מיקרוסופט דיברו על שינוי כ"כ גדול עד כדי כך שהם "דילגו" על ווינדוס 9 וקראו לו 10. אני לא רואה שינוי כזה גדול, לפחות לא כרגע...
ד"א לכל מי שרוצה לבצע התקנה נקייה של ווינדוס 10.
1) אתם קודם כל צריכים לבצע שדרוג (ע"י האייקון שהופיע לכם ליד השעון או ע"י כלי ידני) מ- ווינדוס 7/8 לווינדוס 10.
השדרוג יתקין לכם את ווינדוס 10 על המחשב ויאקטב אותו אוטומטית (יש לי רשיון מקורי, לא יודע מה קורה עם פרוץ).
2) בעזרת אותו כלי שקישרתי אליו בסעיף 1, ניתן ליצור קובץ ISO (או bootable usb) של ווינדוס 10 עבור התקנה נקייה.
צרבו את ה- ISO שנוצר כ- Image, והעלו את ההתקנה דרך ה- CD.
3) בשני שלבים בהתקנה אתם מתבקשים להזין CD KEY של ווינדוס 10, תבחרו ב- "דלג".
הערה: במהלך השדרוג לווינדוס 10 נוצרת מחיצה נוספת בשם OEM או משהו כזה. אני לא מחקתי אותה בזמן ההתקנה הנקיה, אתם יכולים לנסות,
לא יודע איך זה משפיע (אשמח לעדכון ).
4) כאשר ההתקנה תסתיים, הווינדוס כבר יהיה מאוקטב בצורה אוטומטית.
איך כל זה קורה?
כאשר ביצעתם שדרוג לווינדוס 10 בסעיף 1, נוצר איזשהו מפתח יחודי למחשב שלכם (לפי רכיבי החומרה של המחשב הספציפי) שנשלח לשרתי האימות של מיקרוסופט ונשמר שם.
ברגע שביצעתם את ההתקנה הנקיה של ווינדוס 10, אותו מפתח נשלח שוב לשרתי האימות של מיקרוסופט כדי לבדוק אם למחשב הספציפי הזה יש רישיון להתקין ווינדוס 10.
בגלל שבשלב השדרוג המחשב שלכם נרשם כמאושר בשרתי האימות של מיקרוסופט הווינדוס, אחרי ההתקנה הנקיה, יהיה מאוקטב.
מה שזה גם אומר זה שאם תעשו שינויים בחומרה שלכם (הבנתי שזה נוצר לפי הלוח אם, אבל יש סיכוי שגם לפי עוד רכיבים) אותו המפתח שנוצר מהמחשב שלכם ישתנה, וכאשר ישלח לשרתי האימות של מיקרוסופט תתקבל תשובה שלילית, כי המפתח שעכשיו נשלח אף פעם לא קיבל רישוי לווינדוס 10. תצטרכו שוב להתקין את הווינדוס המקורי הקודם ולעשות את כל התהליך של השדרוג וההתקנה הנקיה (בהנחה שהשדרוג ישאר חינם).