ליגת האלופות 2012/13
נכתב ב- 21/02/2013, 00:13
אמרו למסי שהוא צריך לבוא לשחק בטדי, הוציאו לו את החשק לכדורגל..
- ThUnDeR ו Cech אוהבים את זה
נכתב ב- 21/02/2013, 00:27
חחחחח גדול!
נכתב ב- 21/02/2013, 00:34
חזק...אני לא מת על ברצלונה, הם באמת מאוסים, אבל התוצאה הזאת עושה לי רע מאוד. אני מרגיש שמתבשל טרבל.
נכתב ב- 21/02/2013, 00:36
מול ריאל הם הפסידו העונה בסופר קאפ + תיקו בגביע + תיקו בליגה. בבית של האלופות היה להם הפסד ותיקו גם (נראה לי)
כשהם מתייצבים נגד קבוצות גדולות הם כבר לא כאלה גדולים כמו בספרד..
-
נכתב ב- 21/02/2013, 00:40
אגב, אחרי מה שהלך היום ואחרי המשחקים של בארסה מול צ'לסי, אני ממש לא חושב שאפשר להגיד בביטחון כזה כמו שאומרים הרבה אנשים היום שמסי הוא השחקן הטוב ביותר בעולם. גם היום וגם עונה שעברה ברגע שבארסה התחילה לגמגם מסי פשוט נעלם. הוא בקושי מצליח לעשות משהו ובכלל לא מזכיר את מה שהוא עושה בדר"כ בליגה הספרדית. בסופו של דבר אני חושב שזה קשור לרמה הנמוכה של הליגה הספרדית, ולפי דעתי מסי (וכמובן שגם פלקאו, רונאלדו וכל שאר השחקנים בליגה הספרדית) אם ישחק בליגות כמו האנגלית, האיטלקית או הגרמנית לא יתקרב אפילו למספרים שאליהם הוא מגיע בליגה הספרדית.
- CLIPSE אוהב את זה
נכתב ב- 21/02/2013, 00:52
אגב, אני בכלל לא חושב שפלקאו בר השוואה. הוא סקורר גדול, אבל לא הרבה יותר מזה, וגם הוא התעייף אחרי פתיחת עונה חזקה. לא הייתי מכליל אותו בטופ5 בעולם ואולי גם לא בטופ10.
נכתב ב- 21/02/2013, 01:24
לדעתי אפשר לראות מהמשחק היום שהרמה בליגה הספרדית ירדה בצורה משמעותית. הרי זה המשחק הראשון של ברצלונה העונה מול יריבה ראויה (חוץ מריאל מדריד, אבל צריך לזכור שריאל עוברת את אחת העונות היותר הגרועות שלה בזמן האחרון) והם פשוט מצליחים לנטרל את ההתקפה של ברצלונה, ברצלונה פשוט לא היו מוכנים לקבוצה ברמה כזאת כי הם רגילים לקבוצות הרבה יותר גרועות מהליגה שלהם. זה לא היה כמו מול צ'לסי, שם ברצלונה פשוט לא הפסיקה להחמיץ וצ'ך לא הפסיק לעצור כדורים, כאן בארסה בעטה רק פעם אחת למסגרת לעומת 3 פעמים של מילאן.
אגב, אחרי מה שהלך היום ואחרי המשחקים של בארסה מול צ'לסי, אני ממש לא חושב שאפשר להגיד בביטחון כזה כמו שאומרים הרבה אנשים היום שמסי הוא השחקן הטוב ביותר בעולם. גם היום וגם עונה שעברה ברגע שבארסה התחילה לגמגם מסי פשוט נעלם. הוא בקושי מצליח לעשות משהו ובכלל לא מזכיר את מה שהוא עושה בדר"כ בליגה הספרדית. בסופו של דבר אני חושב שזה קשור לרמה הנמוכה של הליגה הספרדית, ולפי דעתי מסי (וכמובן שגם פלקאו, רונאלדו וכל שאר השחקנים בליגה הספרדית) אם ישחק בליגות כמו האנגלית, האיטלקית או הגרמנית לא יתקרב אפילו למספרים שאליהם הוא מגיע בליגה הספרדית.
וואו אני פשוט לא מאמין שהקבוצה השנייה שאני אוהד (מילאן) עשו זאת.
באמת שהופתעתי, נגד כל הסיכויים. כל הכבוד אין מילים.
בעונה שעברה עוד צ'לסי לא הייתה בשיאה (להזכירך, למרות שאתה בטח יודע, הקבוצה סיימה מקום 6 בפריימרליג)
לא ברצלונה ולא ריאל מדריד היו מצליחות להשיג מספרים כאלה לא בליגה האנגלית ולא באיטלקית.
לגבי הגרמנית אני לא רואה אף אחת מצליחה להתמודד עם ה-2 שהזכרנו, חוץ מבאיירן ודורטמונד (בבונדסליגה) עם כל הכבוד לאחרות (וגם רשמתי זאת פה או באחת האשכולות בעבר).
לגבי מסי זה בכלל לא רציני לפסול שחקן כזה או אחר על משחק או שתיים או אפילו שלושה, כולנו יודעים איזה כשרון יש לו.
מה שכן, הצליחו ללמוד אותו מספר קבוצות, ולא רק אותו אלא את השיטה של ברצלונה ואיך לעצור אותה.
ברצלונה קבוצה מאוד מוגבלת, אם קבוצה הנגדית מצליחה לצמצם ולצופף את המשחק עד כדי כך שיהיה קשה למסור מסירות קצרות ולסגור אופציות מסירה קצרות, הסיכויים של ברצלונה להפסיד את המשחק הם גבוהים. (בנוסף לכך, במידה ויש שחקני התקפה שיש להם היכולת לצאת למתפרצות - מהירים וטכניים)
בטוח שיש עוד מה להוסיף אבל אין לי כח לרשום עוד.. חח
נכתב ב- 21/02/2013, 01:58
כל מילה בסלע כמו שאומרים, כבר שנים שאני אומר שהליגה הספרדית ברמה נמוכה.לדעתי אפשר לראות מהמשחק היום שהרמה בליגה הספרדית ירדה בצורה משמעותית. הרי זה המשחק הראשון של ברצלונה העונה מול יריבה ראויה (חוץ מריאל מדריד, אבל צריך לזכור שריאל עוברת את אחת העונות היותר הגרועות שלה בזמן האחרון) והם פשוט מצליחים לנטרל את ההתקפה של ברצלונה, ברצלונה פשוט לא היו מוכנים לקבוצה ברמה כזאת כי הם רגילים לקבוצות הרבה יותר גרועות מהליגה שלהם. זה לא היה כמו מול צ'לסי, שם ברצלונה פשוט לא הפסיקה להחמיץ וצ'ך לא הפסיק לעצור כדורים, כאן בארסה בעטה רק פעם אחת למסגרת לעומת 3 פעמים של מילאן.
לבארסה וריאל אין מתחרות של ממש, יופי של תגובה
נכתב ב- 21/02/2013, 02:45
לפי דעתי ע"פ העונה הזאת עד עכשיו קשה מאוד להגיד מה ריאל ובארסה היו עושות בליגות אחרות. אני חושב שפשוט בשביל ריאל ובארסה רוב המשחקים בליגה הספרדית הם פשוט משחקי אימון. הם לא קשים להם יותר מדי ואם הם מפסידים זה כנראה בגלל חוסר מזל או מוטיבציה (במקרה של ריאל יש הרבה חוסר מוטיבציה בגלל כל הבעיות עם מוריניו). כמו שאמרתי, בארסה הרי כל העונה לא שיחקה מול יריבות חזקות חוץ מריאל, הליגה הספרדית חלשה והבית שהם קיבלו באלופות גם היה חלש (ואפילו בו הם הצליחו להפסיד משחק אחד). אז לפי דעתי בארסה כל כך התרגלה לשחק מול יריבות חלשות והיא באה למילאן באותה גישה, במיוחד כשגם כמעט אף אחד לא חשב שמילאן תציג כזאת תצוגה מרשימה.
לדעתי אפשר לראות מהמשחק היום שהרמה בליגה הספרדית ירדה בצורה משמעותית. הרי זה המשחק הראשון של ברצלונה העונה מול יריבה ראויה (חוץ מריאל מדריד, אבל צריך לזכור שריאל עוברת את אחת העונות היותר הגרועות שלה בזמן האחרון) והם פשוט מצליחים לנטרל את ההתקפה של ברצלונה, ברצלונה פשוט לא היו מוכנים לקבוצה ברמה כזאת כי הם רגילים לקבוצות הרבה יותר גרועות מהליגה שלהם. זה לא היה כמו מול צ'לסי, שם ברצלונה פשוט לא הפסיקה להחמיץ וצ'ך לא הפסיק לעצור כדורים, כאן בארסה בעטה רק פעם אחת למסגרת לעומת 3 פעמים של מילאן.
בעונה שעברה עוד צ'לסי לא הייתה בשיאה (להזכירך, למרות שאתה בטח יודע, הקבוצה סיימה מקום 6 בפריימרליג)
לא ברצלונה ולא ריאל מדריד היו מצליחות להשיג מספרים כאלה לא בליגה האנגלית ולא באיטלקית.
לגבי הגרמנית אני לא רואה אף אחת מצליחה להתמודד עם ה-2 שהזכרנו, חוץ מבאיירן ודורטמונד (בבונדסליגה) עם כל הכבוד לאחרות (וגם רשמתי זאת פה או באחת האשכולות בעבר).
לגבי מסי זה בכלל לא רציני לפסול שחקן כזה או אחר על משחק או שתיים או אפילו שלושה, כולנו יודעים איזה כשרון יש לו.
מה שכן, הצליחו ללמוד אותו מספר קבוצות, ולא רק אותו אלא את השיטה של ברצלונה ואיך לעצור אותה.
ברצלונה קבוצה מאוד מוגבלת, אם קבוצה הנגדית מצליחה לצמצם ולצופף את המשחק עד כדי כך שיהיה קשה למסור מסירות קצרות ולסגור אופציות מסירה קצרות, הסיכויים של ברצלונה להפסיד את המשחק הם גבוהים. (בנוסף לכך, במידה ויש שחקני התקפה שיש להם היכולת לצאת למתפרצות - מהירים וטכניים)
אני לא פוסל את מסי לגמרי על סמך שלושה משחקים, אני רק אומר ששלושת המשחקים האלה מראים שאי אפשר להגיד בביטחון כי הוא השחקן הטוב ביותר בעולם. אחת התכונות הכי חשובות של דרוגבה היא שבמשחקים החשובים במיוחד, במשחקים שבהם הכי צריכים אותו, אז הוא מצליח להוציא מעצמו את הביצועים הכי טובים, לא סתם הוא הבקיע הכי הרבה גולים בוומבלי החדש. דרוגבה עונה שעברה לא שיחק הרבה, לא הבקיע יותר מדי, אבל ברור לכולם שבלעדיו צ'לסי לא היו זוכים בליגת האלופות, ואולי אפילו גם לא בגביע. מסי לעומתו שבר שיא אחר שיא אחר שיא והבקיע גולים משחק אחר משחק. אבל בסופו של דבר במשחקים החשובים דרוגבה הבקיע ומסי החמיץ פנדל, בסוף העונה דרוגבה זכה בגביע האנגלי ובליגת האלופות ולעומות מסי זכה רק בגביע הספרדי. למסי לא רק שאין את התכונה של דרוגבה, יש לו תכונה הפוכה. במשחקים שבהם צריך אותו הכי הרבה ובמשחקים הכי חשובים הוא פשוט נעלם, ועוד בקבוצה שכל שיטת המשחק שלה בנויה עליו. לפי דעתי עד שמסי יוכיח שהוא יכול להציג את מלוא היכולת שלו לא רק במשחקים הקטנים והלא חשובים, אי אפשר לתת לו תואר עצום כמו "השחקן הטוב ביותר בעולם".
ליברפול, לא פסלתי את מסי או רונאלדו, פשוט אמרתי שהמספרים שלהם בליגה הספרדית לא משקפים כלום ביחס לליגות אחרות. גם הכנסתי את פלקאו בגלל שהוא שחקן שמתלהבים ממנו המון בגלל שהוא כובש הרבה גולים בליגה הספרדית, לא בגלל שהוא ברמה של מסי או רונאלדו.
אגב צ'לסי-בארסה, היום בתחרות NextGen Series שהיא כמו ליגת האלופות רק לשחקנים צעירים (עד גיל 19) של קבוצות, שוחקו חלק ממשחקי שמינית הגמר, ובניגוד לליגת האלופות פה הכל נקבע ע"פ משחק אחד ולא שניים. צ'לסי שיחקו מול בארסה והם הבקיעו ממש לקראת סוף המחצית הראשונה, אחרי זה היו צריכים להגן כל המחצית השניה ב-10 שחקנים בגלל אדום, ואז הבקיעו שוב בדקה ה-90. אשכרה המשחק של שנה שעברה חזר על עצמו חחחחח
נכתב ב- 21/02/2013, 03:03
תסתכל על הסטטיסטיקה שלו נגד ריאל מדריד היריבה הגדולה:
http://www.transferm..._28003_418.html
לאחר ספירה מהירה ובלי להחשיב את הסופרקופה יש למסי נגד ריאל 12 שערים ו-9 בישולים.
ולא הזכרתי אפילו שהוא כבש ושיחק מצוין בשלבי הנוקאאוט של ליגת האלופות נגד קבוצות כמו מילאן, ארסנל ובאיירן מינכן.
אז סלח לי, אבל זה פשוט גניבת דעת להגיד שהוא לא מופיע למשחק גדולים, כשברזומה שלו יש מספיק כאלה.
ולהגיד שהוא מעולם לא היה ראוי לתואר "השחקן הטוב בעולם" זה גניבת דעת גדולה אף יותר אחרי שהוא שבר כל שיא אישי אפשרי וזכה בכל תואר אפשרי במסגרת קבוצתית.
עם כל הכבוד לברצלונה, מאז שהתחיל עידן גווארדיולה ועד הלום בלי מסי אני בטוח שהיא לא הייתה מחזיקה לרגע בתואר "הקבוצה הטובה בעולם" ולא הייתה מגיעה להישגים שהיא הגיעה אותו. מסי הוכיח את עצמו מספיק פעמים גם במשחקים חשובים והוכחתי את עם מספרים שלא ניתן להתכחש אליהם.
עריכה: ההודעה הזאת תקפה גם לרונאלדו, שכמו מסי הוכיח את עצמו כבר גם במשחקים גדולים.
נכתב ב- 21/02/2013, 03:15
לפי דעתי ע"פ העונה הזאת עד עכשיו קשה מאוד להגיד מה ריאל ובארסה היו עושות בליגות אחרות. אני חושב שפשוט בשביל ריאל ובארסה רוב המשחקים בליגה הספרדית הם פשוט משחקי אימון. הם לא קשים להם יותר מדי ואם הם מפסידים זה כנראה בגלל חוסר מזל או מוטיבציה (במקרה של ריאל יש הרבה חוסר מוטיבציה בגלל כל הבעיות עם מוריניו). כמו שאמרתי, בארסה הרי כל העונה לא שיחקה מול יריבות חזקות חוץ מריאל, הליגה הספרדית חלשה והבית שהם קיבלו באלופות גם היה חלש (ואפילו בו הם הצליחו להפסיד משחק אחד). אז לפי דעתי בארסה כל כך התרגלה לשחק מול יריבות חלשות והיא באה למילאן באותה גישה, במיוחד כשגם כמעט אף אחד לא חשב שמילאן תציג כזאת תצוגה מרשימה.
אני לא פוסל את מסי לגמרי על סמך שלושה משחקים, אני רק אומר ששלושת המשחקים האלה מראים שאי אפשר להגיד בביטחון כי הוא השחקן הטוב ביותר בעולם. אחת התכונות הכי חשובות של דרוגבה היא שבמשחקים החשובים במיוחד, במשחקים שבהם הכי צריכים אותו, אז הוא מצליח להוציא מעצמו את הביצועים הכי טובים, לא סתם הוא הבקיע הכי הרבה גולים בוומבלי החדש. דרוגבה עונה שעברה לא שיחק הרבה, לא הבקיע יותר מדי, אבל ברור לכולם שבלעדיו צ'לסי לא היו זוכים בליגת האלופות, ואולי אפילו גם לא בגביע. מסי לעומתו שבר שיא אחר שיא אחר שיא והבקיע גולים משחק אחר משחק. אבל בסופו של דבר במשחקים החשובים דרוגבה הבקיע ומסי החמיץ פנדל, בסוף העונה דרוגבה זכה בגביע האנגלי ובליגת האלופות ולעומות מסי זכה רק בגביע הספרדי. למסי לא רק שאין את התכונה של דרוגבה, יש לו תכונה הפוכה. במשחקים שבהם צריך אותו הכי הרבה ובמשחקים הכי חשובים הוא פשוט נעלם, ועוד בקבוצה שכל שיטת המשחק שלה בנויה עליו. לפי דעתי עד שמסי יוכיח שהוא יכול להציג את מלוא היכולת שלו לא רק במשחקים הקטנים והלא חשובים, אי אפשר לתת לו תואר עצום כמו "השחקן הטוב ביותר בעולם".
ליברפול, לא פסלתי את מסי או רונאלדו, פשוט אמרתי שהמספרים שלהם בליגה הספרדית לא משקפים כלום ביחס לליגות אחרות. גם הכנסתי את פלקאו בגלל שהוא שחקן שמתלהבים ממנו המון בגלל שהוא כובש הרבה גולים בליגה הספרדית, לא בגלל שהוא ברמה של מסי או רונאלדו.
אגב צ'לסי-בארסה, היום בתחרות NextGen Series שהיא כמו ליגת האלופות רק לשחקנים צעירים (עד גיל 19) של קבוצות, שוחקו חלק ממשחקי שמינית הגמר, ובניגוד לליגת האלופות פה הכל נקבע ע"פ משחק אחד ולא שניים. צ'לסי שיחקו מול בארסה והם הבקיעו ממש לקראת סוף המחצית הראשונה, אחרי זה היו צריכים להגן כל המחצית השניה ב-10 שחקנים בגלל אדום, ואז הבקיעו שוב בדקה ה-90. אשכרה המשחק של שנה שעברה חזר על עצמו חחחחח
לגבי מסי, שנה שעברה זאת לא הייתה העונה הראשונה שלו ולא האחרונה. לפני העונה שעברה הוא זכה בהרבה גביעים, וחלקם גם בזכותו.. זה שעונה שעברה לא הלך לו ולקבוצתו מבחינת תארים לא מעיד שום דבר על יכולתו האישית!
נכתב ב- 21/02/2013, 14:24
אבל בסופו של דבר שיטת המשחק של בארסה מתמקדת במסי, הוא אמור להיות זה שפורץ הגנות ומבקיע את הגולים. אבל ברגע שהקבוצה היריבה מגינה מסודר וכמו שצריך והמשחק חשוב אז כל הקבוצה מצפה ממנו לביצועים מעולים, דווקא שם הוא נעלם.
נכתב ב- 21/02/2013, 15:35
חוץ מזה, מה אתה חושב שהוא יכול להביא את עצמו לידי ביטוי כשהקבוצה שלו לא מתפקדת? מה לעשות שאי אפשר לבד וכששומרים אותו חזק כמו שמילאן עשתה השנה וצ'לסי עשתה שנה שעברה לא תמיד הוא יצליח לפרוץ ת'הגנה, בטח כשהוא לא מקבל כדורים . מה אתה מצפה ממנו, לעבור בקלילות 5 שחקנים ברמה עולמית ולכבוש? אתה חושב שזה כזה קל? הוא גם בנאדם ומותר גם לו לפעמים להפגין משחק חלש, אבל להפיל את כל האחריות עליו כשבארסה מפסידה? כדורגל זה משחק קבוצתי - 11 מול 11, כשכל הקבוצה משחקת גרוע אתה לא יכול לצפות משחקן אחד לחולל ניסים ואם הוא לא עושה את זה להגיד שהוא לא השחקן הכי טוב בעולם.
בקיצור קוקגד תוותר אין קייס אמיתי לטענות שלך, הדבר היחיד שאפשר לבוא עליו בטענות למסי ובצדק זה לגבי ההישגים הדלים שלו עם נבחרת ארגנטינה, בברצלונה הוא הוכיח את עצמו מספיק פעמים וזכה בכל תואר אפשרי יותר מפעם אחת ככוכב הבלתי מעורער וכספק השערים העיקרי.
- IlanVic ו rotembal אוהבים את זה
נכתב ב- 21/02/2013, 16:20
נכתב ב- 21/02/2013, 17:15
עצם העובדה ששחקנים כמו מסי ורונאלדו על המגרש (גם אם יכולתם חלשה מאוד) גורמת להגנה לעשות במכנסיים וקיומם במגרש רק יכול לגרום לטוב מבחינת כיבוש שערים או הגעה למצבים.
השחקנים הללו (ולא רק אלו שהזכרתי, אלא כולל שחקנים נוספים ברמה הגבוהה) תמיד יזכו לעין נוספת של שחקן נוסף או 2 שיסגרו אותם במידה ואת ה-1 הוא כבר הצליח לעבור...
זה מה שגורם לעבודת ההגנה "להתפקשש" במעט ורק עבודת הגנה עם הוראות של מאמן במצבים מיוחדים כאלה יגרמו לכך שהקבוצה לא תתפרק בהגנה למרות ששחקן כזה או אחר הצליח לעבור 2 3 שחקני הגנה.
- liverpool אוהב את זה
נכתב ב- 21/02/2013, 19:33
ברגע שמשחקים מסודר ובלי פאניקה לכל קבוצה יהיה קשה לשחק את השיטה הרגילה שלה..
רק שלא יעשו במכנסיים בקמפ נואו ואז אף אחד לא יזכור מה היה בכלל בסן סירו..
נכתב ב- 22/02/2013, 17:32
- rotembal אוהב את זה
נכתב ב- 22/02/2013, 18:33
נכתב ב- 04/04/2013, 17:42
תאריך משוער גם יתקבל בברכה.
3 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 3 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים