עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

ילד פלסטיני נהרג על ידי ישראל כל 3 ימים

• אנא התחבר בכדי להגיב
462 תגובות לנושא זה

#381 הנסיך המדליק

הנסיך המדליק

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 795 הודעות

נכתב ב- ‎16/07/2014‏, ‎23:05

אחי זאת מדינת היהודים, יש לנו לגיטמציה להמשיך שנים....

בכל מקום אחר היה זורקים אותם לים,

תראה את פוטין אמרו לו שיחרימו אותו אמר סבבה אין יותר גז,

אנחנו צריכים להגיד אין יותר מח יהודי, שימשיכו להילחם עם מקלות ואבנים.

:facepalm:

עם כמה שאתה שמאלני וחושב שישראל זה עם כובש ונאצים והכל, אתה חייב להודות שכמעט כל מדינה אחרת הייתה משמידה אותם. פוטין, ארה"ב ואירופה היו מזיינים כל מדינה ששולחת עליהם טילים.

אתה באמת לא מבין שאנשים כמו פוטין הם הבעיה בעולם ולא משהו שצריך לשאוף אילו? באמת? דרך אגב, אל תכניס לי מילים לפה. 

שניר- אם אתה חושב שהמצב הנוכחי בו בישראל יש מליונים שנחשבים סוג ב' הוא מצב טוב אז אין לי כל כך מה להגיד לך. מדינה פלסטינית בשטחי 67 תקום גם אם האספסוף הישראלי ירצה וגם אם לא. 

במצב שבו תהיה להם מדינה והם יחליטו לתקוף אותנו נוכל להכריז עליהם מלחמה וצה"ל יוכל לתקוף בכל כוחו.

וכדאי שתבין משהו נורא חשוב (למרות שאני מאמין שאתה לא מסוגל להבין), מדינה יהודית לא נותנת לך אפשרות לבצע פשעי מלחמה. 

למה אתה הולך מסביב? כמו שאמרתי, לא רק פוטין, אלא כל העולם היה מגיב בצורה חריפה בהרבה לטילים שיורדים עליו מהאוויר כל יום. לא, אני לא בעד אנשים כמו פוטין, אבל אני מעריך שגם אתה מאמין שיש לנו זכות להגן על עצמנו. כולנו (טוב, רובנו) היינו מעדיפים שזה לא יהיה עם הרג של חפים מפשע, אבל מה הפתרון? כאילו באמת אני רוצה לדעת מה אתה חושב שישראל צריכה לעשות בתגובה לירי טילים מרצועת עזה?

רוב מדינות העולם לא כובשת לכן הן לא היו נקלעות למצבים כאלה. צריך לקפל את הכיבוש, כל עוד הכיבוש נמשך אנחנו נסבול מטרור פלסטיאני. אם אתה חושב שאם תפיל את החמאס אתה תבטל את היצרים הלאומיים של הפלסטינים אתה טועה.

החמאס זה ארגון פונדמנטלסטי דתי קיצוני ואין לפעולות שלו שום קשר לכיבוש;  הוא לא מקבל את עצם נוכחתך כאן באדמה הזו. "כל עוד הכיבוש נמשך אנחנו נסבול מטרור פלסטיאני" - אין שום הצדקה לטרור כלפי אוכלוסיה חפה מפשע וגם אם תקום מדינה פלסטינית הטרור האסלאמי ימשך. אגב, גם סין כובשת בטיבט, את זה ידעת?

אתה מדבר בסיסמאות ריקות וחלולות, כאלו שמגיעות מרקע של תעמולה פלסטינית. ושלא ישתמע לא נכון - אני מתנגד להתנחלויות מבודדות ולשלטון הצבאי בשטחים.

סין סיפחה את טיבט לפי מה שאני יודע ובכל מקרה כתבתי רוב מדינות העולם במיוחד בשביל מקרים כאלה.

בטח שיש לפעולות של החמאס קשר לכיבוש. החמאס הוא אכן פונדמנטלסטי אבל לא מדובר פה בדעא"ש או אל קידע (הוא אפילו מדכא ומרסן גופים כאלה ברצועה). מנהיגי החמאס מודעים לכך שיותר מגובלות 67 הם לא יקבלו (אפילו שכתוב מה שכתוב בחוקה שלהם). להגיד שהחמאס עושה את הטרור שלו בגלל הגיהאד ולא בגלל הכיבוש והמצור על עזה זה סיסמאות תעמולה ריקות מתוכן של הימין. 

רק בכדי שנבין את ההגיון שלך - אתה טוען שאילולא חמאס היה נמצא במצור בעזה וישראל הייתה מתנתקת ממנו מבחינה אזרחית וכלכלית - הוא היה מפסיק לירות רקטות על ישראל?

לצערי, אתה קורבן של פרופגנדה מצד השמאל הרדיקלי.

בעת הזו אמליץ לך לקרוא על כמה מיתוסים שאולי יגרמו לך לשנות את דעתך, ואת זה, במקרה, כתב לא ימני קיצוני גדול או תומך של "מסיבת התה", אלא ליברל ודמוקרט כמוני. קוראים לו פרופ' אלן דרשוביץ. 

http://www.thepost.c...=EE&0r9VQ=FLDJJ

הצגת ההתנתקות כסיום הכיבוש וכחופש מוחלט על עזה היא לא נכונה. אמנם היו הקלות בעזה לאחר ההתנתקות אבל לטעון שיכלה להפוך לסינגפור מנותק מהמציאות. הצעדים הבאים חייבים להיות דו צדדים ולכלול קשרים כלכלים בין ישראל לרצועה. 

החמאס הוא האופציה הכי טובה שיש לנו בעזה. עובדה שהוא מרסן  ארגוני טרור כמו הגיהאד האיסלמי ומדכא את דעאש ברצועה. הוא הצטרף לממשלת האחדות והסכים על תנאי הקוורטט. ביבי הוא זה שהחליט לפתוח במלחמה על החמאס בלי סיבה אמיתית. 

#382 אורפז.

אורפז.

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎16/07/2014‏, ‎23:18

עדיף ארגון כמו דעאש שלא מזגזג כל יומיים ומראה כמו ארגון רציני מה הוא רוצה. אם ירצח תושבים חפים מפשע העולם יתערב, אם יבצע דברים חמורים מהחמאס (לא שאני יכול לעלות לראות דברים חמורים מחטיפות ופיגועי התאבדות כלפי מדינת ישראל), לישראל לפחות תהיה לגיטימציה להשמיד את הארגון הזה.

הנסיך, זה פשוט מצחיק שארגון יורה טילים עלינו, חוטף לנו אזרחים וחיילים, מבצע פיגועי התאבדות, ואתה מצדיק אותו (פחות או יותר). ועוד כל זה בזמן שאנחנו בטיל אחד מוחקים את כל עזה, דבר שמדינה מתוקנת לא תעשה בחיים, אבל מדינות אחרות היו עושות בכיף.

#383 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,055 הודעות

נכתב ב- ‎16/07/2014‏, ‎23:25

די כבר, הם היו חופשיים לעשות עם רצועת עזה מה שהם רוצים. אומנם לא בקלות ולא במהירות, אבל הם יכלו להפוך למדינה משגשגת.

במקום זה, הפלסטינאים בחרו בארגון טרור ולהילחם במדינת ישראל, רק משום שהיא מוגדרת כמדינה יהודית.

שילכו לחפש מי ינענע אותם.

אנשים כמוך רק גורמים לנו להיראות רע בעיני העולם. אין כיבוש ישראלי ברצועת עזה. מאוד פשוט. הם רוצים להסיר את המצור? אין בעיה, שיפסיקו את הטרור. הפסקת טרור = הסרת מצור.

ברגע הזה, אתה תראה איך הרצועה תתחיל להשתקם כשכל הכסף שזורם אליהם (מדברים על סכומים של כ-6 מיליארד דולר בשנה. שנה אחת!!!) יופנה סופסוף לבניה ושיקום ולא למימון הטרור.

אני לא מבין למה לך לחפש איך להוציא את ישראל רעה בסיפור הזה. אנחנו לא מושלמים, אפילו לא קרוב לזה, אבל אין לי שום ספק שאנחנו הצד הצודק והטוב בכל המלחמה כאן.

החמאס הוא האופציה הכי טובה שיש לנו בעזה? בולשיט. אולי בטווח המיידי אין אלטרנטיבה יותר טובה, אבל בטווח הארוך ברור שהמטרה היא לתת לרשות הפלסטינית שליטה שם במקום החמאס המזורגג. ושלא תטעה, גם הם חלאות לא קטנות, אבל לפחות אפשר לדבר איתם בהיגיון מסוים.

• dorel310 אוהב את זה

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#384 הנסיך המדליק

הנסיך המדליק

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 795 הודעות

נכתב ב- ‎16/07/2014‏, ‎23:33

די כבר, הם היו חופשיים לעשות עם רצועת עזה מה שהם רוצים. אומנם לא בקלות ולא במהירות, אבל הם יכלו להפוך למדינה משגשגת.

במקום זה, הפלסטינאים בחרו בארגון טרור ולהילחם במדינת ישראל, רק משום שהיא מוגדרת כמדינה יהודית.

אנשים כמוך רק גורמים לנו להיראות רע בעיני העולם. אין כיבוש ישראלי ברצועת עזה. מאוד פשוט. הם רוצים להסיר את המצור? אין בעיה, שיפסיקו את הטרור. הפסקת טרור = הסרת מצור.

ברגע הזה, אתה תראה איך הרצועה תתחיל להשתקם כשכל הכסף שזורם אליהם (מדברים על סכומים של כ-6 מיליארד דולר בשנה. שנה אחת!!!) יופנה סופסוף לבניה ושיקום ולא למימון הטרור.

אני לא מבין למה לך לחפש איך להוציא את ישראל רעה בסיפור הזה. אנחנו לא מושלמים, אפילו לא קרוב לזה, אבל אין לי שום ספק שאנחנו הצד הצודק והטוב בכל המלחמה כאן.

החמאס הוא האופציה הכי טובה שיש לנו בעזה? בולשיט. אולי בטווח המיידי אין אלטרנטיבה יותר טובה, אבל בטווח הארוך ברור שהמטרה היא לתת לרשות הפלסטינית שליטה שם במקום החמאס המזורגג. ושלא תטעה, גם הם חלאות לא קטנות, אבל לפחות אפשר לדבר איתם בהיגיון מסוים.

תצא מהקונספיה שהתנתקות נתנה להם את החופש שאתה חושב שהם קיבלו. לא השמאלנים הם אלה שגורמים לישראל רע להראות בעולם, לכל סכונייות הידיעות וגופי החדשות יש גופים שסוקרים את המזרח התיכון בקפידה. התמונה שהם מעבירים לעולם (קצת יותר אובייקטיבית, אמינה ואיכותית מהתקשורת הישראלית) היא זו שגורמת לדעת הקהל בעולם. 

בשביל שהרשות תעלה לשלטון בעזה צריך שהצורך להתנגדות לישראל ירד ורמת החיים תעלה. כל עוד רמת החיים בעזה ברצפה וישראל כובשת את עזה, העוני והשנאה לישראל יהיו דומננטים והחמאס יהיה חזק יותר. 

#385 King James

King James

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• מתרגמי רשת
  • 5,579 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎00:03

היום ליברמן אכל במסעדה שאני עובד בה איך שהוא נכנס למסעדה אזעקה חחחחח הוא נכנס עם כוסית של יין לממד חחחחחחח

• RuinSain ו Asailow אוהבים את זה
תמונה שפורסמה

#386 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,055 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎00:06

תצא מהקונספיה שהתנתקות נתנה להם את החופש שאתה חושב שהם קיבלו. לא השמאלנים הם אלה שגורמים לישראל רע להראות בעולם, לכל סכונייות הידיעות וגופי החדשות יש גופים שסוקרים את המזרח התיכון בקפידה. התמונה שהם מעבירים לעולם (קצת יותר אובייקטיבית, אמינה ואיכותית מהתקשורת הישראלית) היא זו שגורמת לדעת הקהל בעולם. 

בשביל שהרשות תעלה לשלטון בעזה צריך שהצורך להתנגדות לישראל ירד ורמת החיים תעלה. כל עוד רמת החיים בעזה ברצפה וישראל כובשת את עזה, העוני והשנאה לישראל יהיו דומננטים והחמאס יהיה חזק יותר. 

לפי שאני אגיב לך על התוכן, אני רוצה להבהיר שאין לי ספק שברצועת עזה סובלים פי כמה וכמה מכאן, מה שהולך שם לא רחוק בכלל מגיהינום, אבל זה עדיין לא מתקרב לקמצוץ ממה שהולך בסוריה או בעיראק. ויותר חשוב מזה, הם הביאו על עצמם את הסיטואציה הנוכחית.

תגיד לי חבוב, איפה אתה חי? לא ראית את כל הפרסומים השקריים בשבוע האחרון? לא ראית את כל הבלופים שנחשפו בתקשורת? הם מציגים תמונות מסוריה ועיראק כתמונות עדכניות שצולמו בעזה. הם מפברקים פציעות ופיצוצים. התקשורת העולמית מדווחת רק על מה ששווה לדווח עליו, ומה שקורה בעזה מצולם הרבה יותר יפה ומושך הרבה יותר קהל. התקשורת העולמית ממש לא אמינה, ראינו את זה שוב ושוב לאורך ההיסטוריה, היא מדווחת רק על מה שהיא רואה, וקל מאוד לעבוד על מצלמות. מאוד.

ברור לכולם שהסבל בעזה הוא עצום, וזה בדיוק מה שהחמאס רוצה! שהפלסטינאים יסבלו! הוא רוצה לעורר שוב את הדיון העולמי ולחזור להיות נושא עיקרי אחרי שנדחק לשוליים.

במקום להאשים את החמאס ולמוטט אותו, אתם בוחרים להחליש את מדינת ישראל ואת צה"ל בפעולות כנגד הטרור.

נכון, לא רק השמאלניים גורמים לישראל להיראות רע בעולם, זה שילוב של המון גורמים, אבל אין ספק שאתם לא עוזרים. יש דרך לבקר את הממשלה ואת המדינה, ולצאת בחוצות ולהאשים את המדינה זו לא הדרך הנכונה. במעשים האלו אתם רק מרחיקים את היום שבו נגיע לפתרון כלשהו.
אני לא מגדיר את עצמי בתור ימני, אלא בתור ריאליסט, ואני יודע שנתקרב לפתרון רק כשהפלסטינאים יוותרו על הטרור, לפחות על הטרור המאורגן. היום הזה לא כל כך רחוק כמו שאנשים חושבים.

• dorel310 אוהב את זה

- סטיבן רייט.

#387 Pyrophoenix

Pyrophoenix

Crow's Eye

• ותיקים
  • 6,129 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎04:26

נציג חיל האוויר בעזה מגיע לבדוק נזקים

AMIxOYu.jpg

• Android ו Asailow אוהבים את זה

#388 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎11:28

מפתיע שלא קראו לי למילואים, לגולני אין חלק בכל האקשן?

יש לי עוד כמה ימים עד שאני עוזב לצרפת, זה היה בא לי טוב עכשיו.

#389 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎11:36

העלו לא מזמן תמונה נוסטלגית

san_hh.jpg

ואמרו מי פרץ למי קודם חחחח D:

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#390 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎14:23

האגדה שנגיע לפיתרון רק כאשר הפלסטינים יוותרו על הטרור כבר הוכחה כשטות מוחלטת. להזכירך, הרשות הפלסטינית ויתרה על הטרור לפני לא מעט שנים, והיום פועלת ביחד עם ישראל בשביל לסכל פיגועי טרור ומגנה בריש גלי את מעט הפיגועים שחומקים לה בין הידיים (למשל רצח שלושת הנערים הישראלים). השנים האחרונות היו השנים השקטות ביותר בישראל מאז קום המדינה. האם זה גרם לנו לדון בצורה רצינית עם אבו מאזן? מה פתאום. סירבנו למו"מ רציני עם הקפאת התנחלויות, הפרנו הסכמים שלנו איתו לשחרר אסירים וברגע שהוא פנה לערכאות בינלאומיות קראנו לפעולות האלה "טרור מדיני" או "טרור דיפלומטי". כאשר אבו מאזן הקים ממשלה בתמיכת החמאס שקיבלה על עצמה המנעות מטרור והכרה בישראל אנחנו החרמנו אותה במקום לתת לתהליך הזה צ'אנס. נתניהו אמנם שקול ומתון (יחסית לקודמיו בתפקיד) במבצע הזה, אבל צריך לזכור שבגלל חוסר היכולת שלו לקחת סיכונים מדיניים בזמן השקט הביטחוני יש לו אחריות גדולה לפתיחת סבב ההסלמה הזה.

• הנסיך המדליק אוהב את זה

#391 cRaZy-BoY

cRaZy-BoY

• ותיקים
  • 3,376 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎14:48

אני לא יודע אם אתה שקרן או שאתה פשוט משקר לעצמך. אבו מאזן סירב בתוקף להכיר במדינה ישראל כמדינת היהודים. ולכן המו"מ כשל. למרות שישראל שחררה מחבלים ורוצחים.

#392 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎14:54

לא אמרתי שאבן מאזן הכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית. אמרתי שהוא הכיר במדינת ישראל כמדינה ריבונית. לי זה מספיק, ואני לא צריך את אבו מאזן שיקבע מה אופי המדינה שלי. זה תומך בטיעון שלי - לא נכון להגיד שכשהפלסטינים לא משיגים שלום כי הם תומכים בטרור, כי ברגע שהם מפסיקים אותו יש לנו שלל תירוצים בשביל להמשיך לסרב לשלום. רק אחד מהם הוא חוסר הכרה במדינה יהודית.

ישראל התחייבה לארבע פעימות של שחרור אסירים במקום הקפאת התנחלויות, אבל סירבה לבצע את הפעימה הרביעית ולא עמדה בהתחייבותיה.

http://news.nana10.c...ticleID=1052440

#393 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎15:15

נראה לך הגיוני ששלום מותנה בשחרור רוצחים? איפה אתה חי? איך בכלל אנשים שוחרי שלום כמוך שמאלנים ופציפסטים למינהם יכולים בכלל לתמוך בדבר כל כך בזוי כמו שחרור אנשים שרצחו אנשים אחרים. אני מתקשה לקבל את זה ומבחינתי זו שיא האירוניה שאדם שמתנגד למלחמות בעד שחרור רוצחים (וזה לא משנה בכלל שהם ערבים, מי שרצח לא צריך לראות אור יום, לעולם). 

#394 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎15:18

אני לא יודע אם אתה שקרן או שאתה פשוט משקר לעצמך. אבו מאזן סירב בתוקף להכיר במדינה ישראל כמדינת היהודים. ולכן המו"מ כשל. למרות שישראל שחררה מחבלים ורוצחים.

מחמוד עבאס פיצץ את השיחות לאחר שפנה לגורמים בין לאומיים במטרה להכרה חד צדדית בפלסטין. האם ישראל נקייה לגמרי? ממש לא. הבניה המואצת בהתנחלויות מבודדות, עקב הימצאות "הבית היהודי" בממשלה, הוציאה את ישראל מאוד לא טוב בסיפור הזה, במקום להוכיח שהפלסטינים הם סרבני השלום כפי שאהוד ברק עשה בקמפ דיוויד ב-2000.

באשר לעניין ההכרה במדינה כיהודית, זה בלוף לא רציני. נתניהו ממילא מעולם לא התכוון ללכת לכיוון של מדינה פלסטינית, וזה רק נועד להכשיל את הצד השני בשיחות. המו"מ הוא טכנית לא רלוונטי ומהווה הצגה לעולם. אני לא יודע מה יקרה בשנים הקרובות אבל בסופו של דבר אנחנו נשרטט גבולות ונבצע נסיגה חד צדדית לגבולות 67 בתוספת גושי ההתנחלויות הגדולים ומזרח ירושלים. אין התכנות לספח עוד 2 מליון ערבים. 

ואגב, בקשר לדיון שלכם על נתניהו, אז בהחלט - הוא הססן ופחדן, אבל המדיניות השקולה והמתונה שלו מתגלת כמצוינת בעת ניהול משברים ומלחמות.

נראה לך הגיוני ששלום מותנה בשחרור רוצחים? איפה אתה חי? איך בכלל אנשים שוחרי שלום כמוך שמאלנים ופציפסטים למינהם יכולים בכלל לתמוך בדבר כל כך בזוי כמו שחרור אנשים שרצחו אנשים אחרים. אני מתקשה לקבל את זה ומבחינתי זו שיא האירוניה שאדם שמתנגד למלחמות בעד שחרור רוצחים (וזה לא משנה בכלל שהם ערבים, מי שרצח לא צריך לראות אור יום, לעולם). 

בעניין הזה אתה טועה. הייתה אפשרות להקפיא את הבנייה בהתנחלויות ובמקום זה "הבית היהודי" בחרו בשחרור רוצחים ונשארו בכל זאת בממשלה, למרות שהתנגדו, שזה ללכת עם ולהרגיש בלי.

הקו האדום של בנט לפרישה מהמשלה הייתה הצהרה על שיחות על סביב גבולות 67, וכששוחררו מחבלים הוא לא פרש מהמשלה. מעניין למה.

#395 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎15:20

אני התנגדתי לשחרור האסירים כתנאי למו"מ. שחרור אסירים עם "דם על הידיים", אם בכלל, צריך לבוא בסוף המו"מ ולא כתנאי לתחילתו. מי שלחץ על כך היה הימין הקשה שלא היה מוכן לשמוע על הקפאת התנחלויות (שבכך אני בהחלט תומך - לא הגיוני שבזמן מו"מ ישראל תקבע עובדות בשטח על הנושא שעליו דנים). אבל ברגע שישראל התחייבה לשחרור אסירים, היא צריכה לעמוד במילה שלה. היא לא יכולה להזכר בכך שהיא מתנגדת לשחרור רוצחים אחרי שכבר שיחררה שלוש פעימות של אסירים והמו"מ רק בתחילתו. זה הוכיח בפעם האלף שישראל לא באמת הייתה מעוניינת בפיתרון, אלא רוצה לקיים מו"מ לצורך המו"מ כדי שיעזבו אותה בשקט.

#396 Pyrophoenix

Pyrophoenix

Crow's Eye

• ותיקים
  • 6,129 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎17:45

http://www.ynet.co.i...4545333,00.html

#397 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,055 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎18:23

האגדה שנגיע לפיתרון רק כאשר הפלסטינים יוותרו על הטרור כבר הוכחה כשטות מוחלטת. להזכירך, הרשות הפלסטינית ויתרה על הטרור לפני לא מעט שנים, והיום פועלת ביחד עם ישראל בשביל לסכל פיגועי טרור ומגנה בריש גלי את מעט הפיגועים שחומקים לה בין הידיים (למשל רצח שלושת הנערים הישראלים). השנים האחרונות היו השנים השקטות ביותר בישראל מאז קום המדינה. האם זה גרם לנו לדון בצורה רצינית עם אבו מאזן? מה פתאום. סירבנו למו"מ רציני עם הקפאת התנחלויות, הפרנו הסכמים שלנו איתו לשחרר אסירים וברגע שהוא פנה לערכאות בינלאומיות קראנו לפעולות האלה "טרור מדיני" או "טרור דיפלומטי". כאשר אבו מאזן הקים ממשלה בתמיכת החמאס שקיבלה על עצמה המנעות מטרור והכרה בישראל אנחנו החרמנו אותה במקום לתת לתהליך הזה צ'אנס. נתניהו אמנם שקול ומתון (יחסית לקודמיו בתפקיד) במבצע הזה, אבל צריך לזכור שבגלל חוסר היכולת שלו לקחת סיכונים מדיניים בזמן השקט הביטחוני יש לו אחריות גדולה לפתיחת סבב ההסלמה הזה.

לא, זו לא שטות מוחלטת. לא אמרתי שנגיע לפתרון מיד כשהם יוותרו על הטרור, אמרתי שנתקרב משמעותית לפתרון, וזו עובדה. הרי הרשות הפלסטינית נמצאת במצב כלכלי סביר (יחסית, כן? שלא תתחיל לפרש לי אחרת), עם אחוז אבטלה לא גבוה, ואוטונומיה מסוימת.

הרש"פ לא עושה הכל כדי למנוע פיגועים, וגם אלו שמצליחים לחמוק תחתיה לא תמיד זוכים לגינוי. וחלאס, ישראל לא צריכה לקיים שום קשר, אבל שום קשר עם ארגון טרור כמו החמאס. כל ממשלה שתכלול אותו צריכה להיות מוקצית. פשוט מאוד. אני לא מאמין שאתה אשכרה מאמין לשטויות שהם מוציאים מהפה.

ברור שישראל לא שה תמים ולא טלית שכולה תכלת, ביבי משקשק מפחד לעשות צעדים משמעותיים ולהתקדם, אבל כמוהו כך גם הרשות הפלסטינית, ובמידה לא פחותה כלל. המו"מ שהיה כאן היה מביך מתחילתו ועד סופו. אי אפשר להכריח שני צדדים שלא מוכנים להכיר אחד בשני לדבר.

אני אחד מהמתנגדים הגדולים ביותר של נתניהו, לדעתי הוא ראש ממשלה גרוע שמפחד לקחת החלטות ורק דוחה אותן ככל האפשר, אך נתניהו לא אשם כלל וכלל במבצע הנוכחי, אלא רק החמאס שחיפש איך לצאת מהבור שבו הוא נמצא. מובן מאליו שגם אם היינו מגיעים להסכם כלשהו עם הרשות, החמאס היה מתנגד לו בכל תוקף וממשיך בדרכו הבזויה.

אגב, אני לא כ"כ מסכים עם הקביעה שהיא זנחה לחלוטין את דרך הטרור, הרש"פ תומכת בטרור בעקיפין, גם אם לא בזדון, שכן היא משלמת משכורות לכל האסירים הביטחוניים בישראל, ללא שום הבחנה בין אסירים עם דם על הידיים לכאלו בלי, משכורות שאני ואתה היינו חולמים לקבל, לא רק במערכת הביטחון, אלא גם באזרחות.

לא אמרתי שאבן מאזן הכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית. אמרתי שהוא הכיר במדינת ישראל כמדינה ריבונית. לי זה מספיק, ואני לא צריך את אבו מאזן שיקבע מה אופי המדינה שלי. זה תומך בטיעון שלי - לא נכון להגיד שכשהפלסטינים לא משיגים שלום כי הם תומכים בטרור, כי ברגע שהם מפסיקים אותו יש לנו שלל תירוצים בשביל להמשיך לסרב לשלום. רק אחד מהם הוא חוסר הכרה במדינה יהודית.

ישראל התחייבה לארבע פעימות של שחרור אסירים במקום הקפאת התנחלויות, אבל סירבה לבצע את הפעימה הרביעית ולא עמדה בהתחייבותיה.

http://news.nana10.c...ticleID=1052440

אילן, אני לא תומך בהיותה של מדינת ישראל מדינה יהודית, משום שאני אתאיסט כמוך. לדעתי זו צריכה להיות מדינה דמוקרטית קודם כל, ורק אז מדינה יהודית. אך אני רוצה שאבו מאזן יכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית.

וזו מסיבה פשוטה מאוד. מה אכפת לו להכיר במדינה היהודית? האם זה מפריע לו באיזשהי דרך להקמת המדינה הפלסטינית? ממש לא.

אז מה המטרה שלו? להחזיר את כל הפליטים לשטחי המדינה שלנו ובעצם להפוך את היהודים למיעוט בתוך מדינת ישראל! ולזה אני מתנגד בכל תוקף.

• cRaZy-BoY אוהב את זה

- סטיבן רייט.

#398 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎19:23

אם ישראל באמת הייתה רוצה בהתקדמות המו"מ והתקרבות לפיתרון מדיני היא הייתה מנצלת את האחדות הפלסטינית כהזדמנות. האינטרס הישראלי הוא ריבונות אחידה בצד השני. אנחנו שנים מתלוננים על כך שלפרטנר שלנו אין שליטה על עזה ושהחלטותיו לא מחייבות את החמאס. הפוליטיקיאים מהימין טענו שאי אפשר לדבר עם אבו מאזן כי הוא לא מייצג את רוב העם הפלסטיני. אז אבו מאזן פתר בדיוק את הבעיה הזו והקים ממשלה שהחמאס תומך בה (למרות שהוא אפילו לא שותף בה!) כשרוב גדול בציבור הפלסטיני תומך בה, ושמכירה בישראל ותקבל כל הסכם שעליו אבו מאזן יחתום. איך ישראל הגיבה לכך? היא ניצלה את המצב כדי להמשיך את סרבנות השלום שלה. המסר עבר מ"אי אפשר לדבר עם אבו מאזן. הוא לא מייצג את כל העם שלו!" ל"אי אפשר לדבר עם אבו מאזן. הוא הקים ממשלת אחדות עם ארגון טרור!". במצב הזה, שישראל מחפשת תירוצים להכשיל את המשא ומתן ולצייר שוב ושוב את אבו מאזן כמשת"פ ישראלי פשוט אי אפשר לסמוך עליה.

אתה מתנגד לזכות השיבה? אין עם זה בעיה. גם אני. גם אבו מאזן הכריז לא מזמן שהוא מוותר על הזכות הזו. ישראל צריכה במו"מ לדרוש מהפלסטינים לוותר על הזכות הזו בסעיף במשא ומתן, ולדרוש שהפליטים הפלסטינים יחזרו לפלסטין ולא לישראל. לדרישה שלנו להכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית אין צורך מהותי. המטרה שלה היא לנסות להאשים את הצד השני בכישלון.

#399 Pyrophoenix

Pyrophoenix

Crow's Eye

• ותיקים
  • 6,129 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎20:10

http://www.ynet.co.i...4544927,00.html

#400 phone

phone

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,876 הודעות

נכתב ב- ‎17/07/2014‏, ‎21:58

זהו, נראה שנכנסנו.

אגב, אם דאע"ש בסוף תחליף את חמאס, אני חושב שזה בסופו של דבר יועיל לנו מבחינת לגיטימיות. כל העולם כבר מכיר בכך שדאע"ש הוא ארגון טרור לכל דבר ויש להיפטר ממנו, לכן לדעתי לא יציקו לנו יותר מדי אם ניאבק בהם.

yarivito

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים