עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

משחקי הכס [ספויילרים!] - עונה 2!

Game of Thrones

• אנא התחבר בכדי להגיב
492 תגובות לנושא זה

#401 charge

charge

LOOK AT MY BANK ACCOUNT

• רשומים
  • 2,902 הודעות

נכתב ב- ‎05/06/2012‏, ‎13:10

אני שונא שאנשים אומרים תזכרו שאין שום דבר צפוי.. זה הורס אני רוצה לחשוב שהכל צפוי ואז לקבל תבום.. לא לדעת מראש שאין טעם לחשוב מה יהיה כי זה גם ככה לא אפשרי שפתאום פיקצו ירכב על דרקון עם טריון
תמונה שפורסמה

#402 Ornitr

Ornitr

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 376 הודעות

נכתב ב- ‎05/06/2012‏, ‎20:41

וואי היה פרק עעעעע נננננננ קקקקקקקקק.

אני לא מאמינה שכבר נגמרה העונה.

#403 Sephiroth

Sephiroth

אני בחבר'ה

• מתרגמי רשת
  • 997 הודעות

נכתב ב- ‎05/06/2012‏, ‎23:30

פרק הסיום היה ענקקקקק
כל כך הרבה דברים קרו!

מאיפה להתחיל?
אולי מהעובדה שסוף סוף ראינו את המהלכים הלבנים!
אני חייב לומר שבחיים לא ראיתי סוס זומבי, ונורא התרשמתי מאיך שעשו אותו.

סך הכל, היו דמויות שקיבלו רגעים גדולים ורגעים קטנים יותר.

דיינריז ללא ספק הפציצה עם הדרקונים שלה.
עכשיו כשהיא טיפלה בזארו, אני מאמין שסוף סוף נראה אותה בעונה הבאה מעבר לים הצר (לא להרוס לי את קראתם את הספר ואתם יודעים!!)

אחד הקטעים המאוד מפתיעים בפרק היה הסיום של ז'אקן ואריה, שבו ז'אקן גילה לה את יכולתו... להחליף פנים ("ז'אקן מת").
בהחלט מצפה לראותו בהמשך...

תיאון בהחלט יודע לדפוק נאום, אבל היה צפוי שחייליו יבגדו בו ויברחו על נפשם במקום לרוץ למוות בטוח בשבילו.

לאורך 2 העונות הסיפור של ג'ון שלג תפס עדיפות לא גבוהה במיוחד אצלי,
ואומנם בעונה הזאת הוא נהיה סוף סוף מעניין קצת, בפרק הזה לא התלהבתי במיוחד מהמוות של חצי-היד,
ולצערי הרב נראה את מאנס ריידר רק בעונה 3 :P

ולבסוף טיריון, שכפי שאמר בעצמו, עכשיו גם גמד וגם מעוות...
אני לא יודע אם זו הייתה באמת סרסיי ששלחה את סר מאנדון להרוג אותו (זה יכול להיות פייסל, ג'ופרי...), אבל חבל לי לראות אותו במצב כזה: פצוע, מרותק למיטה, נבגד, נותר ללא חיילים והופשט ממעמדו כימין המלך.

העונה הזאת לדעתי התעלה בהרבה על עונה 1, וממה שהבנתי עונות 3-4 שמבוססות על ספר 3 צריכות להיות ממש ממש מעולות.
נחכה בקוצר רוח :)

תמונה שפורסמה

#404 eladfo

eladfo

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,104 הודעות

נכתב ב- ‎05/06/2012‏, ‎23:32

פרק מעולה לדעתי! מאוד נהנתי.
מצחיק שרבע שעה לפני הסוף, אכלנו סרטים על כל סצינה שעומדת להיות האחרונה.
למזלנו זכינו לסצינת סיום מדהימה, יותר ממה שיכולנו לבקש.

לגבי הפרק, בניגוד לבילבולים שלכם הכל היה מובן וברור.
שמחתי דווקא שנגעו בכל הסיפורים. סגרו את העלילות של הדמויות שקרו בעונה הזו, אבל עדיין השאירו ופתחו עוד קצוות פתוחים לעונה החדשה.
משהו אחד שעדיין לא ברור לי מפרק 8,
מדוע שאבא לאניסטר הכריז שהוא מתקיף את רוב, בסוף הגיע למעלה המלך והגן על הממלכה?
כלומר קרתה שם השתלשלות ארועים שמנעו מאיתנו הצופים ואשמח לשמוע עליה מקוראי הספרים.

עריכה:
נזכרתי בעוד משהו. מדוע אף אחד לא מעריך את מה שטיריון עשה? אלפי האנשים שראו את הפיצוץ בוודאי יכלו לשאול ולהבין שזה מעשה טיריון.
אפילו אבא שלו שביקש ממנו להיות יד המלך, ובעקיפין מינה אותו לתפקיד, יכל לברר ולהבין כמה טוב הוא עשה את תפקידו ואיך בזכותו בלבד הממלכה ניצלה.

אגב אם אני זוכר טוב, הספר השלישי יחולק לשתי עונות?

Be the change you want to see in the world - Gandhi

#405 NightDesign

NightDesign

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,030 הודעות

נכתב ב- ‎06/06/2012‏, ‎00:01

אני מאמין שהקטע עם טיריון הוא זה שהוא מתנגד לשלטון של ג'ופרי, ובגלל שאף אחד לא ירצה מלך גמד, הם חושבים שהוא יפיל אותו ומישהו אחר יצליח לקחת את השלטון מבית לאניסטר.
ולכן היו צריכים להוריד ממנו כל אפשרות לבצע מהפכה (כשהוא מנודה מהכל)
תמונה שפורסמה

גם אני סוגד לQ הזהב

#406 bergereyal

bergereyal

fsc.co.il

• רשומים
  • 289 הודעות

נכתב ב- ‎06/06/2012‏, ‎10:14

שמחתי דווקא שנגעו בכל הסיפורים. סגרו את העלילות של הדמויות שקרו בעונה הזו, אבל עדיין השאירו ופתחו עוד קצוות פתוחים לעונה החדשה.
כלומר קרתה שם השתלשלות ארועים שמנעו מאיתנו הצופים ואשמח לשמוע עליה מקוראי הספרים.

עריכה:
נזכרתי בעוד משהו. מדוע אף אחד לא מעריך את מה שטיריון עשה? אלפי האנשים שראו את הפיצוץ בוודאי יכלו לשאול ולהבין שזה מעשה טיריון.
אפילו אבא שלו שביקש ממנו להיות יד המלך, ובעקיפין מינה אותו לתפקיד, יכל לברר ולהבין כמה טוב הוא עשה את תפקידו ואיך בזכותו בלבד הממלכה ניצלה.

מה שאני רושם כאן הוא ספוילר די חזק לגבי העונה השלישית ומי שרוצה להיות מופתע שלא יקרא אותו.

Spoiler

#407 eladfo

eladfo

• רשומים
  • 2,104 הודעות

נכתב ב- ‎06/06/2012‏, ‎17:38

עריכה:

מה שאני רושם כאן הוא ספוילר די חזק לגבי העונה השלישית ומי שרוצה להיות מופתע שלא יקרא אותו.

Spoiler

היי עם זה ספויילר להמשך אני לא רוצה לדעת. חשבתי פשוט חסכו מאיתנו פרטים עקב חוסר בזמן.
תודה בכל זאת :)

Be the change you want to see in the world - Gandhi

#408 charge

charge

LOOK AT MY BANK ACCOUNT

• רשומים
  • 2,902 הודעות

נכתב ב- ‎06/06/2012‏, ‎17:51

אני כלכך רוצה לראות את הספויילר אבל גם כלכך לא...... :(
  • King James אוהב את זה
תמונה שפורסמה

#409 Ornitr

Ornitr

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 376 הודעות

נכתב ב- ‎06/06/2012‏, ‎20:38

זה חתיכת ספוילר מה שרשמת, אחי. :blink:
  • ravit אוהב את זה

#410 bergereyal

bergereyal

fsc.co.il

• רשומים
  • 289 הודעות

נכתב ב- ‎07/06/2012‏, ‎06:02

אתה לא יכול להגיד שלא הזהרתי :)

#411 CHiPoPo

CHiPoPo

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 955 הודעות

נכתב ב- ‎07/06/2012‏, ‎07:42

הספוילר שרשמת הוא כל כך לא הכרחי
טיווין לא ידע על החתונה של רוב וכל ההמשך רשמת בכלל לא קשור למה שקרה

מה שאני חושב שהם ניסו להראות שטיווין עלה על אריה ולא רצה שהיא תדע את התוכניות שלו אז הוא אמר לה שהוא הולך לתקוף את רוב גם כדי להטעות אותה וגם כדי לראות אם היא תעשה משהו ואז להוכיח את הנקודה שלו
  • ravit ו charge אוהבים את זה

#412 bergereyal

bergereyal

fsc.co.il

• רשומים
  • 289 הודעות

נכתב ב- ‎07/06/2012‏, ‎12:13

אם הוא היה יודע שזאת אריה הוא היה לוקח אותה בשבי כדי להשתמש בה כקלף מיקוח ולא עוזב בלעדיה.

#413 tzvimen

tzvimen

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 400 הודעות

נכתב ב- ‎07/06/2012‏, ‎13:28

ספוילר מהספרים :
Spoiler

תמיד הכלב רץ לפני האדון ונראה כמנהיג, עד שמגיעים לפרשת דרכים, או אז עוצר הכלב, ומממתין להוראת האדון - כך היא דרכה של הדמוקרטיה, המנהיג בודק את רצון העם לפני כל החלטה
(הרב אלחנן ווסרמן מסביר למה "פני הדור - כפני הכלב")

בסופו של דבר; עדיף דיקטטור הגון מאשר דמוקרטיה כזאת
(יהודי ששלושה משטרים מאחוריו)

#414 ThUnDeR

ThUnDeR

משתמש סביר+

• ותיקים
  • 4,899 הודעות

נכתב ב- ‎08/06/2012‏, ‎02:41

איזה פרק מטורף!
הרגיש לי כמו סרט מאשר פרק בסדרה.

-

תמונה שפורסמה

#415 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎08/06/2012‏, ‎06:49

מכמה סיבות :
1. ראשית, שיקול מחושב של סיכונים. סטאניס קרוב יותר למעלה מלך. אם הוא היה יוצא נגד רוב ונגיד שמנצח אותו, סטאניס כבר היה מלך.
2. שנית, ניצול הזדמנות לברית חשובה. הריגת רנלי ע"י סטאניס הותירה צבא ענק וחזק, בראשות רמות-גנים, השונא את סטאניס ושואף לברית נגדו. זו אופציה לחיזוק הכוח, דבר שלא היה קיים במלחמה נגד רוב. "אצבעון" נשלח לבצע את עבודת ההכנה לברית עבורו. מרגע שניתן לטייוין האישור ממנו, היה עליו לפעול במהירות.
3. שלישית, הטעייה. מומלץ לא להצהיר על כוונותיך האמיתיות בפני אוייבך.
4. רביעית, ג'יימי לאניסטר - בנו האהוב שבוי בידי רוב, למיטב ידיעתו של סטאניס בשלב זה. מלחמה נגד רוב משמע סיכוי רב שבנו יוצא להורג.
5. חמישית, טייוין לאניסטר טען תמיד שיש מלחמות שנקבעות בדם ויש כאלו בדיו. משמע הוא פועל בשני המישורים, אבל בדרכים שונות. זה שהוא בחר לצאת לכיוון מעלה-מלך לא אומר שהוא לא פעל במישור השני כנגד רוב.

אל תשכח שמדובר בסידרה מלאה במעשי ערמומיות ובגידות.זה טיבעו של "המשחק" הנקרא משחקי הכס. טייוין הוא האומן בתחום. הבעיה שהסידרה, בניגוד לספרים, מתמקדת במה שגלוי לעין (מלחמות בשדה הקרב) ולא בכל השיקולים הנסתרים שמאחורי ההזדמנויות הנפתחות בשיחות בעיקר.
  • eladfo אוהב את זה
לאן שלא תפנה, תמיד התחת ישאר מאחור

#416 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎08/06/2012‏, ‎11:52

האמת שהסדרה כמעט ולא מראה את כוחו של טיווין. הוא הרי האיש העשיר בווסטרוז ותותח כבד בכל ענייני הפוליטיקה אבל זה פחות נראה על המסך... מעניין אם בספרים הוא מוצג כהרבה יותר חזק מאשר בסדרה.
אמנם היו לו מונולוגים פה ושם עם חזון על העתיד ואפשר לראות שהבנאדם חושב קדימה אבל עדיין הוא מרגיש לי קצת מפוספס.

#417 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎08/06/2012‏, ‎16:41

האמת שהסדרה כמעט ולא מראה את כוחו של טיווין. הוא הרי האיש העשיר בווסטרוז ותותח כבד בכל ענייני הפוליטיקה אבל זה פחות נראה על המסך... מעניין אם בספרים הוא מוצג כהרבה יותר חזק מאשר בסדרה.
אמנם היו לו מונולוגים פה ושם עם חזון על העתיד ואפשר לראות שהבנאדם חושב קדימה אבל עדיין הוא מרגיש לי קצת מפוספס.

הספרים מציגים אותו כאדם חזק ביותר. "האריה הגדול", זה כינויו. צריך להבין שכל פרק בספר מוצג מעיניה של דמות אחרת (שם פרק לדוגמא: סרסיי, או טיריון )
בכל הפרקים המוצגים מנקודת המבט של של סרסיי, טיריון וג'יימי (גם של אחרים כמו נד סטארק וקייטלין ) מחשבותיהם נודדות אל טייוין. ילדיו תמיד עושים הכל מתוך המחשבה של מה אביהם טייוין היה אומר על כך וכד'.... למעשה הספרים מסבירים שכל המרד נגד בית טארגאריאן במובן מסוים התרחש בגללו. הוא היה ימין המלך של המלך אאריז טארגאריאן ומרגע שהוא סולק הוא נפגע ופעל מאחורי הקלעים להפיל את המלך. רוברט באראתיאון ונד סטארק ( יחד עם ג'ון ארין שמת) שיבשו לו את התוכנית זמנית, אבל הוא פעל ללא ליאות והקריב אף את ילדיו (הכריח את סרסיי להתחתן עם רוברט לדגומא ) כדי שבית קאסטארלי יזכה בכתר. למעשה בתוכניות של טייוין, ג'יימי הוא שהיה אמור להיות המלך. מכאן אפשר להבין את המרירות של סרסיי כלפיו,את הקינאה של טיריון ואת היראה והחשש שג'יימי חש ממנו. בכל מקרה כולם העריצו ופחדו ממנו בו זמנית. אין ספק שהסידרה בטלוויזיה מחטיאה לגמרי את זה, אבל ללא קשר לעובדה שהסידרה קצרה מדי, היא לעולם לא היתה יכולה להגיע לעומק של ספר - אין אפשרות בסידרה להציג מחשבות של דמויות, רק מעשים ומילים וכל הרגשות שתיארתי קודם, שהם המניע האמיתי למעשים, מפוספסים ע"י הצופה.
לאן שלא תפנה, תמיד התחת ישאר מאחור

#418 Tpzo

Tpzo

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 476 הודעות

נכתב ב- ‎09/06/2012‏, ‎15:30

ספוליירים + שאלות :

אהלן חבר'ה,

יש לי כמה שאלות

1. באחד הפרקים הראשונים של העונה השנייה , ראינו שאנשי משמר הלילה חונים במחנה של פדופיל שמקריב את הילדים הזכרים שלו >> השאלה היא למי הוא מקריב אותם?
2. איך בדיוק רנלי מת?
3. האם ג"קאן שייך איכשהו למכשפה האדומה? {מאמינים/שייכים לאותו האל}
4. למה חצי - היד גרם למותו?

#419 Bigdragon

Bigdragon

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 621 הודעות

נכתב ב- ‎09/06/2012‏, ‎15:31

חבר'ה, תעשו טובה בלי ספוילרים מהספרים.
האשכול מיועד אך ורק לסדרה, וזה סתם מפתה אנשים להסתכל בספוילרים.
אם יש שאלה שהתשובה אליה לא נענתה עדיין בסדרה, פשוט אל תענו.

לגבי סוף העונה, היה פשוט מדהים לדעתי.
מחברים שקראו את הספרים (אני אישית בסוף הראשון), הספר השלישי הוא יצירת מופת, אז יש למה לצפות :)
  • charge אוהב את זה

#420 Solomon

Solomon

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 15 הודעות

נכתב ב- ‎09/06/2012‏, ‎16:22

פשוט פרק סיופ אדיר.. הסדרה כל-כך איכותית שקשה להאמין. הרבה זמן לא נהניתי כל-כך מסדרת טלוויזיה.
אבל כמובן, שהיא לא משתווה לרמת העלילה בספרים :)
  • mad_clown אוהב את זה

תויגו גם עם אחת או יותר ממילות המפתח הללו: Game of Thrones

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים