דווקא אני בטוח שהרבה, אני חושב שאין הרבה סדרות עם סצינות בלתי נשכחות כמו משחקי הכס.
כמו סרט, מישהו יכול לשכוח את ספרות זולה? כלבי אשמורת? מועדון קרב? לא, וזה העניין, דברים טובים זוכרים, גם כאלה שראיתי לפני עשור ויותר.
נכתב ב- 23/05/2016, 17:43
דווקא אני בטוח שהרבה, אני חושב שאין הרבה סדרות עם סצינות בלתי נשכחות כמו משחקי הכס.
כמו סרט, מישהו יכול לשכוח את ספרות זולה? כלבי אשמורת? מועדון קרב? לא, וזה העניין, דברים טובים זוכרים, גם כאלה שראיתי לפני עשור ויותר.
נכתב ב- 23/05/2016, 17:44
למה אתם שני ילדים מפגרים?
מכירים את המשפט על טעם ועל ריח אין מה להתווכח? לא? עכשיו תכירו.
הויכוח שלכם מיותר מהיסוד שלו, קליפס עף על משחקי הכס, שניר לא. שניר עף על שובור שורות, קליפס לא.
הגיוני ומובן. תפסיקו לטחון כבר את אותו הנושא. יאללה שחררו. בחיים לא תסכימו.
נכתב ב- 23/05/2016, 20:06
מסכים ,על טעם ועל ריח....שניהם טובות.
לדעתי הסמוייה כמכלול טובה יותר ושלמה יותר בתור סדרה.
אבל זה כנראה כי קראתי את הספרים ,וקשה מאוד לסדרה להתעלות על עולם כל כך עשיר בפרטים עם זמן כה מוגבל.
נכתב ב- 23/05/2016, 20:40
זה היה מאכזב...
נכתב ב- 23/05/2016, 21:25
עד היום אמרו שבראן היא הדמות הכי משעממת, העונה הזו הוכח שיש המון מחשבה מאחורי הדמות שלו.
מדהים לראות את כל הרמזים בספרים או בסדרה לאורך כל התקופה כשיש תגלית מתחברים להם, זה ענק.
ילדי היער, שחיים עוד לפני כולם יצרו בעצמם את המהלכים כשאדם התחיל לטבוח בהם, רק שהם איבדו שליטה עליהם והם התחזקו והתחזקו עם השנים.
זאת גם תגלית אדירה, מסתבר שמרטין סיפר ליוצרים הכל, או כמעט הכל...
ככה שכנראה נקבל פחות או יותר את אותה התוצאה שהסדרה תסתיים, אין מילים, באמת, הסדרה הטובה אי פעם.
לא.
מי כן? אין לה מתחרים, זה יותר טוב מקולנוע אפילו.
שובר שורת, אוז, הסמויה, להמשיך?
לא, לא, ולא. אם כי אני מסכים עם דודו - על טעם וריח...
ובכל מקרה, הסדרה הזאת באמת מכילה לא מעט סצינות שיישארו איתי הרבה מעבר לסופה. וישנן באמת לא מעט כאלה...
נכתב ב- 23/05/2016, 21:51
אבי, אתה אח על מלא
נכתב ב- 23/05/2016, 22:10
ד"א הבנתי מאחי שרצים ברשתספולרים לכל הסיפור של העונה הזו אז זהירות.
נכתב ב- 23/05/2016, 22:15
אני אשכרה דומע כבר עשר דקות מהסיום של הפרק הזה.
ויליס שלי בראן המנוול הפך אותו לכזה!
אז הוא באמת מת? כאילו, נראה די ברור שאין לו דרך להימלט משם במצב הזה כשהם כבר מחזיקים בו ושורטים אותו והכל.
איזה פרק, אלוהים ישמור..
yarivito
נכתב ב- 23/05/2016, 22:31
תמיד אהבתי את בראן. הPOV בפרק הראשון בספר הראשון
עוד זאב נפל. זה מדכא תחיים באמת. לפחות שהיה נלחם קצת לפני.
נכתב ב- 23/05/2016, 23:16
נשארו רק 2 זאבים לא?
של ג'ון, ושל אריה לא?
(לפי מה שאני זוכר ותתקנו אותי אם אני טועה, של אריה נשכה את ג'ופרי, רצו להוציא אותה להורג, אריה שחררה אותה והרגו את של סנסה.)
של רוב מת בחתונה,
של ריקון ראינו שהוא מת בשביל להוכיח שזה ריקון,
נד הורג את סאנסה,
ושל בראן בפרק הזה....
ועכשיו קצת לתאוריות,
לדעתי, אני לא סגור על זה, אבל אני שם לב שהרבה פעמים אומרים מה יהיה בהמשך ואנחנו לא שמים לב,
כמו שהיה עם העלוקות והשמות,
בפרק הראשון או השני, המטפלת אומרת לבראן כל העורבים שקרנים,
ואז בפרק בעבר עם המגדל, הוא אומר לעורב, הלוחם הזה הרבה יותר טוב מאבא שלי,
ואז רואים שהורגים אותו מאחורה, ובראן אומר לעורב "אבא שלי אמר שהוא ניצח אותו"
אני מרגיש שהעורב קצת "משנה" את העבר או מציג את הדברים בצורה אחרת קצת מהאמת.
ועוד משהו שאני מנסה להבין, בראן יכול להשתלט על הודור (חיות וכו') והוא עשה את זה בעבר,
אבל הוא צריך להיות ער, והפעם הוא השתלט על הודור מהעבר, ושלט בו בעתיד?
אני לא מנסה לחפש הגיון, כי אני מבין שמתי שיש מסע בזמן תמיד יהיו חורים.
אני פשוט מנסה להבין איך עובד ההתשלטות על אנשים של בראן ולמה הפעם זה דפק את הודור בניגוד לפעמים אחרות.
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 23/05/2016, 23:49
עד היום אמרו שבראן היא הדמות הכי משעממת, העונה הזו הוכח שיש המון מחשבה מאחורי הדמות שלו.
מדהים לראות את כל הרמזים בספרים או בסדרה לאורך כל התקופה כשיש תגלית מתחברים להם, זה ענק.
ילדי היער, שחיים עוד לפני כולם יצרו בעצמם את המהלכים כשאדם התחיל לטבוח בהם, רק שהם איבדו שליטה עליהם והם התחזקו והתחזקו עם השנים.
זאת גם תגלית אדירה, מסתבר שמרטין סיפר ליוצרים הכל, או כמעט הכל...
ככה שכנראה נקבל פחות או יותר את אותה התוצאה שהסדרה תסתיים, אין מילים, באמת, הסדרה הטובה אי פעם.
לגמרי!
איזה פרק, אני בוכה כמו תינוק עכשיו, לא מאמין שהזאב מת!
נכתב ב- 24/05/2016, 00:25
שניר, אני לא חושב שהוא שלט בו מהעבר, מהסיבה שהוא נכנס אליו לפני שהוא התחרפן וקיבל התקף.
איך שאני רואה את זה, זה איפשהו התנגש, אולי בגלל הקירבה שלו אליו, אולי הוא לא רק שמע את המשפט כמו שראינו, אלא גם ראה איך הוא מת, מן הסתם זאת טראומה רצינית.
וזה מה שנתקע לו בראש, רק את זה הוא יזכור, hold The Door שכמו שראינו, התעוות להודור.
במקרה הזה, אני חושב שבראן יצר מציאות, כי העורב אמר לו שאי אפשר לשנות את העבר, קצת מבלבל, זה בהחלט משהו שצריך לבדוק יותר לעומק.
נכתב ב- 24/05/2016, 00:26
נשארו רק 2 זאבים לא?
של ג'ון, ושל אריה לא?
(לפי מה שאני זוכר ותתקנו אותי אם אני טועה, של אריה נשכה את ג'ופרי, רצו להוציא אותה להורג, אריה שחררה אותה והרגו את של סנסה.)
של רוב מת בחתונה,
של ריקון ראינו שהוא מת בשביל להוכיח שזה ריקון,
נד הורג את סאנסה,
ושל בראן בפרק הזה....
ועכשיו קצת לתאוריות,
לדעתי, אני לא סגור על זה, אבל אני שם לב שהרבה פעמים אומרים מה יהיה בהמשך ואנחנו לא שמים לב,
כמו שהיה עם העלוקות והשמות,
בפרק הראשון או השני, המטפלת אומרת לבראן כל העורבים שקרנים,
ואז בפרק בעבר עם המגדל, הוא אומר לעורב, הלוחם הזה הרבה יותר טוב מאבא שלי,
ואז רואים שהורגים אותו מאחורה, ובראן אומר לעורב "אבא שלי אמר שהוא ניצח אותו"
אני מרגיש שהעורב קצת "משנה" את העבר או מציג את הדברים בצורה אחרת קצת מהאמת.
ועוד משהו שאני מנסה להבין, בראן יכול להשתלט על הודור (חיות וכו') והוא עשה את זה בעבר,
אבל הוא צריך להיות ער, והפעם הוא השתלט על הודור מהעבר, ושלט בו בעתיד?
אני לא מנסה לחפש הגיון, כי אני מבין שמתי שיש מסע בזמן תמיד יהיו חורים.
אני פשוט מנסה להבין איך עובד ההתשלטות על אנשים של בראן ולמה הפעם זה דפק את הודור בניגוד לפעמים אחרות.
שתי סיבות הגיוניות:
1.בגלל שהוא היה קרוב אליו בזמן שהוא השתלט עליו, כאילו הוא היה בחיזיון ביחד עם הודור תוך כדי שהוא משתלט על הודור.
2. עצם כל המעשה הזה של בראן שהוא השתלט עליו וגרם לו להקריב את החיים שלו בעתיד דפקה לו את הילדות בסצנה הזאת.
בתכלס זה מסובך רצח גם אני לא באמת מבין בחרא הזה.
כל פעם שמישהו בעונה הזאת מת אני מנסה לנחם את עצמי שבספרים לפחות הוא בחיים. אפילו שאלוהים יודע אם באמת יצא ספר שישי.
נכתב ב- 24/05/2016, 00:40
בעצם, אחרי שאני רואה את הסצינה שוב, הוא נכנס אליו דרך החיזיון, העורב אומר לו תקשיב לחברה שלך בזמן שמירה צועקת לו שצריכים את הודור.
פתאום אני גם קולט למה הודור כל כך פוחד, אולי כי זה מין דז'ה וו, הוא ראה את הסצינה הזו בעבר, מקבל פחד ולא עושה כלום עד שבראן שולט עליו מן העבר.
נכתב ב- 24/05/2016, 00:46
מגניב הקטע עם HODOR, לא ראיתי את זה בא. מרטין שיחק אותה.
אתם חושבים שמרטין באמת התכוון לזה כשהוא נתן לדמות את השם בספר הראשון? זאת נראית כמו ירידה מאוד קטנה לפרטים שמתרחשים בשלב מאוד מתקדם.
נכתב ב- 24/05/2016, 00:57
מאמין שכן, אבל שהספרים מתפרסים על כל כך הרבה שנים, לך תדע.
במיוחד שלא ראינו את גרסת הספר לעניין הזה, יכול להיות שזאת תיהיה סצינה שונה לגמרי.
נכתב ב- 24/05/2016, 09:09
לא יודע, לא אהבתי כל כך את הפרק.
מרגיש שרמת הכתיבה ירדה בטירוף העונה. אומנם סופסוף יש אירועים מעניינים והכל קורה בקצב מהיר ומסחרר, אבל משהו נפגם באיכות.
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 24/05/2016, 10:27
אני מאוד מקווה שירחיבו על העניין של בראן,
אבל בכללי שמכניסים מסע בזמן הסיכוי למצוא טעויות גדל משמעותית.
בראן בעצם לא רק יכול לראות דברים מהעבר אלא גם לשנות ולהשפיע עליו,זה פשוט מתכון לצרות.
נכתב ב- 24/05/2016, 12:20
הצצה לפרק הבא, המרדף אחרי בראן ממשיך, יש לי הרגשה שאני יודע מי הולך להציל אותו
נכתב ב- 24/05/2016, 12:39
אני מאוד מקווה שירחיבו על העניין של בראן,
אבל בכללי שמכניסים מסע בזמן הסיכוי למצוא טעויות גדל משמעותית.
בראן בעצם לא רק יכול לראות דברים מהעבר אלא גם לשנות ולהשפיע עליו,זה פשוט מתכון לצרות.
הוא לא ממש נוסע בזמן, אלא יוצר מעין השלך (פרוייקציה) של התודעה לעבר או למקום אחר בהווה (ואולי אף לעתיד).
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים