שניר, אני מאמין שמצביעי כחלון לפחות פזלו לכיוון המחנה הציוני, ואני מאמין שהשמאל בכל מקרה צריך להיות יעד למצביעי מרכז שהסוגיה החברתית-כלכלית היא בראש מעינהם. מפלגת העבודה בכנסת היוצאת הייתה מפלגה מאוד חברתית, והרשימה שמתפקדי העבודה בחרו הפעם חברתית הרבה יותר.
הבסיס של קואליציית הרצוג לא השתנה, והוא היה תלוי הרבה מאוד בגורמים שהם לא שמאל כמו כחלון, לפיד והחרדים. אני מאמין שאם היה שיוויון או יתרון קל למחנה הציוני במנדטים אז היה סיכוי לא רע בכלל שכחלון היה הולך עם הרצוג, והוא היה מקים קואליציה איתו, עם מרצ, עם לפיד ועם החרדים. אפשר להחליף את מרצ בליברמן, ועדיין יש קואליציה. אתה אומר לי שהחרדים ולפיד לא יישבו ביחד? לא מאמין בזה. לא רואה את לפיד או את החרדים הולכים לאופוזיציה כשיש להם ברירה אחרת. מה גם שאם מצביעים שהלכו עם לפיד שהתלבטו בינו לבין מחנ"צ (ויש המון כאלה) היו הולכים בסוף על מחנ"צ אז לפיד לא חייב להיות שותף בה, והיה מצטרף רק אם הוא היה רוצה.
זה לא יקרה כי הפער בין הליכוד למחנה הציוני הוא שישה מנדטים, ואתה לא תראה את כחלון כאיש מרכז שיכול ללכת עם שניהם ממליץ על הרצוג עם 24 מנדטים ולא על נתניהו שלו יש 30. בנוסף, בניגוד לסקרים גוש הימין המובהק קיבל יותר מנדטים מגוש השמאל המובהק.
אבי, מאוד נאיבי לחשוב שיש דרך משמעותית להשפיע לטובה בממשלת נתניהו. הדרך היחידה היא להחליף את השלטון. והדרך להחליף את השלטון הייתה הצבעה למפלגות שמצד אחד יהוו גוש חוסם ביבי, ומצד שני יהיו חלק מקואליציית הרצוג. יש שתי מפלגות כאלה - מחנה ציוני ומרצ. אפילו אם האלטרנטיבה הזו רחוקה יותר בתפיסותיה הכלכליות ממפלגה שתשב עם ביבי ותשמר את שלטונו. לצערי, בגלל שהציבור לא נתן מספיק אמון באלטרנטיבה הזו קיבלנו שוב את ביבי שימשיך להרוס את כלכלת וביטחון ישראל עם או בלי כחלון. כמה מייאש.