אחי זאת מדינת היהודים, יש לנו לגיטמציה להמשיך שנים....
בכל מקום אחר היה זורקים אותם לים,
תראה את פוטין אמרו לו שיחרימו אותו אמר סבבה אין יותר גז,
אנחנו צריכים להגיד אין יותר מח יהודי, שימשיכו להילחם עם מקלות ואבנים.
עם כמה שאתה שמאלני וחושב שישראל זה עם כובש ונאצים והכל, אתה חייב להודות שכמעט כל מדינה אחרת הייתה משמידה אותם. פוטין, ארה"ב ואירופה היו מזיינים כל מדינה ששולחת עליהם טילים.
אתה באמת לא מבין שאנשים כמו פוטין הם הבעיה בעולם ולא משהו שצריך לשאוף אילו? באמת? דרך אגב, אל תכניס לי מילים לפה.
שניר- אם אתה חושב שהמצב הנוכחי בו בישראל יש מליונים שנחשבים סוג ב' הוא מצב טוב אז אין לי כל כך מה להגיד לך. מדינה פלסטינית בשטחי 67 תקום גם אם האספסוף הישראלי ירצה וגם אם לא.
במצב שבו תהיה להם מדינה והם יחליטו לתקוף אותנו נוכל להכריז עליהם מלחמה וצה"ל יוכל לתקוף בכל כוחו.
וכדאי שתבין משהו נורא חשוב (למרות שאני מאמין שאתה לא מסוגל להבין), מדינה יהודית לא נותנת לך אפשרות לבצע פשעי מלחמה.
למה אתה הולך מסביב? כמו שאמרתי, לא רק פוטין, אלא כל העולם היה מגיב בצורה חריפה בהרבה לטילים שיורדים עליו מהאוויר כל יום. לא, אני לא בעד אנשים כמו פוטין, אבל אני מעריך שגם אתה מאמין שיש לנו זכות להגן על עצמנו. כולנו (טוב, רובנו) היינו מעדיפים שזה לא יהיה עם הרג של חפים מפשע, אבל מה הפתרון? כאילו באמת אני רוצה לדעת מה אתה חושב שישראל צריכה לעשות בתגובה לירי טילים מרצועת עזה?
רוב מדינות העולם לא כובשת לכן הן לא היו נקלעות למצבים כאלה. צריך לקפל את הכיבוש, כל עוד הכיבוש נמשך אנחנו נסבול מטרור פלסטיאני. אם אתה חושב שאם תפיל את החמאס אתה תבטל את היצרים הלאומיים של הפלסטינים אתה טועה.
החמאס זה ארגון פונדמנטלסטי דתי קיצוני ואין לפעולות שלו שום קשר לכיבוש; הוא לא מקבל את עצם נוכחתך כאן באדמה הזו. "כל עוד הכיבוש נמשך אנחנו נסבול מטרור פלסטיאני" - אין שום הצדקה לטרור כלפי אוכלוסיה חפה מפשע וגם אם תקום מדינה פלסטינית הטרור האסלאמי ימשך. אגב, גם סין כובשת בטיבט, את זה ידעת?
אתה מדבר בסיסמאות ריקות וחלולות, כאלו שמגיעות מרקע של תעמולה פלסטינית. ושלא ישתמע לא נכון - אני מתנגד להתנחלויות מבודדות ולשלטון הצבאי בשטחים.
סין סיפחה את טיבט לפי מה שאני יודע ובכל מקרה כתבתי רוב מדינות העולם במיוחד בשביל מקרים כאלה.
בטח שיש לפעולות של החמאס קשר לכיבוש. החמאס הוא אכן פונדמנטלסטי אבל לא מדובר פה בדעא"ש או אל קידע (הוא אפילו מדכא ומרסן גופים כאלה ברצועה). מנהיגי החמאס מודעים לכך שיותר מגובלות 67 הם לא יקבלו (אפילו שכתוב מה שכתוב בחוקה שלהם). להגיד שהחמאס עושה את הטרור שלו בגלל הגיהאד ולא בגלל הכיבוש והמצור על עזה זה סיסמאות תעמולה ריקות מתוכן של הימין.
רק בכדי שנבין את ההגיון שלך - אתה טוען שאילולא חמאס היה נמצא במצור בעזה וישראל הייתה מתנתקת ממנו מבחינה אזרחית וכלכלית - הוא היה מפסיק לירות רקטות על ישראל?
לצערי, אתה קורבן של פרופגנדה מצד השמאל הרדיקלי.
בעת הזו אמליץ לך לקרוא על כמה מיתוסים שאולי יגרמו לך לשנות את דעתך, ואת זה, במקרה, כתב לא ימני קיצוני גדול או תומך של "מסיבת התה", אלא ליברל ודמוקרט כמוני. קוראים לו פרופ' אלן דרשוביץ.
http://www.thepost.c...=EE&0r9VQ=FLDJJ
הצגת ההתנתקות כסיום הכיבוש וכחופש מוחלט על עזה היא לא נכונה. אמנם היו הקלות בעזה לאחר ההתנתקות אבל לטעון שיכלה להפוך לסינגפור מנותק מהמציאות. הצעדים הבאים חייבים להיות דו צדדים ולכלול קשרים כלכלים בין ישראל לרצועה.
החמאס הוא האופציה הכי טובה שיש לנו בעזה. עובדה שהוא מרסן ארגוני טרור כמו הגיהאד האיסלמי ומדכא את דעאש ברצועה. הוא הצטרף לממשלת האחדות והסכים על תנאי הקוורטט. ביבי הוא זה שהחליט לפתוח במלחמה על החמאס בלי סיבה אמיתית.