צולמו בישראל? כמו שזה נראה זה ממש לא, הראו שם חזירים...ממתי זה הפך להיות כשר?
קח לדוגמא את השחיטה של הפרה, לא ראיתי שם שוחט כמו בספר.
שלא נדבר על הקטע עם המקור, הייתי בכמה לולים בצפון, מעולם לא ראיתי שעושים את זה.
זאת לא באמת מראה אמיתית על מה שקורה בארץ, זה נראה כמו תעשיה במדינות חשוכות.
ברק מה הבאת לי, ויקיפדיה? נו באמת...תפתח ספר הלכה ותלמד.
לעומת אחרים, אנחנו גן עדן לחיות.
יש ליהודים שיטות שגורמות לחיה כמה שפחות לסבול, שחיטה של צוואר לפרה זה הכי הומני שיש, חותכים את העורק הראשי.
מוות על המקום.
כתוב בהערות של הסרטון ש
מרבית הקטעים צולמו בישראל, כלומר לא כולם צולמו כאן. העובדה שמדובר בחזירים, ממש לא אומרת בהכרח שהם (החזירונים) לא צולמו בישראל. ואמנם יכול להיות שאתה צודק, ייתכן שאפילו אין שם קטע אחד מישראל (לא התעמקתי בפרטים הקטנים). ובכל זאת, הראו בטלוויזיה יותר מפעם אחת
דברים זהים שמתרחשים כאן ממש בארץ, בין אם תרצה להאמין בזה ובין אם לא. אתה יכול לומר "שחיטה שתגרום לחיה לסבול כמה שפחות", אבל אתה שוכח שמדובר במשפט
יחסי בלבד. כששוחטים ליצור חי את הגרון, אי אפשר לומר שהוא לא סובל. בטח ובטח כשהוא בהכרה מלאה ועוד משאירים אותו לגסוס, לפעמים אפילו זמן רב. מישהו נתן כאן בפורום קישור לסרטון של שחיטה כשרה, זה היה ממש לא מזמן.
רצח חיות וכו זה אכן אכזרי אבל כפי שאור אמר - זה מה יש, וזה טעים, וזה בריא מאוד מאוד מאוד(ואין ויכוח בכלל, זה בריא חד משמעית) וכן גם הבשר המאוד מאוד שמן והגבינות השמנות בריאות במינון הנכון.
מרדוק אתה אחד המשתמשים שאני הכי נהנה מהתגובות שלהם ואתה על גבול המבריק, בחיי.
אבל התגובה שלך קצת גורמת לי לעצבות - תפריט צמחוני יותר מגוון? גבר צריך חלבון משמע בשר,ביצים,גבינות שעשיר בחומצות אמינו והחלבון הרבה יותר איכותי.
גם באורז עם עדשים יש חלבון וויטמנים למיניהם אבל לא חלבון איכותי ושום דבר לא ישנה את זה.
גם בסויה יש חלבון אבל סויה עשירה באסטרוגן משמע תהנה לאכול חלבוני סויה או חלבונים מן הצומח כמו טופו רק אחר כך אל תתפלא שתסבול מתופעות לוואי כאלו ואחרות.
אפשר לסכם את כל הדברים שלך במשפט "זה מה יש", שאני אגב אפילו לא יודע מה להגיב עליו. לא התכוונתי שתפריט צמחוני הוא מגוון יותר (מאשר תפריט לא צמחוני), אלא שהוא מגוון מאוד. כלומר, יותר מגוון ממה שאתם חושבים, משום שהוא לא מסתכם רק בנבטים. תאכלו בשר, קשה להתווכח עם העובדה שזה חלק מהטבע שלנו. ובכל זאת, אנחנו כבר לא במצב שמדובר בהכרח ואנשים מתים מצמחונות או טבעונות רק לעיתים רחוקות. הנקודה היותר חשובה כאן היא ההתעללות הזוועתית שהחיות האומללות הללו עוברות מרגע הלידה שלהן, כולל השחיטה שלהן בסופו של דבר שנוראית לא פחות. אם אכן הכל היה נעשה בצורה הומנית, לא הייתה מזעזעת אותי חוסר האכפתיות (כביכול) וההתעלמות של מרבית האנשים.
סתם משהו שלא קשור לריב שלכם:
התרנוגלים והעגלים שמראים בסרטון (שמשעים את גרונם), אם אני לא טועה הם לא נחשבים לכשרים בגלל שהפעולה הזו מבוצעת בניגוד ליהדות, את התמונות האלה כנראה לא צילמו בישראל או שצילמו את זה במקומות שפשוט שמים זין..
לפי היהדות (עד כמה שאני יודע) חייב להרוג את בעל החיים במכה אחת מהירה עם סכין מיוחדת (להב חדה מאוד שתהרוג את בעל החיים במכה אחת עם כמה שפחות כאבים).
כנראה שבגלל כל התנאים שמציינים בסרטון הבשר לא איכותי ולא טבעי, ולאכול בשר מפרה שעברה שינוי גנטי או בשר סנטתי זה כנראה אותו חרא (מבחינה בריאותית) בסופו של דבר..
אגב, איך האנשים שעובדים במקומות האלה מסוגלים???
נ.ב
אני כן אוכל בשר, אבל בזמן האחרון שותה פחות חלב..
אני מנסה להבין גם כן, פשוט בלתי נתפס מבחינתי. אלה דברים שלא הייתי מסוגל לעשות בעצמי, גם אם היו משלמים לי את כל ההון שבעולם. יכול להיות שאתם צודקים לגבי התמונות בסרטון, אבל התעשיה בארץ היא לא יותר טובה כמו שאתם נוטים לחשוב. כבר ציינתי שהראו כאן סרטון של שחיטה כשרה, עדיין מדובר במוות נוראי לדעתי. משאירים אותן לגסוס בכוונה תחילה, המוות הוא לא מידי וגם לא הרבה דברים למעשה.