נברסקה - אני מת על אלכסנדר פיין, להוציא את אודות שמידט הבינוני הפילמורפיה שלו נפלאה, וגם הסרט ממשיך את הקו המצטיין. לא ציפיתי מהסרט לכלום, הוא היה נראה משעמם אבל הופתעתי מאווד לטובה. משחק מצוין של ברוס דרן וג'ון סקוויב (וויל פורטה פחות טבל גם הוא טוב), מאוד משעשע לפרקים, כתוב יפה ונוגע. הצילום נפלא. השחור לבן מיותר אבל אין זה גורע... לסיכום - מומלץ! נ.ב- נותר לי רק להשלים פילומנה מהקטגוריות החשובות
מסכים עם כל מילה, הסרט הכי מרגש שראיתי השנה. הוא לא הסרט הכי טוב שראיתי ב-2013, והוא כבד מדי בשביל צפייה נוספת, אבל אני בהחלט לא אשכח אותו.
הכי מרגש? הסרט אמריקאי טיפוסי, צפוי וקיטשי להפליא =\ איך זה ריגש אותך?
על טעם ועל ריח.
אני לא מכיר הרבה סרטים דומים לו, שצריכים לזכות אותו בכינוי סרט "טיפוסי".
הצילום בשחור-לבן לגמרי לא הפריע לי, ואני חושב שהוא גם קצת הוסיף. חלק גדול מהסרט נסוב סביב אותו זוג זקנים ששקוע בסיפורי העבר והנוסטלגיה, ובמידה מסוימת, הם עסוקים בלהתרפק על העבר.
לדעתי, תחושת החזרה לאותה עיירה שנשארה קצת "קפואה בזמן" מקבלת חיזוק משמעותי מאותו סגנון צילום.
נושא אחר. "פילומינה" היא דרמה בריטית משובחת ומרגשת, לדעתי, הרבה יותר מרגשת מ"נברסקה".
אף על פי שאני לא מאמין שיש סיכוי לכך, אולי העובדה שבערך מחצית מעלילת הסרט מתרחשת בארה"ב ומשחקים בסרט מספר שחקנים אמריקנים, למרות היותם קצת אנונימיים, תיתן לסרט קצת נקודות זכות לקראת האוסקר.
השנה כל הסרטים המועמדים לאוסקר הם ראויים.
האכזבה היחידה שלי היא מ"לואין דייויס" שהיה צריך להיות שם, הרבה לפני סרטים אחרים.