מד קלאון, ברור שעדיין יש אנטישמיות ותמיד תהיה. אבל המחשבה הזאת שאנחנו היהודים מטרידים את מחשבותיהם של רוב האנשים בעולם זאת שחצנות. תסביך הרדיפה הזה קצת מוגזם לדעתי. אני יכול לבקר ברוב המדינות בעולם ולא להרגיש שכולם רוצים להרוג אותי וכולם חושבים שאני מכין מצות מדם של ערבים. אם אתה חושב שככה רוב האנשים בעולם חושבים אז אתה חי בסרט. זה קו המחשבה המעוות של מיעוט ניאו נאצי קיצוני, והוא ממש לא מייצג את הלך הרוח של רוב האנשים. זה פשוט היהירות היהודית שאנחנו מרכז העולם. אז יש לי חדשות בשבילכם, אנחנו לא. עם דומיננטי יחסית לכמות האוכלוסייה שלו? בהחלט כן, אבל מרכז העולם? ממש לא.
כמה זמן יצא לך להיות בחו"ל ובכמה מדינות היית? ועם כמה אנשים יצא לך לדבר? שהם לא ישראלים כמובן.
מד קלאון, ברור שעדיין יש אנטישמיות ותמיד תהיה. אבל המחשבה הזאת שאנחנו היהודים מטרידים את מחשבותיהם של רוב האנשים בעולם זאת שחצנות. תסביך הרדיפה הזה קצת מוגזם לדעתי. אני יכול לבקר ברוב המדינות בעולם ולא להרגיש שכולם רוצים להרוג אותי וכולם חושבים שאני מכין מצות מדם של ערבים. אם אתה חושב שככה רוב האנשים בעולם חושבים אז אתה חי בסרט. זה קו המחשבה המעוות של מיעוט ניאו נאצי קיצוני, והוא ממש לא מייצג את הלך הרוח של רוב האנשים. זה פשוט היהירות היהודית שאנחנו מרכז העולם. אז יש לי חדשות בשבילכם, אנחנו לא. עם דומיננטי יחסית לכמות האוכלוסייה שלו? בהחלט כן, אבל מרכז העולם? ממש לא.
כמה זמן יצא לך להיות בחו"ל ובכמה מדינות היית?
הייתי באירופה בכמה מדינות כמו צרפת, בלגיה, הולנד ויוון בחופשות.
למה?
יצא לך לדבר עם אנשים מהמדינות האלו עם מקומיים כמובן?
למה אני שואל? כי זה ממש לא נראה ככה. הייתי בכמה מדינות גם באירופה וגם בדרום אמריקה. ופגשתי אנשים מכל העולם. ואני יכול להגיד לך בוודאות שיש הרבה שנאה כלפי ישראלים וגם יהודים בעיקר בגלל התקשורת במדינות האלו ומערכות החינוך. אם אתה רוצה אני אחפור לך על כמה מקרים שהיו לי.
אנחנו לא מרכז העולם ובטח לא מה שהתקשורת עושה מאיתנו אבל אתה לא יכול להתעלם מהדברים האלו.
על הדיווחים המוטעים הללו הרבה אנשים ניזונים, תתפלא (ואני לא מדבר על אנשים שחיים בארץ ויודעים שהמצב הוא לא כזה)
זה לא משהו חדש.
דם ילדים להכנת מצות, תוכנית עולמית לכיבוש העולם ועוד.... האנטישמיות תמיד היתה ועודנה. רק ההבדל הוא שבעידן האינטרנט כל טמבל בבית יכול להפיץ שטויות שלגבלס שר ההסברה הנאצי לקח שנים להפיץ.
ועדיין - אין שום הצדקה להרג כלשהו. נקודה.
אי אפשר להשוות את הביקורת על מדינת ישראל והכיבוש לאניטשמיות הנאצית.
הגיע הזמן שתתעורר. בהפגנות באירופה בשנים האחרונות תלויים פוסטרים של יהודים המשווים לעכברים/עכברושים.
בשבדיה לפני כמה שנים עיתונאי מפורסם ציטט מקורות פלסטינים וגם "מצא בעצמו הוכחות" להכנת מצות מדם ילדים פלסטינים.
בדיונים בדרבן נשמעו טיעונים זהים המשווים את הציונות לגורם החולי המתפשט בחברה העולמית... מגיפה אותה יש לבער.
עולם הדימויים / הפוסטרים / "ההוכחות" הביולוגיות .... זה כבר מזמן עבר את הרעיונות של גבלס.
נכון, זה חסר תחכום וערמומיות כי בכל זאת גבלס הוא גבלס וגרמנים הם גרמנים... אבל הרעיונות די דומים. פשוט צריך להקשיב טוב יותר לקולות ולא לומר... אלו סתם ערבים לא מלומדים עם זקנים וכאפייה ולכן הם לא נחשבים (ואגב זה כבר מזמן לא שם. כדאי שתבדקו באוניברסטאות בגרמניה/בריטניה/ספרד/ניו יורק... פרופ' מוריס: "התחושה הייתה שאני מוקף בנאצים"
וכן הקולות הללו נאמרו בתחילת הדרך על הנאצים.... "הם סתם מתפרעים שלא מייצגים את התרבות הגרמנית". אז אמרו!
הביקורת בהפגנות באירופה היא על מדינת ישראל לא על יהודים. הדברים שציינת הם כל כך איזוטרים ולא מייצגים כלום (לפני כמה שנים כתב שוודי... , אתה רציני?). פורפ' מוריס סתם התייחס השתמש בביוטי נאצים בלי סיבה.
בכל מקרה אתה צריך להבין שהביקורת היום היא על מדינת ישראל, לא על היהודות. תפנים שיהדות זה לא ציונות ומותר לבקר את הציונות. שתדע, המון מחברי הBDS הם בכלל יהודים.
למה?
יצא לך לדבר עם אנשים מהמדינות האלו עם מקומיים כמובן?
למה אני שואל? כי זה ממש לא נראה ככה. הייתי בכמה מדינות גם באירופה וגם בדרום אמריקה. ופגשתי אנשים מכל העולם. ואני יכול להגיד לך בוודאות שיש הרבה שנאה כלפי ישראלים וגם יהודים בעיקר בגלל התקשורת במדינות האלו ומערכות החינוך. אם אתה רוצה אני אחפור לך על כמה מקרים שהיו לי.
אנחנו לא מרכז העולם ובטח לא מה שהתקשורת עושה מאיתנו אבל אתה לא יכול להתעלם מהדברים האלו.
לא טענתי לרגע שאין אנטישמיות, אבל התפיסה הזאת שיש לכמה יהודים יהירים במיוחד שגם בזמננו רוב הגויים הרשעים רוצים להרוג את כל היהודים המסכנים מרגישה לי בסך הכל כמו תסביך רדיפה עמוק במיוחד שחרג מכל פרופורציות. זאת יהירות ותחושת ייחודיות והתמסכנות שאני לא שותף אליה.
על סמך היכרות אישית עם יהודים/ישראלים שגרים בחו"ל וגם על סמך עובדות, רוב היהודים והישראלים שגרים ומבקרים במרחבי העולם לא סובלים מאנטישמיות, רק תראה כמה יהודים אמידים ומצליחים יש באירופה, אמריקה, קנדה, רוסיה, אוסטרליה כדי להבין שהם לא באיזה סכנה תמידית מאנטישמיות. זה שהתופעה קיימת ויש מקרים יוצאי דופן שבהם בהחלט יש אנטישמיות שמתבטאת גם באלימות, זה לא מעיד על הכלל, ואני באופן אישי סולד מהמחשבה השטחית הזאת של "כל הגויים שונאים אותנו".
למה אתה קורא "ילדים"? אתה מתכוון לגדודי פעוטות שתוקפים עם מוצצים ופצמ"רים? לדעתך צריך לחסל אותם כפעולת מניעה?
תלוי איזה ילדים
מסירטונים שראיתי מגיל קטן 3-6 מראים להם שצריך לחסל את היהודים
הערבים פה פחות שטופי מוח אבל גם לא מתים עלינו
וכמובן כשישראלים מצטלמים עם ילדים ושלטים של "מוות לערבים זה לא גזענות, אלה ערכים בסיסיים!!!" זה מעשה של שלום?
יש אנשים רצחניים ושטיפת מוח מכל כיוון פה, ההבדל היחיד הוא שאנחנו מדינת חוק ופה מונעים מהאנשים שלנו לתקוף את שלהם, בניגוד למנהיגים הפלסטינים שלא טורחים לחשוב על חיי האחר.
לא אמרתי שאנו מרכז העולם וכל תושבי העולם מעסיקים את עצמם שעה שעה באיך לשנוא אותנו.... אלו מסקנות שלך. זה ממש לא מה שאמרתי.
אמרתי שהאנטישמיות קיימת ואפילו פורחת ומתרבה. נכון הם עדיין מיעוט ויש לי חדשות בשבילך...ניאו נאצים זה ממש פאסה. כדאי שתתעדכן. האנטישמיות המודרנית היא ברובה מגולמת במסווה של אנטי ציוניות. מובילים אותה בכלל גופים איסלמים. הניאו נאצים הם אכן מיעוט זניח ובלתי נחשב. רוב האנשים בעולם (וגם בארץ מן הסתם ) עסוקים באופן טבעי ביומיום... רק אם יגיע משבר כלשהו, משהו כאוטי כמו שהיה בגרמניה בשנות ה-20 / 30 אז הדעות הללו יתפרצו ויהפכו לנחלת הכלל.
מצטער להגיד לך אבל אתה ממש לא מעודכן במה שקורה בעולם. ארה"ב 2008 , משבר כלכלי.... עבדתי עם אמריקאים. תאמין לי מתחילים לשמוע את "הקולות השקטים" מאחורי הגב. על הישראלים האלו שגונבים לנו את הכלכלה... הישראלים האלו שאחרי שגמרו את הכלכלה הפלסטינית באים לארה"ב....
זה שם. זה רדום בשקט ואני לא אומר שזה בהכרח יפרוץ, אבל להגיד שזה לא שם... זה מראה על היותך תייר בעולם ותו לא. תעבוד קצת עם אמריקאים/בריטים/צרפתים/טורקים/פולנים-בעיקר/הונגרים/אוקראינים/יוונים בפרוייקטים בינלאומים כמו שאני עבדתי איתם ותדבר איתי על נסיונך כאיש העולם הגדול.
נ.ב : אגב ניסיום אישי עם יהודי העולם. ב 1998 הייתי בקוניטיקט... הלכנו עם משפחה יהודית ביום א' במדרחוב והיה שלט ענק תלוי מעל לכביש ISRAEL SUCKS
אמרתי להם: "ראיתם את זה? הם הורידו את הראש לכביש ושאלו אותי בשיא התמימות: "את מה?"
זה שאתה אומר שכמה אנשים אומרים ככה וככה וככה לא אומר כלום ולא מעיד על הכלל.
יש גם אנשים בעולם המערבי ששונאים שחורים, צוענים, מוסלמים, הומואים, בני מהגרים וכו', ותתפלא, גם הם סובלים מאפליה.
הדגש על שנאת היהודים נובע מיהירות, שאני מודה שאני בעצמי הייתי פעם שותף לה בגלל ששטפו לי את המוח.
אני כן מאורע בתקשורת העולמית והתעסקות ביהודים או בישראל לא כזאת גדולה כמו שמציגים את זה. מצטער אבל לא שכנעת אותי שאני כיהודי צריך לחשוש מהגויים, וכישראלי יהודי אני ארגיש לגמרי בטוח בארה"ב או בקנדה.
ועוד משהו. אמרת שהאנטישמיות היא בעיקר מצד גופים איסלאמים, אבל מספר המוסלמים בארה"ב (0.6 אחוז מהאוכלוסיה) קטן אף יותר ממספר היהודים (1.7 אחוז מהאוכלוסייה).
בצרפת ובשבדיה שנחשבות למדינות עם מספר מוסלמים יחסית גבוה בעולם המערבי יש רק כ-4 אחוז ו-6 אחוזים מוסלמים בהתאמה. כך שההשתלטות האנטישמית של המוסלמים על העולם המערבי עדיין רחוקה מאוד.
הטענה ש"שונאים אותנו כי הם אנטישמים" היא טיפטיפה אמת, והרבה מאוד שכנוע עצמי. אני משער שדוגמאות שצויינו כאן הם אמת, אבל הם מקרה קיצון. הבעיה האמיתית היא לא זבלים אנטישמיים שהיו ויהיו תמיד, וגם לא הערבים, שממילא נתפסים כמשוחדים וגם ממילא הרבה פחות פופולרים מאיתנו. הבעיה שלנו היא עם הציבור הכללי, האדם ברחוב בלונדון או בניו יורק או בברלין. האדם הזה כרגע נגדנו.
היו לי כמה וכמה שיחות די מביכות בשנים האחרונות עם אנשים מכל מיני ארצות בכל מיני הזדמנויות, ובסוף, בדחילו ורחימו הם מגיעים לשאול אותי על פוליטיקה. מתעניינים איך אני בעצם מצדיק את ההתנהלות של המדינה שלי כיום, ופעולות שהיא עושה ובעיניהם לא סבירות, לפחות לא מצד מדינת חוק דמוקרטית, שמשייכת את עצמה לעולם הנאור.
האמת שאין לי תשובות לשאלות האלו מצידם. הם מתמצאים במציאות פה די טוב, ובהחלט מעלים נקודות שמסובך לי להצדיק. לרוב זה נגמר בזה שאני מסביר להם שלצערי אני לא מאמין בכל מדיניות שהמדינה שלי נוקטת בה.
תפיסת העולם שלנו כאן היא שאנחנו דוד, אבל תפיסת העולם של יתר העולם כלפינו היא שאנחנו בתפקיד גוליית. זה בעצם כל העניין שעושה את ההבדל. אנחנו מנסים לשכנע את עצמנו שזה עניין של אנטישמיות או בעיה "בהסברה", אבל זה לא. זו בעיה בתפיסת המציאות שלנו מול איך שאנחנו נראים לאחרים.
נ.ב : אגב ניסיום אישי עם יהודי העולם. ב 1998 הייתי בקוניטיקט... הלכנו עם משפחה יהודית ביום א' במדרחוב והיה שלט ענק תלוי מעל לכביש ISRAEL SUCKS
אמרתי להם: "ראיתם את זה? הם הורידו את הראש לכביש ושאלו אותי בשיא התמימות: "את מה?"
קונטיקט זה ניו אינגלנד, ובניו אינגלנד הציבור הרבה יותר ליברלי מכל מקום אחר בארה"ב ולכן תהיה פחות סימפטיה לישראל. (אני לא מתכוון ל-BDS)
הטענה ש"שונאים אותנו כי הם אנטישמים" היא טיפטיפה אמת, והרבה מאוד שכנוע עצמי. אני משער שדוגמאות שצויינו כאן הם אמת, אבל הם מקרה קיצון. הבעיה האמיתית היא לא זבלים אנטישמיים שהיו ויהיו תמיד, וגם לא הערבים, שממילא נתפסים כמשוחדים וגם ממילא הרבה פחות פופולרים מאיתנו. הבעיה שלנו היא עם הציבור הכללי, האדם ברחוב בלונדון או בניו יורק או בברלין. האדם הזה כרגע נגדנו.
היו לי כמה וכמה שיחות די מביכות בשנים האחרונות עם אנשים מכל מיני ארצות בכל מיני הזדמנויות, ובסוף, בדחילו ורחימו הם מגיעים לשאול אותי על פוליטיקה. מתעניינים איך אני בעצם מצדיק את ההתנהלות של המדינה שלי כיום, ופעולות שהיא עושה ובעיניהם לא סבירות, לפחות לא מצד מדינת חוק דמוקרטית, שמשייכת את עצמה לעולם הנאור.
האמת שאין לי תשובות לשאלות האלו מצידם. הם מתמצאים במציאות פה די טוב, ובהחלט מעלים נקודות שמסובך לי להצדיק. לרוב זה נגמר בזה שאני מסביר להם שלצערי אני לא מאמין בכל מדיניות שהמדינה שלי נוקטת בה.
תפיסת העולם שלנו כאן היא שאנחנו דוד, אבל תפיסת העולם של יתר העולם כלפינו היא שאנחנו בתפקיד גוליית. זה בעצם כל העניין שעושה את ההבדל. אנחנו מנסים לשכנע את עצמנו שזה עניין של אנטישמיות או בעיה "בהסברה", אבל זה לא. זו בעיה בתפיסת המציאות שלנו מול איך שאנחנו נראים לאחרים.
מסכים באופן כללי עם הגישה שלך אבל זה לא מדויק. בארה"ב יש לך את מפלגת ה-GOP שנתמכת על ידי ציבור עצום של אוונגליסטים שהם ימנים קיצונים יותר מהימין הקיצוני אצלינו ותומכים בהתנחלויות, וגם זרם יהודי אנטי-ליברלי שמונהג על ידי שלדון אדלסון ושות' (למרות שלאחרונה הם ספגו אבידה עצומה, כשאריק קאנטור, יהודי, מקורב לנתניהו, מנהיג הרוב הרפובליקאני בבית הנבחרים - הודח על ידי מתמודד אלמוני מהתנועה הקיצונית "tea party" בבחירות של וירג'יניה). בנוסף לכך יש לך את איפא"ק שמשליטים סמי-טרור על כל מי שמעז להיות אנטי-ישראלי בקונגרס ובממשל.
אגב, לכל אלו שטוענים שגילויי אנטישמיות באירופה מגיעים עקב ההגירה המוסלמית - זה לא נכון, אבל זה כן גורם לאותן מדינות עם ציבור מוסלמי אינטגרלי באוכלוסיה ולאיחוד האירופי לגלות יותר סימפטיה עם הפלסטינים ולגלות קו נוקשה כלפי מפעל ההתנחלויות. (רק השבוע כמה מדינות אירופיות כמו צרפת, ספרד ואיטליה הוציאו הודעה לתושביהם לא לעשות עסקים עם ההתנחלויות מחשש לסכנה משפטית ומוסרית).
אנטישמיות הייתה ותמיד תהיה, זה לא חדש ולא מפתיע, 90 אחוז מהמקרים בהם ישראלים נרצחים הן בגלל אידיאולוגיית המוסלמים אשר מעודדת רצח יהודים.
כל פעם אני מופתע מחדש בכך שאנשים עם דעה שנוטה מעט "שמאלה" אינם מבחינים ברמזים או בממצאים שמעידים בדיוק על כך שאחוז הציבור בעזה אינו רוצה שלום ההפך הוא הנכון הוא תומך בחמאס.
מספיק לי לראות תגובות של אנשים בפייסבוק בסרטון של הריסת הבתים של אחד הרוצחים בחטיפה (תגובות בערבית) או בקריקטורות של החטיפה.
באמת שלא משנה מהיכן אותו אדם מגיב, אני מניח שאם התגובות הן לדוגמא: אנחנו עם החמאס, אבו מאזן תישרף או אבו מאזן ציוני, יהודים מסריחים\חזירים ועוד שלל של קללות על יהודים ושום איזכור לישראלים זה רק מעיד עד כמה הכיבוש הוא בכלל משהו שמטריד אותם.
כשטענתי לפני כשבועיים +- על כך שזה לא מפתיע אותי שהתקשורת בעולם לא סיקרה את נושא החטופים, מישהו הגיב לי שישראל לא צריכה להיות בראש הכותרות ושזה דמגוגיה בגרוש.
מעניין אותי אם היינו ממשיכים לבנות בשטחי יהודה ושומרון האם גם התקשורת לא הייתה מביעה בזה עניין באותה מידה שלא הביעו עניין בנושא החטופים
אז הנה:
צביעות: רצח הנער הערבי בירושלים מופיע בכותרות הראשיות של אתרי החדשות בעולם
תזכורת: בשבועיים הראשונים לחטיפתם ורציחתם של 3 הנערים, התקשורת העולמית כלל לא הביעה התעניינות בפיגוע.
כתבים זרים מסבירים: למה בעולם לא מתעניינים בחטיפת הנערים?
מכל המילים פשוט תקראו את מה שמישמיש אמר ויותר מזה תסתכלו על הכותרות של ה Top News שהוא מביא שם.
אלו לא מילים, אלו פשוט עובדות!
אם לדוגמא לא היו מסקרים את רצח הנער הפלסטיני (שעדיין לא ברור מה היה שם בכלל ), אז אפשר להגיד: וואלה... מבחינת העולם מדובר ברצח "אזוטרי" של 3 נערים בצד אחד ואחד בצד השני, אבל העובדות מוצגות לכם מול עינכם בכותרות - מות הנער הפלסטיני הפך לכותרת ראשית בכל רשתות התקשורת בעולם! זאת פשוט עובדה ושום מילה והסבר וטיעון רגשי או לוגי לא יעלימו זאת! מבחינתי מי שאומר אחרת ומתעלם שיחזור למה שכתבתי קודם וכמו אותה משפחה יהודית בקוניטקט יוריד את הראש מהכותרות יתחפר באספלט של הכביש וישאל "את מה?"
נ.ב : אגב ניסיון אישי עם יהודי העולם. ב 1998 הייתי בקוניטיקט... הלכנו עם משפחה יהודית ביום א' במדרחוב והיה שלט ענק תלוי מעל לכביש ISRAEL SUCKS
ואני ממש לא ימני בדיעותי. אני פשוט מסתכל על העובדות ולא מכופף את המציאות לתיאוריה שנוחה לי.
אין גבול לציניות? במקום להזדעזע שכנראה אנשים מבני עמנו הידרדרו לטקטיקות מחרידות ורצחניות שננקטות על ידי אויבינו, אנחנו מלינים על הסיקור התקשורתי של העניין. נו באמת... בואו פשוט נשבור את הראי, וככה לא נדע אף פעם כמה נהיינו מכוערים.
עדי אני באמת חושב שיותר כואב לך על הנער הפלסטיני שנרצח מאשר על שלושת הנערים המתנחלים.
ושלא תבין לא נכון, אם הרצח הזה התבצע על ידי יהודים זה בושה וחרפה ואני מאחל להם עונש מוות כמו לכל מחבל. רצח הוא רצח, לא משנה מאיזו אידאולוגיה הוא מגיע.
אבל מישמיש כפיים על התגובה.
למה צריך לכאוב לו פחות מאשר על רצח הנערים היהודים? ראוי שתקשיב למה שמשפחת פרנקל, שבנם זה עתה נרצח, אמרו בנוגע לזה - " רצח הוא רצח, ואין אצלינו הבחנה בין דם לדם".