מה זה תומך לחימה במשטרה צבאית?
שירות בכלא צבאי.
נכתב ב- 25/06/2016, 11:42
מה זה תומך לחימה במשטרה צבאית?
שירות בכלא צבאי.
נכתב ב- 25/06/2016, 11:50
הבעיה עם השירות הלאומי היא שחלק גדול ממנו לא באמת תורם לחברה, ושמשתמשים בצעירים שבאים לתרום ככח עבודה זול מאוד ומעסיקים אותם במקום עובדים שזו הפרנסה שלהם. בכלל, כל הרעיון של "שיוויון בנטל" שאומר שאם אני נדפקתי אז גם אנשים אחרים צריכים להדפק גם (למרות ששירות בצה"ל נחשב לסוג של פריווליגיה) הוא מטופש בעיניי..אני מעדיף לשלב את הציבור שלא מתגייס (שהם בעיקר חרדים, ערבים ואנשים עם מעמד סוציו-אקונומי נמוך) כמה שיותר בחברה הישראלית ובשוק העבודה.
נכתב ב- 25/06/2016, 12:59
מסכים עם אילן שצריך את המתנדבים במקומות שבאמת צריך אותם כמו בבתי חולים, במשטרה, כיבוי אש וכל מוסד ממשלתי אחר. לתת את האפשרות להתנדב בעמותות כמו בצלם זה פשוט גועל נפש. מה הצעד הבא? חרדים יתנדבו לשרת בעמותות שעוזרות לחרדים?
נכתב ב- 25/06/2016, 13:41
אם במוסדות ממשלתיים צריכים עובדים נוספים, אז עליהם לגייס עובדים ולשלם להם על כך משכורת ולא לבנות על אנשים שיעשו עבודה בחינם ולגזול לאחרים פרנסה. השירות הלאומי מבוסס בחלקו הגדול על גיוס עובדים בחינם במסווה של התנדבות, כך שהוא גורם בעיקר לנזק. אם המדינה רוצה לעודד התנדבות, שתעשה זאת בעמותות אזרחיות ללא מטרות רווח. ולא הצלחתי להבין מה הבעיה בעמותות כאלה שמסייעות לאחד הציבורים העניים במדינה.
נכתב ב- 25/06/2016, 13:57
הבעיה עם העמותות זה המצב שנוצר. לממשלה נוח להעביר את האחריות לעזרה סוציאלית אל האזרחים במקום לטפל בזה בעצמה עם המיסים שהיא גובה.
כשאתה אומר אחד הציבורים העניים במדינה, למי אתה מתכוון? לחרדים?
נכתב ב- 25/06/2016, 14:17
אם במוסדות ממשלתיים צריכים עובדים נוספים, אז עליהם לגייס עובדים ולשלם להם על כך משכורת ולא לבנות על אנשים שיעשו עבודה בחינם ולגזול לאחרים פרנסה. השירות הלאומי מבוסס בחלקו הגדול על גיוס עובדים בחינם במסווה של התנדבות, כך שהוא גורם בעיקר לנזק. אם המדינה רוצה לעודד התנדבות, שתעשה זאת בעמותות אזרחיות ללא מטרות רווח. ולא הצלחתי להבין מה הבעיה בעמותות כאלה שמסייעות לאחד הציבורים העניים במדינה.
אתה לא מבין באופן כללי מה הבעיה, או שאתה לא מבין מה הבעיה עם בצל"ם?
נכתב ב- 25/06/2016, 14:26
ולא הצלחתי להבין מה הבעיה בעמותות כאלה שמסייעות לאחד הציבורים העניים במדינה.
אם משרתים / מתנדבים אז צריך לשרת למען כלל אזרחי המדינה (כמו צה"ל או מד"א), לא רק עבור חלק מהאוכלוסיה קשה ככל שיהיה מצבה.
נכתב ב- 25/06/2016, 14:29
התכוונתי לחרדים. אם המדינה רוצה לעודד התנדבות, אין לי בעיה שהמדינה תעודד התנדבות לעמותות שיעזרו לחרדים (או לערבים) ללמוד, להשתלב בחברה ולספק ארוחות חמות למי שצריך אותן. כמובן שאני מעדיף שהמדינה תספק שירותי רווחה אמיתיים לתושביה, אבל אין לי ספק שזה עדיף על שליחת מתנדבים "לשרת" כספרנים או כפקידי אבטחה במוסדות ממשלתיים. אני חושב שהתכנית של לפיד לחייב שירות בצבא או שירות לאומי היא תכנית נוראית שרק תחמיר את המצב, הכל כדי שציבור הבוחרים של לפיד יפסיק להרגיש "פראייר".
נכתב ב- 25/06/2016, 14:57
נגד גיוס חובה. זאת פגיעה איומה בזכות לחירות.
שירות לאומי בכלל לא צריך להתקיים. למתנדבים יש רצון טוב, אבל כל מה שהם עושים זה לבזבז כספי מסים ולגזול מקומות עבודה.
נכתב ב- 25/06/2016, 21:33
חברים, אני שם לב לתגובות כאן של חלק מהאנשים לגבי הנחרצות שלהם נגד גיוס חובה, מעניין מאוד לראות את זה.
תחשבו על המצב שלכם בצורה הזו: ישראל זה אי והמים אשר מקיפים אתכם שורצים כרישים טורפים.
הלוואי והיינו במצב שבו במקום להתגייס היינו יכולים ללכת ללמוד או פשוט להתחיל בחיים שלך. אבל לא כך המצב.
לתת למדינה הזו 3 שנים זה המעט שאנשים יכולים לעשות עבורה. זה הבית שלנו, זו המדינה היחידה שלנו אנשים.
עם כל מה שקורה בעולם, עם כל החרמות, השנאה הגואה, האנטישמיות הבלתי נגמרת אתם צריכים לשמוח שאתם זוכים לשרת.
קחו את הצבא כמשהו אשר יחשל אתכם לקראת קשיים לאחר מכן. קחו את הצבא בתור העדות שאתם קמתם מעפר שחוק עד דק.
אל תנסו להרוס את זה בגלל אפשרות להתקדם בחיים, מכיוון שללולא הצבא הזה שאתם סולדים ממנו, הכרישים היו טורפים אתכם מזמן.
נכתב ב- 25/06/2016, 22:20
זאת לא התנגדות לקיומו של הצבא ובטח לא סלידה ממנו.
הצבא יתפקד טוב יותר עם גיוס התנדבותי ובלי חיילים חסרי מוטיבציה.
ה"אי" הזה קיים בין השאר הודות לניצחון במלחמת העצמאות - תמיד היו ותמיד יהיו מספיק חיילים שמוכנים להילחם בלי כפייה.
נכתב ב- 25/06/2016, 22:32
חברים, אני שם לב לתגובות כאן של חלק מהאנשים לגבי הנחרצות שלהם נגד גיוס חובה, מעניין מאוד לראות את זה.
תחשבו על המצב שלכם בצורה הזו: ישראל זה אי והמים אשר מקיפים אתכם שורצים כרישים טורפים.
הלוואי והיינו במצב שבו במקום להתגייס היינו יכולים ללכת ללמוד או פשוט להתחיל בחיים שלך. אבל לא כך המצב.
לתת למדינה הזו 3 שנים זה המעט שאנשים יכולים לעשות עבורה. זה הבית שלנו, זו המדינה היחידה שלנו אנשים.
עם כל מה שקורה בעולם, עם כל החרמות, השנאה הגואה, האנטישמיות הבלתי נגמרת אתם צריכים לשמוח שאתם זוכים לשרת.
קחו את הצבא כמשהו אשר יחשל אתכם לקראת קשיים לאחר מכן. קחו את הצבא בתור העדות שאתם קמתם מעפר שחוק עד דק.
אל תנסו להרוס את זה בגלל אפשרות להתקדם בחיים, מכיוון שללולא הצבא הזה שאתם סולדים ממנו, הכרישים היו טורפים אתכם מזמן.
כל התגובות פה בעד שירות חובה מתעלמות מהסיבות למה להיות נגד
ברור שחשוב שיהיה צבא אבל גם ברור שלא חשוב שיהיו חיילים שאחראיים על ממטרות
אם הגיוס חובה אז כולם צריכים להתגייס, אם כולם מתגייסים צריך תפקידים לשים את האנשים בהם. להוסיף תפקידים מטופשים לא עוזר לאף אחד.
לגייס אנשים עם בעיות רפואיות למינהם לא עוזר לסד"כ של הלוחמים.
הגיע הזמן לשלם ללוחמים ולתומכים כמו שצריך ולהעיף את הבובות
נכתב ב- 25/06/2016, 23:05
סיסמאות זה יפה, עובדות בשטח כמו הפרטת מערכות שלמות כמו תחזוקות בסיסים (ע"ע קרייה ועיר הבה"דים) שמירות של בסיס (קרייה) מערך הסעות שלמות וכו' וכו'.
את כל הדברים האלו חיילים עשו, ואלו היו חלק די משמעותי בצבא, איפה הנרטיב של צריכים אותם נמצא היום? המון דברים מופרטים והופכים לאזרחיים משום שהם הבינו שאין להם צורך בהם ואזרח עושה את העבודה יותר טוב - כי זאת עבודה ולא מחוייבות.
אני טוען שאנחנו בדיוק כן במצב הזה של להתחיל את החיים שלך בגיל 18, אין צורך יותר בכמו הזאת של חיילים והצבא מוכיח את זה כל הזמן, למרות שהוא משקר שצריך עוד ועוד. הגיע הזמן לדבר עובדות ולהפסיק לדבר בסיסמאות, אני לא מדבר בתור אחד שמצדד בימין או בשמאל אלא פשוט מתוך הסתכלות רחבה אישית שלי.
נכתב ב- 25/06/2016, 23:46
טוב אז אני אתן את הזווית שלי בנושא.
קודם כל אני אצרף פה מאמר מאוד מעניין בנושא, שהאמת קצת שינה לי את הדעה לגבי צבא מקצועי (לפניו הייתי מאוד בעד)
http://mida.org.il/2...רלוונטי-לישראל/
קראתי אותו לפני זמן מה ואני לא זוכר במדויק אז סליחה אם הטיעון שלי על מערך המילואים רשום שם.
לעניות דעתי צבא מקצועי הוא לא באמת רלוונטי אלינו וזה מוסבר בצורה רחבה במאמר. מה שכן רלוונטי, לדעתי, ושיעשה בהדרגה, הוא שילוב של צבא מקצועי יחד עם מערך מילואים חובה. כלומר כל עניין הצו הראשון, יום גיוס וכו' להמשיך אותם, אולי במתכונת אחרת, כשהמטרה היא מערך מילואים רחב ממה שיש היום. מגייסים את כלל בני הנוער למסלולים כאשר המסלול הלוחם ומסלולים אחרים ספציפיים (מודיעין לדוג') יעברו הכשרה ארוכה יותר ולאחריה יהיו זמינים לצבא כאנשי מילואים. ככאלה הם יעשו מילואים בצורה תדירה (בערך כמו מה שקורה היום) ואמורים יהיו להיות מוכנים לקרב. ברמת הצבא הסדיר יהיה צבא מקצועי קטן אשר יתוגמל מאוד. כמובן שגם כדי לשכנע את הנערים להתגייס למערך מילואים לוחם יהיו קיימים הטבות בולטות באוניברסיטאות, בקניית דירה וכד'.
קטונתי מלדעת עד כמה המודל הזה אפשרי במדינה, אבל לדעתי הוא פתרון לא רע שמשלב בין צבא מקצועי לצבא חובה.
בקצרה אני אספר שאני מאוד לא הסתדרתי במערכת הצבאית, וכמו אחרים התגייסתי עם מוטיבציית על לתרום וללמוד. עם נתונים מאוד גבוהים בצו ראשון ציפיתי שיתנו לי תפקידי מודיעין (אני בן יחיד, קרבי לא בא בחשבון) והצבא ייעד אותי לתפקידים אחרים ולגמרי לא מתאימים לכישוריי (שמו אותי מ"כ טירונים, מה לי ולזה??). מפה לשם חוויתי תקופה מאוד קשה שכללה כלא, קבנים ושאר ירקות, ואני יכול להגיד בפה מלא שהצבא, על שלל זרועותיו, בעיותיו ומפקדיו הביא אותי לשפל שלא חשבתי שאני יכול לחוות. פה אני חייב לציין את המפקד שלי כשהגעתי בסופו של דבר לסדיר (למי שרוצה להבין עד כמה היה לי מסלול קשה - זה קרה רק אחרי שנה ו3 חודשים בצבא, והייתי ג'ובניק כמובן) כזה שהציל אותי. אין לי ספק שהוא הדמות הכי בולטת שלי בשירות ואין לי בכלל ספק שבלעדיו לא הייתי מסיים 3 שנים.
לדעתי המערכת הצבאית היא מערכת רקובה מהיסוד, כזו שיש בה אבטלה סמויה מטורפת, כזו שמצד אחד צריכה לשלם משכורות גבוהות לאנשים איכותיים על מנת שישארו (ולרוב לא עושה את זה) ומצד שני משאירה עשרות אלפי אנשי קבע מיותרים, שעם כל הלב אליהם, הם פשוט מגרבצים במהלך 90% מהיום.
עם כל האזרחים במדינה שמקבלים פטור (חרדים, ערבים) עדיין בצבא יש עודף ענק של חיילים, וכדי להמציא לכולם תפקידים הצבא מתפתח לכל מיני מקומות לא יעילים ורק ממשיך להמציא לעצמו תפקידים שייאישו אותם כל אותם נספחי גיוס.
נכתב ב- 26/06/2016, 03:30
חחח פורום של ג'ובניקים.
גם אני הייתי ג'ובניק. ספק תרופות בתל השומר.
בעד גיוס חובה, אבל לא בכוח.
אם הגיוס לא היה חובה, מלא אנשים היו אומרים "על הזין שלי" ולא מתגייסים.
מה שאני מציע - גיוס חובה, אבל לא בכוח. הכוונה שלי? להכריח את כולם להתגייס,
אבל במידה וחייל מסויים מחליט (אחרי תקופה מסויימת) שלא טוב לו לשרת בתפקיד מסויים\לא טוב לו לשרת בכלל, לשחרר אותו. בלי כלא וסיפורים.
-
נכתב ב- 26/06/2016, 07:34
נכתב ב- 26/06/2016, 22:06
תומך לחימה ביחידת מודיעין באיו"ש.
בעד גיוס חובה, אנחנו לא מדינה שבה צבא זה מותרות.
That's the way the cookie crumbles
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים