אני מסכים עם הכותב שההשוואה לליל הבדולח היא מעט לא מתאימה, למרות שזאת הייתה האסואציציה הראשונה שלי כששמעתי על המקרה וראיתי את התמונות.http://www.ynet.co.i...4234751,00.html
מצעד הדגלים הפשיסטי
להתגאות בדגל ישראל זה פאשיזם, ההמנון הוא גזעני ובכלל המדינה היא נאצית.
אילן, ברצינות, אולי תשקול לעלות על המטוס הראשון לחוץ לארץ? אני רואה שממש רע לך פה
למרות זאת, אני סבור שההשוואה לגרמניה של שנות ה30 היא מתבקשת ואפילו מתחייבת, כדי שהדמוקרטיה שקיימת בישראל תמשיך להתקיים, ולא תעבור את אותו תהליך שהדמוקרטיה הגרמנית עברה.
קיימים בישראל גורמים שמאוד מפחדים מההשוואה הזו. הם לא רוצים שנלמד מהטעויות של הגרמנים (שלהם לא היה מודל להשוואה), ולכן הם אוסרים עלייך ועליי להשוות. ההבדל ביני לבינך הוא שאתה מאמין לכל אגדה שהשלטון מפמפם (כמו שצה"ל הוא הצבא המוסרי בעולם) ובולע אותן בשקיקה.
אין שום דבר פאשיסטי בהנפת דגלים. יש הרבה פאשיזם במצעד הדגלים הירושלמי.
מצעד הדגלים בירושלים בא על חשבון תושבי הערביים של ירושלים, כשהצועדים צועדים בשכונות ערביות בירושלים כדי להתגרות בהם כמה שיותר ולחגוג על חשבונם (תוך כדי קריאות "כהנא צדק" ו"מוות לערבים") את "איחוד" ירושלים.
יש קו דק שמפריד לאומיות ולאומנות, ובין נאמנות למדינה לבין פאשיזם. את הקו הזה הצועדים (רובם מהציבור הדתי-לאומי) חצו כבר מזמן.
ההמנון לדעתי הוא לא גזעני, ותצטרך להאמין לי שכשמנגנים אותו אני עומד ושר אותו בגאווה. בתור יהודי, ההמנון הזה הוא משמעותי לי, ומדבר על השקיקה של אבות אבותיי לארץ ישראל.
הבעיה מבחינתי היא שרבים מתושביה של ישראל הם לא יהודים, והם לא מסוגלים להזדהות עם מילותיו של ההמנון. המנון הוא לא דבר מקודש והיו מדינות שהחליפו אותו, והיו גם כאלה שהחליפו אותו מספר פעמים בשנים האחרונות.
לא יקרה כלום אם נחליף את ההמנון בהמנון אחר שכל אזרחיה של מדינת ישראל יוכלו להזדהות איתו.
אף פעם לא אמרתי שהמדינה היא נאצית אז אל תכניס לי מילים לפה. כל מה שאמרתי היה שקיימת סכנה שאם נמשיך בקו הנוכחי שהממשלה דוחפת, יכול להיות שנתעורר יום אחד בבוקר ולא נחיה בדמוקרטיה.
למרות שיש לי הרבה ביקורת נגדה אני מאוד אוהב את המדינה, ואני לא מתכנן לעזוב אותה בעתיד הקרוב.
אם לא היה אכפת לי ממנה, לא הייתי טורח בכלל לבקר אותה והייתי אדיש למצב. דווקא בגלל שאני אוהב את המדינה אני לא חוסך ממנה ביקורת, ומייחל ליום שבו היא תהיה טובה יותר ודמוקרטית יותר.