה שהתירה זאת סופה היה נחשלות והתדרדרות מוסרית קשה. אולם רוב החברות המערביות מכירות בכך ומנהיגות חוקים נוקשים כנגד מעשים שכאלה. גם הדתות הגדולות דנות בכובד-ראש בנושא, ואוסרות כל התעללות בבעלי-חיים.
וזה בדיוק על מה שאני מדבר; קשקושים. למה אתה זורק סתם שבשר זה לא בריא? אתה כרגיל קורא את זה באתרי דמה של טבעונים, אך בלי שום רפרנס מדעי שמוכיח זאת.
בדיוק כמו גארי הזה. מבחינה מוסרית - זכותך. אבל אל תטיף לי שזה לא בריא. על כל "מחקר" שמוכיח שחלב ומוצריו אינם בריאים, יש עשרות מחקרים שסותרים אותו.
והדבר הכי משעשע שאתם שוכחים; ניקח לדוגמה את המחלה הכי נפוצה בעולם המערבי, שהיא מחלות לב/סתימות עורקים וכו'. הבעיה מתחילה בפחמימות שאתם אוכלים, בהשמנת יתר, בסוכרים, בשומן טראנס, חוסר בחומצות שומן ומינרלים חיוניים בגוף, חוסר בכולסטרול, ועוד.
יודע מה יותר קרוב ללהרוג אותך? לחם לבן. לא בשר.
חחח באיזו זכות אתה מטיף לכך שתעשיית בשר מזהמת את הסביבה (ששוב, אני רוצה הוכחה) בתור מעשן? העישון שלך פי מליון יותר פוגע בסביבה (ושתדע, זה עובד אך ורק ביחס לעצמך), מעבר לנזק האקולוגי שבעניין, אתה גורם לי (או לכל אחד אחר לצורך העניין) לעשן פאסיבי, ופוגע בבריאות שלי גם.האמת היא שרציתי לציין את זה קודם ושכחתי. בתור מעשן, (שאגב, להפסיק את זה יותר קשה מלהפסיק לבלוס המבורגרים) אני חשוף למאה הגבלות שונות כדי להגן על הציבור מהנזק שאני גורם. יותר מזה, יכול לבוא אלי איש עם ריח של מוות מבית השחי או מהפה הצחון שלו ולומר בלי טיפת בושה "איחס, ריח של סיגריה", וזה "לגיטימי". הנזק הסביבתי של צריכת מזון מן החי גדולה בערך פי אלף מזה, רק שאנשים חיים בחוסר מודעות מזוייפת, ועוד נעלבים כשמנפנפים להם את האמת מול הפנים.יש אנשים שבוחרים לעשן גם אם ידוע להם שהנזק הבריאותי הוא עצום. בחירה שלהם, בעיה שלהם. אבל הם לפחות מודעים לכך שזה מזיק, תעשיית הבשר והחלב מנסה למכור לנו את ההיפך, וזה שקר מוחלט!
צר לי כ"כ לשמוע את זה. אני מבין את זה שקשה להפסיק, אבל חבל על הבריאות שלך. בתור בנאדם ששומר על הבריאות שלו ושואף לחיות חיים מאוד ארוכים, ואני לא מצטער על הרגע הראשון שעשיתי את הבחירה הזו. קשה לשמוע על אנשים שבאופן מודע מסרטנים את הגוף שלהם, ועוד בגילך.בנוגע לעישון: אני יכול להמליץ לך שכדאי להפסיק לעשן, בגלל הנזק הבלתי הפיך שזה גורם.
אני מעשן מגיל 11 ואני היום בן 58. הנזק שנגרם לי: סכרת, נזק לורידים והעורקים, עברתי ניתוח לב פתוח, ( חמש מעקפים ). מחלת ריאות ( 35% של תפקוד )
ועדיין מעשן. אפשר לומר שאני מתאבד שיעי, מפני שאני ממשיך לעשן.
הו, כמובן, ynet!כתבה מהיום :
בשר אדום מזיק ללב, אבל לא רק בגלל השומן שבו: חוקרים אמריקנים מצאו כי חלבון בבשר, בשם קרניטין, מתפרק במעיים וגורם לעלייה בכולסטרול, הפוגמת בסופו של דבר בלב. החלבון מצוי גם במשקאות אנרגיה, ומהווה לדברי החוקרים סכנה חמורה לבריאות הלב.
לכתבה המלאה!
יש לך מקור יותר מצחיק??
נכתב ב- 09/04/2013, 03:20
כמו שאמרתי, אני רוצה רפרנס או הוכחה לכך שתעשיית הבשר פוגעת/מזהמת את הסביבה.
תעשיית החלב והבשר היא מהמזהמים הגדולים ביותר שקיימים כיום. הנה, אתה מוזמן לצפות בתוכנית ששודרה בערוץ 1:
Ahareno.Hamabol.E01.HDTV.XviD-Silver007
זה קובץ קטן מאד של 230 מגה. גגל ותמצא. אם לא תמצא, תן סימן ואמצא לך מקור להורדה.
הו, כמובן, ynet!
יש לך מקור יותר מצחיק??
המחקר פורסם בכתב העת Nature Medicine בגיליונו החדש. YNET פשוט מצטטים משם. זה מספיק טוב בשבילך, או שאתה בכלל לא מכיר את כתב-העת הזה?
נכתב ב- 09/04/2013, 10:04
אוכל בשר שמטיף על טבעונות,
וטמבל שמביא לי כתבה שבשר אדום לא בריא.
חבורה של לוזרים....
(האמת שאני חושב על זה, פיני בעצם קינג)
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 09/04/2013, 12:12
קצת פתטי לקרוא לחבר'ה כאן קרניבורים ועוד להטיח בהם אשמות כשאתה בעצמך צורך בשר, אתה לא חושב?אכילת בעלי חיים היא לא רק השתתפות בהתעללות אקטיבית בהם, אלא בעיקר פגיעה סביבתית אנושה. הפקה של קילו בשר בקר שקולה להפקת 30 קילו של מזון צמחוני, והגרגרנות הבזויה הזו, שכאן יש כאלו שהפכו אותה לאיזה אידאולוגיה הזויה, היא מזיקה הרבה יותר מהמזהמים שאנחנו פולטים מהמכוניות שלנו, מהטיסות שאנחנו יוצאים עליהן לחופשה, או מהאשפה הבלתי-מתכלה שאנו משליכים.
במיוחד שזה מושג שבד"כ טבעוניים משתמשים בו (שהרי קרניבור צורך בשר בלבד).
עוד יותר פתטי לתרץ זאת בכך שזה לא בשליטתך. מצטער להודיע לך, זה כן בשליטתך.
גם אני צורך בשר בכמויות קטנות, בעיקר כשאני אוכל בחוץ. לא חושב שמוסרית אני שונה משאר אוכלי הבשר.
לך תטיף במקום אחר, אתה מבייש את עצמך...
נכתב ב- 09/04/2013, 12:54
ככה אולי לא נשים לב לזה שהוא חמור עם חליפה...
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 09/04/2013, 13:04
לא צריך אפילו, אתה יכול לצפות בזה באתר רשות השידור:כמו שאמרתי, אני רוצה רפרנס או הוכחה לכך שתעשיית הבשר פוגעת/מזהמת את הסביבה.
תעשיית החלב והבשר היא מהמזהמים הגדולים ביותר שקיימים כיום. הנה, אתה מוזמן לצפות בתוכנית ששודרה בערוץ 1:
http://www.iba.org.il/
חפש ב-VOD ותמצא את זה, אחת מהתוכניות שאיכשהו מצדיקות את תשלום האגרה.
- אבי ד אוהב את זה
נכתב ב- 09/04/2013, 13:08
לא צריך אפילו, אתה יכול לצפות בזה באתר רשות השידור:
כמו שאמרתי, אני רוצה רפרנס או הוכחה לכך שתעשיית הבשר פוגעת/מזהמת את הסביבה.
http://www.iba.org.il/
חפש ב-VOD ותמצא את זה, אחת מהתוכניות שאיכשהו מצדיקות את תשלום האגרה.
תודה על הקישור, לא ידעתי כלל על קיומו של האתר הזה...

אגב, בתוכנית גם מצויין שאל גור, שעשה את אחד הסרטים החשובים בתחום "אמת מטרידה" (או איך שלא תרגמו את זה לעברית), "שכח" לציין שתעשיית הבשר היא המזהמת הסביבתית הגדולה ביותר. אז לא, הוא לא שכח, הוא פשוט נמנע מלציין זאת, כיוון שזו גם תעשייה שמגלגלת, בדומה לתנובה ושטראוס אצלנו, המון מיליארדים של דולרים, שהפוליטיקאים תלויים בהם לחלוטין כדי להיבחר מחדש. אל גור פשוט לא רצה לשרוף את האפשרות שלו לחזור לפוליטיקה מתישהו...
אגב, גם בתעשיית הטבק התקיים קשר שתיקה רב-שנים, שבו הסתירו את נזקי העישון הכבדים מהציבור תוך שיתוף-פעולה מלא מצד הפוליטיקאים.
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים