החלטתי בכל זאת להגיב בגלל
אביחי, כשאמרתי לך בתחילת עונה שמאטה לא ישאר בצ'לסי העונה הזאת אתה לא האמנת לי, אני האמנתי שהוא יעזוב עוד כשזה היה לקראת הסגירה, אך רק בגלל שחלון העברות כבר תם העסקה נכשלה.
אבל אתה בשלך אמרת את מה שאמרת (ראה תחילת עונה שאתה חושב שאתה יודע הכל ורק כשאתה צודק אתה משוויץ כשזה קורה פעם במיליון שנה. אמר פה אדם חכם, "גם תרנגול עיוור לפעמים מוצא גרגיר", במקרה הזה הוא צדק מאוד).
אנשים כדמותך שמעודדים בכל שנה מועדון אחר זה מעיד על האישיות שלהם רבות (במיוחד שהם אנשים לא יציבים ולא כאלו שניתן לסמוך עליהם), זה שאתה אומר שאתה תמיד הייתה אוהד את צ'לסי, זה ממש מצחיק כי כשמוריניו לא אימן אותם לא שמענו אותך מהלל את המשחק של צ'לסי בשנה שהיא לקחה את ליגת האלופות עם סגל\הרכב הכי נחות אי פעם בשנים האחרונות של צ'לסי. וכל אוהד צ'לסי אמיתי (לא אתה) יודע את זה שצ'לסי עם הרכב\סגל הכי נחות מכל אותן קבוצות שהיו מועמדות לקחת את ליגת האלופות הייתה הפייבוריטית, צ'לסי הייתה כ"כ נחותה שאף אחד בכלל לא האמין שהיא תצליח לעבור את ברצלונה, באיירן מינכן וקבוצות לפני השלבים המאוחרים.
לפחות אל תזלזל באינטיליגנציה של אחרים ואחר כך אולי אנשים יקחו אותך ברצינות.
אם צל'סי עם סגל פחות טוב לפני שנתיים לקחו את ליגת האלופות (בליגה היו נראים זוועה) למה שמוריניו עם הסגל הנוכחי עם האזרד, אושקר וויליאן, טורס, שורלה לא יעשו זאת?
איך אתה קורא לעצמך אדם שמבין בכדורגל אם אתה קורא לעסקת סאלח עסקה שווה? 13.5 מליון יורו? הייתי מביא לו לנקות את הרהיטים שלי בבית. (מבלי להעליב, הוא פשוט לא שחקן לרמה של צ'לסי)
תבין משהו, בלמים מבוגרים אמנם מאבדים מהמהירות, אבל כשיש מספיק ניסיון הם יודעים להתמקם היטב, ראיית המשחק (הגנתית) הרבה יותר טובה מאשר שחקן הגנה צעיר, ולהסתדר גם עם שחקנים שעולים עליהם במהירות עם מיקום נכון ושמירת מרחק או אי שמירת מרחק מהשחקן, כמובן שזה תלוי מי עומד ממול.
אתה שואל את עצמך למה אני אומר את זה, כי אתה מגדיר את אינטר בזמנו כקבוצה חלשה ואתה פשוט בן אדם שסלח לי, לא מבין בכדורגל. (אם כבר מדברים על שחקנים שמסוגלים לעמוד טוב מבחינה טקטית על המגרש, לאינטר היו הכי הרבה כאלה בזמנו).
אני אומר שבכדורגל חוץ מיכולת אתה צריך גם מזל. למוריניו יש הרבה מזל, ראה ערך העונה בליגת האלופות איזה הגרלות הוא קיבל, ואם נסתכל לעבר, ראה ערך מנצ'סטר יונייטד נגד פורטו באותה עונה טובה של מוריניו עם הקבוצה.
למה היה למוריניו מזל? כדאי שתראה את המשחק במלואו ודבר איתי. ועל הדרך גם תגיד לי למה פסלו ליונייטד גול חוקי מנבדל שעד היום לא ברור על מה ולמה נשרק. (אני לא באמת מתכוון לכך שאני אומר שתגיד לי למה באמת פסלו)
אגב, הגול היה מסיים לפורטו את המשחק כי המומנטום היה לטובת יונייטד, יונייטד לחצו חזק הכניסו את השער אך הוא נפסל.
זה המזל, פעם טעויות שיפוט לטובתך ופעם לרעתך.
מוריניו שוכח איך הוא בנה את הקריירה שלו, בטעות שיפוט גורלית וכששופטים טועים כנגדו הוא מתחיל "לזמר".
עם כל הכבוד למוריניו, את פורטו לא הכירו בזכות מוריניו, אנשים מפאת חוסר זמן או עיניין לא עוקבים אחרי כל הכדורגל העולמי, אתה גם לא הייתה עוקב, אחרת הייתה יודע הרבה מעבר למה שאתה יודע היום.
אתה לא מודע מה היה בשנים של לפני מוריניו. פורטו הייתה יכולה להתמודד מול כל קבוצה אירופאית (על הנייר שזה מה שקובע בסופו של יום)
מה שמאפיין את פורטו, עד היום הוא הסקאוטים שלה שתמיד שתמיד היו ניחנים במציאות שחקנים מדרום אמריקה וטלנטים בסכומים נמוכים, ומוכרים אותם בסכומי עתק באופן יחסי לערך שרכשו אותם.
מוריניו בנה את צ'לסי בתחילת דרכו, אך עם כמות כזו של כסף זה לא חוכמה (עם כל כך הרבה כסף שנשפך באותה עונה שהוא אימן ושנה לפני כן שאם אני לא טועה רניארי ביזבז לא פחות ממנו על שחקנים)
בעונת 2005/2006 הוא ניכשל כישלון חרוץ כשלא עבר את ה-1/8 גמר, למרות שהוא פגש את ברצלונה שם, שוב הוא עדיין לא עבר את ה-1/8 גמר, זה כבר הפסד כלכלי גדול למועדון.
למוריניו אז היה יתרון גדול על כל הקבוצות, בזמנו לא היו קבוצות עם שייחים או אוליגרכים שיכלו לתת פייט לצ'לסי מבחינה תקציבית, גם לא ברצלונה וריאל הגדולות.
היה למוריניו כל שחקן שרק חשק בו, ועדיין נכשל!
יונייטד עם הסגל המזדקן לא יכלה להתמודד מול הכסף של אברמוביץ', בליברפול נעשו טעויות גדולות ברכש לפחות לטעמי (ואני אומר זאת למרות שהם הגיעו לשלבים המאוחרים בליגת האלופות), ארסנל נחלשה עם עזיבתו של הנרי (לא שהיא איימה יותר מידי כי שחקניה כבר היו מבוגרים)
מה שהביא לצ'לסי את האליפות הוא הכסף הגדול שהביא עימו שחקנים איכותיים, למוריניו יש חלק באליפות הזו, אך עם כמות כזו של כסף כל מאמן ברמה גבוהה היה עושה את אותה העבודה.
עכשיו בוא נעזוב את העבר ונתמקד בהווה.
היום הוא מגיע למדינה חדשה\ישנה, הוא פותח את הפה על פלגריני שאגב זה לא הפעם הראשונה שמוריניו יוצא על פלגריני ללא סיבה (זו הסיבה שפלגריני יצא עליו בחזרה, אז אולי כדאי שבמקום להגן על חלאת אדם שמבקר עבודה של מאמנים אחרים בצורה בוטה כדאי שתהיה קודם
מודע בעובדות של מי התחיל עם הסאגה של מוריניו את פלגריני נראה שאתה רואה רק צד אחד במטבע ואם כבר דברת על liverpool שהוא לא אובייטיבי, הסאגה של פלגריני מוריניו רק מוכיח כמה שאתה לא אובייקטיבי והסאגה הזו בטח שלא התחילה מהיום ומוריניו היה זה שחידש אותה כי הוא אוהב להיות בכותרות, אין כל קשר לפסיכולוגיה).
בוא נהיה כנים, נכון צ'לסי התגוננה, כך הייתה צריכה לנהוג קבוצה של מיליונים והמאמן "המעוטר" ביותר בעולם.
אני לא אוהב לדבר בדיעבד, אבל אין פה אפילו על מה, מכיוון שחשבון מתמטי פשוט מוכיח לנו כי מספיק היה לליברפול תיקו על מנת לשמור את הסיכויים לטובתה.
אני ידעתי שליברפול תפסיד באותו הרגע בו שוורצר במחצית הראשונה בזבז זמן וסוארז התחיל להתרכז בדברים שלא קשורים לכדורגל. (בבקשה אביחי אל תעשה צחוק מעצמך ותגיד שזה פסיכולוגיה שמוריניו רצה לבצע על סוארז)
ליברפול רצו כ"כ את הניצחון וכשאתה רוצה ומתלהב זה עלול ליפול לך בין הידיים ואתה עלול להפסיד הכל, זה נראה כאילו ליברפול היו לחוצים לנצח את המשחק הזה בכל מחיר וזה מה שהגרם להפסד יותר מכל.
במשחק של צ'לסי לא ראיתי טקטיקה, ראיתי משחק הגנתי מפוחד של מאמן אחד שכל מה שחיפש מתחילת המשחק זה איך להשיג קרנות ולנסות להבקיע מקרן. (בכל פעם ששחקן של צ'לסי הגיע לכיוון הקרן, ניסה לעשות הכל על מנת להשיג קרן שזה בסדר אבל שוב, זה מוכיח שאין למאמן הזה שום דבר שקשור למשחק התקפה טקטי.
הכל מקרי ומבוסס על מתפרצות ויכולות של השחקנים שהיו ברשותו.
קל להתגונן מול קבוצה שרוצה לנצח בכל מחיר ובכח.
מוריניו לא שיחק בונקר, הוא שיחק עם 10 שחקנים מאחורי הכדור. זה לא בונקר, זה משחק טקטי מאוד. (סרקזם)
קצת התפלאתי מרודג'רס שלא הרגיע את המשחק וזה הזכיר לי את המשחק של ברצלונה נגד אינטר (סאן סירו) בו ברצלונה רצו לנצח את המשחק בכל מחיר כבר במשחק הראשון, שם היה פפ גווארדיאולה אשם שבכלל העלה הרכב הזוי שיאיא טורה לא היה כלול בתוכו ובמקומו היה בוסטקטס.
מכירת טורה לסיטי עלה ביוקר לברצלונה בהמשך עם כל הכבוד לבוסטקס הוא בכלל לא היה ברמה של טורה, אם כי טורה לטעמי הרבה יותר מגוון ומהיר ובעוד בוסטקס ניחן יותר במסירות מדוייקות אך היה איטי ולפעמים אפילו מסורבל.
ראיתי שהשוו פה את אתלתיקו מדריד לצ'לסי (מבחינת השיטה) איך אפשר להשוות קבוצה של מאות מליונים לקבוצה שעד לפני כמה שנים מכרו את אגוארו, ובעונה הנוכחית את פלקאו "אל טיגרה" רק על מנת שלא לפשוט רגל ולרדת ליגה?!
אין פה בכלל מדד בין השניים כאשר הכסף הוא זה שמדבר בסופו של יום.
מה שאני הצחיק אותי אביחי זה שאתה מעודד את אוהדי צ'לסי (אתה אוהד של מאמן לא של קבוצה) ואומר שגם אם מוריניו לא יזכה בתואר זה לא יחשב ככישלון, אני חושב שזוהי בדיחת השנה, איך קבוצה אשר מועמדת לאליפות עם רכישות, מטיץ', וויליאן ושורלה מועמדת למקום ה-3 בלבד אחרי ליברפול שליברפול יש שחקנים לטעמי פחות טובים משל צ'לסי. (קבוצתית)
אתה מאמין לעצמך שאתה אומר שזה לא כישלון של מוריניו? אתה מאמין לעצמך שאתה אומר שרק בעונה שלאחר מכן הוא לוקח אליפות או תארים? ותזכיר לי מה קורה למוריניו אחרי 3 עונות באותה קבוצה? הוא יקרא לסופרסטרים של הקבוצה "בנים של זונות".
מאמן ללא טיפה של כבוד שיורק לבאר ממנה שתה (ולא משנה מה עבר שם) לא ראוי לשום כבוד קודם כל מבחינה מוסרית.
שמחתי לראות איך נגד ווסטהאם הוא התחיל ליילל על בונקר מצד ווסטהאם, בעת שקבוצה של מיליונים משחקת מול קבוצה של נגרים מוריניו מצפה שווסטהאם תצא לתקוף, לא רק מאמן עם אישיות דוחה הוא גם צבוע!
דרך אגב, לגבי משהו אחר לגמרי, באיירן מינכן השנה פחות טובה לא רק בגלל השיטה של גווראדיאולה, אלא בגלל שגווארדיאולה מתעקש לא לתת לחאבי מרטינס לשחק מתחילת העונה (ואם כבר הוא נתן לו נגד היונייטד למשל זה היה בעמדת הבלם)
חאבי מרטינז שנכנס נגד ריאל ונראה כמו שחקן של הפועל מרמורק בגלל שבקושי רואה דשא לעומת העונה הקודמת, נורא קשה לשחקן להתמודד בקצב הזה כשבמרבית העונה הוא חימם את הספסל והוא קם מהספסל לשחק נגד שחקנים שנמצאים בשיא הכושר של העונה.
כאחד שעקב אחרי חאבי מרטינז בעונה שעברה הוא היה אחד הפאקטורים החשובים בכל הקשור לעבודת ההגנה ובכלל לזכיות של באיירן בתארים (היה גם שער חשוב שהוא הבקיע בליגת האלופות שהשאיר אם אני זוכר טוב את באיירן בתמונה)
דעה נוספת: ללאם אין את היכולת הפיזית לבצע עבודה של קשר אחורי, בטח לא עם הנתונים הפיזיים שלו.