אשכול ספאם
נכתב ב- 21/09/2012, 22:02
כמו שאמרתי, השוואה לא מתאימה בכלל.
נכתב ב- 21/09/2012, 22:04
קליפס, תנסה לא להיות ילד ותקרא הכל
המשחק שזעזע את המדינה - או "מה קורה כשאתר חרדי גומר אומר לעשות לעשות לעצמו רייטינג על חשבון האמת, ומוביל מסע הסתה כלפי אדם":
לפני כמה ימים, פורסמה גרסה סאטירית למשחק Space invaders הקלאסי משנות השמונים (או Chicken invaders עבור המכורים לגרסה המקרקרת והצבעונית יותר משנות האלפיים).
בגרסה הסאטירית, השחקן יכול לבחור בין שני מצבי משחק:
1. ילדה קטנה המתגוננת מחרדים שיורקים עליה על ידי שירה - וגורמת להם להעלם כשתווים פוגעים בהם - עם בונוס של מטבעות שיורד לפעמים.
2. חרדי המתגונן מילדות השרות עליו על ידי יריקה - שגורמת להן להעלם - עם בונוס של מצוות שיורד לפעמים.
כותב מאתר "דוסים" , יאיר טיילור (שם עט בדוי), החליט למנף את זה לטובת האתר שלו.
הוא פרסם באתרי חדשות דתיים שונים הודעה מזועזעת בה הוא מתאר את המשחק כ "משחק הסתה, בו המשחק רוצח חרדים. ומטרתו להקהות את החושים אצל האדם המשחק, ולגרום לאנשים רצון להזיק לחרדים".
המניפולציה הקטנה הזו עזרה, ואתרי החדשות החרדיים (בחדרי חרדים, דוסים, וסרוגים) פרסמו כותרות בהתאם: "הרוג חרדים - וחסוך כסף למדינה", ו- "משחק הסתה מציע לגולשים לחסל חרדים" - וזה למרות שהייתה ברשותם הגרסה של יוצר האתר שאותה הם גם מצטטים בכתבה:
"הילדה הקטנה לא 'יורה' בחרדים. היא מגנה על עצמה מפני היריקות ורמיסת הדמוקרטיה (בדמות מגינים בצורת הכנסת) על ידי הנשק היחיד של נשים - שירת נשים. אפשר לראות את התווים היוצאים מפיה. המשחק ממש לא אמור להיות הסתה וניסיתי בכל כוחי להראות אותו מזוית הומוריסטית"
הגדילו לעשות באתר "בחדרי חרדים" - כשפרסמו את מספר הטלפון הביתי של בעל השרת שאחסן את המשחק. (אדם שאין לו קשר לכותב המשחק), ובאופן מיידי הטלפון בביתו לא הפסיק לצלצל כשבצד השני חרדים נזעמים עם איומים בפיהם.
בעקבות הכותרות והתגובות באתרים השונים ("כך אמנו את האס אס להרוג יהודים" נכתב באחת התגובות) - החליט יו"ר סיעת ש"ס להגיש תלונה במשטרה נגד יוצר המשחק ולהביא להורדתו ולנקיטת צעדים משפטיים נגד היוצר.
נכון לעכשיו - המשחק ירד, בעל השרת מקבל איומים בטלפון, הוגשה תלונה במשטרה, ובאופן כללי אתרי החדשות החרדים ובראשם דוסים הידוע בעיוותי הנתונים שלו, ממשיכים להציג את המשחק כ"משחק הסתה הקורא לרצוח חרדים" ולהתעלם מההסברים שיוצר המשחק מציע.
האם זה מה שקורה כשאתר חרדי מחליט לעשות לינצ' ציבורי באדם? האם אין בין אתרי החדשות החרדים ולו אחד שיפשפש במעשיו ויבדוק האם הכותרת שלו שממשיכה לתאר את המשחק כמשחק רצח חרדים ומעוותת את האמת לשם הרייטיינג - אינה גורמת להסתה חמורה כלפי יוצר המשחק שמקבל איומים נאצות וקללות לדף שלו (אחד מדפי יהוה ברשת)?
התמונה המצורפת היא של ארבעה מסכים, שהעביר לנו יוצר המשחק במטרה להבהיר שההתייחסות למשחק יצאה מפרופורציה ואינה קרובה אפילו לכוונה המקורית.
אנחנו רוצים להביע את התנגדותנו לרעיון שמובע במשחק, שכאמור מעמיק את הפערים ומבוסס על הכללות, אבל יותר מכך, מבקשים מהאתרים החרדיים לפרסם התנצלות על שהציגו את המשחק בצורה לא פרופורציונלית לכוונות שלו, ושילחו באותו אדם המון אנשים נזעמים שהוטעו לחשוב שמדובר במשחק חיסול חרדים ונסיון הסתה לאלימות. הם אלו שנושאים על כתפיהם את ההסתה והרדיפה במקרה הזה, וראוי שיתנו את הדין - ראשית בפני עצמם, ושנית בפני הציבור על התנהלותם.
אנחנו מכירים לפחות בחור אחד שהם צריכים לבקש ממנו סליחה בכיפור.
וזו התמונה
נכתב ב- 21/09/2012, 22:12
- הנסיך המדליק אוהב את זה
נכתב ב- 21/09/2012, 22:13
כל השאר לא רלוונטי בכלל לדיון שלנו אחי.
עצם היותך איש דת לא עושה אותך מושלם, יש להם חסרונות כמונו.
לצערי, זאת המחשבה המקולקלת של האוכלוסיה החילונית.
נכתב ב- 21/09/2012, 22:15
מי שעשה את הסרט הזה הוא מראש לטעמי פרובוקטור. הוא ידע שזה מה שיקרהמי שעשה את המשחק הזה הוא מראש לטעמי פרובקטור, הוא ידע שזה מה שיקרה.
נכתב ב- 21/09/2012, 22:16
נכתב ב- 21/09/2012, 22:18
בדיוק, לא היה איכפת לו מהם התוצאות.מי שעשה את הסרט הזה הוא מראש לטעמי פרובוקטור. הוא ידע שזה מה שיקרהמי שעשה את המשחק הזה הוא מראש לטעמי פרובקטור, הוא ידע שזה מה שיקרה.
הוא ניסה להוכיח משהו והצליח...אולי יבינו בעולם איזה צד לקחת באמת.
האיסלם כבר משתלט על אירופה.
נכתב ב- 21/09/2012, 22:20
ברור שהוא הצליח להוכיח (וזה כבר היה ידוע), אבל יוצר המשחק גם מראה לך שהוא מקבל איומים רק בגלל שהוא עשה משחק נגד החרדים.
אתה פשוט בוחר הצד הנוח לך.
נכתב ב- 21/09/2012, 22:21
נו, אז גם יוצר המשחק כנראה ניסה להוכיח משהו.בדיוק, לא היה איכפת לו מהם התוצאות.
מי שעשה את הסרט הזה הוא מראש לטעמי פרובוקטור. הוא ידע שזה מה שיקרהמי שעשה את המשחק הזה הוא מראש לטעמי פרובקטור, הוא ידע שזה מה שיקרה.
הוא ניסה להוכיח משהו והצליח...אולי יבינו בעולם איזה צד לקחת באמת.
האיסלם כבר משתלט על אירופה.
אתה חושב שהוא הצליח?
חחחחח גדולאולי אנחנו עוד לא ברמה של האיסלאם, אבל לא רחוק היום חברים. לא רחוק היום.
כאילו הקיצוניות הדתית לא מתמתנת ככל שהזמן חולף.
תסמונת ה'בעבר היה טוב יותר' בפעולה.
לעומת זאת, שמוסלמי מאיים עליך - זה יצא לפועל.
נכתב ב- 21/09/2012, 22:23
א-אה.... הממממממממ ומה זה רצח רבין?אבל אתה יודע שזה איומי סרק, אף אחד לא ירצח בגלל דבר כזה.
נכתב ב- 21/09/2012, 22:26
וברוך גולדשטיין. ועכשיו השמאלנים מתקשים להביא דוגמאות נוספות.א-אה.... הממממממממ ומה זה רצח רבין?
אבל אתה יודע שזה איומי סרק, אף אחד לא ירצח בגלל דבר כזה.
נכתב ב- 21/09/2012, 22:26
מקרה שהוא לא מעיד על הכלל.א-אה.... הממממממממ ומה זה רצח רבין?
נכתב ב- 21/09/2012, 22:31
למה לא? (עזוב שהסיבות מן הסתם שונות). איזה רב מפגר הטיף לחולה נפש הזה שצריך לרצוח את רבין.מקרה שהוא לא מעיד על הכלל.
א-אה.... הממממממממ ומה זה רצח רבין?
אני מאמין בכל ליבי שיש איזה רב פנאט שאומר (לא בפומבי כמובן... עדיין) להרוג את כל מי שמעליב את החרדים או את הדת היהודית.
אה רגע, עכשיו אני שמאלני?!וברוך גולדשטיין. ועכשיו השמאלנים מתקשים להביא דוגמאות נוספות.
גדול! לפני שעה אילן רמז שאני גזען ימני!
אנשים, תהיו סגורים על עצמכם בסדר?
נכתב ב- 21/09/2012, 22:34
אין כאן צודק או טועה, העניין כולו התפתח מזה שאני אומר על עצמי שאני עיקבי.
אני מאמין שהרוב חושבים שאני באמת כזה, אתה יוצא דופן
נכתב ב- 21/09/2012, 22:37
ואני פשוט מנסה להוכיח לך שזה לא רק אצל המוסלמים.
אין הבדל גדול כמו שציינו כאן מקודם בין היהדות לאיסלאם, אולי שהם הורגים בשם אלוהים והיהודים לא... בינתיים
5 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 5 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים