עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

תעשיית הבשר, החלב והביצים - לא מה שחשבתם.

• אנא התחבר בכדי להגיב
831 תגובות לנושא זה

#21 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎15:17

אלו השיטות של הגויים, אצל היהודים זה אחרת לגמרי, לפי ההלכה.
כמה שפחות סבל לחיות.

מרבית הקטעים צולמו בארץ, אז אני מניח שמדובר בשחיטות כשרות. וגם אם לא, ראיתי לא מזמן שחיטה כשרה של עז. תתפלא, אבל זה לא יותר טוב. ושחיטה כשרה או לא, בין אם "הומנית יותר" או לא (ממש ממש לא), הם עדיין חווים אותו דבר עד רגע המוות.

אור, אתה ממשיך לומר שבשר טעים יותר מנבטים וחיטה, אבל אין שום ביסוס לדברים שלך. אתה לא למשל חיית במשך חודש על תפריט טבעוני, שאגב הרבה יותר מגוון ממה שאתה חושב (וממשיך לטעון). כן, לדעתי זו צביעות. אתה גם בוחר במודע "לקבור את הראש בחול". אתה גם מצדיק את עצמך בתרוץ ששום דבר לא ישתנה אם תאכל או לא תאכל בשר. אתה יודע מה? זו טעות. אבל שוב, בחירות שלך וזכותך המלאה. אני לא רוצה להטיף לך, אבל אני מרגיש שאני עושה את זה בכל זאת.

וכרגע אני צמחוני כבר 7 חודשים. עדיין לא עשיתי את המעבר לטבעונות, אבל זה בהחלט בתכנון העתידי שלי. מאז המעבר לצמחונות, התמכרתי ברמות מוגזמות לחלב. זה הציק לי, כי אני יודע שתעשיית החלב היא נוראית באותה מידה. היום למשל לא הייתי מסוגל לשתות חלב, אחרי שהכרחתי את עצמי לראות את הסרטון הזה במלואו. אני לא יכול להבטיח שאצליח, אבל אני לפחות מנסה. אגב, אני כרגע גם לא מקפיד לגבי מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים (אבל שוב - בתכנון כמובן). אחרי המעבר המלא, אני מניח שהשלב הבא יהיה לעורר מודעות ולהיות יותר פעיל במאבק הזה. אני מוכן להודות שאם החיות האומללות הללו לא היו עוברות את הזוועות הללו עד שהן מגיעות אל הצלחת, קרוב לודאי שהיה פחות מציק לי שאנשים בוחרים להתעלם. אבל אני אגיד את זה שוב: הן חוות שואה, המציאות שלהם היא נוראית. אני לא יכול ולא מוכן להתעלם מזה.
  • אבי ד, King James, IlanVic ו-1 אחר אוהבים את זה

#22 Lightning

Lightning

In Relation to Animals, all Humans Are Nazis

• חבר של כבוד
  • 7,623 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎15:21

כמה שפחות סבל לחיות.

תשמע, כל כמה אשכולות אתה בא וזורק עובדה לאוויר בלי שום סימוכין. זה תמיד נראה כאילו יש לך ידע באפס נושאים.
למיטב ידיעתי (ואביא לכך סימוכין) השחיטה הכשרה היא מהאכזריות שיש. חותכים את הצוואר לדימום עד למוות. בלי שום חמלה. אני אישית תמיד אעדיף בשר לא כשר וגם בגלל הסיבה הזו.
מספר פסקאות:

שחיטה ביהדות היא מצווה המכשירה את בעל החיים - בהמה, חיה או עוף טהורים - לאכילה או לקורבן, באמצעות חיתוך צווארם בסכין על פי הלכות שחיטה. שחיטה שלא נעשתה כהלכה הופכת את הבשר הנשחט לנבלה. יוצאים מכלל זה הם דגים וחגבים כשרים המותרים באכילה בכל סוג של המתה.
מזה מאות שנים מתקיים המאבק על השחיטה הכשרה, ומספר מדינות אוסרות על כך בחוק בטענה שהיא גורמת סבל מיותר לבעלי החיים.

(מקור:http://he.wikipedia.org/wiki/שחיטה_(הלכה) )

האם הולנד תאסור בקרוב על שחיטה כשרה? הבית התחתון בפרלמנט ההולנדי אישר אמש (יום ג') הצעת חוק האוסרת לשחוט בעלי חיים בלי להמם אותם באמצעות מכת חשמל קודם לכן. באופן יוצא דופן, היהודים והמוסלמים במדינה יצאו יחד נגד ההצעה, שטרם אושרה על-ידי הבית העליון.
מקור: http://www.ynet.co.i...4088627,00.html

• eladfo אוהב את זה
תמונה שפורסמה

#23 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎15:28

צולמו בישראל? כמו שזה נראה זה ממש לא, הראו שם חזירים...ממתי זה הפך להיות כשר?

קח לדוגמא את השחיטה של הפרה, לא ראיתי שם שוחט כמו בספר.
שלא נדבר על הקטע עם המקור, הייתי בכמה לולים בצפון, מעולם לא ראיתי שעושים את זה.
זאת לא באמת מראה אמיתית על מה שקורה בארץ, זה נראה כמו תעשיה במדינות חשוכות.

ברק מה הבאת לי, ויקיפדיה? נו באמת...תפתח ספר הלכה ותלמד.
לעומת אחרים, אנחנו גן עדן לחיות.

יש ליהודים שיטות שגורמות לחיה כמה שפחות לסבול, שחיטה של צוואר לפרה זה הכי הומני שיש, חותכים את העורק הראשי.
מוות על המקום.

#24 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎15:32

"מחקר סין", מחקר ענק שנערך יותר מארבעה עשורים, כפי שכבר ציינתי, מצא דברים הפוכים. מזון מן החי מזיק לנו מאד. וזה ודאי.

בולשיט.
אולי זה מזון לא בריא, אבל הוא גם לא מזיק.
כמובן שהכל בתנאי שאוכלים במידה הגיונית ולא מפריזים (כמו האמריקאים).

אם כבר, אז המזון הצמחי הוא זה שמזיק לנו, הרי חסרים בו המון ערכים תזונתיים, ויטמנים וכל מיני דברים אחרים. זו הסיבה שהמון צמחונים וטבעונים לוקחים תוספי מזון וזה לא בריא.

ספארקלס, גם אני אוכל בשר, אבל אין שום טעם להשלות את עצמנו.
אין בבשר שום רכיב חיוני שלא נמצא במזון צמחי למעט ויטמין B12, שאותו אפשר למצוא במזון צמחי מועשר.
הבשר (גם בכמויות לא מופרזות) לא מועיל לנו בשום דבר ורק מזיק, ואין לנו שום סיבה בריאותית לאכול אותו כשמזון צמחי נמצא בשפע.

אין גם ספק שהמנעות ממוצרים מן החי זאת בחירה מוסרית הרבה יותר, ושבניגוד לשקרים שמופצים באתר "פינת חי", היא פוגעת בבעלי החיים ובסביבה הרבה פחות.
  • Murdock, אבי ד ו eladfo אוהבים את זה

#25 orelzor

orelzor

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 845 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎15:44

האטימות שלכם הורגת אותי, "מחקר סין" זה היה הכי גדול כתבה חסרת סימוכין ומבוססת על אפס ידע לחלוטין.
בשר זה בריא, נקודה.
שומן רווי(נמצא בבשר) ומחלות לב - אין קשר ביניהם, סימוכין: http://www.lbs.co.il...32&d=1291318127
ביצים וכולסטרול מהתזונה עושים רק טוב - מחקר מלא בPUBMED PMID: 21134328 [PubMed - as supplied by publisher
האם יש קשר בין אכילת כולסטרול (ביצים, בשר, גבינה צהובה וכו') למחלות קרדיווסקולריות? כמובן שלא: http://www.lbs.co.il...65&d=1300023806
האם יש קשר בין שבץ לצריכת שומן רווי?
http://www.ajcn.org/....29146.abstract
קרדיט לLBS, אתר שמתבסס על סימוכין ולא זורק סתם מילים לאוויר.
רצח חיות וכו זה אכן אכזרי אבל כפי שאור אמר - זה מה יש, וזה טעים, וזה בריא מאוד מאוד מאוד(ואין ויכוח בכלל, זה בריא חד משמעית) וכן גם הבשר המאוד מאוד שמן והגבינות השמנות בריאות במינון הנכון.
מרדוק אתה אחד המשתמשים שאני הכי נהנה מהתגובות שלהם ואתה על גבול המבריק, בחיי.
אבל התגובה שלך קצת גורמת לי לעצבות - תפריט צמחוני יותר מגוון? גבר צריך חלבון משמע בשר,ביצים,גבינות שעשיר בחומצות אמינו והחלבון הרבה יותר איכותי.
גם באורז עם עדשים יש חלבון וויטמנים למיניהם אבל לא חלבון איכותי ושום דבר לא ישנה את זה.
גם בסויה יש חלבון אבל סויה עשירה באסטרוגן משמע תהנה לאכול חלבוני סויה או חלבונים מן הצומח כמו טופו רק אחר כך אל תתפלא שתסבול מתופעות לוואי כאלו ואחרות.

#26 BeBest

BeBest

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,784 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎16:27

סתם משהו שלא קשור לריב שלכם:
התרנוגלים והעגלים שמראים בסרטון (שמשעים את גרונם), אם אני לא טועה הם לא נחשבים לכשרים בגלל שהפעולה הזו מבוצעת בניגוד ליהדות, את התמונות האלה כנראה לא צילמו בישראל או שצילמו את זה במקומות שפשוט שמים זין..
לפי היהדות (עד כמה שאני יודע) חייב להרוג את בעל החיים במכה אחת מהירה עם סכין מיוחדת (להב חדה מאוד שתהרוג את בעל החיים במכה אחת עם כמה שפחות כאבים).

כנראה שבגלל כל התנאים שמציינים בסרטון הבשר לא איכותי ולא טבעי, ולאכול בשר מפרה שעברה שינוי גנטי או בשר סנטתי זה כנראה אותו חרא (מבחינה בריאותית) בסופו של דבר..

אגב, איך האנשים שעובדים במקומות האלה מסוגלים???

נ.ב
אני כן אוכל בשר, אבל בזמן האחרון שותה פחות חלב..

#27 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎17:04

BeBest, גם אם נניח שקיימת "שחיטה הומנית", שחיטה כשרה אולי נחשבה לכזו לפני כמה מאות שנים, אבל היום שוכללו האמצעים ויש שחיטות שגורמות לבעלי החיים לסבל מופחת מאשר הסבל ששחיטה כשרה גורמת.
כמובן שלא כל השחיטות בעולם חוץ מהשחיטה הכשרה מתבצעות בדרכים ההומניות ביותר האפשריות (שחיטות כאלה עולות גם יותר כסף), ובישראל למשל, דווקא החזירים נשחטים בצורה האכזרית ביותר בגלל שאין פיקוח בכלל.

orelzor, אין טעם להתווכח אם הבשר הוא בריא או מזיק. על כל ידיעה כזאת תמצא ידיעה אחרת שאומרת בדיוק ההפך. הנקודה מבחינתי היא שונה, והיא שאפשר לקיים אורח חיים בריא שמבוסס רק על מזון מהטבע, ולפי רוב המחקרים אורח חיים שכזה הוא בריא הרבה יותר מאורח חיים שמבוסס על בשר ומוצרי חלב, וזה עוד לפני שנכנסים לעניין המוסרי.

מורדוק, המליצו לי לא מזמן על ההרצאה הזאת ואמרו לי שהיא עדיפה על ההרצאה של גארי (שאני מאמין שראית כבר):

• Murdock אוהב את זה

#28 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎17:25

צולמו בישראל? כמו שזה נראה זה ממש לא, הראו שם חזירים...ממתי זה הפך להיות כשר?

קח לדוגמא את השחיטה של הפרה, לא ראיתי שם שוחט כמו בספר.
שלא נדבר על הקטע עם המקור, הייתי בכמה לולים בצפון, מעולם לא ראיתי שעושים את זה.
זאת לא באמת מראה אמיתית על מה שקורה בארץ, זה נראה כמו תעשיה במדינות חשוכות.

ברק מה הבאת לי, ויקיפדיה? נו באמת...תפתח ספר הלכה ותלמד.
לעומת אחרים, אנחנו גן עדן לחיות.

יש ליהודים שיטות שגורמות לחיה כמה שפחות לסבול, שחיטה של צוואר לפרה זה הכי הומני שיש, חותכים את העורק הראשי.
מוות על המקום.

כתוב בהערות של הסרטון שמרבית הקטעים צולמו בישראל, כלומר לא כולם צולמו כאן. העובדה שמדובר בחזירים, ממש לא אומרת בהכרח שהם (החזירונים) לא צולמו בישראל. ואמנם יכול להיות שאתה צודק, ייתכן שאפילו אין שם קטע אחד מישראל (לא התעמקתי בפרטים הקטנים). ובכל זאת, הראו בטלוויזיה יותר מפעם אחת דברים זהים שמתרחשים כאן ממש בארץ, בין אם תרצה להאמין בזה ובין אם לא. אתה יכול לומר "שחיטה שתגרום לחיה לסבול כמה שפחות", אבל אתה שוכח שמדובר במשפט יחסי בלבד. כששוחטים ליצור חי את הגרון, אי אפשר לומר שהוא לא סובל. בטח ובטח כשהוא בהכרה מלאה ועוד משאירים אותו לגסוס, לפעמים אפילו זמן רב. מישהו נתן כאן בפורום קישור לסרטון של שחיטה כשרה, זה היה ממש לא מזמן.

רצח חיות וכו זה אכן אכזרי אבל כפי שאור אמר - זה מה יש, וזה טעים, וזה בריא מאוד מאוד מאוד(ואין ויכוח בכלל, זה בריא חד משמעית) וכן גם הבשר המאוד מאוד שמן והגבינות השמנות בריאות במינון הנכון.
מרדוק אתה אחד המשתמשים שאני הכי נהנה מהתגובות שלהם ואתה על גבול המבריק, בחיי.
אבל התגובה שלך קצת גורמת לי לעצבות - תפריט צמחוני יותר מגוון? גבר צריך חלבון משמע בשר,ביצים,גבינות שעשיר בחומצות אמינו והחלבון הרבה יותר איכותי.
גם באורז עם עדשים יש חלבון וויטמנים למיניהם אבל לא חלבון איכותי ושום דבר לא ישנה את זה.
גם בסויה יש חלבון אבל סויה עשירה באסטרוגן משמע תהנה לאכול חלבוני סויה או חלבונים מן הצומח כמו טופו רק אחר כך אל תתפלא שתסבול מתופעות לוואי כאלו ואחרות.

אפשר לסכם את כל הדברים שלך במשפט "זה מה יש", שאני אגב אפילו לא יודע מה להגיב עליו. לא התכוונתי שתפריט צמחוני הוא מגוון יותר (מאשר תפריט לא צמחוני), אלא שהוא מגוון מאוד. כלומר, יותר מגוון ממה שאתם חושבים, משום שהוא לא מסתכם רק בנבטים. תאכלו בשר, קשה להתווכח עם העובדה שזה חלק מהטבע שלנו. ובכל זאת, אנחנו כבר לא במצב שמדובר בהכרח ואנשים מתים מצמחונות או טבעונות רק לעיתים רחוקות. הנקודה היותר חשובה כאן היא ההתעללות הזוועתית שהחיות האומללות הללו עוברות מרגע הלידה שלהן, כולל השחיטה שלהן בסופו של דבר שנוראית לא פחות. אם אכן הכל היה נעשה בצורה הומנית, לא הייתה מזעזעת אותי חוסר האכפתיות (כביכול) וההתעלמות של מרבית האנשים.

סתם משהו שלא קשור לריב שלכם:
התרנוגלים והעגלים שמראים בסרטון (שמשעים את גרונם), אם אני לא טועה הם לא נחשבים לכשרים בגלל שהפעולה הזו מבוצעת בניגוד ליהדות, את התמונות האלה כנראה לא צילמו בישראל או שצילמו את זה במקומות שפשוט שמים זין..
לפי היהדות (עד כמה שאני יודע) חייב להרוג את בעל החיים במכה אחת מהירה עם סכין מיוחדת (להב חדה מאוד שתהרוג את בעל החיים במכה אחת עם כמה שפחות כאבים).

כנראה שבגלל כל התנאים שמציינים בסרטון הבשר לא איכותי ולא טבעי, ולאכול בשר מפרה שעברה שינוי גנטי או בשר סנטתי זה כנראה אותו חרא (מבחינה בריאותית) בסופו של דבר..

אגב, איך האנשים שעובדים במקומות האלה מסוגלים???

נ.ב
אני כן אוכל בשר, אבל בזמן האחרון שותה פחות חלב..

אני מנסה להבין גם כן, פשוט בלתי נתפס מבחינתי. אלה דברים שלא הייתי מסוגל לעשות בעצמי, גם אם היו משלמים לי את כל ההון שבעולם. יכול להיות שאתם צודקים לגבי התמונות בסרטון, אבל התעשיה בארץ היא לא יותר טובה כמו שאתם נוטים לחשוב. כבר ציינתי שהראו כאן סרטון של שחיטה כשרה, עדיין מדובר במוות נוראי לדעתי. משאירים אותן לגסוס בכוונה תחילה, המוות הוא לא מידי וגם לא הרבה דברים למעשה.

#29 eladfo

eladfo

• רשומים
  • 2,104 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎18:11

"מחקר סין", מחקר ענק שנערך יותר מארבעה עשורים, כפי שכבר ציינתי, מצא דברים הפוכים. מזון מן החי מזיק לנו מאד. וזה ודאי.

בולשיט.
אולי זה מזון לא בריא, אבל הוא גם לא מזיק.
כמובן שהכל בתנאי שאוכלים במידה הגיונית ולא מפריזים (כמו האמריקאים).

אם כבר, אז המזון הצמחי הוא זה שמזיק לנו, הרי חסרים בו המון ערכים תזונתיים, ויטמנים וכל מיני דברים אחרים. זו הסיבה שהמון צמחונים וטבעונים לוקחים תוספי מזון וזה לא בריא.

מזה ההצהרות הטיפשיות האלה?
הדבר היחיד שחסר בתזונה מין הצומח זה B12.
חוץ מיזה, הכל מצוי בצומח בשפע ובאיכות טובה יותר. ואני מדבר על היסודות שהם חלבון, ברזל וסידן.
וכמובן ויטמינים ומינרלים שאותם מקבלים בעיקר מירקות ופירות. מין הסתם גם האנשים שאוכלים מהחי.

אני התחלתי להיות טבעוני לפני מספר שבועות. לא מבחינה אידיאולוגית אלה בריאותית.
בזמן האחרון (חצי שנה אחרונה-שנה) נעשים יותר ויותר מחקרים בנושא התזונה מהחי והצומח, והמסקנות ברורות.
תזונה מין החי אולי מספקת לנו מה שאנו צריכים בשביל לגדול ולהתפתח, אך בטווח הארוך היא מזיקה לנו בני אדם הרבה יותר מאשר היא מועילה.
מה ששכנע אותי סופית זה באמת ספר שנקרא "מחקר סין" (מה שאבי ד ציין), שחבר הפנה אותי אליו.
על מחקר סין עצמו מוקדש פרק אחד מכל הספר, ולכל אורכו המחבר, ד"ר קולין קמפל, מביא דוגמאות אינספור משלל מחקרים אחרים מכל העולם.

אז כיום אני די טבעוני. השארתי לי בתפריט ארוחה בשרית בשבוע כי אני באמת אוהב בשר יותר מידי.
אם באמת אכפת לכם וזה מעניין אותכם תחפשו על זה מידע באנטרנט, על תזונה טבעונית מול תזונה מהחי, ותיוכחו לגלות כמה שהעולם עיוור בנושא.

Be the change you want to see in the world - Gandhi

#30 Dolevv

Dolevv

Shut up and sit down, you big, bald fuck

• ותיקים
  • 10,320 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎18:53

אני מרגיש קצת רע שהסרטון הזה עשה אותי רעב

#31 Geralt of Rivia

Geralt of Rivia

• רשומים
  • 1,147 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎19:25

כמה שפחות סבל לחיות.

http://www.youtube.com/watch?v=nYZwyF6dTv8

אני אוכל בשר ומוצרים מן החי כי זה טעים, ויהיו ההשלכות על הגוף שלי אשר יהיו. ד"א הייתי אצל תזונאי כמה חודשים ולא הייתה לו שום בעיה עם זה שבחלק ניכר מהארוחות שלי במהלך היום יש בשר ושאר דברים מן החי. הכל עניין של מינון (גם אם בשורה התחתונה עדיף להימנע לגמרי ממוצרים מן החי, אני עדיין מעדיף אוכל שטעים לי בהרבה).
אני חושב שבזה שאני לא מעשן סיגריות\נרגילה או שותה אלכוהול, ואני אוכל מסודר ובמינון נכון, עשיתי את שלי מבחינת שמירה על הגוף. לא צריך להתנזר מבשר.
ובקשר להתעללות בחיות... באמת שאין הרבה מה לעשות.
הדבר היחידי שעוד אפשר ורצוי וחייבים להיאבק עליו הוא שבעלי חיים לא יעברו התעללות מיותרת ושיינתן להם מוות מהיר וחלק.
אני מקווה שבעתיד יכניסו פתרונות הרבה יותר הומניים כמו מכות חשמל ודברים בסגנון (וממש לא הזוועה של השחיטה הכשרה ושאר הדברים המזעזעים שעושים).
תמונה שפורסמה

#32 ג'ולס ווינפלד

ג'ולס ווינפלד

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 882 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎19:55

ממליץ לך מאד לצפות בסרטון הזה :
http://www.youtube.com/watch?v=ittFtDAAab0

האמת ראיתי את זה לא מזמן, לא שכנע אותי.
זה טעים ואני לא מרגיש שום בעיה מוסרית עם זה.
ומתי בפעם האחרונה מישהו מת מאכילת חלב או בשר? (חוץ מהחיות כן, חי, חי)

#33 HomerSimpson

HomerSimpson

!Simpsons did it

• מתרגמי רשת
  • 2,149 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎20:06

ומתי בפעם האחרונה מישהו מת מאכילת חלב או בשר? (חוץ מהחיות כן, חי, חי)

וואו, כל כך חסר טעם ומיותר.
  • King James אוהב את זה

תמונה שפורסמה

#34 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎20:09

הדבר היחידי שעוד אפשר ורצוי וחייבים להיאבק עליו הוא שבעלי חיים לא יעברו התעללות מיותרת ושיינתן להם מוות מהיר וחלק.
אני מקווה שבעתיד יכניסו פתרונות הרבה יותר הומניים כמו מכות חשמל ודברים בסגנון (וממש לא הזוועה של השחיטה הכשרה ושאר הדברים המזעזעים שעושים).

זה מצחיק שהמוני אנשים טוענים שאין מה לעשות. "מצחיק"? התכוונתי עצוב.

אתה לא מרגיש שום בעיה מוסרית לגבי ההתעללות הזוועתית שעוברות החיות בתעשיה הזו (בשר, חלב וביצים), מרגע לידתן ועד השניה האחרונה של חייהן? OK.

#35 ג'ולס ווינפלד

ג'ולס ווינפלד

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 882 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎20:12

http://www.youtube.com/watch?v=SprFxndWEZk

יאפ ראיתי את העשרים הדקות הראשונות ולפי דעתי הוא יותר טוב.
הוא מעלה שאלות מעניינות אבל לא ממש שכנע אותי.

#36 Geralt of Rivia

Geralt of Rivia

• רשומים
  • 1,147 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎20:13

תראה, אני בטוח שתסכים איתי שתעשיית הבשר ורצח החיות לא תמות לעולם (או לפחות לא במאות השנים הקרובות). ואיפה שיש רצח המוני, יש גם מנוולים שמעדיפים להתעלל לפני הרצח כי זה מה שעושה להם את זה. ובנוסף יש גם את כל השחיטות הדתיות למיניהן (השחיטה המוסלמית דומה לשלנו) וגם זה משהו שלא עושה רושם שהולך להיפתר בקרוב.
אז כן, עם כמה שזה עצוב, באמת שאין לנו כאנשים פשוטים הרבה מה לעשות.

הרי הצעת חוק שתאסור על שחיטה כשרה או הצעת חוק שתשנה את השחיטה ככה שחייבים להרדים את החיה לפני בחיים לא תעבור בכנסת, כי הפנטיים הדתיים מחזיקים את המדינה בביצים.
תמונה שפורסמה

#37 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎20:19

ג'ראלט, לרוב התזונאיות אין השכלה אקטואלית והן מסתמכות רק על ספרים מלפני עשרות שנים. את המידע על בריאות הבשר (ובעיקר החלב) אפשר להשיג באינטרנט בקלות יחסית ממחקרים אחרונים שנעשו.
זה לא אמור להיות עניין של מינון, מהסיבה הפשוטה שאנחנו בכלל לא צריכים לאכול בשר ומוצרי חלב, ובלעדיהם נהיה אנשים בריאים הרבה יותר (ללא בעיות לחץ דם, התקפי לב והשמנת יתר שנגרמות מכך שמערכת העיכול שלנו פשוט לא בנויה לעכל בשר).
לא יכולה להיות שחיטה "הומנית". שחיטת חיות זה דבר לא הכרחי, ואפשר להתקיים מצוין (ואפילו טוב יותר) בלי לצרוך בשר וחלב. בדיוק כמו שאני מניח שלא תקנה פרווה שעשויה מחיות שמתו בצורה "הומנית" כי זה לא הכרחי, כך גם צריכת בשר וחלב לא יכולה להיות הומנית.

כמו שאמרתי, אני כרגע צורך בשר וחלב בעיקר מהסיבות שהזכרתם מקודם, בעיקר בגלל הנוחות ובגלל הטעם שאני מכור אליו.
עם זאת, אני לא משלה את עצמי שזה חיוני לי, אני יודע שזה מיותר ושאפשר להסתדר בלעדיהם, ואני גם יודע שטבעונות היא בחירה מוסרית יותר שאני מקווה שיבוא יום שבו היא תהפוך למובנת מאליה ושגם אני אבחר בה.
אני גם לא חושב שזה תסריט כל כך מופרך שאנשים יפסיקו לצרוך בשר וחלב. בדיוק כמו שהעבדות פסקה ושהובן שהיא לא מוסרית, כך גם צריכת בשר וחלב יכולה להפסק.
  • Murdock אוהב את זה

#38 ג'ולס ווינפלד

ג'ולס ווינפלד

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 882 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎20:19

זה מצחיק שהמוני אנשים טוענים שאין מה לעשות. "מצחיק"? התכוונתי עצוב.

אתה לא מרגיש שום בעיה מוסרית לגבי ההתעללות הזוועתית שעוברות החיות בתעשיה הזו (בשר, חלב וביצים), מרגע לידתן ועד השניה האחרונה של חייהן? OK.

בדיעבד ברור שכן, כמו שאמרו פה לפני צריך לעשות את זה בדרך כמה שיותר הומנית ומהירה.
אבל אני לא אפסיק לאכול, לא. בסוף כולם מתים ואני לא חושב שזה ישפיע על מידת ההנאה שלי מהעולם אם אני לא אוכל חיות.

#39 Geralt of Rivia

Geralt of Rivia

• רשומים
  • 1,147 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎20:29

אילן, להגיד שתזונאים לא מבינים על מה הם מדברים לא ממש נראה לי טיעון לעניין, מאיפה אתה יודע על מה הם מסתמכים?
ד"א לא אמרתי שהתזונאי אמר לי שזה טוב לאכול בשר ומוצרי חלב, הוא רק אמר שזה בסדר כל עוד אני שומר על מינון נמוך יחסית, כי הוא מבין שזה לא ריאלי לבקש ממני להתנזר ממוצרים מן החי.
אני ממש לא משלה את עצמי שאכילת בשר ומוצרי חלב היא חיונית, אני רק אומר שאפשר לחיות (ולחיות יחסית טוב) עם ההשלכות.
ולא משנה כמה שאני אנסה, אני לא רואה תסריט שבו האנושות מפסיקה לחיות על בשר וחלב.
תמונה שפורסמה

#40 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎09/07/2012‏, ‎20:41

שוב, מורדוק, יכול להיות שאני טועה ושתפריט טבעוני הוא כן טעים יותר מתפריט רגיל, אבל כנראה שאין לי מספיק כוח רצון כדי להתנזר מבשר וממוצרי חלב כדי לנסות.
כמו שנאמר פה, גם לי מאוד מפריע הדרך בה נעשים הדברים האלה אבל כן, מה לעשות, אני מעדיף לטמון את הראש בחול כי בשר הוא דבר שטעים לי. יכול להיות שזה עושה אותי בן אדם רע, אבל בשורה התחתונה, מה שנעשה לחיות לא מספיק רע בשביל שאני אפסיק לאכול חיות, במיוחד בגלל העובדה שאני לא אשפיע בכלל על התעשייה אם אני אפסיק לאכול.
אגב, זה אורפז ולא אור.

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים