אורפז, אני לא מסכים שתחת גרסיה מכבי נראתה הכי יפה, אתה שוכח את חצי העונה הראשונה שהייתה די מגעילה. למרות התוצאות הלא רעות ושהיו לא מעט שערים, לא נראנו יותר מדי טוב, פשוט שלטנו בכדור והרגנו משחקים. סוג של ספרד.
בעיקרון, אני מדרג את המאמנים של מכבי ככה:
סוזה > פאקו > גרסיה.
ושלא תטעו, כל אחד מהם מאמן ענק בפני עצמו, פשוט גרסיה הוא מאוד מקובע והססני, הוא מאוד מתאים לקבוצה שרוצה לשנות את עצמה ולהיות יציבה. זה בדיוק מה שמכבי הייתה צריכה בזמנו כדי להתאפס על עצמה ולקחת אליפות ראשונה אחרי עשור.
אחר כך ג'ורדי הביא את סוזה, אומנם מתוך אילוץ, אבל הייתה לו מחשבה נכונה שאחרי ההתייצבות של מכבי הוא צריך מאמן פרגמטי שיכול לשחק כקבוצה הדומיננטית בליגה וכאנדרדוג באירופה. זה בדיוק מה שמכבי הייתה צריכה. סוזה היה אמור להישאר פה גם כן, אבל לצערנו הוא עבר למועדון יותר גדול, ובצדק.
אומנם סוזה לא משחק התקפי רוב הזמן, אבל יש לו אומץ שיש רק לבודדים מהמאמנים, והוא לא מפחד לעשות שינויים וחילופים כבר בדקות הראשונות. אני עוד זוכר את ההפתעה שלו מול באר שבע כשהוא כביכול פתח עם 5 שחקנים בהגנה, ותוך שתי דקות כל המערך השתנה לחלוטין ונתנו נוקאאוט טקטי.
החזרה של גרסיה הייתה טעות, ולא רק בדיעבד, אלא גם כי הוא לא מאמן מתאים לקבוצה שרוצה לרוץ כאלופה במסגרת מקומית וכ"סינדרלה" במפעל אירופי.
יחד עם זאת, אני חושב שפאקו מתאים למכבי הרבה יותר מסוזה, כי הוא אחד שאוהב לגדל שחקנים ולפתח אותם כמה שהוא יכול, ורואים שהבן אדם חולה כדורגל ברמות הכי פסיכיות שיש. רק תעקבו אחרי הטוויטר שלו ותבינו כמה הוא חולה כדורגל.
אני חושב שאם פאקו היה מגיע עוד קודם היה עושה הכנה יותר מעמיקה וטובה לעונה, מכבי הייתה נראית הרבה יותר טוב. רואים שהוא עד עכשיו עוד נמצא בשלב הניסויים והוא כל הזמן מנסה לשנות בלי לפגוע יותר מדי בתוצאות. וזה עובד, אל תשכחו שאלמלא הדרבי היינו במקום הראשון.
אני בטוח שלקראת הפלייאוף מכבי תראה הרבה יותר טוב.
ולאור כל האמור לעיל, ברור לי שיש אחד שנמצא מעל כולם*: סיינט ג'ורדי! איזה איש מקצוע אדיר. חושב לטווח ארוך ומתפקד נפלא גם במצבים מאוד בעייתים.
*(לא כולל גולדהאר, הוא בליגה אחרת)