אז נראה שיש כבר הרוג אחד, ויש מצב שהוא נהרג מאש כוחותינו. :-\

ילד פלסטיני נהרג על ידי ישראל כל 3 ימים
נכתב ב- 18/07/2014, 08:43
yarivito
נכתב ב- 18/07/2014, 18:12
נכתב ב- 18/07/2014, 18:36
לכל השמלאנים שחיים בסרט..... ככה התגובות שלכם נראות.
נכתב ב- 18/07/2014, 18:47
התגובות שלך לא טובות יותר.
אני ימני, והתגובה הזאת באמת אחת המגעילות שראיתי בפורום.
נכתב ב- 18/07/2014, 19:06
אל תהיו כאלה כבדים

- Asailow אוהב את זה
נכתב ב- 18/07/2014, 19:23
כאשר אבו מאזן הקים ממשלה בתמיכת החמאס שקיבלה על עצמה המנעות מטרור והכרה בישראל אנחנו החרמנו אותה במקום לתת לתהליך הזה צ'אנס. נתניהו אמנם שקול ומתון (יחסית לקודמיו בתפקיד) במבצע הזה, אבל צריך לזכור שבגלל חוסר היכולת שלו לקחת סיכונים מדיניים בזמן השקט הביטחוני יש לו אחריות גדולה לפתיחת סבב ההסלמה הזה.
מה קורה תמר זנדברג? לא ידעתי שאת גולשת פה בפורום.
ועכשיו ברצינות, סתם נכנסתי לכאן והתגובה הראשונה שנתקלתי מבלי לקרוא בכלל את שאר התגובות הייתה זו והייתי בשוק.
נראה לי כאילו אתה גולש בפורום מחו"ל, וכי חמאס הוא ארגון שוחר שלום ואחרי שהתפייס עם אש"ף כל מה שהיה מעוניין לאחר מכן הוא להגיע להבנות עם ישראל על קווי 67 ולעשות היסטוריה (ציניות כמובן)
נו באמת.... פאטתי כמו שאר האנשים עם דעה זהה כמו שלך, ולא לא בגלל שהיא נוגדת לדעה שלי, אלא בגלל שהיא מנותקת מהמציאות לחלוטין!
אירגון שהמוטו שלו הוא הרג יהודים, כמו שציינתי פה בעבר וגם היום, מדובר פה במלחמת דת, לא מעניין אותם ישראלים אלא יהודים בלבד!
צריך לפרז את עזה מנשקה ואולי אף לערב מדינות אחרות על מנת שעזה לא תהווה לכל ארגון איסלאמיסטי קיצוני כזה או אחר לגזול חיים של אנשים חפים מפשע המתגוררים בעזה.
חלקם הגדול בעזה אינם מעוניינים בשלום, אפילו ערביי ישראל שהם אזרחי מדינת ישראל כ"כ הרבה שנים ואמורים להפגין טיפת אמפתיה, שמחים במוות ישראלים\יהודים באשר הם בתקיפות טרור אז אני בטוח שכך מרגישים גם תושבי עזה.
הרוב המוחלט בעזה בחר חמאס, גם אם בניגוד לרצונם וגם אם לא, עדיין חמאס נבחר ואין דרך לדעת אם הוא נבחר בצורה לגיטימית או בצורה "מלוכלכת" המלווה באיומים וכו'.
כל עוד חמאס בשלטון כל מה שמעניין כרגע אותי כתושב הדרום הוא למוטט אותם או לכל הפחות לפרז אותם מנשקם וכמו שאמרתי קודם לכן, רצוי עם מעורבות מדינות מבחוץ.
יש לעזה את כל הפוטנציאל שבעולם להיות גן עדן, האנשים שבתוכה לא מעוניינים בזה, החזירות שלהם לרצות את כל היד כשמציעים להתחלק עולה להם ביוקר או המינימום הוא להכיר במדינה יהודית (כן זה עקרון חשוב למדינת ישראל, גם אם לא לך, לרבים מאיתנו זה כן חשוב)
ההזרמות כסף של מדינות מסביב לרצועה הוא עצום, רק חבל שהוא מתבזבז על טילים שנועדו לפגוע ביהודים במקום להשקיע בילדיהם בחינוך, בריאות וכו'.
- cRaZy-BoY ו avihai23 אוהבים את זה
נכתב ב- 18/07/2014, 20:04
החמאס הוא ארגון טרור. אין על כך ויכוח. אין דרך אחרת להגדיר ארגון שיורה רקטות ומארגן פיגועים נגד אוכלוסיה אזרחית. למרות זאת, החמאס הוא גם תנועה עממית שזוכה לתמיכה מסוימת (אמנם הולכת ופוחתת) בציבור הפלסטיני. הדרך להחליש אותו היא לא דרך מבצע צבאי אלא ע"י הוכחה לציבור הפלסטיני שדווקא ההתנגדות הלא אלימה והמשא ומתן זה המתכון להישגים. כאשר קמה ממשלת פיוס פלסטיני שקיבלה על עצמה המנעות בטרור היינו צריכים לראות בכך הזדמנות בשביל להגיע לפיתרון, ולא כהזדמנות בשביל להכשיל את המשא ומתן.
כמו שכתבתי, אני חושב שההתנהלות של ישראל במבצע הזה היא שקולה ואחראית, כולל היציאה לפעולה קרקעית מוגבלת. אפשר לשבח את נתניהו שהוא לא פועל כמו קודמיו ומתעלם מההתלהמות של הימין הקיצוני בממשלתו. ועדיין, הוא אחד האחראיים לכך שהגענו למצב כזה. בין אם זה במצור והחנק בעזה, בין אם זה בפיצוץ השיחות עם אבו מאזן או ההתקפות בעזה לאחר החטיפה ועצירת מאות אנשי חמאס שלא היה להם קשר לחטיפה.
נכתב ב- 19/07/2014, 00:07
החמאס הוא ארגון טרור. אין על כך ויכוח. אין דרך אחרת להגדיר ארגון שיורה רקטות ומארגן פיגועים נגד אוכלוסיה אזרחית. למרות זאת, החמאס הוא גם תנועה עממית שזוכה לתמיכה מסוימת (אמנם הולכת ופוחתת) בציבור הפלסטיני. הדרך להחליש אותו היא לא דרך מבצע צבאי אלא ע"י הוכחה לציבור הפלסטיני שדווקא ההתנגדות הלא אלימה והמשא ומתן זה המתכון להישגים. כאשר קמה ממשלת פיוס פלסטיני שקיבלה על עצמה המנעות בטרור היינו צריכים לראות בכך הזדמנות בשביל להגיע לפיתרון, ולא כהזדמנות בשביל להכשיל את המשא ומתן.
כמו שכתבתי, אני חושב שההתנהלות של ישראל במבצע הזה היא שקולה ואחראית, כולל היציאה לפעולה קרקעית מוגבלת. אפשר לשבח את נתניהו שהוא לא פועל כמו קודמיו ומתעלם מההתלהמות של הימין הקיצוני בממשלתו. ועדיין, הוא אחד האחראיים לכך שהגענו למצב כזה. בין אם זה במצור והחנק בעזה, בין אם זה בפיצוץ השיחות עם אבו מאזן או ההתקפות בעזה לאחר החטיפה ועצירת מאות אנשי חמאס שלא היה להם קשר לחטיפה.
מישמיש ענה לך כמעט על הכול בתגובה הקודמת ועדין אתה מתעקש על אותו דבר
עזה נמצאת תחת מצור ואני מאמין שאתה יודע שהסיבה היא לא לגרום להם לחיות בעוני אלא למנוע העברת נשק.
שלושה ילדים שלנו נחטפו ונרצחו ומה שכואב לך זה שכמה מאות אנשי חמאס נעצרו?
והאמת אני לא חושב שאי פעם יהיה שלום איתם אל תצחיק אותי עם משא ומתן אהוד ברק הציע להם כל כך הרבה
ועדין הם דחו אתם חולמים אם אתם חושבים שהם יהיה מוכנים לקבל אותנו כאן ופשוט לחיות כאן בשלום.
נכתב ב- 19/07/2014, 01:52
המצור בחלקו הגדול הוא אזרחי ולא קשור לאיסור להעברת נשק. יש רשימה של מוצרים שישראל אוסרת להכניס שאין להם שום הצדקה ביטחונית מתוך מטרה להעניש קולקטיבית את תושבי עזה שילחצו את החמאס. יש לא מעט אנשי צבא שחולקים על האסטרטגיה הזו ומאמינים שהיא גורמת להתחזקות הגורמים הקיצוניים בעזה. הקלת המצור תועיל לישראל, הבעיה היא שהיא כנראה תבוא אחרי לחימה ותוצג כהישג של חמאס שהירי כלפי ישראל משתלם.
לא אמרתי שאני מודאג מעצירת אנשי החמאס. אין לי שום חיבה אליהם. אמרתי שעצירת אנשי החמאס ששוחררו בעסקת שליט ולא היה להם שום קשר לרצח הנורא של הילדים הישראלים גרמה להסלמה של המצב (השביר גם ככה) וזו אחת הסיבות שבגללן צה"ל נאלץ להכנס אתמול לרצועת עזה.
בדיעבד אנחנו יודעים שבצד הישראלי לא הייתה ציפיה שהפלסטינים יסכימו להצעת ברק. ברק הציע לפלסטינים הסדר שידע שאין סיכוי שיסכימו לו כדי להציג אותם כסרבני שלום. אבל גם אם הפלסטינים פספסו אז הזדמנות להסדר, זאת לא סיבה להפסיק לחתור להסדר. לעומת זאת, להכות את החמאס ניסינו כבר אין ספור פעמים בשנים האחרונות. האם זה גרם לשקט מתמשך בישובי הדרום? פיתרון אמיתי יבוא רק במשא ומתן.
נכתב ב- 19/07/2014, 03:06
די כבר, הם היו חופשיים לעשות עם רצועת עזה מה שהם רוצים. אומנם לא בקלות ולא במהירות, אבל הם יכלו להפוך למדינה משגשגת.
במקום זה, הפלסטינאים בחרו בארגון טרור ולהילחם במדינת ישראל, רק משום שהיא מוגדרת כמדינה יהודית.
שילכו לחפש מי ינענע אותם.
אנשים כמוך רק גורמים לנו להיראות רע בעיני העולם. אין כיבוש ישראלי ברצועת עזה. מאוד פשוט. הם רוצים להסיר את המצור? אין בעיה, שיפסיקו את הטרור. הפסקת טרור = הסרת מצור.
ברגע הזה, אתה תראה איך הרצועה תתחיל להשתקם כשכל הכסף שזורם אליהם (מדברים על סכומים של כ-6 מיליארד דולר בשנה. שנה אחת!!!) יופנה סופסוף לבניה ושיקום ולא למימון הטרור.
אני לא מבין למה לך לחפש איך להוציא את ישראל רעה בסיפור הזה. אנחנו לא מושלמים, אפילו לא קרוב לזה, אבל אין לי שום ספק שאנחנו הצד הצודק והטוב בכל המלחמה כאן.
החמאס הוא האופציה הכי טובה שיש לנו בעזה? בולשיט. אולי בטווח המיידי אין אלטרנטיבה יותר טובה, אבל בטווח הארוך ברור שהמטרה היא לתת לרשות הפלסטינית שליטה שם במקום החמאס המזורגג. ושלא תטעה, גם הם חלאות לא קטנות, אבל לפחות אפשר לדבר איתם בהיגיון מסוים.
תצא מהקונספיה שהתנתקות נתנה להם את החופש שאתה חושב שהם קיבלו. לא השמאלנים הם אלה שגורמים לישראל רע להראות בעולם, לכל סכונייות הידיעות וגופי החדשות יש גופים שסוקרים את המזרח התיכון בקפידה. התמונה שהם מעבירים לעולם (קצת יותר אובייקטיבית, אמינה ואיכותית מהתקשורת הישראלית) היא זו שגורמת לדעת הקהל בעולם.
בשביל שהרשות תעלה לשלטון בעזה צריך שהצורך להתנגדות לישראל ירד ורמת החיים תעלה. כל עוד רמת החיים בעזה ברצפה וישראל כובשת את עזה, העוני והשנאה לישראל יהיו דומננטים והחמאס יהיה חזק יותר.
לפי שאני אגיב לך על התוכן, אני רוצה להבהיר שאין לי ספק שברצועת עזה סובלים פי כמה וכמה מכאן, מה שהולך שם לא רחוק בכלל מגיהינום, אבל זה עדיין לא מתקרב לקמצוץ ממה שהולך בסוריה או בעיראק. ויותר חשוב מזה, הם הביאו על עצמם את הסיטואציה הנוכחית.
תגיד לי חבוב, איפה אתה חי? לא ראית את כל הפרסומים השקריים בשבוע האחרון? לא ראית את כל הבלופים שנחשפו בתקשורת? הם מציגים תמונות מסוריה ועיראק כתמונות עדכניות שצולמו בעזה. הם מפברקים פציעות ופיצוצים. התקשורת העולמית מדווחת רק על מה ששווה לדווח עליו, ומה שקורה בעזה מצולם הרבה יותר יפה ומושך הרבה יותר קהל. התקשורת העולמית ממש לא אמינה, ראינו את זה שוב ושוב לאורך ההיסטוריה, היא מדווחת רק על מה שהיא רואה, וקל מאוד לעבוד על מצלמות. מאוד.
ברור לכולם שהסבל בעזה הוא עצום, וזה בדיוק מה שהחמאס רוצה! שהפלסטינאים יסבלו! הוא רוצה לעורר שוב את הדיון העולמי ולחזור להיות נושא עיקרי אחרי שנדחק לשוליים.
במקום להאשים את החמאס ולמוטט אותו, אתם בוחרים להחליש את מדינת ישראל ואת צה"ל בפעולות כנגד הטרור.
נכון, לא רק השמאלניים גורמים לישראל להיראות רע בעולם, זה שילוב של המון גורמים, אבל אין ספק שאתם לא עוזרים. יש דרך לבקר את הממשלה ואת המדינה, ולצאת בחוצות ולהאשים את המדינה זו לא הדרך הנכונה. במעשים האלו אתם רק מרחיקים את היום שבו נגיע לפתרון כלשהו.
אני לא מגדיר את עצמי בתור ימני, אלא בתור ריאליסט, ואני יודע שנתקרב לפתרון רק כשהפלסטינאים יוותרו על הטרור, לפחות על הטרור המאורגן. היום הזה לא כל כך רחוק כמו שאנשים חושבים.
שטויות במיץ! אם היית מחובר למציאות בחודש האחרון הייתה רואה שביבי פתח חזית מול חמאס, הוא שיקר בכך שאמר שהחמאס אחראי לחטיפה וכב על זה כדי לחסל את חמאס בגדה. תתחבר למציאות.
התמונות האלה שאתה מנסה להצדיק בהם את הדיסוננס הקוגנטיבי שלך הם עניין כל כך שולי ואיזוטרי. התמונת המזויפות הם קמצוץ מתמונות האמת שמשתחררות מעזה בימים אלה. דרך אגב סוכנויות הידיעות ורשתות התקשורת הגדולות כמעט ולא משתמשות בתמונות כאלה, יש להם כתבים שמצלמים בעצמם את מה שקורה בעזה בזמן אמת (למרות שזה אמור להיות ברור לכל בר דעת).
אילן ענה לך במדויק על תירוץ הטרור. מאז עליית אבו מאזן אין טרור מהגדה ועדיין פולטיקאים ישראלים רק מנסים להכפיש את שמו. לא רק זה, שחמאס קיבל על את חוקי הקוורטט ביבי הוא זה שגרר אותו למלחמה.
אם אתה קורא לעצמך ריאליסט אז כדי שתתחבר למציאות חבוב.
נכתב ב- 19/07/2014, 10:24
רגע, אתה טוען שחמאס לא היה אחראי לחטיפה? החוטפים היו פעילי חמאס!
ברור לכולנו שנתניהו ניצל את החטיפה כדי לבצע מעצרים בגדה, אבל אלה לא היו מעצרים או חיסולים של אנשים חפי מפשע. אלה היו פעילי חמאס שמאמינים שצריך להרוג אותנו בכל מחיר.
אני גם חושב שאבו מאזן יכול להיות פרטנר, אבל לא עם חמאס בממשלה, לא יקרה דבר כזה שארגון טרור מקבל לגיטימציה, לכן כל עוד חמאס קיים, אי אפשר לערוך שלום עם אבו מאזן.
אז אולי אתה "תתחבר למציאות"?
yarivito
נכתב ב- 19/07/2014, 10:33
די כבר, הם היו חופשיים לעשות עם רצועת עזה מה שהם רוצים. אומנם לא בקלות ולא במהירות, אבל הם יכלו להפוך למדינה משגשגת.
במקום זה, הפלסטינאים בחרו בארגון טרור ולהילחם במדינת ישראל, רק משום שהיא מוגדרת כמדינה יהודית.
אנשים כמוך רק גורמים לנו להיראות רע בעיני העולם. אין כיבוש ישראלי ברצועת עזה. מאוד פשוט. הם רוצים להסיר את המצור? אין בעיה, שיפסיקו את הטרור. הפסקת טרור = הסרת מצור.
ברגע הזה, אתה תראה איך הרצועה תתחיל להשתקם כשכל הכסף שזורם אליהם (מדברים על סכומים של כ-6 מיליארד דולר בשנה. שנה אחת!!!) יופנה סופסוף לבניה ושיקום ולא למימון הטרור.
אני לא מבין למה לך לחפש איך להוציא את ישראל רעה בסיפור הזה. אנחנו לא מושלמים, אפילו לא קרוב לזה, אבל אין לי שום ספק שאנחנו הצד הצודק והטוב בכל המלחמה כאן.
החמאס הוא האופציה הכי טובה שיש לנו בעזה? בולשיט. אולי בטווח המיידי אין אלטרנטיבה יותר טובה, אבל בטווח הארוך ברור שהמטרה היא לתת לרשות הפלסטינית שליטה שם במקום החמאס המזורגג. ושלא תטעה, גם הם חלאות לא קטנות, אבל לפחות אפשר לדבר איתם בהיגיון מסוים.
תצא מהקונספיה שהתנתקות נתנה להם את החופש שאתה חושב שהם קיבלו. לא השמאלנים הם אלה שגורמים לישראל רע להראות בעולם, לכל סכונייות הידיעות וגופי החדשות יש גופים שסוקרים את המזרח התיכון בקפידה. התמונה שהם מעבירים לעולם (קצת יותר אובייקטיבית, אמינה ואיכותית מהתקשורת הישראלית) היא זו שגורמת לדעת הקהל בעולם.
בשביל שהרשות תעלה לשלטון בעזה צריך שהצורך להתנגדות לישראל ירד ורמת החיים תעלה. כל עוד רמת החיים בעזה ברצפה וישראל כובשת את עזה, העוני והשנאה לישראל יהיו דומננטים והחמאס יהיה חזק יותר.
לפי שאני אגיב לך על התוכן, אני רוצה להבהיר שאין לי ספק שברצועת עזה סובלים פי כמה וכמה מכאן, מה שהולך שם לא רחוק בכלל מגיהינום, אבל זה עדיין לא מתקרב לקמצוץ ממה שהולך בסוריה או בעיראק. ויותר חשוב מזה, הם הביאו על עצמם את הסיטואציה הנוכחית.
תגיד לי חבוב, איפה אתה חי? לא ראית את כל הפרסומים השקריים בשבוע האחרון? לא ראית את כל הבלופים שנחשפו בתקשורת? הם מציגים תמונות מסוריה ועיראק כתמונות עדכניות שצולמו בעזה. הם מפברקים פציעות ופיצוצים. התקשורת העולמית מדווחת רק על מה ששווה לדווח עליו, ומה שקורה בעזה מצולם הרבה יותר יפה ומושך הרבה יותר קהל. התקשורת העולמית ממש לא אמינה, ראינו את זה שוב ושוב לאורך ההיסטוריה, היא מדווחת רק על מה שהיא רואה, וקל מאוד לעבוד על מצלמות. מאוד.
ברור לכולם שהסבל בעזה הוא עצום, וזה בדיוק מה שהחמאס רוצה! שהפלסטינאים יסבלו! הוא רוצה לעורר שוב את הדיון העולמי ולחזור להיות נושא עיקרי אחרי שנדחק לשוליים.
במקום להאשים את החמאס ולמוטט אותו, אתם בוחרים להחליש את מדינת ישראל ואת צה"ל בפעולות כנגד הטרור.
נכון, לא רק השמאלניים גורמים לישראל להיראות רע בעולם, זה שילוב של המון גורמים, אבל אין ספק שאתם לא עוזרים. יש דרך לבקר את הממשלה ואת המדינה, ולצאת בחוצות ולהאשים את המדינה זו לא הדרך הנכונה. במעשים האלו אתם רק מרחיקים את היום שבו נגיע לפתרון כלשהו.
אני לא מגדיר את עצמי בתור ימני, אלא בתור ריאליסט, ואני יודע שנתקרב לפתרון רק כשהפלסטינאים יוותרו על הטרור, לפחות על הטרור המאורגן. היום הזה לא כל כך רחוק כמו שאנשים חושבים.
שטויות במיץ! אם היית מחובר למציאות בחודש האחרון הייתה רואה שביבי פתח חזית מול חמאס, הוא שיקר בכך שאמר שהחמאס אחראי לחטיפה וכב על זה כדי לחסל את חמאס בגדה. תתחבר למציאות.
התמונות האלה שאתה מנסה להצדיק בהם את הדיסוננס הקוגנטיבי שלך הם עניין כל כך שולי ואיזוטרי. התמונת המזויפות הם קמצוץ מתמונות האמת שמשתחררות מעזה בימים אלה. דרך אגב סוכנויות הידיעות ורשתות התקשורת הגדולות כמעט ולא משתמשות בתמונות כאלה, יש להם כתבים שמצלמים בעצמם את מה שקורה בעזה בזמן אמת (למרות שזה אמור להיות ברור לכל בר דעת).
אילן ענה לך במדויק על תירוץ הטרור. מאז עליית אבו מאזן אין טרור מהגדה ועדיין פולטיקאים ישראלים רק מנסים להכפיש את שמו. לא רק זה, שחמאס קיבל על את חוקי הקוורטט ביבי הוא זה שגרר אותו למלחמה.
ואתה עוד מטיף על חוסר חיבור למציאות של אנשים.... מגוחך. תמשיך לחיות בעולם שכולו טוב.... הלוואי הייתי עיוור כמוך.
- SnirJa, Sparkles ו Pamidor אוהבים את זה
נכתב ב- 19/07/2014, 12:19
- yosefddd אוהב את זה
נכתב ב- 19/07/2014, 12:20
נכתב ב- 19/07/2014, 12:22
אין טרור בגדה? תקרא קצת, אני בתור חייל בחברון מקבל בממוצע בקתב כל יומיים, זה שאתה קורא לזה הפגנות, זה לא הם לא עומדים על שלטים, הם מטוסים עלינו סלעים, ובקבוקי תבערה, תשמח לדעת שכן אנשי חמאס היו מעורבים בחטיפה, זה ידוע מהיום הראשון, כבר ביום השני לאחר המבצע התחלנו לחפש בוודאי חלחול, שם לבסוף הם נמצאו, בדרך נמצאו המון כלי נשק( מה ישלהם לעשות עם זה?) אם אתה חושב שאלה לא אנשי חמאס, אז מצבך קשה, עוד רגע תגיד שזו עבודה של השכן כדי לחסל את החמאס.
האמת שחבר שלי שמשרת שם (הוא בכפיר) כמעט כל יום יוצא למעצרים וכמעט בכל מעצר מוצאים אמל"ח רציני, לפעמים כבד מאוד (בונא, פעם אחת מצאו סנייפר מטורף שלא היה מבייש את המארינס). הטרור לצערנו רק מתגבר, הוא לגמרי שולט בעזה וגם יש לו חלק גדול ביהודה ושומרון.
נכתב ב- 19/07/2014, 13:11
אפשר לשאול איפה אתה גר?
אתה זה שחי בסרט. וסרט מופרך במיוחד.
בהקשר של התקשורת, שוב, אני יודע שהסבל שם גדול מאוד, ושמתרחשות שם זוועות, אבל באמת שזה כלום לעומת מה שמתרחש בעולם. לתושבים יש מספיק זמן להתפנות ולהתרחק מאזורים מסוכנים, הם אפילו מקבלים התראה של כמה דקות לפני ההפצצות, ובכל זאת הם נשארים. לא אכפת לי מה הסיבה, אחרי הכל, הם בחרו בחמאס. (ושלא תתחיל להמציא לי שטויות כמו בחירות מכורות או שהם בחרו בו רק לפרלמנט).
אם אני אהיה חייב לבחור בין חיים של ישראלי חף מפשע לבין חיים של פלסטינאי חף מפשע, אין לי ספק שאני אבחר בישראלי, וכך גם אתה.
ברצועת עזה אין כרגע שום בעיה הומניטרית, יש להם את כל מצרכי המזון הבסיסיים ומספיק כסף בשביל להסתדר בחודש הקרוב. הבעיה היא אחרת: החמאס סגרו את כל הבנקים והכספומטים כך שלתושבים אין אפשרות למשוך מזומן ולקנות אוכל. למה? כי אם לחמאס אין כסף, אז לאף אחד לא יהיה כסף.
רואים שאתה מתבסס אך ורק על התקשורת, אבל אתה חייב לראות מה קורה בשטח. בתור אחד שנמצא בתוך צה"ל, אני אומר לך שכל יום ויום יש אירוע אלים בגדה. כל יום. כמו שכבר אמרו לפניי, בקבוקי תבערה, צמיגים בוערים, רימונים מאולתרים, מטעני נפץ (אפילו בכניסה למעלה אדומים כבר תפסו 3 מטענים בחודש האחרון) ומה לא. בנאדם, התקשורת לא מדווחת על כל מה שקורה. פור גאד סייק, סך האירועים שכן מדווחים עליהם בקושי מתקרב לקמצוץ מסך האירועים שמתרחשים.
אני הראשון שיסכים עם הקביעה שנתניהו שקרן, אך הפעם הוא לא שיקר. החוטפים שייכים לחמולה שמזוהה עם החמאס, והחמאס, במקום להתנער מהחמולה הזו ולהודיע באופן חד וחלק שאין לו קשר לחטיפה, בחר לתמוך בה ולצהול על החטיפה. כל הכבוד לנתניהו שרכב על החטיפה וחיסל את תשתית הטרור ביהודה ושומרון, אפילו אם התירוץ הוא מעט עקום. גם אם לא הייתה שום סיבה, הייתי תומך במבצע הזה בעיניים עצומות. זה טרור לכל דבר ועניין, וטרור צריך למגר.
ועדיין, זה לא מצדיק פתיחה במלחמה מצדו של החמאס, בטח ובטח שלא בתקופת הרמדאן הקשה, אבל וואללה, אני שמח שזה קרה, כי עכשיו הם עוד יותר חלשים ושנואים ע"י העזתים.
אני רוצה להבין, אתה אשכרה תומך בחמאס בסיפור הזה? אתה באמת חושב שזה הארגון שאפשר לעשות איתו שלום? ואחר כך אתה אומר שאני צריך להתחבר למציאות... חחחח...
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 19/07/2014, 13:46
אנשים שוכחים מה היה כאן לפני קצת יותר מעשור. במהלך כמה שנים ספורות נהרגו 1000 ישראלים ונפצעו כמה אלפים. העשור האחרון הוא אחד מהעשורים השקטים מבחינה ביטחונית, וכלל ההרוגים מטרור בזמן האחרון משתווה בערך לפיגוע אחד בתקופה השחורה ההיא. אז במקום לנצל את השקט היחסי שיש כאן בשביל לחתור לפיתרון או לפחות בשביל להגיע למקום שממנו נוכל לנהל את הסכסוך, הפוליטיקאים שלנו בוחרים ללבות את האש ולהגביר את הפאניקה מטרור דווקא כשהוא במינימום. אבל הם פוליטיקאים. מהם אני לא מצפה מכלום. איך אנשים שתומכים בהם מסוגלים לשמוע את הבולשיט הזה אין לי מושג.
מעבר לכך, להגיד שבעזה כרגע אין בעיה הומניטרית כשאנחנו מדברים כבר על 330 הרוגים כשמתוכם 75 ילדים מתחת לגיל 18, כשלרוב תושבי עזה אין חשמל 20 שעות ביממה ואין מים, כש2000 בתים נהרסו ולתושבים שם אין לאן לברוח זו כבר רשעות. אפשר לתמוך במבצע, אבל צריך להכיר בסבל של הצד השני.
נכתב ב- 19/07/2014, 14:12
אבל כן יש לי מושג מה קורה בין הצדדים - אתה בוחר להתעלם מהנתונים והעובדות בצורה מפגרת. ישראל היא זו שמנסה להגיע לפתרון דרך דרכים תרבותיות, חמאס הוא זה האשם במצב. כשתרגיש מה האזרחים עוברים בדרום כבר 14 שנה תוכל לדבר. עד אז תסתום את הפה.
לדעתי הלא ממש מבינה אני חושב שהממשלה מתנהלת בצורה מעולה.
נכתב ב- 19/07/2014, 14:41
אין טרור בגדה? תקרא קצת, אני בתור חייל בחברון מקבל בממוצע בקתב כל יומיים, זה שאתה קורא לזה הפגנות, זה לא הם לא עומדים על שלטים, הם מטוסים עלינו סלעים, ובקבוקי תבערה, תשמח לדעת שכן אנשי חמאס היו מעורבים בחטיפה, זה ידוע מהיום הראשון, כבר ביום השני לאחר המבצע התחלנו לחפש בוודאי חלחול, שם לבסוף הם נמצאו, בדרך נמצאו המון כלי נשק( מה ישלהם לעשות עם זה?) אם אתה חושב שאלה לא אנשי חמאס, אז מצבך קשה, עוד רגע תגיד שזו עבודה של השכן כדי לחסל את החמאס.
האמת שחבר שלי שמשרת שם (הוא בכפיר) כמעט כל יום יוצא למעצרים וכמעט בכל מעצר מוצאים אמל"ח רציני, לפעמים כבד מאוד (בונא, פעם אחת מצאו סנייפר מטורף שלא היה מבייש את המארינס). הטרור לצערנו רק מתגבר, הוא לגמרי שולט בעזה וגם יש לו חלק גדול ביהודה ושומרון.
אני גם בכפיר,גדוד לביא, את הסנייפר שאתה מדבר ישמצב שמצאנו ביחד חחחח, באותו ואדי התרחש פיגוע לחפני 8 שנים =http://he.wikipedia....הפיגוע_בנחל_תלם
כאשר חיפשנו במקום, הגענו לביתו של אח של המחבל, איש עסקים, אחרי חיפוש קצר ושבירה של כל הבית לרסיסים ( כמובן רק אחרי שמצאנו חשד קרי אקדח צהלי, שכן אסור לשבור סתם כך) הגענו אל השלל הבא - 2 רובי דרגונוב, רובה צלפים רוסי, לא צהלי, הגיע לבחור דרך חסידה, 4 רובי אמ 16 צהליים, 2 קלצניקוב ששייכים לרשות, 2 אקדחים צהליים ולקינוח 6 רימוני רסס צהלים וכל זה עם טרקטורון ישראלי גנוב. אחיו היה מחבל.... אבל לך תסביר שאין פיגועים בגדה.
ההסתכלות שלך היא ככ עיוורת, הרי גם אם יש סבל בעזה מה נעשה? לא נפציץ? אז הנה
http://www.ynet.co.i...4545333,00.html
לא הפצצנו בתי ספר עם אמלח, מחבלים שברחו לאמבולנסים, מחבלים שיושבים ליד ילדים, מה אתה עוד מצפה מצהל? זו מלחמה, תכניס לך אתזה לראש, יורים עלינו טילים, ואם לא כיפת ברזל המדינה הייתה תחת אחת המתקפות הכי קשות שהיא ידעה.
נכתב ב- 19/07/2014, 14:43
ד"א ראיתם את זאתי בערוץ 2 עם השיער האדום והמשקפיים?
איזה מטומטמת, עלק האדם שצריך לעשות איתו הסכם ולתת לו לנהל את הכל זה מרוואן ברגותי.
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים