עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

"רגע מכונן": הוט משיקה את רשת הסיבים החדשה בשיתוף IBC

• אנא התחבר בכדי להגיב
31 תגובות לנושא זה

#21 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,725 הודעות

נכתב ב- ‎11/04/2021‏, ‎08:22

לפי ההמלצה של ZOOM, כדי להחזיק שיחת ועידה ב 1080P צריך לפחות של 3-4 מגה העלאה. מספיק שבמקביל הילדה חוגגת בטיקטוק והלך עליך כי יהיו תקיעות בשידור. מניח שזאת אחת הסיבות שהשידורים משונמכים ל 720P ויש פגיעה באיכות.

מערכת החינוך לדוגמא, לא בן אדם פרטי.

כשאתה מכניס למשוואה מיליון ומשהו תלמידים ומורים, אתה מגיע למרבית משקי הבית בישראל. אי אפשר לומר שזה לא רלוונטי כמעט לכל בית.

#22 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,052 הודעות

נכתב ב- ‎11/04/2021‏, ‎10:31

העלאה נועדה רק לטורנטים? מה אתה חי ב 2005?

דווקא השנה האחרונה הוכיחה כמה זה קריטי לשיחות וידאו, עבודה מרחוק, גיבוי וסנכרון קבצים, העלאת סטוריז 100ממים לפייסוש או לאינסטוש - וכל זה על זרזיפון מסכן של 3-5 מגה העלאה. לעזאזל, כל מערכת חינוך בארץ עברה לשבת על ה UPLOAD.

לגבי מהירות הורדה, ברור שלמשתמש הפשוט מעבר ל200 מגה זה די מיותר נכון לעכשיו. אבל אם נעבור רגע לעולם העסקי, אם עורך וידאו צריך להוריד עכשיו חומרי גלם של 50 ג'יגה כדי לעבוד, לחכות 10 דקות זה הרבה יותר טוב מלחכות שעה וחצי וזה שווה לו כל שקל.

אבל לך תדע, אולי עוד כמה שנים פתאום 4K יהיה סטנדרט בסטרימינג, או שפתאום ZOOM (נגיד) יחליטו לשדרג את כל השיחות שלהם ל 4K. לשם שינוי זה טוב שלא עוצרים את הקדמה הטכנולוגית ומאפשרים למי שיכול ורוצה לקבל גישה לשירות כזה.

רשמתי, "אבל זה קריטי בעיקר לאנשים שמעלים טורנטים ברמה פסיכית או כאלה שמעלים תוכן לאינטרנט."

ובכל זאת, שיחות וידאו, עבודה מרחוק, מה שיש כרגע זה מספיק, זה לא שאתה עושה שיחת זום ב-4K, או מעלה סרטונים של שעה וחצי לאינסטגרם.

כמו שאמרתי, יש כאלה שבאמת הם רמה אחרת מבחינת כמויות האלה, שמעלים כמויות ענקיות של תוכן אם ליוטיוב או אינסטגרם, בנוסף יש חברות גדולות וכו', כמו שאמרת מערכת החינוך לדוגמא, לא בן אדם פרטי.

בעתיד, ברור, נצטרך יותר מזה כי הכל כבר יהיה בסטנדרט אחר. אני מדבר על ההווה.

אם אתה גר לבד בבית, אז כן.

אבל יש בתים שבהם יש 5 נפשות ויותר. נניח ש-3 מהם רואים במקביל נטפליקס/יוטיוב ב4K ועוד אחד בזום או דיסקורד או מה שזה לא יהיה.

אולי אין צורך במהירות ג'יגה בהורדה ואפשר להסתפק ב-300 או 500 מגה. אבל בוודאי שמהירות העלאה של לפחות 50 מגה היא הכרחית כיום, וככל שהזמן יעבור, היא תהיה יותר חשובה.

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#23 zahi0

zahi0

!It's Batman Time

• רשומים
  • 1,631 הודעות

נכתב ב- ‎11/04/2021‏, ‎10:33

זאת אומרת שבישראל בשביל להכין חביתה אחת (העלאה) אתה צריך לקנות את כל הלול (הורדה). :)

#24 LeXos

LeXos

DDL-iL - זוכרים?

• רשומים
  • 1,892 הודעות

נכתב ב- ‎11/04/2021‏, ‎14:16

זאת אומרת שבישראל בשביל להכין חביתה אחת (העלאה) אתה צריך לקנות את כל הלול (הורדה). :)

עד שאחת החברות תחליט לשווק חבילות סימטריות, מה שלא נראה בזמן הקרוב אם בכלל....

כולנו קונים את כל הלול :)

כל הנהגים שעצרו בגלל התאונה עם המשאית עם האוהל קרקס לג'יפ עם הדוגמניות והחללית עם החייזר המדבר, סעו אין מה לראות.

#25 qa1234ws

qa1234ws

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,072 הודעות

נכתב ב- ‎11/04/2021‏, ‎15:30

פיזית, בסוג תשתית שקיים היום לבזק (לא הסיבים) התנועה היא חד כיוונית ולכן הם כיוונו את רוב המידע להורדה ומעט להעלאה כי זה רוב הפעילות של המשתמש המצוי.

כלומר חבילות סימטריות לא רלוונטיות בעליל.

לגבי הורדה באופן כללי גם אם מספר אנשים צופים ב4K זה עדיין לא דורש מהירות גבוהה, בגלל שעבור כל רגע נתון של צפייה בסטרימר נדרשים אולי 10 מגה ואפילו פחות (בשונה מטורנט שאתה רוצה להוריד את כל הסרט ולצפות בו - וגם שם הרבה אתרים ותוכנות כבר מציעים צפייה ב'סטרימר' תוך כדי ההורדה.

באמת לאדם רגיל אין צורך במהירות הורדה גבוהה, כנ"ל לגבי מהירות מעבדים של מחשבים וטלפונים, המקסימום זה טיפ טיפה סבלנות אבל הרוב לא מבינים בזה כלום, עוד קצת שמבינים ואין להם סבלנות, עוד מעט ממש שבאמת צריכים את זה. ונשארת עם מיעוט שבמיעוט שמבינים שהם לא צריכים את זה אבל החברה כבר משדרגת את התשתיות אז הם לא רלוונטים ואוטומטית משדרגים אותם (בסופו של דבר).

#26 ThUnDeR

ThUnDeR

משתמש סביר+

• ותיקים
  • 4,889 הודעות

נכתב ב- ‎11/04/2021‏, ‎20:44

העלאה נועדה רק לטורנטים? מה אתה חי ב 2005?

דווקא השנה האחרונה הוכיחה כמה זה קריטי לשיחות וידאו, עבודה מרחוק, גיבוי וסנכרון קבצים, העלאת סטוריז 100ממים לפייסוש או לאינסטוש - וכל זה על זרזיפון מסכן של 3-5 מגה העלאה. לעזאזל, כל מערכת חינוך בארץ עברה לשבת על ה UPLOAD.

לגבי מהירות הורדה, ברור שלמשתמש הפשוט מעבר ל200 מגה זה די מיותר נכון לעכשיו. אבל אם נעבור רגע לעולם העסקי, אם עורך וידאו צריך להוריד עכשיו חומרי גלם של 50 ג'יגה כדי לעבוד, לחכות 10 דקות זה הרבה יותר טוב מלחכות שעה וחצי וזה שווה לו כל שקל.

אבל לך תדע, אולי עוד כמה שנים פתאום 4K יהיה סטנדרט בסטרימינג, או שפתאום ZOOM (נגיד) יחליטו לשדרג את כל השיחות שלהם ל 4K. לשם שינוי זה טוב שלא עוצרים את הקדמה הטכנולוגית ומאפשרים למי שיכול ורוצה לקבל גישה לשירות כזה.

רשמתי, "אבל זה קריטי בעיקר לאנשים שמעלים טורנטים ברמה פסיכית או כאלה שמעלים תוכן לאינטרנט."

ובכל זאת, שיחות וידאו, עבודה מרחוק, מה שיש כרגע זה מספיק, זה לא שאתה עושה שיחת זום ב-4K, או מעלה סרטונים של שעה וחצי לאינסטגרם.

כמו שאמרתי, יש כאלה שבאמת הם רמה אחרת מבחינת כמויות האלה, שמעלים כמויות ענקיות של תוכן אם ליוטיוב או אינסטגרם, בנוסף יש חברות גדולות וכו', כמו שאמרת מערכת החינוך לדוגמא, לא בן אדם פרטי.

בעתיד, ברור, נצטרך יותר מזה כי הכל כבר יהיה בסטנדרט אחר. אני מדבר על ההווה.

אם אתה גר לבד בבית, אז כן.

אבל יש בתים שבהם יש 5 נפשות ויותר. נניח ש-3 מהם רואים במקביל נטפליקס/יוטיוב ב4K ועוד אחד בזום או דיסקורד או מה שזה לא יהיה.

אולי אין צורך במהירות ג'יגה בהורדה ואפשר להסתפק ב-300 או 500 מגה. אבל בוודאי שמהירות העלאה של לפחות 50 מגה היא הכרחית כיום, וככל שהזמן יעבור, היא תהיה יותר חשובה.

נדיר שבמהירות 200 מגה תיתקל בבעיות בקצב הורדה גם אם אתה צופה בתכני 4K בכמה מכשירים שונים, ה-4K בנטפליקס לדעתי גם לא באמת שוקל כמו ה-4K של ה-20-30GB שאתה רואה באתרי טורנט, אני די בטוח שה-4K שם שוקל הרבה פחות.

אני חושב שאם יש בעיות בצפייה במקרים כאלו, אלה בעיות יותר של ראוטר לא מספיק טוב, WIFI לא חזק מספיק וכדומה.

לגבי העלאה, אז 50 מגה זה מוגזם לגמרי, הייתי מסכים שאולי 10 מגה זה כבר צריך להיות הסטנדרט כיום, וזה שאנחנו כרגע ברוב הבתים על 2.5-5 זה די נמוך, אבל 50 זה קצת מוגזם.

-

תמונה שפורסמה

#27 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,052 הודעות

נכתב ב- ‎11/04/2021‏, ‎23:28

מה קצת מוגזם? כשיש עדכון בפלייסטיישן ששוקל 30 ג'יגה, במקום להוריד אותו בשעה וחצי אני מוריד אותו בכמה דקות.

אותו דבר לגבי סטרימינג. אחי משחק לא מעט דרך דיסקורד תוך כדי משחק אונליין. ברור שזה לא מצריך הרבה תעבורה, אבל עם 50 או 100 מגה העלאה שום דבר לא יתקע לו את הרשת.

הנפחים גם כל הזמן ממשיכים לגדול. בין אם זה משחקים ובין אם זה סרטים וסדרות שעוברים לאט לאט ל-4K HDR אמיתי.

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#28 ThUnDeR

ThUnDeR

משתמש סביר+

• ותיקים
  • 4,889 הודעות

נכתב ב- ‎12/04/2021‏, ‎20:30

מה קצת מוגזם? כשיש עדכון בפלייסטיישן ששוקל 30 ג'יגה, במקום להוריד אותו בשעה וחצי אני מוריד אותו בכמה דקות.

אותו דבר לגבי סטרימינג. אחי משחק לא מעט דרך דיסקורד תוך כדי משחק אונליין. ברור שזה לא מצריך הרבה תעבורה, אבל עם 50 או 100 מגה העלאה שום דבר לא יתקע לו את הרשת.

הנפחים גם כל הזמן ממשיכים לגדול. בין אם זה משחקים ובין אם זה סרטים וסדרות שעוברים לאט לאט ל-4K HDR אמיתי.

הפכנו להיות מפונקים, ברור שתמיד טוב כמה שיותר מהר וכמה שפחות לחכות,

לאגים זה משהו אחר, פה צריך פתרונות אחרים, זה לאט דווקא 50 מגה העלאה שיפתור לך את הבעיות.

עם הזמן כשהסטנדרט יהיה 4K וכל משחק ישקול 100 ג'יגה, אז מן הסתם אני מסכים שנצטרך מהירויות גבוהות יותר, ברור, זה עדיין לא בדיוק מה שקורה בפועל.

-

תמונה שפורסמה

#29 djsonyno1

djsonyno1

• רשומים
  • 1,802 הודעות

נכתב ב- ‎13/04/2021‏, ‎21:27

נכון בתחילת השרשור נכתב ע״י הוט , לקוחות ישודרגו חינם ל-500 מגה?
איך שאני מת על ההצהרות של הוט, הם תמיד ידהימו אותי..מחדש!!

אז הנה הכתבה החדשה שתסדר לכם את כל המצב...העגום הזה!

HOT הבטיחה שדרוג מהירות ל-500 מגה, לקוחות פנו - והתאכזבו..

https://m.ynet.co.il/articles/59132190
תמיד ידעתי שכאשר הוט יוצאים בהצהרות, כדאי לכם לקחת
אותם בערבון מוגבל.. איך אני אומר שיטת המצליח!

#30 ThUnDeR

ThUnDeR

משתמש סביר+

• ותיקים
  • 4,889 הודעות

נכתב ב- ‎13/04/2021‏, ‎23:13

"לפי HOT כאמור, לקוחות שמחזיקים מודם ישן לא ישודרגו. משיחה שערכנו עם נציג שירות, עולה כי מי שמחזיק בממיר HOT BOX 2 למשל, יצטרך להוסיף 34.90 שקל לחודש לעלות החבילה כדי לקבל מהירות של 500 מגה."

מבחינתם אין באמת הבדל אם הלקוחות יקבלו 50 מגה, 100 מגה, או 500 מגה, התשתית שלהם חזקה מספיק, הם סתם מנסים לסחוט כספים על ידי "השאלת מודם תומך HOT BOX זיבי 5"

שילכו לחפש, תודה על פרסום הכתבה, האמת לא באמת ציפיתי שישדרגו לי בחינם ל-500

אגב, "פייבר 4K: בעלות של 50 שקל בחודש." הזבלים האלה לוקחים 50 שקל בחודש רק בשביל ממיר 4K, לכל חודש!! שזה בלי קשר בכלל לכמה שהם משלמים בלי קשר... גניבה לאור יום

-

תמונה שפורסמה

#31 djsonyno1

djsonyno1

• רשומים
  • 1,802 הודעות

נכתב ב- ‎14/04/2021‏, ‎06:16

"לפי HOT כאמור, לקוחות שמחזיקים מודם ישן לא ישודרגו. משיחה שערכנו עם נציג שירות, עולה כי מי שמחזיק בממיר HOT BOX 2 למשל, יצטרך להוסיף 34.90 שקל לחודש לעלות החבילה כדי לקבל מהירות של 500 מגה."

מבחינתם אין באמת הבדל אם הלקוחות יקבלו 50 מגה, 100 מגה, או 500 מגה, התשתית שלהם חזקה מספיק, הם סתם מנסים לסחוט כספים על ידי "השאלת מודם תומך HOT BOX זיבי 5"

שילכו לחפש, תודה על פרסום הכתבה, האמת לא באמת ציפיתי שישדרגו לי בחינם ל-500

אגב, "פייבר 4K: בעלות של 50 שקל בחודש." הזבלים האלה לוקחים 50 שקל בחודש רק בשביל ממיר 4K, לכל חודש!! שזה בלי קשר בכלל לכמה שהם משלמים בלי קשר... גניבה לאור יום

נו זה היה ברור וכזה שקוף, שממש לא ישדרגו אותך ואת כל המנויים שלהם חינם...

גם הכתבה הקודמת היתה לא ממש ברורה, למה אני מתכוון?

בקטע של 100 מגה , לאחר שקראתי את הכתבה החדשה : מדובר על מנוי חדש שמצטרף (הדגשתי באדום)

לא יקבל את ה-100 מגה, משתמש קיים לא יגעו לו במהירות..

הקיצר בלוף!

לקוח כזה שלא זכאי לשדרוג אוטומטי, יכול לשדרג גם למהירות של 200 מגה. HOT BOX 2 תומך ב-200 מגה. שדרוג לחבילת 200 מגה יעלה 9.90 שקלים בחודש. הוא יכול גם להישאר עם 100 מגה - שכן המהירות מבוטלת רק ללקוחות חדשים.

#32 JavaIO

JavaIO

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 897 הודעות

נכתב ב- ‎03/10/2022‏, ‎12:51

IBC אנלימיטד, חברת הסיבים האופטיים שבבעלות HOT, סלקום, קרן תש"י וחברת החשמל, משיקה טכנולוגיה שתאפשר גלישה במהירות של עד 10 ג'יגה גם בהעלאה וגם בהורדה. הטכנולוגיה תהיה זמינה בפריסה ארצית, החל מסוף הרבעון הראשון של 2023

https://finance.wall...il/item/3533497

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים