"מלקולם אקס"... מישהו ראה? מישהו שמע? מישהו בכלל ידע על קיומה של יצירת מופת של ספייק לי
אודות חייו של פעיל זכויות האדם הענק הזה? אני אמנם ידעתי על הסרט, אבל לא ידעתי שלי ביים אותו, לא ידעתי שדנזל וושינגטון נותן בו את אחת מהופעות המשחק הטובות שהיו
ולא תיארתי לי שזה סרט כל-כך טוב.
1992 הייתה השנה של קלינט איסטווד ו"בלתי נסלח" המעולה, אותו הוא ביים ובו שיחק, ושל "ניחוח אישה" ואל פאצ'ינו, ונראה לי שהשניים האלה די מאפילים על מלקולם אקס
שלא מצליח ליצור רעש גדול מדי סביבו, ומוזר. אבל מה זה משנה? כלום, כשמדובר ב-3 שעות ועשר דקות שלא משעממות לרגע, וזה נדיר.
מרגישים את העבודה של ספייק לי, שמגלם בעצמו דמות קטנה.
הסרט זורם, מבדר, יפה לעין ומושך אותה. הוא מצליח להעביר את התקופה בצורה אותנטית ומשכנעת. הפסקול והשירים קולעים כל פעם במקום הנכון ובזמן הנכון.
הנאומים של אקס מהפנטים, ודנזל נכנס לנעליים בצורה מושלמת לדעתי. גם מבחינה חיצונית, אפשר לראות בסוף עד כמה עשו את וושינגטון דומה למלקולם אקס.
הסרט שופך הרבה אור על הסיפור הזה ועל גלגוליו הרבים של אקס, וכן על קהילה שלמה באמריקה של המאה ה-20 שאינה מדוברת כל-כך בהקשר של נושא הגזענות לאורך השנים.
וושינגטון שבה אותי בסרט הזה, ואין לי ספק שהוא אחד השחקנים הטובים שקיימים כיום, גם אם הסרט יצא לפני למעלה מ-20 שנה.
יש לי עוד המון דברים טובים להגיד, אבל פשוט לכו לראות! ומי שראה פעם, שיראה שוב. חובה, לדעתי.
שבוע טוב!