עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

• אנא התחבר בכדי להגיב
221 תגובות לנושא זה

סקר: למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20? (מהמפלגות שעל סף אחוז החסימה)

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.
הצבעה אורחים אינם יכולים להצביע

#21 אורפז.

אורפז.

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎12:41

אז השנה אני מצביע פעם ראשונה... 

איך ההצבעה עובדת? האם מצביעים באמצעות פתק למפלגה וזהו? או שבוחרים גם את ההרכב שלה? 

#חדש_בזה... 

ביטלו את הבגרות באזרחות כבר?

הרכב הרשימות כבר נבחר בחודשיים האחרונים. אתה שם פתק לרשימה וזהו.

לא יודע איפה למדת אזרחות אבל אצלנו לא לימדו על שיטת הבחירות והפריימריז למפלגות, אלא על חופש הביטוי, זכות הציבור לדעת ושאר ירקות.

וצ'אק, האמת שבגיל 18 רוב האנשים בכלל לא מתעניינים בבחירות, זה מצחיק אבל נכנס לך העניין בפוליטיקה דווקא בצבא, לפחות אצלי.

#22 Cokegod

Cokegod

• רשומים
  • 2,321 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎13:20

אם מישהו בונה על זה שהרשימה המשותפת יעמדו לצד הרצוג:

יש עתיד והרשימה המשותפת נתקעו בלי הסכם עודפים. באו אליהם בהצעה: המחנה הציוני תבטל את ההסכם עם מרצ ותחתום על הסכם עם לפיד. הרשימה המשותפת ילכו ביחד עם מרצ. למרות שרוב הסיכויים שהרשימה המשותפת תרוויח עוד מנדט מהסיפור, הם מתנגדים למהלך כי מרצ היא מפלגה ציונית מדי. הרשימה המשותפת ממש לא תעזור לליברמן להיות שר בממשלה תחת הרצוג...

לא לגמרי נכון.

יצא לי לשמוע את דב חנין, והוא אמר שבמקרה שבו הם יהיו ההבדל בין ממשלת שמאל לממשלת ימין הם יתמכו בממשלת השמאל. הם עדיין יעשו את זה מחוץ לממשלה, כלומר הם לא יהיו שרים או דברים בסגנון, אבל הם כן יצביעו בכל ההצבעות בכנסת ביחד איתם.

אם זה באמת יהיה המקרה, זאת גם לא תהיה הפעם הראשונה שדבר כזה קורה. בממשלת רבין השנייה עקב הפרישה של ש"ס מהממשלה נוצר מצב שלרבין לא הייתה תמיכה של מספיק חברים כנסת. מה שקרה זה בדיוק אותו הדבר, המפלגות הערביות תמכו ברבין מחוץ לממשלה על מנת להשאיר אותו בשלטון.

פטריוטיזם היא דרכו של האוויל לומר שארצו נעלה על האחרות רק מכיוון שנולד בה.

#23 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎14:21

לא יודע איפה למדת אזרחות אבל אצלנו לא לימדו על שיטת הבחירות והפריימריז למפלגות, אלא על חופש הביטוי, זכות הציבור לדעת ושאר ירקות.

שיטת הבחירות בישראל ובארה"ב (בחירה לבית נבחרים / נשיא בנפרד) בוודאות נלמדת בחומר לבגרות.

לא לגמרי נכון.

יצא לי לשמוע את דב חנין, והוא אמר שבמקרה שבו הם יהיו ההבדל בין ממשלת שמאל לממשלת ימין הם יתמכו בממשלת השמאל. הם עדיין יעשו את זה מחוץ לממשלה, כלומר הם לא יהיו שרים או דברים בסגנון, אבל הם כן יצביעו בכל ההצבעות בכנסת ביחד איתם.

אז אמר מה שאמר. בפועל הם פסלו שיתוף פעולה עם המפלגה הציונית מרצ. מרצ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

• Reckoner אוהב את זה

#24 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,055 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎14:40

אני רואה פה שיש כמה שהצביעו לליכוד.

יש לי שאלה אליכם: למה?

ברצינות, לא בעוקצנות, מה זה נותן לכם?

בנימין נתניהו הוא ראש הממשלה 9 שנים, שש מתוכן ברציפות. המצב במדינת ישראל לא השתפר במהלך הכהונה של נתניהו. לא מהפן הביטחוני, לא מהפן הכלכלי ולא בכל פן אחר. להפך, אפשר אפילו להגיד שהוא התדרדר בתחומים מסויימים.

אז למה אתם מצביעים בעדו? בבקשה, תסבירו לי, אני מתקשה להבין. בשיא הרצינות.

• eliav1993, IlanVic, Pyrophoenix ו-4 אחרים אוהבים את זה

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#25 King James

King James

• מתרגמי רשת
  • 5,579 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎14:46

משה כחלון... לתת לו כמה שיותר כח

• cRaZy-BoY ו dorel310 אוהבים את זה
תמונה שפורסמה

#26 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎14:48

אם מישהו בונה על זה שהרשימה המשותפת יעמדו לצד הרצוג:
יש עתיד והרשימה המשותפת נתקעו בלי הסכם עודפים. באו אליהם בהצעה: המחנה הציוני תבטל את ההסכם עם מרצ ותחתום על הסכם עם לפיד. הרשימה המשותפת ילכו ביחד עם מרצ. למרות שרוב הסיכויים שהרשימה המשותפת תרוויח עוד מנדט מהסיפור, הם מתנגדים למהלך כי מרצ היא מפלגה ציונית מדי. הרשימה המשותפת ממש לא תעזור לליברמן להיות שר בממשלה תחת הרצוג...

לא לגמרי נכון.
אם זה באמת יהיה המקרה, זאת גם לא תהיה הפעם הראשונה שדבר כזה קורה. בממשלת רבין השנייה עקב הפרישה של ש"ס מהממשלה נוצר מצב שלרבין לא הייתה תמיכה של מספיק חברים כנסת. מה שקרה זה בדיוק אותו הדבר, המפלגות הערביות תמכו ברבין מחוץ לממשלה על מנת להשאיר אותו בשלטון.

כמו שהוכח היום, הגורמים הקיצוניים ברשימה המשותפת מתנגדים לכל שיתוף פעולה, אפילו כזה טכני כמו הסכם עודפים, עם מפלגות ציוניות. למרות שחד"ש ותע"ל תמכו בהסכם כזה, בל"ד רע"ם התנגדו ולא רצו לחתום עם מרצ. המהלך הזה שבו יש עתיד והמשותפת ישארו בלי הסכמי עודפים יגרמו כנראה לאובדן של בערך 2 מנדטים למרכז-שמאל. בבחירות צמודות כמו הנוכחיות, יכול מאוד להיות שההחלטה הזאת הכריעה את הבחירות לטובת הימין ולטובת כהונה נוספת של נתניהו, אפילו אם המשותפת יחליטו בסופו של דבר לתמוך בהרצוג מבחוץ (ואחרי היום קשה לראות את זה קורה) זה עדיין זה יכול להיות מאוחר מדי.

#27 avihai23

avihai23

• ותיקים
  • 3,247 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎14:56

ספארק - השאלה היא האם אתה רואה מישהו טוב יותר מביבי? מישהו עם ניסיון שיודע לנהל מדינה היסטרית ושיכול לייצג אותנו בכבוד בעולם ולעמוד על שלו?
אני לא רואה כזה... לכן אם אלך להצביע, אצביע ביבי. ולא בגלל שהוא הכי ראוי, הוא פשוט הכי פחות לא טוב.

#28 shlomom

shlomom

עובד ונושם MICROSOFT

• רשומים
  • 2,446 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎15:16

לא להתייחס רק בהומור פורים היום .(איך אפשר להפוך מחיובי לשלילי ).

ולא בגלל שהוא הכי ראוי, הוא פשוט הכי פחות לא טוב.          

ולא בגלל שהוא הכי ראוי, הוא פשוט לא מתאים , הכי פחות מתאים, מתאים ! בכלל  לא טוב.          

• avihai23 אוהב את זה

#29 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎15:58

ספארק - השאלה היא האם אתה רואה מישהו טוב יותר מביבי? מישהו עם ניסיון שיודע לנהל מדינה היסטרית ושיכול לייצג אותנו בכבוד בעולם ולעמוד על שלו?
אני לא רואה כזה... לכן אם אלך להצביע, אצביע ביבי. ולא בגלל שהוא הכי ראוי, הוא פשוט הכי פחות לא טוב.

כן, בערך ראשי רוב המפלגות האחרות, וגם חלק משאר האנשים בה. גם הרבה אנשים שלא בבחירות. אין גרוע מביבי.

יודע לנהל מדינה? איך בדיוק? ספארק המעיט בערכו. המצב לא רק נשאר במקום, אלא הידרדר משמעותית בכל תחום.
מייצג אותנו בכבוד בעולם? אחרי מה שקרה השבוע ועוד עשרות דברים, איך לעזאזל אפשר להגיד את זה? המצב שלנו בעולם גרוע מתמיד.

ביבי עושה הכל כדי שהכיס שלו ושל מקורביו יגדל ושם זין אחד גדול גם עליך כמצביע שלו וגם על כל אזרחי המדינה. כל קול לביבי מרחב את ישראל יותר.

#30 dorel310

dorel310

Been dazed and confused for so long it's not true

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎16:56

לפי איך שהמצב נראה בסקרים אני בהחלט רואה מצב שבו גם הליכוד וגם העבודה לא יוכלו להקים ממשלה וילכו בלית ברירה ביחד לממשלת אחדות, יכול עם רוטציה בין ביבי ובוז'י ודחיקה הצידה של לבני מהרוטציה עם הרצוג לתפקיד שרת החוץ במשך כל הקדנציה.

אמנם לביבי יש סיכוי גבוה יותר להקים ממשלה, אבל עדיין לא מעט מראשי המפלגות לא אוהבים אותו ולא ימהרו ללכת איתו. אני חושב שכחלון (אני אצביע לו כנראה) יהיה הפתעת הבחירות וישמש ככף המאזניים שיקבע את הטון.

אביחי, אני מכיר את הטיעון השחוק שאין אלנטרטיבה לביבי והוא מייצג אותנו בכבוד בעולם בגלל שהוא דובר אנגלית ובקונגרס מוחאים לו כפיים על כל נאד שהוא עושה.

אני יכול לכתוב מגילה על למה אני חושב שביבי היה ראש ממשלה גרוע במהלך 9 השנים בהן כיהן, על שקריו, על יחסי האנוש הגרועים שלו, הזגזגנות שלו ודחיית החלטות לרגע האחרון, ולמה אני חושב שהוא עסוק יותר בחיסול יריביו הפוליטים ובהיאחזות בכסא מאשר אשכרה לנהל את המדינה, אבל אני מעדיף להתייחס לטיעון ה"אין אלטרנטיבה" ו"מייצג אותנו בכבוד בעולם".

המתמודד היחיד מולו על ראשות הממשלה, בוז'י הרצוג, עוד לא היה ראש ממשלה, אבל יש לו ניסיון פוליטי לא פחות משהיה לביבי כשנבחר בפעם הראשונה ב96. ביבי היה רק בן 47 אז ולא היה אפילו שר לפני זה. בוז'י היום בן 54 ומגיל צעיר נמצא בזירה הפוליטית והציבורית בתפקידים רבים, הוא חבר כנסת כבר 12 שנה, היה שר בממשלות של אולמרט ושל ביבי, הוא מגיע ממשפחה של אנשי ציבור, וידוע כמישהו בעל יחסי אנוש טובים.

האם אני מחזיק ממנו או הולך להצביע לו? כנראה שלא, יש לי הרבה ביקורות על ההתנהלות שלו וקבלת ההחלטות שלו כראש מפלגת העבודה (למשל הרוטציה עם לבני), ואכן הוא לא הדמות הכי מרשימה או כריזמטית. אבל הוא לא היה עוד ראש ממשלה, אני לא יודע איך הוא יתפקד. ביבי כבר היה במשך 9 שנים, ואני יכול לייחס לו הרבה יותר כשלונות מאשר הצלחות.

ולגבי הטיעון שהוא מייצג אותנו בכבוד, זה שביבי יודע לנאום לא הופך אותו לראש ממשלה טוב. אני מעדיף שראש הממשלה שלי יעשה מאשר ידבר, עם דיבורים לא מגיעים לכלום. חוץ מזה שרוב מנהיגי העולם לא ביחסים טובים איתו במיוחד, וגם במערכת הפוליטת הפנימית הוא כבר הצליח להסתכסך עם הרבה מאוד אנשים.

אז האם בוז'י יהיה ראש ממשלה יותר טוב מביבי? אולי לא, אבל אני יודע שלפחות מבחינתי ביבי היה מספיק זמן ראש ממשלה והוא לא תיפקד כראוי, ולכן הגיע הזמן להחליף אותו. וזה שהאלטרנטיבה השלטונית לא נראית מרשימה במיוחד לא אומר שלא כדאי לתת צ'אנס. היו מספיק מנהיגים לאורך ההיסטוריה שעל פניו לא נראו מרשימים אבל סיפקו את הסחורה. לוי אשכול הוא דוגמה מצוינת לכך.

• eliav1993, Sparkles, Pamidor ו-1 אחר אוהבים את זה

#31 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎18:09

דוראל, אם רוצים להחליף את ביבי צריך להצביע למועמד שלא יישב איתו בקואליציה, או לפחות על כזה שימליץ על המועמד האלטרנטיבי. הצבעה לכחלון (וגם לא ללפיד) לא תביא לממשלה אחרת.
  • Cech אוהב את זה

#32 dorel310

dorel310

Been dazed and confused for so long it's not true

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎18:41

אני לא משוכנע שכחלון יסכים לשמש כעלה תאנה בממשלת ימין חרדים, מה גם שמערכת היחסים שלו עם ביבי לא טובה.

חוץ מזה, אני מניח שהוא מבין שלהיות שר אוצר כשביבי בראש המערכת זה סיכון, ביבי הרי נתן את התפקיד ללפיד כדי שהוא יכשל, יהיה לו הרבה יותר סיכוי להשפיע ולקבוע מדיניות חברתית-כלכלית לפי ראות עיניו אם ביבי לא יהיה האיש הכי חזק במערכת. לכן אני חושב שהוא ינסה לכפות ממשלת אחדות במידה וביבי ובוז'י לא יוכלו להקים קואליציה בלעדיו.

בכל מקרה, בכל תסריט בו בוז'י מקים קואלציה מרכז-שמאל (ות'אמת הסיכויים לכך ממש נמוכים) הוא יהיה חייב את כחלון בפנים.

לכן התקווה שלי היא לממשלת אחדות ורוטציה בין ביבי ובוז'י. לצערי אני לא רואה מצב בו ביבי מפסיד את הבחירות אלא יוצא במין סוג של תיקו עם בוז'י, וככה הם יאצלו להקים קואליציה ביחד. לא שוס גדול, אבל עדיף ממה שהיה לנו ב-6 השנים האחרונות.

#33 d1f2

d1f2

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎18:58

כמו שעמית סגל ניסח את זה:

לכחלון לא באמת משנה אם הוא יקבל 8 מנדטים או 14 מנדטים, הוא יהיה שר האוצר הבא לא משנה מי יהיה ראש ממשלה (אלא אם תהיה אחדות מה שכנראה לא יקרה). ההבדל היחיד זה האם מייקל אורן (מספר 4) יקבל תיק או שלא.

#34 sagi1984

sagi1984

מעריץ מספר 1 של ג'ון ווין

• ותיקים
  • 3,079 הודעות

נכתב ב- ‎06/03/2015‏, ‎20:13

ציפי ליבני עשתה את טעות חייה שהצטרפה לבוז'י.

תמונה שפורסמהתמונה שפורסמה
ג'ון וויין מלך המערבונים של כל הזמנים!!!
תמונה שפורסמה

#35 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎07/03/2015‏, ‎07:43

חברים... אני רק מבקש שאם אתם מגיעים לקלפי ועדיין לא בטוחים מי המועמד שהכי טוב עבורכם, אז תצביעו עלה ירוק. שלפחות לי יהיה טוב.  :pimp:

• אורפז., obeh, lamers ו-2 אחרים אוהבים את זה

#36 Cech

Cech

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 565 הודעות

נכתב ב- ‎07/03/2015‏, ‎08:02

בלבטים, או בעצם אין לי מושג למי לתת את הקול שלי. אני אשכרה מתלבט אם להצביע למרצ. מעולם לא הייתי כזה. תמיד הצבעתי לכיוון הימין,

אבל משום שאני כ"כ שונא את ביבי קשה לי להצביע למפלגה שתשב איתו.

• nir1001 אוהב את זה

#37 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,055 הודעות

נכתב ב- ‎07/03/2015‏, ‎13:01

בחייאת, אביחי, בוא נפרק את זה לחלקים:

לנהל מדינה היסטרית? ביבי הוא זה שמכניס את הממשל להיסטריה. בגללו כל שבוע יש פרשה חדשה. הנה דוגמאות רק מהתקופה האחרונה: סאגת ערוץ 10, חוק ישראל היום, ביזיון חוק הלאום (שלא עבר בסוף ולא יעבור אי פעם), עשרות הפרשות של שרה נהתניהו.

לייצג אותנו בכבוד?! תגיד לי, איפה אתה חי? רק השבוע הוא השפיל אותנו בקונגרס.... לפני כן הוא הביך אותנו בצרפת עם ההתעקשות שלו לטוס בכל זאת ועם הטריקים שלו.
כל העולם חושב שאנחנו מדינה מטורללת בגללו.

לעמוד על שלו? גם כן, אין קשר למציאות. נתניהו התקפל בכל כך הרבה מקרים שאני אפילו לא אטרח להביא דוגמאות.

ובכלל, הטענה שלך הזויה. כולם מסכימים שנתניהו לא מספיק טוב כדי להיות ראש ממשלה, אבל טוענים שאין מחליף ראוי. באמת? איך אתם יודעים? ניסיתם?

• kob317, IlanVic, cRaZy-BoY ו-2 אחרים אוהבים את זה

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#38 Pyrophoenix

Pyrophoenix

Crow's Eye

• ותיקים
  • 6,129 הודעות

נכתב ב- ‎07/03/2015‏, ‎15:35

אפילו פרנק אנדרווד עדיף עליו ;)

• eliav1993 ו cRaZy-BoY אוהבים את זה

#39 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎07/03/2015‏, ‎16:10

חברים... אני רק מבקש שאם אתם מגיעים לקלפי ועדיין לא בטוחים מי המועמד שהכי טוב עבורכם, אז תצביעו עלה ירוק. שלפחות לי יהיה טוב.  :pimp:

אממ... מה בדיוק תרוויח מזריקת קול שיכול ללכת לשינוי חברתי וללגליזציה לפח?

#40 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎08/03/2015‏, ‎00:31

אממ... מה בדיוק תרוויח מזריקת קול שיכול ללכת לשינוי חברתי וללגליזציה לפח?

זה בדיוק העניין... תצביעו להם ואז לא ילך לפח!

(והרי לפי הלוגיקה שלך מפלגות קטנות בחיים לא יוכלו להגיע לכנסת, לא ככה?)

2 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 2 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים