עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

• אנא התחבר בכדי להגיב
221 תגובות לנושא זה

סקר: למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20? (מהמפלגות שעל סף אחוז החסימה)

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.
הצבעה אורחים אינם יכולים להצביע

#181 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎20/03/2015‏, ‎23:53

אתה כתבת הודעהאז עניתי לך,

חס וחלילה אין לי נגדך כלום,

בכל מקרה, לדעתי ברגע שבוז'י הכריז אנחנו או הם, הוא הפסיד, הרוב זה הם. אתה לא יכול ללכת נגדם.

למרות שהקרב שלו היה אבוד מראש, הבנאדם עם כריזמה של צנון, חושב שהוא הולך להיות המנהיג הבא, היה פעמים ששאלתי את עצמי כתבו לו את זה אני מבין, אבל הוא באמ מאמין לעצמו? איך הוא אומר את הדברים האלה בקול... :|

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#182 אבי ד

אבי ד

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎00:25

אבי, אני מחזיק ממך מישהו חכם, אין מצב שאתה באמת מחזיק מהפוסט הדבילי הזה.

תודה על המחמאה. אז אתה טוען שנתניהו עשה גדולות ונצורות, ומכולנו נבצר להבין זאת עקב מחסור ביכולת הבנה?

או בוא נשאל אחרת - מה לטענתך עשה נתניהו/הליכוד בשנות שלטונו שיצדיק הענקה של לא פחות מ-30 מנדטים לו ולליכוד בבחירות האחרונות?

[אתר סטייל-ויקי עבור מתרגמים חדשים וותיקים - מתרגום לתרגום]

06cb46e4f9bcb808d0844a474824420c.png

#183 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎00:38

עברי גלעד:

חכמת ההמונים

אף מחנה לא ניצח. זאת חכמת ההמונים שניצחה. העם אינו מפולג כמו שמנסים להדליק אותנו. התוצאות לא שחור לבן, זאת הצגה מגמתית לצורך ליבוי ושיסוי. פשוט , כל מועמד קיבל מסר מהחכמה הגדולה של המספרים. החוכמה שיודעת שלישראל אין יכולת לתת לאנשים לא בשלים להנהיג. מעדיפים רקוב על פני בוסר.

חכמת ההמונים אמרה לביבי- מעריכים את זה שאתה הכי רוצה בתפקיד ומוכן לעשות כל דבר תחת השמש כדי להשיג אותו ולהחזיק בו. נחישות כזאת צריך כראש ממשלה. עניינך המוסריים ידונו כשתתמודד לתפקיד הרב הראשי. עד אז, אין לנו מישהו יותר טוב.

חכמת ההמונים אמרה ליצחק הרצוג- בוז'י, אתה מעניין, אבל לא תקבל את התפקיד על גליו העכורים של קמפיין שלילי. כל הדיבור המגעיל של "אנחנו והם" לא יעבור, כי "הם" רבים יותר. כולנו כולנו. תפנים ותחזור שוב, והפעם תבוא לבד ותהיה אתה. אל תתחפש.

חכמת ההמונים אמרה ליאיר לפיד- איכזבת ביכולותיך הפוליטיות, לא שמרת את המתנה שקיבלת בבחירות הקודמות. אז עכשיו לא מעיפים אותך מחוץ למשחק, אתה בהחלט בא בחשבון להנהגה בעתיד, אבל שב כמה שנים באופוזיציה ותתארגן על הצניעות שלך.

חכמת ההמונים אמרה לבנט אתה מסומן כאלטרנטיבה העתידית, צמח לאט. ההמונים שמו את כחלון במבחן קשה. אם יצליח יבוא בחשבון להנהגה, אם לא , חוסר הכריזמה שלו יקבור אותו.

יש מי שמתבלבל בין טיפשות האספסוף לחכמת ההמון. במספרים מובהקים כאלה זאת חוכמה, גם אם היא לא נראית כזאת. תוצאות הבחירות הן התוצאות המדוייקות עבור ישראל כרגע, עד שיגדל מנהיג שיהיה מוכן באמת לקחת את המושכות בלי לסכן את העם והמדינה בהרפתקאות מדיניות תמימות ובטלטלות חזקות מדי למשק. ההמון לא בהכרח מצטלם נהדר, אבל הוא יודע מה שהרבה חוכמולוגים מהשכבות הנכונות לא יודעים. לנהל סיכונים במזרח התיכון. לאט ובזהירות.

אפשר להגיד- צריך להחליף את העם, ואפשר להגיד- זה העם שלי. אני בוטח בו גם אם אני חושב אחרת. העם שלי לא מטומטם. לא כולו משכיל אבל הוא יודע לא לצאת פראייר. אני מקבל את החוכמה שזרמה דרך ההמון בלב שלם. הכל לטובה.

אפשר שכך. אני האחרון לטעון שהחכמה כולנו מצויה אצלי, או בצד שלי, או במחנה שלי. אלא שאיך שלא בוחנים את זה, ביבי נתניהו פשוט אינו ראוי להיות ראש-ממשלה, או מנהיג מסוג כלשהו. והוא כבר הוכיח זאת מעל לכל ספק סביר, או ספק כלשהו בכלל זה.

#184 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎12:58

אבי, אני מחזיק ממך מישהו חכם, אין מצב שאתה באמת מחזיק מהפוסט הדבילי הזה.

תודה על המחמאה. אז אתה טוען שנתניהו עשה גדולות ונצורות, ומכולנו נבצר להבין זאת עקב מחסור ביכולת הבנה?

או בוא נשאל אחרת - מה לטענתך עשה נתניהו/הליכוד בשנות שלטונו שיצדיק הענקה של לא פחות מ-30 מנדטים לו ולליכוד בבחירות האחרונות?

אחי, אני לא הצבעתי ביבי. ואני גם לא חושב שהוא עשה יותר מידי, אבל הפוסט הזה דבילי, דמגוגי וזול.

אני גם יכול להמציא עכשיו משהו ברמה של מה השמאל עשה? כלום הוא בחיים לא נבחר, אז למה הוא ממשיך לנסות?

איינשטיין אמר שזה להיות לא שפוי לעשות את אותו דבר בדיוק ולצפות לתוצאה אחרת, זה יהיה דבילי.

ובקשר להודעה השניה שלך,

יש פה שתי אופציות לראש ממשלה, בוז'י או ביבי, מבחינתי (ומסתבר שמבחינת העם חחח) בוז'י לא מתאים.

אם היה מישהו ראוי יותר, שהייתי מתחבר למה שהוא מאמין ומשדר, גם אם הוא היה במפלגה הערבית הייתי מצביע לו.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#185 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎14:40

טוב, אז נותר רק לקוות למען כולנו - כולל כולם! - שעוד יצוץ אחד (או אחת) כזה עד לבחירות הבאות...

• SnirJa אוהב את זה

#186 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎14:48

עכשיון הסכמנו :)

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#187 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎16:01

עכשיון הסכמנו :)

נראה לי שהסכמנו עוד לפני כן - שנינו לא הצבענו לנתניהו... :D

#188 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎16:39

למי הצבעת סתם מעניין אותי...?

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#189 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎16:56

כחלון.

#190 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎17:30

אתה רציני? אתה אשכול שלם בוכה עד כמה ביבי נורא ואיום ובסוף מסתבר שהצבעת לאדם שימליץ עליו לראשות הממשלה ויישב איתו עכשיו באותה ממשלה? אתה מבין שאם כמה מנדטים היו הולכים מכחלון (ומלפיד) להרצוג אז הרצוג היה מנסה להרכיב עכשיו ממשלה ונתניהו היה נשלח הביתה, נכון?

#191 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎18:00

אילן הרצוג לא היה מרכיב ממשלה בכל מקרה,

הקולות שכחלון גנב זה לביבי / בנט / יאיר לפיד.

יאיר לפיד לא היה יושב עם החרדים ככה שזה לא משנה.

בנט לא היה יושב עם בוז'י לעולם, לא הסכים אפילו באחדות לשבת איתו.

• d1f2, cRaZy-BoY ו dorel310 אוהבים את זה

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#192 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎18:13

אילן, בוא תרכיב לי ממשלת בוזי, כי אני נסיתי המון פעמים ולא הצלחתי, גם עפ"י הסקרים ובטח שעפ"י המציאות
  • dorel310 אוהב את זה

#193 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎18:57

אתה רציני? אתה אשכול שלם בוכה עד כמה ביבי נורא ואיום ובסוף מסתבר שהצבעת לאדם שימליץ עליו לראשות הממשלה ויישב איתו עכשיו באותה ממשלה? אתה מבין שאם כמה מנדטים היו הולכים מכחלון (ומלפיד) להרצוג אז הרצוג היה מנסה להרכיב עכשיו ממשלה ונתניהו היה נשלח הביתה, נכון?

הצבעתי לכחלון מהטעם הפשוט שהתפיסות הכלכליות-חברתיות שלו כמעט זהות לשלי. יש לו גם רקורד של פעילות מוכחת ומוצלחת כנגד הטייקוניאדה של ביבי.

הוא לא סובל את ביבי, ואם רק היתה נוצרת אפשרות אמיתית להחליפו, אני גם מאמין שכחלון היה מנצל אותה - ואם לא, אזי יהיה לפחות אדם עם יכולת להשפיע על הצד הכלכלי-חברתי בכיוון שאני מאמין בו גם בממשלה של ביבי. כך שמכל הבחינות הללו, זו היתה הבחירה הכי הגיונית.

לצערי, התרחיש של אפשרות ההרכבה של הממשלה על-ידי בוז'י לא התממש, בלשון המעטה. נמתין לבחירות הבאות, ונקווה לטוב גם בתוצאה הנוכחית.

אגב, מבחינה כלכלית-חברתית גם מר"צ קרובים מאד לדעותיי, כך שגם הם היוו שיקול רציני, אולם בסוף הלכתי על כחלון מכל הטעמים שפרטתי.

ומהתגובות האנמיות של בוז'י, אני גם לא בטוח שהוא ממש רצה להיות ראש-ממשלה, וככל הנראה גם לא הכי מתאים להיות כזה. הלוואי ויצוץ מנהיג ראוי במחנה המרכז-שמאל שיהווה אלטרנטיבה אמיתית לביבי, וניפטר מהמכה הסדרתית הזאת אחת ולתמיד!

#194 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎19:17

שניר, אני מאמין שמצביעי כחלון לפחות פזלו לכיוון המחנה הציוני, ואני מאמין שהשמאל בכל מקרה צריך להיות יעד למצביעי מרכז שהסוגיה החברתית-כלכלית היא בראש מעינהם. מפלגת העבודה בכנסת היוצאת הייתה מפלגה מאוד חברתית, והרשימה שמתפקדי העבודה בחרו הפעם חברתית הרבה יותר.

הבסיס של קואליציית הרצוג לא השתנה, והוא היה תלוי הרבה מאוד בגורמים שהם לא שמאל כמו כחלון, לפיד והחרדים. אני מאמין שאם היה שיוויון או יתרון קל למחנה הציוני במנדטים אז היה סיכוי לא רע בכלל שכחלון היה הולך עם הרצוג, והוא היה מקים קואליציה איתו, עם מרצ, עם לפיד ועם החרדים. אפשר להחליף את מרצ בליברמן, ועדיין יש קואליציה. אתה אומר לי שהחרדים ולפיד לא יישבו ביחד? לא מאמין בזה. לא רואה את לפיד או את החרדים הולכים לאופוזיציה כשיש להם ברירה אחרת. מה גם שאם מצביעים שהלכו עם לפיד שהתלבטו בינו לבין מחנ"צ (ויש המון כאלה) היו הולכים בסוף על מחנ"צ אז לפיד לא חייב להיות שותף בה, והיה מצטרף רק אם הוא היה רוצה.

זה לא יקרה כי הפער בין הליכוד למחנה הציוני הוא שישה מנדטים, ואתה לא תראה את כחלון כאיש מרכז שיכול ללכת עם שניהם ממליץ על הרצוג עם 24 מנדטים ולא על נתניהו שלו יש 30. בנוסף, בניגוד לסקרים גוש הימין המובהק קיבל יותר מנדטים מגוש השמאל המובהק.

אבי, מאוד נאיבי לחשוב שיש דרך משמעותית להשפיע לטובה בממשלת נתניהו. הדרך היחידה היא להחליף את השלטון. והדרך להחליף את השלטון הייתה הצבעה למפלגות שמצד אחד יהוו גוש חוסם ביבי, ומצד שני יהיו חלק מקואליציית הרצוג. יש שתי מפלגות כאלה - מחנה ציוני ומרצ. אפילו אם האלטרנטיבה הזו רחוקה יותר בתפיסותיה הכלכליות ממפלגה שתשב עם ביבי ותשמר את שלטונו. לצערי, בגלל שהציבור לא נתן מספיק אמון באלטרנטיבה הזו קיבלנו שוב את ביבי שימשיך להרוס את כלכלת וביטחון ישראל עם או בלי כחלון. כמה מייאש.

#195 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎20:32

ואולי כי האלטרנטיבה לא התאימה? אולי כי לא רצו לראות את ציפי שהיא כלום ושום דבר? אני גם מקווה שיצמח מנהיג שקול לשמאל, ולא בובה על חוט. אגב, הניסיון להרכיב קואליציה ממרצ לפיד וחרדים מגוכחת, כל ההבטחות של כל מפלגה בנפרד היא לסנדל ולמנוע פעולות האחרת

#196 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎21:19

הוא היה יכול להשיג רוטציה בראשותו (2 ראשונות לו, שנתיים לביבי), ובמצב כזה ביבי היה הולך הביתה ומפנה מקום למישהו אחר. במצב שבו המחנה הציוני היה מוביל על הליכוד בארבע מנדטים, נניח, אז התמונה הייתה שונה. היות ולאף אחת מן המפלגות אין גוש חוסם של 61 ממליצים, הנשיא היה מטיל את הרכבת הממשלה על המפלגה הגדולה ביותר, או, אפוא, מקדם אחדות ברוטציה בראשות הממשלה. 

דרעי היה יכול לשבת עם לפיד (אך לא ליצמן). במידה וזה היה החסם היחידי להקמת הממשלה, כאשר המחנ"צ היה מוביל, לפיד, שאמר "אעשה הכל בכדי להעיף את ביבי", יוותר ויתפשר עם חרדים. ואגב, אם ביבי לא היה מפנה את המומנטום לטובת הליכוד, המחנה הציוני היה גדול הרבה יותר. אני מכיר המון אנשים שנמאס להם מביבי ורצו להצביע לבוז'י/כחלון, ובסוף חזרו לליכוד בגלל הסקר האחרון וההפחדות על הערבים שנוסעים באוטובוסים להצביע. וזה זה הסיפור של הבחירות הללו בעצם, ואיך 9 מנדטים עברו לליכוד תוך כמה ימים.

כל העניין עם לפיד הוא מסונדל מבסיסו. הטעות המרכזית בקמפיין של המחנ"צ היא שהם הלכו על הראש של לפיד מאוחר מדי. הם היו צריכים לפרק אותו כמו שביבי פירק את הבית היהודי לחס-ספרתי תוך שניה.

#197 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎21:23

ואולי כי האלטרנטיבה לא התאימה? אולי כי לא רצו לראות את ציפי שהיא כלום ושום דבר? אני גם מקווה שיצמח מנהיג שקול לשמאל, ולא בובה על חוט. אגב, הניסיון להרכיב קואליציה ממרצ לפיד וחרדים מגוכחת, כל ההבטחות של כל מפלגה בנפרד היא לסנדל ולמנוע פעולות האחרת

הרוטציה של ציפי לבני אכן מכעיסה, וסיפקה המון חומר לקמפיין של הליכוד. אני גם כועס עליה וחושב שזו הייתה דרישה חצופה מלכתחילה. אינני מאשים את הרצוג. היא באה אליו ואמרה לו - או רוטציה, או שאני הולכת עם לפיד. 

#198 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎21:28

המנדטים תמיד היו שם, אתם עד כדי כך מנותקים מהמציאות?!

יש אנשים שמצביעים מחל גם אם תשים קוף במקום ביבי.

ההוכחה הכי טובה היא מה שדניאל הראה שהכל בדיוק כמו בבחירות הקודמות....

אני לא יודע מי עושה את הסקרים האלה, אותי בחיים לא שאלו לשום סקר, מישהו פה שאלו אותו?

חחח רוב המבוגרים לא יודעים לענות על סקר בכלל, בגלל זה זה היה מנותק מהמציאות, גם בסקרים (כל פעם) עלה ירוק עוברים את אחוז החסימה.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#199 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎21:30

הוא היה יכול להשיג רוטציה בראשותו (2 ראשונות לו, שנתיים לביבי), ובמצב כזה ביבי היה הולך הביתה ומפנה מקום למישהו אחר. במצב שבו המחנה הציוני היה מוביל על הליכוד בארבע מנדטים, נניח, אז התמונה הייתה שונה. היות ולאף אחת מן המפלגות אין גוש חוסם של 61 ממליצים, הנשיא היה מטיל את הרכבת הממשלה על המפלגה הגדולה ביותר, או, אפוא, מקדם אחדות ברוטציה בראשות הממשלה. 

דרעי היה יכול לשבת עם לפיד (אך לא ליצמן). במידה וזה היה החסם היחידי להקמת הממשלה, כאשר המחנ"צ היה מוביל, לפיד, שאמר "אעשה הכל בכדי להעיף את ביבי", יוותר ויתפשר עם חרדים. ואגב, אם ביבי לא היה מפנה את המומנטום לטובת הליכוד, המחנה הציוני היה גדול הרבה יותר. אני מכיר המון אנשים שנמאס להם מביבי ורצו להצביע לבוז'י/כחלון, ובסוף חזרו לליכוד בגלל הסקר האחרון וההפחדות על הערבים שנוסעים באוטובוסים להצביע. וזה זה הסיפור של הבחירות הללו בעצם, ואיך 9 מנדטים עברו לליכוד תוך כמה ימים.

כל העניין עם לפיד הוא מסונדל מבסיסו. הטעות המרכזית בקמפיין של המחנ"צ היא שהם הלכו על הראש של לפיד מאוחר מדי. הם היו צריכים לפרק אותו כמו שביבי פירק את הבית היהודי לחס-ספרתי תוך שניה.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אתה רציני?

נראה לך שביבי היה עושה עם בוז'י רוטציה? ועוד שבוז'י ראשון!?

אז בשביל מה הבחירות? היה אומר לו מהתחלה שמע בוא נעשה רוטציה, תן לי שנתיים ואז אני אפרוש.

אתם חושבים שביבי אידיוט מוחלט אבל הבנאדם עושה לכם (לשמאל) בית ספר כל פעם מחדש, הבנאדם חי פוליטיקה.

ומשהו אחרון, הנשיא ממליץ על הגוש הגדול, לא על המפלגה הגדולה, בגלל זה ביבי הרכיב ממשלה שלציפי לבני היה יותר מנדטים.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#200 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎21/03/2015‏, ‎22:07

אילן, אולי קשה לך לקבל עדיין את התוצאות, אבל גם בדיעבד השיקול לבחור בכחלון הוכיח את עצמו. אם אתה ברצינות מאמין שהחרדים היו יושבים עם לפיד, גם אם לפיד היה מסכים לשבת איתם, אשרייך.

ההערכה שלי היתה שתיכון ממשלת ימין בסבירות בינונית-גבוהה או ממשלת-אחדות בסבירות בינונית-נמוכה. ממשלת-אחדות היא סתם עלה-תאנה לביבי - ומבחינתי האפשרות הגרועה ביותר. היות ובחרתי לפי כלכלי-חברתי עם סיכוי להשפיע, אני עדיין בדעה שכחלון היה האפשרות הסבירה ביותר.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים