לפי איך שהמצב נראה בסקרים אני בהחלט רואה מצב שבו גם הליכוד וגם העבודה לא יוכלו להקים ממשלה וילכו בלית ברירה ביחד לממשלת אחדות, יכול עם רוטציה בין ביבי ובוז'י ודחיקה הצידה של לבני מהרוטציה עם הרצוג לתפקיד שרת החוץ במשך כל הקדנציה.
אמנם לביבי יש סיכוי גבוה יותר להקים ממשלה, אבל עדיין לא מעט מראשי המפלגות לא אוהבים אותו ולא ימהרו ללכת איתו. אני חושב שכחלון (אני אצביע לו כנראה) יהיה הפתעת הבחירות וישמש ככף המאזניים שיקבע את הטון.
אביחי, אני מכיר את הטיעון השחוק שאין אלנטרטיבה לביבי והוא מייצג אותנו בכבוד בעולם בגלל שהוא דובר אנגלית ובקונגרס מוחאים לו כפיים על כל נאד שהוא עושה.
אני יכול לכתוב מגילה על למה אני חושב שביבי היה ראש ממשלה גרוע במהלך 9 השנים בהן כיהן, על שקריו, על יחסי האנוש הגרועים שלו, הזגזגנות שלו ודחיית החלטות לרגע האחרון, ולמה אני חושב שהוא עסוק יותר בחיסול יריביו הפוליטים ובהיאחזות בכסא מאשר אשכרה לנהל את המדינה, אבל אני מעדיף להתייחס לטיעון ה"אין אלטרנטיבה" ו"מייצג אותנו בכבוד בעולם".
המתמודד היחיד מולו על ראשות הממשלה, בוז'י הרצוג, עוד לא היה ראש ממשלה, אבל יש לו ניסיון פוליטי לא פחות משהיה לביבי כשנבחר בפעם הראשונה ב96. ביבי היה רק בן 47 אז ולא היה אפילו שר לפני זה. בוז'י היום בן 54 ומגיל צעיר נמצא בזירה הפוליטית והציבורית בתפקידים רבים, הוא חבר כנסת כבר 12 שנה, היה שר בממשלות של אולמרט ושל ביבי, הוא מגיע ממשפחה של אנשי ציבור, וידוע כמישהו בעל יחסי אנוש טובים.
האם אני מחזיק ממנו או הולך להצביע לו? כנראה שלא, יש לי הרבה ביקורות על ההתנהלות שלו וקבלת ההחלטות שלו כראש מפלגת העבודה (למשל הרוטציה עם לבני), ואכן הוא לא הדמות הכי מרשימה או כריזמטית. אבל הוא לא היה עוד ראש ממשלה, אני לא יודע איך הוא יתפקד. ביבי כבר היה במשך 9 שנים, ואני יכול לייחס לו הרבה יותר כשלונות מאשר הצלחות.
ולגבי הטיעון שהוא מייצג אותנו בכבוד, זה שביבי יודע לנאום לא הופך אותו לראש ממשלה טוב. אני מעדיף שראש הממשלה שלי יעשה מאשר ידבר, עם דיבורים לא מגיעים לכלום. חוץ מזה שרוב מנהיגי העולם לא ביחסים טובים איתו במיוחד, וגם במערכת הפוליטת הפנימית הוא כבר הצליח להסתכסך עם הרבה מאוד אנשים.
אז האם בוז'י יהיה ראש ממשלה יותר טוב מביבי? אולי לא, אבל אני יודע שלפחות מבחינתי ביבי היה מספיק זמן ראש ממשלה והוא לא תיפקד כראוי, ולכן הגיע הזמן להחליף אותו. וזה שהאלטרנטיבה השלטונית לא נראית מרשימה במיוחד לא אומר שלא כדאי לתת צ'אנס. היו מספיק מנהיגים לאורך ההיסטוריה שעל פניו לא נראו מרשימים אבל סיפקו את הסחורה. לוי אשכול הוא דוגמה מצוינת לכך.