עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

הבדיחה היא על חשבונינו

• אנא התחבר בכדי להגיב
128 תגובות לנושא זה

#1 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎24/10/2010‏, ‎18:46

מצ"ב את האמת על החברה החרדית ותראו כמה אנחנו פראיירים

תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה

מצטער על איכות הסריקה... סורק ישן:P

#2 אור

אור

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 488 הודעות

נכתב ב- ‎24/10/2010‏, ‎19:59

מעניין מאוד, תודה לך.

#3 J.P

J.P

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,637 הודעות

נכתב ב- ‎24/10/2010‏, ‎20:05

מפרסם האשכול הנ"ל עובד בחברת 4D להסרת משקפיים. אני דורש ממנהלי הפורום לגנות את הפרסום הסמוי: למחוק את האשכול הזה ולחסום את פותח האשכול.

#4 King James

King James

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• מתרגמי רשת
  • 5,579 הודעות

נכתב ב- ‎24/10/2010‏, ‎20:09

מפרסם האשכול הנ"ל עובד בחברת 4D להסרת משקפיים. אני דורש ממנהלי הפורום לגנות את הפרסום הסמוי: למחוק את האשכול הזה ולחסום את פותח האשכול.

או שיש לו טויוטה
תמונה שפורסמה

#5 Outwit

Outwit

!Take It

• חבר של כבוד
  • 4,465 הודעות

נכתב ב- ‎24/10/2010‏, ‎20:10

יש גם את האפשרות של טויוטה.

תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה

#6 אור

אור

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 488 הודעות

נכתב ב- ‎24/10/2010‏, ‎20:37

או שיש לו חברה למכירת סורקים..

#7 King James

King James

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• מתרגמי רשת
  • 5,579 הודעות

נכתב ב- ‎24/10/2010‏, ‎20:52

או שיש לו חברה למכירת סורקים..

במקרה הזה זה פרסום רע..
תמונה שפורסמה

#8 J.P

J.P

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,637 הודעות

נכתב ב- ‎24/10/2010‏, ‎21:00

:P

#9 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎24/10/2010‏, ‎23:54

קראתי בשקיקה..וניכר שהכותב הוא חילוני . אין חרדי בן תורה או אברך כולל שיתבטא בסגנון הזה. זה סגנון חילוני שחוזר על עצמו כבר שנים...
חרדי לא מדבר ככה. העובדות מוגזמות בטירוף!! בטח שיש כאלה שיוצאים מדי שעתיים לשתות קפה במיסדרון..אבל לשבת יום שלם בכולל וללמוד שעה אחת?!!
מאיפה הושפרצה כזאת שטות?
תמשיכו להאמין כמו עיוורים למה שכתוב בעיתון. כבר הזמנתי לא פעם ואני מזמין גם היום. בואו לישיבה שבא אני לומד מפעם לפעם
יש שם כולל בשעות היום עד השעה 20:00 בערב. תמצאו לי אחד שלא לומד. ואח"כ תרוצו לראש הישיבה ותספרו לו שהוא ישב לשתות קפה יותר מ10 דק' ותראו איך הוא נבעט מחוץ לדלת.
אני מוכן גם ליותר מכך..
בואו לבקר בבני ברק בשעות שבהם לא מקבלים שקל על לימוד תורה ותספרו את כמות הלומדים בחינם.

אגב, מישהו היום העיר שכל הרעש הזה זה ספין בכדי להעביר את התקציב השנתי ברגוע...תחשבו על זה.

#10 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎24/10/2010‏, ‎23:56

קראתי בשקיקה..וניכר שהכותב הוא חילוני . אין חרדי בן תורה או אברך כולל שיתבטא בסגנון הזה. זה סגנון חילוני שחוזר על עצמו כבר שנים...
חרדי לא מדבר ככה. העובדות מוגזמות בטירוף!! בטח שיש כאלה שיוצאים מדי שעתיים לשתות קפה במיסדרון..אבל לשבת יום שלם בכולל וללמוד שעה אחת?!!
מאיפה הושפרצה כזאת שטות?
תמשיכו להאמין כמו עיוורים למה שכתוב בעיתון. כבר הזמנתי לא פעם ואני מזמין גם היום. בואו לישיבה שבא אני לומד מפעם לפעם
יש שם כולל בשעות היום עד השעה 20:00 בערב. תמצאו לי אחד שלא לומד. ואח"כ תרוצו לראש הישיבה ותספרו לו שהוא ישב לשתות קפה יותר מ10 דק' ותראו איך הוא נבעט מחוץ לדלת.
אני מוכן גם ליותר מכך..
בואו לבקר בבני ברק בשעות שבהם לא מקבלים שקל על לימוד תורה ותספרו את כמות הלומדים בחינם.

אגב, מישהו היום העיר שכל הרעש הזה זה ספין בכדי להעביר את התקציב השנתי ברגוע...תחשבו על זה.

איך...איך ידעתי שמשהו יגיד שחילוני רשם את זה ולא חרדי.
את האמת חשבתי שגבריאל יגיד את זה.
אי אפשר להתווכח עם העובדות אדון הלפי.
אנחנו החילונים מפרנסים את החרדים ומגנים עליהם

#11 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎25/10/2010‏, ‎00:30

אל תחיה באשליות, אתה לא מפרנס אותי ולא מגן עלי. אם זה היה המצב לא היה אף אברך בישיבה. בגלל הבושה ובעיקר בגלל ההלכה היהודית. תרגיע את ההסתה. זה לא עושה טוב. ומרחיק אותך מתשובות שאגב..לא נמצאות כאן באתר. אף בן תורה לא יעבור על דברי ההלכה.

#12 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎25/10/2010‏, ‎01:10

לדוגמא: הנה משהו שכתב אחד מהגולשים באתר חרדי

בישראל יש שני דרכים לקבלת אבטחת הכנסה :

1. כאשר ההכנסות מהעבודה הינם נמוכות מדיי, או תנאים דומים.
2. כאשר זוג+3 ילדים אינם עובדים ואינם בעל הכנסה והבעל תורתו אמנותו.

התמיכה לפי סעיף 2 הינה כ-1,000 ₪ וישנם כ-10,000 נתמכים.

התקציב הממשלתי לאבטחת הכנסה זו הינו כ-10 מיליון ₪ לחודש.

חישוב ההוצאה לנפש עבור תמיכה זו:
מספר אזרחי מדינת בישראל הינו: 7,233,701 נפש.
10מיליון ₪\7,233,701 נפש= הוצאה של כ-1.40 ₪ לנפש.

אני מאמין שרוב האזרחים מוכנים לתרומה זו, במיוחד אם יהיה בה סעיף שמעודד יציאה לעבודה.

נניח שרק תומכי ש"ס ויהדות התורה משתתפים בתמיכה זו.
לפי חישוב האחוז היחסי בכנסת (16 מנדטים) מצביעי יהדות התורה וש"ס הינם כ-.956,522 נפש.
10 מיליון ₪\956,522 נפש= כ- 10.45 ₪ לחודש.

חשוב לציין שלא כל אזרח במדינה נהנה מכל הסעיפים בתקציב.
מצביע יהדות התורה או ש"ס אינו נהנה מדברים שאינם הולמים את אורח חייו *
למשל בית ספר שרוב בני המגזר החרדי שולחים אליו את ילדיהם מתוקצב ככל הידוע לי, כ- 45% מתיקצוב החינוך הממלכתי הכללי.**
כך שכנראה נותר 10.45 ₪ שהם יכולים להפנות אותו לתמיכה זו.

* הכוונה היא לכל השטויות שהמדינה מתקצבת והכסף הולך אך ורק לתרבות החילונית כמו טלויזיה וקולנוע ותקציבי ספורט ובידור.
** עוד אפליה מנקרת ומרגיזה.
ואל תשכח שאני באופן אישי- חרדי / עובד /מתנדב / שירת בצה"ל ובמילואים /...ולא מקבל את מה שמקבל חילוני ממוצע שאפילו לא שירת בצבא ויצא על 21
ואני לא יוצא להפגנות ולא כלום. למה? כי שכרי ושכר חבריי הוא בכך שהמדינה תתמוך בעניי הקהילה שאני משתייך אליה. (באותם שמתחת לקו העוני).

#13 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎25/10/2010‏, ‎11:11

ובהמשך ישיר:
http://www.nrg.co.il...6...=9&tmp=1827

#14 Outwit

Outwit

!Take It

• חבר של כבוד
  • 4,465 הודעות

נכתב ב- ‎25/10/2010‏, ‎11:32

הלפי, יש חרדים שכן עובדים וכן חיים בכבוד, אבל לעומתם יש חרדים והמון שהם לא כאלה.
יש אנשים שבאמת לא מסוגלים לצאת לעבודה (כל אחד מסיבותיו) ובהם כן צריך לתמוך, ואני חושב שככה זה צריך להיות בכל העולם.
אבל אנשים שלא עובדים כדי ללמוד בישיבה, לא צריכים להרוויח על זה כסף.
הם רוצים ללמוד? סבבה, שיהנו, ואפילו בכיף, אחרי שעות העבודה.
דת זה תחביב, הנאה, מחויבות ועוד הרבה דברים, אבל זה לא מקצוע.

תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה
תמונה שפורסמה

#15 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎25/10/2010‏, ‎14:01

באמת שכדאי לך לקרוא, גם אם לא ממש תבין את הכל

תמים מבולבל או סתם קורבן? • ישי לפידות כותב ל'אברך המתראיין'

"מזמן לא נראה כזה בליל של חצאי אמיתויות, דמיון צבוע במציאות לא ברורה, ושטויות שכל דרדק תשב"רי היה מבטל בבוז" • הזמר ישי לפידות מסביר כמה דברים בסיסיים ל"ר' יהושע, האברך המתראיין מ'ידיעות אחרונות'"

ישי לפידות, בחדרי חרדים
תאריך: 25/10/2010 11:13:00

אם נאמין שיהושע - 'אברך הכולל' שהתראיין אתמול ל'ידיעות אחרונות' הוא יצור קיים, ואם נניח שהכתב החרוץ של 'ידיעות' לא הוציא דברים מהקשרם, לא '"קישט" ולא "ניפח" משפטים של המרואיין הטירון. אם נאמין - כי אז ההתלבטות היא זו:

או שמדובר בצעיר חרדי, בור ותמים, שחושב שהוא עושה טובה אדאולוגית לציבור שלו, אבל מתברר שאין לו שיג ושיח עם ההשקפה ודרך החיים התורנית שמתנהלת מידי יום בהיכלי הישיבות והכוללים. או שאולי מדובר בבחור צעיר ומבולבל, שלא ידע להעביר לכתב שמולו את משנתו המאוד לא סדורה, ואת נקיפות המצפון האישיות שלו ממעשי עצמו, וכמובן נופל קורבן ללהטוטי התקשורת, שתדע תמיד להוציא מהמרואיין את מה שהיא רוצה. אגב, מאוד יכול להיות שכל התשובות נכונות...

בכל מקרה, יש לציין שמזמן לא נראה מעל דפי העיתונות היומית כזה בליל של חצאי אמיתויות, דמיון צבוע במציאות לא ברורה, ושטויות שכל דרדק תשב"רי היה מבטל בבוז.

זה נכון. בתוך ציבור עצום של אלפי אברכים (ואולי הגיע הזמן שבתקשורת החילונית יפנימו כבר ש'אברך' זה אחד שעבר מסטאטוס של "בחור ישיבה' ל-'נשוי שממשיך ללמוד תורה במסגרת תורנית הנקראת - 'כולל'..."), ישנם אחוזים מועטים של כאלה שלא מצליחים לשמר את המסגרת. זה גם נכון, שתמיד היה אפשר לראות את אלה המעטים המסתובבים ברחובות, או נמצאים זמן מוגבר בפינת הקפה, ושמחים לכל דבר רכילות שלא קשור ללימוד. ואותם - תתפלאו חילונים יקרים - גם גדולי התורה יפסקו שיש להוציא מיד אל שוק העבודה.

אבל, נו באמת, כמה כאלה יש? כמה כאלה אתם מכירים שמצליחים לשרוד בבטלנותם את החוקים הנוקשים של רוב ה'כוללים' בארץ?
אדרבה, אתם מוזמנים לבצע ניסוי: כנסו ל'כולל חזון איש', ל'כולל פוניבז'', ולעוד מאות אחרים ברחבי הארץ, ונסו לספור ולמנות כמה רבים הם חובשי סטנדרים המתנצחים בשקלה וטריא, וכמה שוליים הם אלה המוזגים כוס קפה רביעית ומלהגים בענייני היום יום...

איפה הסתובבת כשהרביצו השקפה?

אבל זה לא רק זה.

כשהמרואיין מסרס את ההיסטוריה ומספר ש"כשהחילונים הקימו את המדינה הם חייבו כל צעיר ללכת לצבא, והחרדים לא הסכימו כי הם לא רצו להיהרג בגלל הצבא ולא הסכימו להיות כפופים לחברה החילונית, ולכן הם קבעו שכולם יסתגרו כדי לשמור על החרדיות שלנו וילמדו מבוקר עד ערב, והאישה תפרנס" - אני לא יודע אם לצחוק או לבכות... מה שבטוח זה שה'כויללניק המתראיין', מעולם לא שמע שיחת השקפה חרדית ממוריו או מלמדיו, ולא ממש יודע או מבין את הערכים, השקפת העולם וההיסטוריה של עולם התורה!

האיש פשוט סיגל ובנה לעצמו תורה והשקפה פרטית, והוא רץ למכור אותה להמונים שלא מכירים בעניין וממהרים להאמין.

לספר ש-"...הרבה אברכים לומדים משהו כמו שעה ביום והמצב מונצח..." או - "בכולל אין פיקוח, אין מבחנים, אין התקדמות" - גורם לי לחשוד באופן רציני שמדובר בפעיל שמאל שהתחזה ל"תלמיד כולל" ומפיל את הכתב בפח.

ברוב הכוללים שאני מכיר מורידים כסף לאברך שמאחר בחמש דקות לסדר בוקר, יש מבחנים שבועיים ומעקב לימודי מצד ראשי הכולל, והאברכים מוציאים מידי חצי שנה קונטרסים תורניים מפורטים ומדוקדקים ברמה אקדמית.

ואם כבר מדברים על האברכים - תראו לי עוד ציבור שבשנים האחרונות הורידו לו ביום אחד כ-75 אחוז מהתגמולים הממשלתיים (קצבאות הילדים וכדומה) ואיש מהם אינו יוצא לרחובות להפגין ולזעוק...

אתם מכירים עוד ציבור בישראל שהיו מקצצים לו לפתע שלושת רבעי משכורת/מימון (ולא משנה אם זה צודק או לא) והוא לא היה יוצא לצווח ולהפוך עולמות...?

ר' יהושע היקר, צר לי, אבל אברכי התורה בארץ-ישראל, אלה שחיים הרבה מתחת לקו העוני, ואשר מוכנים באומץ למסור נפש ואיכות חיים גשמית בכדי להמשיך ללמוד ולשמר תורה עוד כמה שנים מחייהם הבוגרים - הם הגיבורים הגדולים שלי ושל ציבור גדול ומכובד בארץ הזו. במיוחד בשנים האחרונות, עם כל גל הקיצוצים האדיר והגזרות הכלכליות הקשות שעברו בשקט ובגבורה.

על החילוני המצוי אני לא מתרעם. הוא לא מבין. הוא לא יודע מה זה לא להירדם בלילה מקושיה של ר' עקיבא אייגר. הוא לא יבין מתיקותה של תורה, הוא לא יתפוס את "כי הם חיינו ואורך ימנו". הוא לא מכיר את - " אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי"...

אבל אתה יהושע (או מי שלא תהיה), אתה?... איפה הסתובבת כשהרביצו השקפת עולם יהודית בסיסית בישיבה שבה למדת?

יושב על הגדר של ה'כולל'

ניחוש שלי: יהושע שהתראיין לקול מצהלות התקשורת וסיפר "במונולוג אמיתי וכואב" על ה"אמת המרה" של עולם הכוללים" הוא לא איש רע. הוא במקרה הטוב אברך ממורמר ומבואס, שכנראה גם בתור בחור לא היה מגדולי המתמידים או אוהבי הלימוד. האינטליגנציה והידע התורני וההשקפתי שלו זה לא משהו מאוד בולט. האיש כנראה יושב על הגדר של ה'כולל' כבר לא מעט זמן מפחד החברה, הסביבה, או השווע'ר שנתן לו דירה (או אולי כפי שהעיד בעצמו - מעצלנות פשוטה), ורגשי האשמה העצמיים גררו אותו להוציא סרה בכל "עולם התורה" שהוא חושב שהוא מכיר...

יהושע יקירי, במקום ללגום עוד כוס קפה ולהתקשר לעיתונאים, אתה מוזמן למאות 'כוללים' בבני ברק, ירושלים, אלעד, ירוחם, קריית ספר ועוד. בוא ותגלה "עולם תורה" שכנראה לא ידעת. בוא תכיר אברכי משי אמיתיים שתורתם אומנתם ממש, ואשר מקיימים וממשיכים במסירות-נפש אמיתית ובמחיר גשמי עצמי גדול מאוד - את התורה הקדושה בישראל המודרנית והמערבית של שנות ה-2000.

-----------------

כנס להבהרה שלי , כי החיים פה בארץ כבר מזמן לא בדיחה

http://www.qsubs.net...w...st&p=471663

#16 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎25/10/2010‏, ‎14:20

אהההההה אז הביטאון החרדי הזה אובייקטיבי כביכול, אבל ידיעות אחרונות משקר?

#17 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎25/10/2010‏, ‎14:33

קשה לך לקרוא להבין ואח"כ לחשוב ולהסיק לבד?

#18 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎25/10/2010‏, ‎14:42

מאוד.

#19 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎25/10/2010‏, ‎16:18

אני מאמין שרוב האזרחים מוכנים לתרומה זו, במיוחד אם יהיה בה סעיף שמעודד יציאה לעבודה.

לפי חישוב האחוז היחסי בכנסת (16 מנדטים) מצביעי יהדות התורה וש"ס הינם כ-.956,522 נפש.

למשל בית ספר שרוב בני המגזר החרדי שולחים אליו את ילדיהם מתוקצב ככל הידוע לי, כ- 45% מתיקצוב החינוך הממלכתי הכללי.**

* הכוונה היא לכל השטויות שהמדינה מתקצבת והכסף הולך אך ורק לתרבות החילונית כמו טלויזיה וקולנוע ותקציבי ספורט ובידור.
ואל תשכח שאני באופן אישי- חרדי / עובד /מתנדב / שירת בצה"ל ובמילואים /...ולא מקבל את מה שמקבל חילוני ממוצע שאפילו לא שירת בצבא ויצא על 21
ואני לא יוצא להפגנות ולא כלום. למה? כי שכרי ושכר חבריי הוא בכך שהמדינה תתמוך בעניי הקהילה שאני משתייך אליה. (באותם שמתחת לקו העוני).

זה לא הקטע,
הקטע הוא שהאנשים העובדים מפרנסים ציבור שלם שלא עובד ולא תורם למדינה כלום בלימוד שלו.
אם הם היו עובדים, התקציב של המדינה היה גבוה יותר, אבל הם מהווים נטל על המדינה, וכפרס הממשלה מממנת את חייהם כך שימשיכו לפגוע במדינה.
נראה לך הגיוני?

#20 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎25/10/2010‏, ‎16:58

זה לא הקטע,
הקטע הוא שהאנשים העובדים מפרנסים ציבור שלם שלא עובד ולא תורם למדינה כלום בלימוד שלו.
אם הם היו עובדים, התקציב של המדינה היה גבוה יותר, אבל הם מהווים נטל על המדינה, וכפרס הממשלה מממנת את חייהם כך שימשיכו לפגוע במדינה.
נראה לך הגיוני?

המודגש, שקר איום ונורא!
אפילו לא שליש מהציבור החרדי לומד יום שלם ולא עובד.
אתה יודע מה..הלוואי ששליש היה יושב ללמוד. בדיוק כמו שהרבה חילונים לומדים ומתעסקים בשטויות שאני מממן מהמיסים שלי.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים