אני באמת לא מצליח להבין איך בשבילך מאמן עם התקציב אחד הגרועים בעולם הכדורגל, שבנה קבוצה כל כך אפורה ומגעילה, ומשחק איתה בצורה דוחה ובונקריסטית (כמו שכבר הבהרנו באשכול של ליגת האלופות, יש הגנתי ויש בונקר) הוא מאמן גדול. באמת שאני לא מצליח להבין. אם נקביל את זה לארץ, זה כמו שמכבי היום היו מקום שלישי עם סיכוי כמעט אפסי לזכות באליפות והייתי אומר שסוזה מאמן העונה (שגם היום, שמכבי מקום ראשון, אני לא חושב שהוא מאמן העונה).
--
ספארקס, כמו שאמרתי זה הישג אדיר, אבל הוא נעשה בקבוצה עם התקציב אחד הגדולים בהיסטוריה של המשחק, בליגה חלשה לדעתי, שאין לו שום תחרות מלבד קבוצה אחת.
בנושא התקשורת, הוא כל פעם עושה בדיחות ממסיבות עיתונאים, איך אתה מצפה שיתייחסו אליו בכבוד. אני לא אומר שידבר בקלישאות והכל כמו שאר המאמנים אבל שיראה קצת כבוד לאנשים שסה"כ עושים את העבודה שלהם (למרות שיש חלק שחורגים מגבול הטעם הטוב, אבל עדיין).
בנוגע לניצחונות שלו השנה, כמו שאמרתי, יש לו ניצחונות יפים מאוד השנה אבל הדרך שהוא השיג אותם היא מגעילה. כמו שאביחי אומר, הוא מאמן פרגמטי וריאלי ומשתמש במה שיש לו. העניין הוא שמהתחלה הוא הגיע עם אמצעים אדירים מבחינה כספית למצב שהוא רודף אחרי קבוצה שעל הנייר אמורה להיות פחות טובה ממנו. הכוונה פה שהוא הכניס את עצמו למצב שכדי לנצח את ליברפול הוא חייב לעשות בונקר ופה מבחינתי הנפילה שלו, שמאמן הכי טוב בעולם לא היה מגיע למצב כזה. בשונה לדוגמא ממויס שיש לו סגל סביר + והוא פשוט אימן את היונייטד בצורה גרועה.
גם לסיטי וליונייטד יש תקציב יותר גדול ושניהם קיבלו בראש. אתה כנראה מזלזל מאוד באינטלגנצייה של הכדורגל וחשוב שלמי שיש תקציב גבוה יותר חייב לנצח.
אתה חייב להבין דבר אחד, צ'לסי עדיין לא מחוברת... צ'לסי עדיין לא יכולה להעלות למשחק ולשלוט בו במיוחד משחק באנפילד עם ההרכב השני.
הדרך שהוא השיג אותם מגעילה? מה זאת אומרת? הרי כולם חשבו שהוא יבוא לאתיחד ויעשה בונקר, אבל לא - באתיחד צ'לסי לחצה גבוה ושיחקה כדורגל מעולה.
מוריניו יודע מה לעשות במשחקים גדולים ואיך לגשת לכל יריבה - אתה עוד תראה שבשנה הבאה - שצ'לסי תהיה מוכנה יותר, היא פחות תבוא להסתגר ויותר תשלוט במשחק.
מוריניו מכיר
השחקנים שלו היטב והוא יודע מהם נקודות התורפה של הקבוצה שלו. אורפז, אני מאוד מצפה ממך שתבין את התמונה הגדולה והתמונה הגדולה אומרת שצ'לסי קבוצה בבנייה.
נכון, הוא קיבל תקציב גדול לרכש אבל כמו שכבר אמרתי, בניגוד לשנת 2004 שהוא כבר הביא שחקנים מוכנים מהטופ האירופי, השנה הוא הביא שחקנים לעתיד.
ואן חינקל, וויליאן, מאטיץ', שורלה, סלאח בנוסף לצעירים שכבר יש לו - ומה הוא עשה השנה? לקח אותם לעונה גדולה מבחינתי, מבחינת הראייה שלי.
מאמן כדורגל צריך ללמוד את הקבוצה שלו בשנה הראשונה.
אם אתה זוכר, גם בעונה הראשונה שלו כמאמן ריאל מדריד הוא שיחק נגד ברצלונה מאוד מבוקר, עם שלושה קשרים אחוריים.
ומה הוא עשה במשך השנתיים האחרות? שיחק פתוח (כמובן עם הרבה מחשבה טקטית) וכמעט העלים את ברצלונה מהמשחק תוך כדי כדורגל התקפי עם לחץ מטורף על הכדור.
זה ועוד איך כישלון אם הם לא לוקחים אליפות וכשדיברתי על האוהדים שטופי המח בדיוק על זה דיברתי.
הצעירים מקבלים דקות ומשתפרים? צ'לסי הקבוצה עם ממוצע הגיל השני הכי גבוה בפרמיירליג, על איזה צעירים לעזאזל אנחנו מדברים??
שום כישלון, בדיוק כמו שהסברתי למעלה - הקבוצה בבנייה.
ושוב פעם אתה חוזר לזה שיש לו ממוצע גילאים הכי גבוה, אז אני נאלץ לא להסכים איתך כי העובדות מראות שאם תוציא את 2 השוערים המחליפים הממוצע מזנק למטה.
אתה ממש בורח מהעובדות שאני מנסה להסביר לך כבר הרבה זמן... צ'לסי בתקופת מעבר נקודה.
תסתכל על הרכש שהם הביאו ותגיד לי מה אתה מבין ממנו - כמובן אם תהיה אוביקטיבי.
אני מבין את התסכול שלך, זה היה אצל ליברפול בידיים והם לא לקחו את זה נגד הרכב חסר מאוד של צ'לסי - תאשים את הקבוצה שלך.